icon

Ako je to s preplácaním IVF robených v Čechách?

gerdusha
28. sep 2010

ahojte,

chcem otvorit tuto temu a zamerat sa na Vase skusenosti s vybavovanim preplatenia nakladov najma na IVF v Cechach. Ja som si o tom nieco zistovala, mam odpoved aj zo vseobecnej zdravotnej poistovne, ze treba najprv podat ziadost a oni potom zvazia...ale i tu na MK som citala baby, ktore najprv zakrok v cechach podstupili, zaplatili zan v CR a potom poslali potvrdenia o zaplateni do poistovni...niektore boli i uspesne a peniaze dostali.

ake mate vy skusenosti?

avlisa
27. apr 2017

@blackswan12
A to treba aj na gyndu? Ja som myslela že už potom len na poisťovňu poslať ..

babusik85
27. apr 2017

@avlisa treba aj na gyndu este predtym ako posles do poistovne.
Gyndos by mal skor potrvdit ako revizny,ale tak asi mal dobru naladu petrenko ked to neriesil.
Doki z Martina je velmi arogantny,ja som tam bola osobne.skoda reci...

avlisa
27. apr 2017

A koľko bude asi trvať kým to schvália v poisťovni? Ja mám VSZ...

sussah
27. apr 2017

@avlisa tak to je si myslim individualne. Ja mam vseobecnu..A prvykrat mi schvalili do mesiaca ale pocula som uz aj o 1-2 tyzdne..

avlisa
27. apr 2017

Tak ja budem dúfať že do 24.maja to budem mat schválené 🙂

sussah
27. apr 2017

@avlisa myslim, ze stihnu. Drzim palce 😉

babusik85
27. apr 2017

@avlisa
@sussah v tomto pripade maju na to 14dni,ked ide o zahranicnu starostlivost.
U mna dodrzali presne.

sussah
27. apr 2017

@babusik85 hej? Tak to je super 🙂 Lebo mne SK ziadost schvalili za mesiac.

avlisa
27. apr 2017

Tak to by bolo super !

babusik85
27. apr 2017

@sussah tu na sk aj mne mesiac,ale do ciech 14dni.s postou to trvalo asi 16dni

sussah
27. apr 2017

@babusik85 si ma potesila, aspon nieco 🙂

avlisa
27. apr 2017

Mám ešte otázku : či všetko musí byt priložené v žiadosti, ktorá sa posiela poisťovni okrem žiadosť potvrdenej doktorom Petrenkom? Treba priložiť aj nejakú zdravotnú dokumentáciu, napríklad o prekonaných potratoch ? Alebo o absolvovaných vyšetreniach ako napríklad z hematologie, genetiky atd.???

blackswan12
27. apr 2017

@sussah je to jedno, len vedela som ze revizny ma svoje lehoty tak hned ako to z Brna poslali som to poslala do BA takze ziadne prestoje a aj tak dost dlho to trvalo

blackswan12
27. apr 2017

u nas je chyba v manzelovi cize my sme dokladali len spermiogram robeny v Brne....a inak podla mna ten doktor v MT ani nevie co tam vlastne treba napisat lebo Petrenko tiez dal negativne stanovisko, cize to nie je ziadne klamanie ani nic ako mi to prezentoval v MT....si myslim ze keby videl co mi tam napisali v BA tak nemoze mat problem napisat to aj on....pako

lienkavax
27. apr 2017

Dievcata prosim vas, MUDR.Petrenkovi ste to posielali postou na aku adresu ?

avlisa
28. apr 2017

@lienkavax
Naadresu kliniky ale na jeho meno..

lienkavax
28. apr 2017

@avlisa dakujem

lienkavax
28. apr 2017

@avlisa a este jedna otazka: aj treba dolozit nejake vysetrenia, ci staci mu poslat ziadost ?

avlisa
28. apr 2017

Ja som posielala len žiadosť , tak snáď to bude stačiť ... mne totiž má prísť tento týždeň naspäť... tak čakám čo napíše...

lienkavax
28. apr 2017

@avlisa a kedy si prosim ta posielala tu ziadost ? A ako vies, ze ti ma prist uz naspat? Oni ta o tom informovali ?

babusik85
28. apr 2017

@lienkavax jemu som poslala len ziadost,ale do poistovne vsetky nase papiere,vysledky.
Ale len kopie posielajte,lebo nevratia naspat

avlisa
28. apr 2017

@lienkavax posielala som ju začiatkom apríla a tento týždeň utorok som volala a povedali mi že to posielali doporučene ale zatiaľ to stale nemám ..

lienkavax
28. apr 2017

@avlisa dakujem a prajem nech ti to co najskor pride 🙂

lienkavax
3. máj 2017

Dievcata tak prisli mi papiere z Brna.Chcem sa spytat: Petrenkovi ste posielali vsetky tie papiere alebo len od 1. az 3.2 ?
Alebo aj cestne prehlasenie, vypocet nakladov a ziadost o uhradu vykonu IVF na zaklade verejneho zdravotneho poistenia ? Vsetko ?

avlisa
3. máj 2017

@lienkavax
Ja som posielala pre istotu všetko ...

blackswan12
5. máj 2017

Ano vsetko som ja ja posielala....este mi spravil stres aj moj gynekolog, ale uz to vcera odislo postou na poistovnu tak cakame....aj ked o mesiac neskor ako som si myslela, ale hadam vsetko dobre dopadne a v juni uz sa zacne nieco diat...<3

sussah
5. máj 2017

@lienkavax no vyzera tak ze ja budem cakat na papiere z Brna 3 tyzdne. Ach jaj celkom iste sa to cele posunie...☹

sussah
5. máj 2017

@babusik85 s tou ziadostou z Brna vyzera, ze to poslu az buduci tyzden a bola som tam minuly pondelok. 3 tyzdne kym mi poslu len ziadost z Brna, kde este Petrenko a poistovna..mozem snivat...

babusik85
5. máj 2017

@sussah zial takto bolo aj mne. ale snad dostanes v utorok. skus napisat na recepciu, odpisu Ti, ze ci uz poslali, alebo nie.
ja som potom este aj Petrenkovi pisala sprievodny list, kde som ho pekne poprosila aby mi poslal cim skor naspat, ale presne mesiac mu trvalo. 😈

sussah
5. máj 2017

@babusik85 tak to urobil naschval ten Petrenko. Asi mu radsej nic nepisat. Volala som do Brna predvcerom, tak ze tam nieje ta co ma na starosti ziadosti. Volala som tam vcera, tak uz tam bola, ale ze tam nieje moj lekar a protocol este nieje jasny. DOhodli sme sa na Merionali, ze mam popripade ze skombinujem Gonal a on tam vraj napisal len Gonal. Takze sa s nim musi poradit buduci utorok. Tiez maju sviatok pondelok. Takze najskor to pride koncom buduceho tyzdna..