icon

Ako je to s preplácaním IVF robených v Čechách?

gerdusha
28. sep 2010

ahojte,

chcem otvorit tuto temu a zamerat sa na Vase skusenosti s vybavovanim preplatenia nakladov najma na IVF v Cechach. Ja som si o tom nieco zistovala, mam odpoved aj zo vseobecnej zdravotnej poistovne, ze treba najprv podat ziadost a oni potom zvazia...ale i tu na MK som citala baby, ktore najprv zakrok v cechach podstupili, zaplatili zan v CR a potom poslali potvrdenia o zaplateni do poistovni...niektore boli i uspesne a peniaze dostali.

ake mate vy skusenosti?

ssegra
6. feb 2016

Ja som zo svojou vtedy este gynekologickou nic neriesila.ked som povedala ze sa nam nedari otehotniet hned nas poslala do CARu na spermiogram a ze podla toho ako dopadne sa bude dalej postupovat. A vtedy nam hned zistili kde je problem. Mna vysetrili v Care poslali urobit hormonalny profil a zistovali ci mam ovulaciu a to je vsetko vraj primarny problem je muzsky faktor. Tak teraz neviem

ssegra
6. feb 2016

@ahsas prispevok predtym patri tebe 🙂 a to ti tvoj gynekolog robil IUI? Prve IVF si podstupila na slovensku ci v cechach?

ahsas
7. feb 2016

@ssegraÁno, IUI mi robili na ambulancii. Tento gynekológ to robí so sestričkou, ktorá dochádza iba na tento výkon. Ona je už na dôchodku, ale že je expertka bola s lekárom medzi prvými v KE čo to začali robiť pred mnohými rokmi. Ona robí aj spermiogram, aj mi ukázala spermie ako vyzerajú pod mikroskopom .. veľmi milá pani. Ona tiež hovorila, že je spg horší, ale presnú diagnózu so všetkými presnými hodnotami nám dali až po vyšetrení a odobratí u urológa/andrológa.
Prvé ivf som bola v Ke v GynCare. Druhé v ReproGenesis v Brne. A tretie určite budem vybavovať v tom istom centre v Brne, len pred tým počkáme na nejakú čiastku čo nám refunduje poisťovňa. A jasné, že dovtedy si budem riešiť všetky možné vyšetrenia (genetické ....).

ssegra
7. feb 2016

nasadila si mi chrobaka do hlavy s tymi vysetreniami, buduci tyzden idem svojmu gynekologovi a tak sa ho chcem spytat ci by nebolo dobre urobit aj mne nejake testy nez sa pustime do dalsieho kola. mam skoro 2 mesiace cas tak by som este co to postihala. pamatam si ze mi brali krv v CARe ci nemam protilatky, ktore by bojovali so spermiami, ale ziadne ine testy som nemala. ti nezostali ziadne zamrazene embryjka? my sme prve IVF absolvovali v ISCARE ve BA, ale nepacil sa nam pristup a dostali sme aj vela referencii na Brno tak sa chystame tam

ssegra
7. feb 2016

@ahsas nasadila si mi chrobaka do hlavy s tymi vysetreniami, buduci tyzden idem svojmu gynekologovi a tak sa ho chcem spytat ci by nebolo dobre urobit aj mne nejake testy nez sa pustime do dalsieho kola. mam skoro 2 mesiace cas tak by som este co to postihala. pamatam si ze mi brali krv v CARe ci nemam protilatky, ktore by bojovali so spermiami, ale ziadne ine testy som nemala. ti nezostali ziadne zamrazene embryjka? my sme prve IVF absolvovali v ISCARE ve BA, ale nepacil sa nam pristup a dostali sme aj vela referencii na Brno tak sa chystame tam

ketiba
8. feb 2016

Ahojte dievcata, my sa chystame v marci do Brna do Reprofitu na 1. sedenie. Takze som zacala riesit poistovnu, ja mam Doveru, tak som zvedava ako to pojde. Ja uz mam schvalene IVF v Ba, v Repromedice, ale nakoniec sme sa rozhodli pre Brno, presvedcili ma referencie z viacerych zdrojov. Tak nam vsetkym drzim palceky!

erijan
8. feb 2016

@ahsas ahoj bola si spokojna v Repro Genesis? Cize 2. Ivf ste mali tam,ktore sa nepodarilo a idete na 3. Ivf opat tam? A aku mas poistovnu prosim ta? Lieky si musela kupovat v CR alebo sa moze aj na SK?

ahsas
9. feb 2016

@erijan Ahoj,v ReproGenesis sme boli veľmi spokojní a neľutujem, že sme sa tam rozhodli ísť. Určite budeme ďalšie možnosti riešiť v tom istom centre v Brne. Ja mám VŠZP. A lieky .., pokiaľ máš schválené ivf v zahraničí (v CZ), musíš si recepty ktoré ti dajú v centre (budeš ich kópiu potrebovať k refodfotiťrefundáciiCareaíš ich vybrať a zaplatiť LEN v CZ a to je jedno či v Care,alebo v lekárni. Ak v Care, tak ti na záver pri zaplatení celého výkonu musia dať rozpis úkonov kde máš aj rozpísané lieky-každý osobitne - tento rozpis budeš potrebovať k refundácii originál. Je napísané zrozumiteľne ? Pochopila si ? Ak nie, kľudne napíš správu.

suea
10. feb 2016

@malvina13 @kabulka280 Ahojte dievcata, tiez sa pripajam s ´uzasnou´ skusenostou z Martina, isla som tam osobne /1 hod autom/, tak mi bolo povedane do tel. a pan primar mi velmi arogantnym spôsobom oznamil, ze mi to nepotvrdi, ze to robia aj na SK. Tak sa snazim zistit, co dalej tu na MK. Inak ja mam poistovnu doveru.

erijan
10. feb 2016

@ahsas ano pochopila... cize musim lieky vybrat v CZ a ci uz priamo v CARe, alebo cez recept v lekarni,ale ten si mam aj ofotit...po ukonceni ivf mi daju rozpis nakladov za lieky a ukony a to potom predlozim poistovni...ok...dakujem 🙂 ja este nemam schvalenu ziadost, v piatok posielam vsetky papiere co som musela dolozit, ale verim ze to do mesiaca schvalia,kym pojdeme na ivf

suea
10. feb 2016

@fifitko25 mna dnes primar v Martine odmietol osobne. Lebo po tel. mi sestricka povedala, aby som prisla. Ako si to vyriesila?

boba245
10. feb 2016

@suea ahoj. ja som bola najprv za primarom univerzitnej nemocnice v KE a ten ma tiez odmietol, ale sla som potom za prednostom a ten mi to bez problemov vypisal a podpisal. neviem ci ti to pomoze, ale niekto sem dal zoznam odbornikov MZSR vid link http://www.sgps.sk/?var=odbornici. mne to pomohlo tak skus. popripade niektore baby si to vybavovali v BA na Antolskej. netreba sa vzdavat. mame pravo si vybrat zdravotnicke zariadenie a starostlivost v ramci EU . ved neziadame preplatit viac ako by sa zaplatilo na Slovensku. inac asi by bolo vhodne keby sme vsetky zeny co s tym mali problem toto riesili aj u poistovni, ze ked nieco ziadaju od poistencov, tak aspon nech vybavia u tych klinickych pracovisk aby to vypisovali a potvrdzovali.

fifitko25
10. feb 2016

@suea ahoj, no super ☹ ja nijako. Zvazujem ten posledny pokus na SR.

ahsas
10. feb 2016

@erijan kde si prosím ťa riešila podpis klinického pracoviska ? Lebo ja som to mala min.rok potvrdené mojím gynekológom a žiadosť mi scschválili.

erijan
10. feb 2016

@ahsas tie papiere mi niektote body mala vypisat moja gynekologicka a aj potvrdenie klin.pracoviska v Ke u Dr.Urdzika...este tie papiere nemam, mam si ist pre ne zajtra.

smart15
10. feb 2016

Ahojte kočky. Prosim o radu. Vie sa mi ozvat niektora z vas, čo ma poistovnu Dovera a posielala ziadost o preplatenie IVF ?

ahsas
10. feb 2016

@erijan Óóó, tak to je super že už v Ke prišli na to, kto to má podpísať. Keď som to pred rokom zháňala ja, tak pozerali na mňa ako na Majku z Gurunu a vyhovárali sa jeden na druhého. Nakoniec som opäť zavolala na GR VŠZP, kde mi povedali že to môže byť môj gynekológ. Ten mal z toho tiež mindráky, ale nakoniec sme sa dohodli že zavolá on priamo do poisťovne a tam mu to vysvetlili. Tak tak mi to nakoniec gyndoš podpísal. Tebe sa to ako podarilo ? Nebol s tým problém ? Je tam nejaký sekretariát, alebo si behala za Urdzikom osobne ? Chcú za to dačo ? Potom daj vedieť prosím. Budem ešte raz vybavovať tretí-posledný preplácaný pokus ivf. A mne to celé tlačivo vypísali v Care v CZ. Môj gyndoš mi v podstate dal iba jednu pečiatku, nič viac.

boba245
10. feb 2016

@ahsas ahoj. ja som bola za Dr. Urdzikom minuly tyzden v utorok po 13tej hodine . on je vlastne ten prednosta, ktoreho som spominala v prispevku vyssie. sla som za nim ked mal ordinacne hodiny v univerzitnej nemocnici na Tr. SNP v monobloku na 16.tom poschodi. http://www.unlp.sk/index.php?option=com_content... ...ja som si okrem tej ziadosti pre poistovnu vzala aj zdravotnu dokumentaciu ktoru prilozim aj k ziadosti do poistovne a ktoru mam prefotenu od mojej gynekologicky

ketiba
10. feb 2016

@smart15 Ahoj, ja mam poistovnu Dovera. Ziadost o preplatenie IVF mi vypisovali v Repromedice. Asi za 2 tyzdne som to mala schvalene. Teraz si idem podavat Ziadost o financovanie v zahranici (Cechach). Tlaciva som stiahla zo stranky poistovne a 10.3. ideme do Brna, tak tam to vraj vypisu a pripravia aj cenovu kalkulaciu. Potom mi to potvrdi moj gynekolog a sup s tym do poistovne. Som zvedava, ci mi to v Cechach schvalia.

smart15
11. feb 2016

@ketiba Ahoj. My ideme 17.3 do Reprofit tak som este pred tym kontaktovala Doveru. Poslali mi tlacivo"Ziadost o schvalenie uhrady nakladov planovanej ustavnej starostlivosti poskytnutej v inom clenskom state EU". Mam v tom zmatok, kto ma v tomto tlacive co vyplnit, ci im ho dolozit este pred nastupom na liecbu, alebo az po. Volala som do dovery, tam v tom maju tusim vacsi zmatok nez ja 😉 Takze moja otazka. Ty tam ides s tym tlacivom, co som spomenula vyssie, alebo s klasickym na IVF?

bebe133
11. feb 2016

@smart15 v reprofite ti daju vsetky potrebne tlaciva oni, resp. ti ich vypisu a poslu domov po prvej konzultacii. Pekne ti vysvetlia kto ma co vyplnit

smart15
11. feb 2016

Dakujem @bebe133 🙂

dagmarik
11. feb 2016

@smart15 ahoj, môžem sa opýtať, ako dlho trvalo, kým ti prišli tie vypísané formuláre pre poisťovňu z RF?
Ďakujem

smart15
11. feb 2016

@dagmarik este nema vypisane, do centra len ideme 17.3

dagmarik
11. feb 2016

@smart15 ahaaaa, ja som bola v pondelok na konzultácii a som zvedavá za ako dlho mi to príde poštou

bebe133
11. feb 2016

@dagmarik ja som bola tiez v pondelok a tusim v piatok mi prisli

dagmarik
11. feb 2016

@bebe133 ďakujem 🙂

ketiba
11. feb 2016

@bebe133 diky moc za info

simonecka4
14. feb 2016

Ahojte. Chcela by som sa s vami poradit kedze vidim ze sa tu bavite o preplacani ivf poistovnou.
Ja mam VSZP a chceme ist na nase prve IVF do Reprofitu brno. Mame termin konzultacie na april. Ale neviem ci mame ist aj cez poistovnu. Vela bab mi tu pise ze uz mi to nepreplatia kym nemam prve IVF robene na slovensku. A ako citam ze vam aj slovensky lekari potvrdzuju len to ze sa ten vykon da robit aj na sk. Tak teraz neviem co robit. Aku s tym mate prosim vas skusenost? Lebo na tie vybavovacky fakt nemam nervy a aj tak keby ideme na soft tak to asi nepreplacaju vobec.

suea
15. feb 2016

ahojte, čo vám napísal váš gynekológ na žiadosti pre poisťovňu?