Ako reagujú partneri na darované vajíčka?
Ahojte, chcela by som sa popytat, ako brali vasi manzelia/partneri situaciu, ked to vyzeralo ze budete musiet zvazit darovane vajicka?
Ako na to reagovali, ako prebiehali diskusie? Je nieco, co im pomohlo v rozhodnuti?
U nas zatial nie definitivne, ale vzhladom na vek je mozne, ze nam to bude doporucene. A moj sa na to nejak moc netvari, ja viem ze by radsej tym smerom nesiel. Prilis sa mu o tom debatovat nechce. Len vravi, ze uvidime ked v tej situacii budeme; ked lekari nad mojimi definitivne zlomia palicu.
Vdaka za komentare 🙂
@kittykat22 😄😄 si ma normalne rozosmiala. Co by som viac chcela? Ja uz nechcem vobec nic, ja uz vsetko mam dakujem 😄 ak deti.
Pisala som hore, ze ja som sa bavila s embryologmi v CAR a oni teda maju uplne ine studie. Ano budem viac verit im, ako studii co sem niekto dal.
A vobec...mam dovolene verit tomu co ja uznam za vhodne, alebo iba tomu co dovolis ty? 😂🤦♀️Boze dievca
@kittykat22 a btw preco si mi preboha lajkla koment kde pisem opak toho co ty? 🤦♀️
@joannita podľa mňa čerstvo narodené dieťa má nejaké DNA z matky,ved mali jednu krv,no časom sa presadí DNA zakotvené od biologických rodičov a z matky,ktorá ho "len" porodila nezostane nic
@katarinka289 Co sa pamatam z biologie, tak matka a dieta nemaju nikdy jednu krv. Dieta ma svoj vlastny krvny obeh a svoju vlastnu krv. NIkdy sa nemiesaju. Dieta prijima ziviny z krvy matky filtrovanim cez placentu.
@katarinka289 mne bolo povedane embryologmi, ale aj s genetickou som sa bavila o tom ked mi robili geneticke testy, ze geneticka informacia dietata sa tvori na uplne inej urovni ako v maternici matky. V maternici sa uz da LEN ovplyvnit to ci bude dieta zdrave (sposobom zivota matky).
Chapem ale ze mamicky ktore porodia z darovaneho vajicka chcu verit ze dieta ma nieco aj po nich. Nie zial nema a nebude mat. Ja by som vsak bola stastna ze som ho porodila a viac by mi bolo jedno.....
@andreatytler ano to som tiez chcela napisat, ved keby mali jednu krv tak ich to zabije, kedze ich krvna skupina ale aj rh faktor moze byt odlisny.
@monsterablue ja nebrojím proti umelému oplodneniu.Len hovorím,že z pohľadu cirkvi je to ťažký hriech,nakoľko sa pri tom niektoré zvyšné "nepotrebne" embrya zabijú. Ja keby som nemohla mať prirodzene,tiež by som volila cestu umelého oplodnenia.Oplodnit 3 a aj všetky vložiť
@monsterablue tak dve,to je už jedno. No určite nezmrazovat....si precitaj,čo som to napísala ja.Ktore konkrétne umelé oplodnenie cirkev schvaľuje? Véd napíš konkrétne.Stale mi neodpovedas.Si nastuduj ty a potom sir nezmysly
@katarinka289 Už ti to napísala x krát, že cirkev schvaľuje IUI insemináciu.
Je to dohladatelné.

@monsterablue Viem si vyhľadať.Nejako nemám šťastie na články,kde to cirkev povoľuje. Keď ich je toľko,prečo máš problém nejaký poslať. Cirkev to povoľuje v prípade,že sa oplodni jedno vajíčko a spermie nie sú získané mastrubaciou. Ktorá klinika to robí inak???