Intrauterinná inseminácia v septembri 2015
Ahojte.
Zapojte sa prosím tie ktoré budete tento rok podstupovať IUI. Je jedno v akom CAR a kedy to bude. Podelíme sa o informácie a skúsenosti.
My ideme na IUI v septembri tak by som sa s vami o to rada podelila. Verím tomu že to vyjde. Snažíme sa už 2,5 roka tak už si to zaslúžime 🙂
Verím že budeme v tomto fóre pozitívne naladené a dodáme si silu bojovať 🙂
Držím palčeky všetkým čo sa snažíte. Či už krátko alebo dlhšie.
A držím sa jedného hesla: Tí čo otehotneli na prvý šup sa majú naučiť zodpovednosti a my čo čakáme na bociana dlhšie sa máme naučiť trpezlivosti.
Takže dievčatá buďme trpezlivé aj keď samozrejme dobre viem že je to ťažké.
Budem sa tešiť na vaše príspevky. 🙂
@iscare_reprodukcna_medicina ano ale pri IUI si myslim ze by mohli počkat nie? pri ivf ked sa ide na odber vajičok tak som za aby sa pichalo 17-18m aby pri odbere odobrali čo najviac, neviem moc sa v tom nevyznam ale ak budeme musiet podstupit dalšie IUI tak zas chcem aby bol folikul večší ked sa bude pichat pregnyl lebo tak sa dá ešte popri IUI skusat aj prirodzene, no a Dr. Galo je úžasny doktor nám veľmi pomohol🙂
Netestujem 🙂
@simonecka4
@miuska223 a kedy máš ísť na kontrolu?
@simonecka4 zajtra ale dnes boom testla a jedno veľké nič tam je :(
@miuska223 to ma mrzí :( :( ale aj tak daj zajtra vedieť. Budem držať palce. Zázraky sa dejú.
Ja idem vo štvrtok. A začínam mať z toho obavy. Ale ešte som vôbec netestovala.
@simonecka4 negatívne
@miuska223 :( moc ma to mrzi :( verila som ze ti to vyjde.
@simonecka4 tak aspon tebe nech to vyjde 🙂
Ahojte dievcata, pripojim sa aj ja k vam. My sa snazime uz takmer 2 roky. Mame za sebou 2xIUI v juli a auguste. Neuspesne a v Gyn-five. Presli sme do Reprofite v Brne a tento mesiac nas caka dalsie IUI a potom skusime este dve. Po novom roku uz IVF. Ale dr.v Brne nam povedal, ze kludne by siel do IUI niekolkokrat, kedze nemame ziadny vazny problem. Druhe IUI bolo zbytocne, spg sme mali zly a aj napriek tomu nam v GF to iui spravili. Takze to ani ratat nemusime. Uvidime ako dopadneme na najblizsom iui. Stale verim, ze sa postasti. Drzim vsetkym palce.
@clarissa77 vitaj ja idem nadalšie iui asi až v decembri.. teraz mam mesiac pauzu
@simonecka4
@miuska223 tak nic.... 😞
@miuska223 už od víkendu som z toho taká nervózna že sa bojím výsledku. Už nechcem byť sklamaná. Tak uvidíme.
Držím palce aby si v decembri na žiadne IUI ísť nemusela. 🙂
@clarissa77 Ahoj. Som rada že si sa pridala. Aj keď by som bola ešte radšej keby som tákéto fórum ani nezakladala. My sa snažíme 2,5 roka a boli sme ešte len na prvom IUI Ževraj sme zdravý tak by to mohlo vyjsť. Tento štvrtok idem na kontrolu či sa to podarilo. A tiež chodíme do Gynfiv.
A ako si vedela že pri druhom IUI ste mali zlý spg? To vám povedali, lebo nám to nekomentovali či je dobrý alebo zlý.
Držím palce aby bolo ďalšie IUI úspešné.
@ckatka Už si bola na kontrole? Naozaj nič? :(
@miuska223 dakujem, ja som mala pauzu v septembri, hlavne kvoli praci, nedalo sa mi nikam chodit
@simonecka4 no zavolali si nas dnu a ze co sa deje sa pytali oni nas. Pri prvom iui sme mali 2 miliony sper.a pri druhom len jeden milion! A aj napriek tomu iui spravili, zevraj mozno motyka vystreli. No ved hlavne ze mali 100€. Dr.v Brne nechapal, ze preco to spravili. A po iui sme dostali papier v GF. Po oboch, aj tam to mas. Nedostala si? A pri prvom iui mi pri samotnej realizacii povedali kolko ich je.
@clarissa77 mne to v iscare nepovedali...... musím sa pri dalšom stretku informovať
@simonecka4 a dakujem, aj tebe drzim palce. Robili mi v GF aj hormonalny profil a ze ok. V Brne nam vsetko vysvetlili aj to ze udaj k stitnej zlaze nie je ok, je zvyseny a dal mi lieky. Nedavno som sa tu na MK spojila s jednou kockou, ktora az po uprave hodnoty tohto hormonu otehotnela. Hned prvy mesiac. Tak mozno tam je problem. A pre istotu som sa objednala aj na repro imunologiu teraz v oktobri, tak uvidime.
@miuska223 ani ziadny papier nemas k tomu?
@clarissa77 ano dostali sme. Aj som zabudla. Takže pozerala som to a je tam 17 000 000 keď som to dobre pochopila aj keď sa mi to zdá nejako vela nie?
@clarissa77 Ďakujem. Ja by som bola veľmi rada keby som sa vo štvrtok dozvedela pozitívnu správu. Ale začínam trošku pochybovať. Ja som mala tiež vraj všetko v poriadku. Len jeden mužský hormón som mala zvýšený. Potom som bola aj na laparke a všetko bolo OK.
A teraz to IUI sme mali v prirodzenom cykle bez hormónov. ty si bola na hormónoch?
@clarissa77 nemám :/
@simonecka4 napr.na stranke Heliosu pisu, ze iui odporucaju robit nad 15 milionov...tak by ma zaujimalo, preco nam to v GF spravili pri 1 milione?! Ach jo. Takze 17 milionov je ok.
@simonecka4 kedy si ho absolvovala? Ano, ja som mala clostyl a pregnyl a aj utrogestan. Dalsia vec, ktoru mi v Brne neodporucaju, vraj naco, ked vsetko prebieha ako ma...
@miuska223 tak sa nato teda spytaj. Ani ti to pri vstreknuti nepovedali. Lebo mne hej. Ked sa pytali na meno partnera a aj datum narodenia kvoli overeniu materialu. Vtedy mi aj povedali kolko ich je. I ked pri tom ukone sa tazko clovek sustredi nato, co hovori sestricka.
@clarissa77 boli sme 24.9. ale mala som len jednu folikulu. Tým že som nemala žiadne hormóny. A ani pregnyl som si nemusela pichat.
@simonecka4 takze cakas na vysledok. Drzim palce, nech to vyjde. Velmi ti to prajem.
@clarissa77 ano, štvrtok ráno mám ísť na kontrolu. Ďakujem. Bodaj by sa to podarilo. Veď sama vieš aké to je tak dlho čakať. :(

@rica1 @ckatka Dobrý deň, rada by som pridala odborný názor MUDr. Gala z car ISCARE: „Postup v tomto prípade bol podľa môjho názoru správny. 17-18 mm folikul ešte nie je zrelý, ale keď lekár zistí takúto veľkosť, vtedy ukončuje stimulácie a v ten večer sa pichá Pregnyl alebo Ovitrelle a k odberu dochádza až o dva dni, s tým predpokladom, že folikul dorastie do min. 22mm. Ak by sa stimulácia ukončila neskoro, tak môže dôjsť k spontánnemu prasknutie folikulu a vtedy sa nezískavajú vajíčka. 17-18mm je dôvodom ukončenia stimulácie a odber vajíčok nasledújich 36 hodín po ukončení stimulácie.“ Verím, že vám tento názor pomohol zorientovať sa v problematike.