icon

Ako je to s preplácaním IVF robených v Čechách?

gerdusha
28. sep 2010

ahojte,

chcem otvorit tuto temu a zamerat sa na Vase skusenosti s vybavovanim preplatenia nakladov najma na IVF v Cechach. Ja som si o tom nieco zistovala, mam odpoved aj zo vseobecnej zdravotnej poistovne, ze treba najprv podat ziadost a oni potom zvazia...ale i tu na MK som citala baby, ktore najprv zakrok v cechach podstupili, zaplatili zan v CR a potom poslali potvrdenia o zaplateni do poistovni...niektore boli i uspesne a peniaze dostali.

ake mate vy skusenosti?

ahsas
30. nov 2016

@dagmarik 3 mesiace

dagmarik
30. nov 2016

@ahsas vďaka za odpoveď. Práve dnes sú to tie tri mesiace a prachy nikde :(

ahsas
30. nov 2016

@dagmarik mne chybali 3 dni do 3 mes, ale uz som tam volala pre info. Akurát mipotvrdili, nech vyckam, lebo dom myslela ze uz sa to stratilo 🙂

dagmarik
30. nov 2016

@ahsas zajtra volaaaam 😊

karin415
12. dec 2016

Ahojte, prosim vas, chystame sa na ivf do brna mam doveru, citala som ze lieky musia byt kupene v lekarni v cechach aby to poistovna preplatila. My sme chcrli uvodne vysetrenia absolbovat na sk a konzultovat vsetko mailom s brnom co ale s liekmi? Neboli ste niektora rovnaky pripad?

sussah
17. dec 2016

@karin415 nie ale tiež som taký istý pripad, ktorý sa chystá do Brna. Tak mi prosím daj vedieť ak by si niečo viac zistila.dakujem

zuzu1122
19. dec 2016

No ženičky, tak v správach som teraz počula, že VŠZP mieni riadne šetriť nielen na liekoch ale aj na hospitalizáciách. Som veľmi zvedavá, čo to urobí s preplácaním IVF ☹

erijan
19. dec 2016

@karin415 lieky si musis zakupit v CR a aj to potom zdokladovat ak chces aby ti cast nakladov poistovna vratila.

karin415
19. dec 2016

@erijan ano dakujem, prave toto je ten problem, prvy krat som do brna chcela ist az na odber. Ale aj z poistovne mi odpisali ze lieky musia byt tam kupene. Tak tam budem musiet ist este asi pred odberom, ine riesenie nevidim

erijan
20. dec 2016

@karin415 no jedine tak ked to chces riesit cez poistovnu 😉

sussah
20. dec 2016

@erijan to znamená že poisťovňa liekuly prepláca aj na sk? Ja som myslela, že tie ktore sú na recept už nemám nárok spätne žiadať z poisťovne...A že ceny aj za zákrok aj za lieky sú už po odpočítaní

erijan
20. dec 2016

@sussah na Slovensku je to ine, inac to fumguje...ak mas schvalenu ziadost na SK tak ti doktor predpise lieky a ty uz v lekarni zaplatis nizsiu cenu ako keby si bola samoplatca, cast ti zaplati poistovna. Ale v Cechach je to ine, tam si musis kupit lieky za cenu ako samoplatca a aj za zakrok a potom poslat vyuctovania do poistovne a ta ti potom spatne vrati cast nakladov.

sussah
20. dec 2016

@erijan ok chápem,ďakujem za vysvetlenie. Už som sa zľakla, že som mala poslať bločky do poistovne 😊

erijan
20. dec 2016

@sussah nemas za co 🙂 mozes skusit poslat, ale nedockas sa peplatenia 😀

karin415
2. jan 2017

@ketiba ahoj, prosím ta je to síce už davnejsie co si písala ale snad mi budeš vediet poradit 🙂, tiez mam dôveru chystáme sa na ivf do brna, treba najprv do dovery poslat ziadost o suhlas s liecbou v cudzine co maju na svojej stranke?

babusik85
30. jan 2017

Baby kolko trvalo, kym Vam Petrenko poslal naspat ziadost? Tento tyzden uz bude trety tyzden, ako je u neho, a stale nic :/

sonda2
3. feb 2017

@babusik85 akurat teraz som bola na poste a asi po 3 tyzdnoch sa mi to vratilo a Petrenko mi tam napisal, ze nie je dovod na liecbu v cudzine 😠

buba08
3. feb 2017

@sonda2 on to píše každému, ale poistovna aj tak schváli, takze to kľudne posli

buba08
3. feb 2017

@dagmarik prosim ta po akej dobe ti preplatili náklady ? Dakujem 🙂

babusik85
3. feb 2017

@sonda2 ozaj?tak snad dnes ju aj ja dostanem.
To nevadi,ze tak napisal.zevraj kazdemu napise,ale poistovna schvali aj tak.
Do ktoreho centra idete?

sonda2
3. feb 2017

@babusik85 ReproGenesis, vy?

babusik85
3. feb 2017

@sonda2 do reprofitu.
Uz sa neviem dockat postarku,dufam ze ak mne donesie ziadost 🙏

babusik85
3. feb 2017

@sonda2 mne neprisla ziadost 😢
Kedy si Ty posielala Petrenkovi?

sussah
3. feb 2017

@babusik85 to je fakt cudne. Sa mi uz zda, ze cakas dlhsie ako ine baby na tu ziadost.

babusik85
3. feb 2017

@sussah mozno len viac tu vypisujem ako ostatne baby 😅
Inak su este dve,ktore vtedy posielali ako ja a tiez este nedostali.
Alebo este neviem o tom.

sussah
3. feb 2017

@babusik85 hej mozno si nedockavejsia 🙂

babusik85
3. feb 2017

@sussah inak nebola by som ani ja nedockava,ale riesime od novembra.. Vo februari som chcela ist do stimulky,ale tak dlho je u neho ziadost,ze asi uz nestihneme.
Ale teraz som tam zavolala,vcera podpisal,ze dnes mi uz poslali...
Tak uz to necham ich tam hore,ci mi poistovna schvali behom 10dni.
Ak nie,tak to ma byt asi...

sussah
3. feb 2017

@babusik85 tak to ti verim, ze chces to stihnut a ziadost potrebujes co najskor. Mozno to tak ma byt a ist na IVF na jar bude uspesne 😉

dagmarik
3. feb 2017

@buba08 ahoj, no bolo to niečo viac ako tri mesiace, lebo sa menilo vedenie poisťovne, tak sa trošku zdržali pri podpisovaní dokumentov.

buba08
3. feb 2017

@dagmarik ok,vďaka