Ako je to s preplácaním IVF robených v Čechách?
ahojte,
chcem otvorit tuto temu a zamerat sa na Vase skusenosti s vybavovanim preplatenia nakladov najma na IVF v Cechach. Ja som si o tom nieco zistovala, mam odpoved aj zo vseobecnej zdravotnej poistovne, ze treba najprv podat ziadost a oni potom zvazia...ale i tu na MK som citala baby, ktore najprv zakrok v cechach podstupili, zaplatili zan v CR a potom poslali potvrdenia o zaplateni do poistovni...niektore boli i uspesne a peniaze dostali.
ake mate vy skusenosti?
Ahojte, prosim vas, chystame sa na ivf do brna mam doveru, citala som ze lieky musia byt kupene v lekarni v cechach aby to poistovna preplatila. My sme chcrli uvodne vysetrenia absolbovat na sk a konzultovat vsetko mailom s brnom co ale s liekmi? Neboli ste niektora rovnaky pripad?
No ženičky, tak v správach som teraz počula, že VŠZP mieni riadne šetriť nielen na liekoch ale aj na hospitalizáciách. Som veľmi zvedavá, čo to urobí s preplácaním IVF ☹
@sussah na Slovensku je to ine, inac to fumguje...ak mas schvalenu ziadost na SK tak ti doktor predpise lieky a ty uz v lekarni zaplatis nizsiu cenu ako keby si bola samoplatca, cast ti zaplati poistovna. Ale v Cechach je to ine, tam si musis kupit lieky za cenu ako samoplatca a aj za zakrok a potom poslat vyuctovania do poistovne a ta ti potom spatne vrati cast nakladov.
Baby kolko trvalo, kym Vam Petrenko poslal naspat ziadost? Tento tyzden uz bude trety tyzden, ako je u neho, a stale nic :/
@sussah inak nebola by som ani ja nedockava,ale riesime od novembra.. Vo februari som chcela ist do stimulky,ale tak dlho je u neho ziadost,ze asi uz nestihneme.
Ale teraz som tam zavolala,vcera podpisal,ze dnes mi uz poslali...
Tak uz to necham ich tam hore,ci mi poistovna schvali behom 10dni.
Ak nie,tak to ma byt asi...

@dagmarik 3 mesiace