icon

Ako reagujú partneri na darované vajíčka?

veselo_neveselo
31. okt 2023

Ahojte, chcela by som sa popytat, ako brali vasi manzelia/partneri situaciu, ked to vyzeralo ze budete musiet zvazit darovane vajicka?
Ako na to reagovali, ako prebiehali diskusie? Je nieco, co im pomohlo v rozhodnuti?

U nas zatial nie definitivne, ale vzhladom na vek je mozne, ze nam to bude doporucene. A moj sa na to nejak moc netvari, ja viem ze by radsej tym smerom nesiel. Prilis sa mu o tom debatovat nechce. Len vravi, ze uvidime ked v tej situacii budeme; ked lekari nad mojimi definitivne zlomia palicu.
Vdaka za komentare 🙂

Strana
z4
katarinka289
3. nov 2023

@monsterablue Viem si vyhľadať.Nejako nemám šťastie na články,kde to cirkev povoľuje. Keď ich je toľko,prečo máš problém nejaký poslať. Cirkev to povoľuje v prípade,že sa oplodni jedno vajíčko a spermie nie sú získané mastrubaciou. Ktorá klinika to robí inak???

joannita
3. nov 2023

@kittykat22 😄😄 si ma normalne rozosmiala. Co by som viac chcela? Ja uz nechcem vobec nic, ja uz vsetko mam dakujem 😄 ak deti.
Pisala som hore, ze ja som sa bavila s embryologmi v CAR a oni teda maju uplne ine studie. Ano budem viac verit im, ako studii co sem niekto dal.
A vobec...mam dovolene verit tomu co ja uznam za vhodne, alebo iba tomu co dovolis ty? 😂🤦‍♀️Boze dievca

joannita
3. nov 2023

@kittykat22 a btw preco si mi preboha lajkla koment kde pisem opak toho co ty? 🤦‍♀️

katarinka289
3. nov 2023

@joannita podľa mňa čerstvo narodené dieťa má nejaké DNA z matky,ved mali jednu krv,no časom sa presadí DNA zakotvené od biologických rodičov a z matky,ktorá ho "len" porodila nezostane nic

andreatytler
3. nov 2023

@katarinka289 Co sa pamatam z biologie, tak matka a dieta nemaju nikdy jednu krv. Dieta ma svoj vlastny krvny obeh a svoju vlastnu krv. NIkdy sa nemiesaju. Dieta prijima ziviny z krvy matky filtrovanim cez placentu.

joannita
3. nov 2023

@katarinka289 mne bolo povedane embryologmi, ale aj s genetickou som sa bavila o tom ked mi robili geneticke testy, ze geneticka informacia dietata sa tvori na uplne inej urovni ako v maternici matky. V maternici sa uz da LEN ovplyvnit to ci bude dieta zdrave (sposobom zivota matky).
Chapem ale ze mamicky ktore porodia z darovaneho vajicka chcu verit ze dieta ma nieco aj po nich. Nie zial nema a nebude mat. Ja by som vsak bola stastna ze som ho porodila a viac by mi bolo jedno.....

joannita
3. nov 2023

@andreatytler ano to som tiez chcela napisat, ved keby mali jednu krv tak ich to zabije, kedze ich krvna skupina ale aj rh faktor moze byt odlisny.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
katarinka289
4. nov 2023

@monsterablue ja nebrojím proti umelému oplodneniu.Len hovorím,že z pohľadu cirkvi je to ťažký hriech,nakoľko sa pri tom niektoré zvyšné "nepotrebne" embrya zabijú. Ja keby som nemohla mať prirodzene,tiež by som volila cestu umelého oplodnenia.Oplodnit 3 a aj všetky vložiť

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
katarinka289
5. nov 2023

@monsterablue tak dve,to je už jedno. No určite nezmrazovat....si precitaj,čo som to napísala ja.Ktore konkrétne umelé oplodnenie cirkev schvaľuje? Véd napíš konkrétne.Stale mi neodpovedas.Si nastuduj ty a potom sir nezmysly

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
medda_beda
5. nov 2023

@katarinka289 Už ti to napísala x krát, že cirkev schvaľuje IUI insemináciu.
Je to dohladatelné.

Strana
z4