icon

Intrauterinná inseminácia v septembri 2015

simonecka4
31. aug 2015

Ahojte.
Zapojte sa prosím tie ktoré budete tento rok podstupovať IUI. Je jedno v akom CAR a kedy to bude. Podelíme sa o informácie a skúsenosti.
My ideme na IUI v septembri tak by som sa s vami o to rada podelila. Verím tomu že to vyjde. Snažíme sa už 2,5 roka tak už si to zaslúžime 🙂
Verím že budeme v tomto fóre pozitívne naladené a dodáme si silu bojovať 🙂
Držím palčeky všetkým čo sa snažíte. Či už krátko alebo dlhšie.
A držím sa jedného hesla: Tí čo otehotneli na prvý šup sa majú naučiť zodpovednosti a my čo čakáme na bociana dlhšie sa máme naučiť trpezlivosti.
Takže dievčatá buďme trpezlivé aj keď samozrejme dobre viem že je to ťažké.
Budem sa tešiť na vaše príspevky. 🙂

clarissa77
10. nov 2015

@simonecka4 viem ze v Brne je viac CAR. Ja som vela citala o tom a aj odporucania som dostala najma na Reprofit. A moj gynekolog mi povedal ze to bola vyborna volba. Na konzultacii sme tam uz boli, teraz pojdeme len na IUI. Na folikulometriu budem chodit k svojmu gyn, jasne ze sa neda do Brna. Kazali mi ist tak 8-10 dc a potom volat alebo pisat aky je folik a podla toho prideme na samotnu IUI. Mna sa ujal dr.Vrana - skvely doktor, uzasny pristup.

clarissa77
10. nov 2015

@simonecka4 viem ze v Brne je viac CAR. Ja som vela citala o tom a aj odporucania som dostala najma na Reprofit. A moj gynekolog mi povedal ze to bola vyborna volba. Na konzultacii sme tam uz boli, teraz pojdeme len na IUI. Na folikulometriu budem chodit k svojmu gyn, jasne ze sa neda do Brna. Kazali mi ist tak 8-10 dc a potom volat alebo pisat aky je folik a podla toho prideme na samotnu IUI. Mna sa ujal dr.Vrana - skvely doktor, uzasny pristup.
@simonecka4

clarissa77
10. nov 2015

@simonecka4 no a ja zas poslem jednu odpoved 2x 😂😂😂 co je to dnes za den?? 😂

miuska223
10. nov 2015

@simonecka4 ja chodím do iscare

simonecka4
autor
11. nov 2015

@clarissa77 no vidim ze sme pekne domotane 🙂
Super. To som rada ze si taka spokojna. Ja som povedala vcera drahemu ze mi viacere odporucate brno a on hned suhlasil. Ze aby som im teda napisala 🙂 tak uz aj idem na to neska 🙂 zobrala som si aj vsetky papiere co doma mam. Vsetko si nafotim a urobim aj scan. Nemam problem im to poslat aj tak. Nech sa vyjadria. 🙂 akurat ze z hormonalneho profilu co mam vysledky tak je to z prveho co mi robili niekedy zaciatkom roka. Tak snad to bude stacit. A dokonca v brne byva aj priatelova sestra kusok od toho centra tak mame aj kde prespat keby bolo treba 🙂
Takato malickost mi staci k tomu aby som zase dufala. Tak verim ze tam nam pomozu. 🙂

simonecka4
autor
11. nov 2015

@miuska223 a ty osobne si zatial spokojna? Vies ked manzel nieje spokojny nemas aj ty pochybnosti?

miuska223
11. nov 2015

@simonecka4 zatiaľ im verím už som po hystero A ležím a čakám navysledky

simonecka4
autor
11. nov 2015

@miuska223 drzim palce aby si mala vsetko v poriadku 🙂

clarissa77
11. nov 2015

@simonecka4 tak to mas dobre, my budeme musiet brat hotel v pripade potreby. Som rada ze drahy bol za a drzim palce, nech dobre dopadnete. Ja uz sa tesim na IUI, bodaj by bolo uspesne a nemusime riesit IVF. No ale este uvidim co tie vysledky z reproimuno. Na tie som najviac zvedava.
Uvidis ze budes nadsena z toho Brna. Tiez mi dodali viac nadeje.

simonecka4
autor
11. nov 2015

@clarissa77 dnes som im nestihla napisat ale zajtra uz musim. Aj ked nemame termin tiez sa uz tesim ;) a idete teda tento mesiac?
To reproimuno si si kde dala robit? A na geneticke testy ste neboli?
Ja som rozmyslala ze tu genetiku by sme si asi mohli dat urobit aj ked pojdeme do brna.
Ked uz tam budete a budete musiet ist prespat do hotela tak si aspon urobte prechadzku po starom meste. Tam je to pekne 🙂 aspon ja tam rada chodim.

miuska223
12. nov 2015

@simonecka4 verdikt - oba vajcovody zle priechodné cize bud zázrak alebo umelé

clarissa77
12. nov 2015

@simonecka4 ano pozname to tam. Stravili sme tam Velku noc. Krasne mesto, naozaj.
Dala som si to robit v Imunovital v Bratislave. Genetiku zatial nie, ani hematologiu. Uvidim podla vysledkov a potom budem dalej patrat.
No a na to IUI ano, zrejme to vyjde este koncom novembra. Kazdym dnom cakam ms, tak podla toho sa zariadime.

simonecka4
autor
12. nov 2015

@miuska223 :( to ma velmi mrzí :( myslela som na teba aby všetko dobre dopadlo. Takýto výsledok som nečakala. Ale aspoň teraz vieš kde je problém a umelé by určite vyšlo. Len si nechajte všetko prejsť hlavou.

simonecka4
autor
12. nov 2015

@clarissa77 musím sa na to pozrieť. Neviem teda či budú aj v brne chcieť genetiku a všetko okolo toho. Akurát im píšem mail. Tak som zvedavá ako rýchlo mi odpíšu a kam sa pohneme.
Ja som mala MS dostať už v pondelok keď som išla na krv. A stále neprišla. A najradšej by som na to IUI tiež išla hneď tento mesiac. Ale uvidíme.

clarissa77
12. nov 2015

@simonecka4 neprisla?? A nie je uz moznost ze to predsa len vyslo?
No viem ze ja som im pisala rano a odpoved som dostala v ten isty den poobede. Daj vediet aky termin dostanes. Drzim palce 👍

simonecka4
autor
12. nov 2015

@clarissa77 neviem. nad tym som ani neuvazovala ze by to vyslo. A ani testy nemam doma. Ja si pockam na MS a keby to bolo moc dlho tak testnem. To by bol velky sok.
No som zvedava kedy odpisu. Uz som im to poslala.

simonecka4
autor
12. nov 2015

@clarissa77 už mi aj odpísali 🙂 popísala som im celú našu situáciu kedy presne som bola na IUI a celý môj zdravotný stav. A napísali mi že nemusíme ísť ani na konzultáciu. Ze mám ísť len 9-11 deň k môjmu doktorovi na ultrazvuk a mám im zavolať alebo napísať a že si dohodneme termín. Celkom rýchle. Aj keď neviem či mi môj doktor aj bude brať krv jak v CAR. No som zvedavá. Takže neska bude doma debata či ideme do toho hneď tento cyklus. Už len aby MS prišla

clarissa77
12. nov 2015

@simonecka4 no super. Parada. A kedy ti to vychadza asi? Ci vlastne cakas ms. A podla toho. No krv neviem, mne nebral moj dr. Ja som bola na folikulometrii 10dc a potom 13dc. A teraz to bude asi tak isto. Len by som chcela medzitym vybrat este ten polyp.

clarissa77
12. nov 2015

@simonecka4 a aj ti pridelili lekara?? Lebo ja mam volat alebo pisat rovno tomu svojmu.

clarissa77
12. nov 2015

@simonecka4 inak sme na tom podobne. Tiez cakam uz len nech sa ms rozbehne. Dnes si dam cervene vino vecer. Asi sa nim rovno nalejem 😂😂😉

simonecka4
autor
12. nov 2015

@clarissa77 Presne čakám MS. Ach ako by len bolo dobre keby naozaj neprišla 🙂 Ale to asi nie.
Odpisovala mi MUDr. Petra Kneslová ale to že som hneď k nej pridelená mi nenapísala. Len ešte musím zavolať mojmu doktorovi či tam teda môzem prísť na folikulometriu. Hlavne nech to dobre vyjde.

clarissa77
15. nov 2015

@simonecka4 vsetko bude dobre a vyjde to, neboj. Ja uz od soboty ms, tak IUI mi vychadza na 26.-27.11. Tak som zvedava. Napisem dr.Vranovi, vsetko mu popisem a uvidime kedy da termin. Ty ako?

simonecka4
autor
23. nov 2015

@clarissa77 Ahoooj. Ospravedlňujem sa že som dlho nereagovala. Takže tiež sme chceli ísť tento mesiac na IUI ale doma sme si sadli a porozprávali sa o tom ako to obaja cítime. Samozrejme že názor sa nemení chceme ísť a chceme mimčo ale rozhodli sme sa že to ešte trošku odložíme. Tento mesiac mám ešte všelijakých lekárov čo sa týka preventívnych prehliadok a začínajú sa dovolenky takže by nám to časovo vyšlo moc natesno. A hlavne obaja máme pocit že tie mesiace idú tak strašne rýchlo a sú také uponáhlané že je to na nás moc rýchle. Chceme trošku spomaliť a dať sa do kludu. A hlavne ma prestáva baviť sex na povel. Som z toho otrávená a mám toho dosť. Tak uvidíme možno pôjdeme v januári. Dovtedy si budeme užívať to že sme spolu a budem sa snažiť na nič netlačiť.
Ale tebe držím palčeky aby to vyšlo 🙂

clarissa77
23. nov 2015

@simonecka4 ahojky, tak to je spravne. Mna keby netlacil vek, vykaslala by som sa na to uplne. Tiez beham po lekaroch teraz, vsade mi nieco najdu, uz som z toho totalne nestastna. Dnes cakam odpoved z Brna, ci ma pri tych mojich vysledkoch vobec vyznam na IUI ist. Tak uvidim. Je to vsetko strasne tazke. Dakujem ti a aj tebe silno drzim palce. Mozno prave teraz to vyjde, clovek nikdy nevie.

simonecka4
autor
23. nov 2015

@clarissa77 držím palčeky aby ste mohli ísť už teraz a hlavne aby všetko dobre dopadlo. Úplne chápem tvoje pocity a áno už keď ťa vek tlačí tak treba skúsiť všetko. Ja som síce mladšia ale mám aj iné zdravotné problémy tak nechcem moc čakať.
Inak som si všimla že más v profile že si z TT. Tak ja som potom kúsok od teba 🙂

miuska223
23. nov 2015

@simonecka4 čítam že čakáte do januára 🙂 my asi pôjdeme v januári na umelé tak možno budeme spolu tehu 🙂

simonecka4
autor
23. nov 2015

@miuska223 áno odložili sme to. Lebo je to všetko strašne rýchle a mala som pocit že sa stále len niekam ponáhľame a potom to nemá nijaký zmysel. Chceme mať chvíľku klud. Aj sviatky idú tak to necháme tak. Len dúfam že si to nebudem potom vyčítať.
A pôjdete v BA?

clarissa77
23. nov 2015

@simonecka4 ano?? A smiem vediet odkial? A dakujem. Podari sa nam to, uvidis 👍🍀

simonecka4
autor
23. nov 2015

@clarissa77 zo seredi. Do TT to mám 10 minút vlakom 🙂
Jasné že sa podarí 🙂

clarissa77
23. nov 2015

@simonecka4 super, tak to si za rohom 👍 dame kafe niekedy ☺️☺️☺️