icon

IVF - leto 2021

adkaaaaa
4. mar 2021

ahojte kočky, je tu niekto, kto sa chystá na IVF v lete??

sticker
adkaaaaa
autor
16. mar 2021

@soraya004 aha, no a nechcete ísť najskôr na insemináciu??.

soraya004
17. mar 2021

@adkaaaaa nie, to by nemalo zmysel v našom prípade.

adkaaaaa
autor
17. mar 2021

@soraya004 aha rozumiem. Ako dlho sa snažíte?

soraya004
17. mar 2021

@adkaaaaa niečo cez 3 roky

adkaaaaa
autor
19. mar 2021
petravep
29. apr 2021

@soraya004 ja som bola 2 roky dozadu reprogenesis brno oba vklady neuspesne a teraz som isla Gyncare Nitra a vyzera to ze uspesne

gven
Autor odpoveď zmazal
jankaapeto
25. máj 2021

@adkaaaaa my sa chystáme toto leto, zatiaľ máme 1.konzultaciu za sebou a 31.5. Ideme na druhú.

katrinka233
27. máj 2021

@jankaapeto sme na tom podobne, tiez mame za sebou 1. konzultaciu, 2. dnes. Drzim palce 🙂

jankaapeto
27. máj 2021

@katrinka233 a koľký x idete? My už 3 ivf, mám obavy ako to dopadne 😏.Už čítam všetko možné je to ako začarovaný kruh.

katrinka233
28. máj 2021

@jankaapeto je to nase prve 🙂 mala som 2x mimomaternicove + 1 MA, ostal jeden vajcovod a teraz sme zistili ze je nepriechodny, takze nas odporucili do CAR. vy mate aku diagnozu? 🙂

jankaapeto
30. máj 2021

@katrinka233 ja mám tiež nepriechodné vajcovody a ešte nízke amh. Dr.nam dokonca odporúčal darcovske oocyty, ale kým tam nieje 0 stále je šanca.

janie7
2. jún 2021

Ahojte dievčence, tiež sa k Vám pridávam, plánujeme druhú stimuláciu😉 Držím Vám všetkým päste🤛🏻

jankaapeto
2. jún 2021

@janie7 ja by som mala stimulovať už tento mesiac záleží ako pride ms. Chodím do BB Helios

jankaapeto
2. jún 2021

@katrinka233 držme si navzájom 😉 najradšej by som už vedela výsledok.

janie7
3. jún 2021

@jankaapeto Ahojky, aj ja som plánovala tento mesiac, len sa nám to trochu skomplikovalo, tak vidím reálne skôr júl ako jún😉 Ja chodim do Reprogenesis do Brna: ako kto nezažil neuverí, je to tam úžasne. Môj Dr. neskutočne milý a maximálny kľudas, cítim sa pri ňom akoby som sa rozprávala so starším bráškom,koordinátorka super baba a platonicky som sa už stihla zamilovať do anesteziológových modrých očí😍😀
A u teba ako? Si spokojná v Heliose?

zivana
3. jún 2021

@jankaapeto ahoj, aj ja čakám na ms a idem do druhej stimulácie. Prvá mi vôbec nezabrala, tak som zvedavá čo bude teraz. Tiež som v Heliose ale v Ke

janie7
3. jún 2021

@zivana Ahoj a čím si stimulovala, resp. aké si mala dávkovanie, že stimulka skoro vôbec nezabrala, PK si mala, či do štádia blastocysty sa nepodarilo dostať?

zivana
3. jún 2021

@janie7 mala som dlhy protokol a začala som s duphastonom, potom som pichala decapectyl to sa mi zdá že je 0,1 mg v injekcii. Ten som pichala 14 dni. K ďalším som sa nedostala keďže som vôbec nereagovala a stopli mi to. Ani OPU som nemala lebo som mala len jedno vajko a spustila sa mi sama ovulacia takze čakám na ms a idem teraz na krátky protokol.
Ty už vieš čím budeš stimulovať?

janie7
3. jún 2021

@zivana Aha, fúú moja zlatá dobre sa ti skomlikovalo. Máš asi nízke AMH. Ja som mala krátky protokol, 12 vajok, z toho 8 embryjok a 2 blastocysty. A to som si myslela, že 2 blastocysty sú neúspech a môj Dr. sa úplne vytešoval, že v mojom veku, mám už po 40ke, až 2 blastocysty. Ja som stimulovala Pergoverisom, on sa odporúča ženám po 35ke a ideme do neho znovu, akurát, že s vyšším dávkovaním, plus dávame tentokrát aj metódu MACS, sice môj muž má spermiogram ako plemenný býk😉, no poistíme tentokrát aj DNA spermíí, lebo mi nešlo do hlavy, prečo z 12 vajok vhodných na oplodnenie vzniklo iba 8 embryjok. My vedieme siahodlhé rozhovory s mojim Dr. a presne si spoločne určíme, že čo má zmysel. A ty už vieš s čim ideš teraz stimulovať?

zivana
3. jún 2021

@janie7 priznám sa, že neviem aké mám AMH, naposledy som len započula ako sa lekár pýtal sestričky a ona že 3,5 ... ale v akých jednotkách a či je to ok netuším.
Ja mám pergoveris v chladničke... hádam ho použijem v druhej stimulke, aby to neboli vyhodené peniaze.
Zatiaľ nemám lieky. Mám ešte týždeň cca do ms.
Hádam sa tentokrát moje telo umúdri a bude spolupracovať.

janie7
3. jún 2021

@zivana Ak máš AMH 3,5 tak to je veľmi pekné, to si potom len nezareagovala dobre na liečbu. A Pergoveris kolkatku máš doma v chladničke, ak by bol Pergoveris 900 a nevyužila by si ho, ja by som ho od teba odkúpila, ak si z BA alebo okolia. Každopádne držím silno päste nech pekne tentokrát zareaguješ na liečbu.

janie7
3. jún 2021

@zivana Aaa, teraz čítam, že Košice, tak to zrejme nič, keďže sa musí držať v chlade😉

katrinka233
4. jún 2021

@jankaapeto uz mas naplanovanu punkciu? Kde chodis? 🙂 ja mam utorok v gynfive, dnes som cakala 6hodin v cakarni na predoperacne a aj tak mi povedali ze zaver mi daju az v pondelok, skoro ma porazilo :D

jankaapeto
4. jún 2021

@janie7 Ahoj. 1xsom bola v MT, ale dr.Krajkovic mi navrhol BB keďže to mám blizsie. V BB som bola raz a zatiaľ sa mi zdali všetci milí. Prvy x sa mi zdal ten dr.taky divný, ale teraz sme boli u neho 2x a bol úplne iný, akoby sme sa poznali už dlhsie. Zatiaľ mám dobrý pocit z BB.

jankaapeto
4. jún 2021

@katrinka233 ešte zatiaľ nepicham cca vo štvrtok by som mala začať. Iba ich mám v chladničke. Budem pichať 3inj.denne max . dávky tak dúfam, že budem dobre reagovat, keďže mám nizke AMH

janie7
5. jún 2021

@jankaapeto Tak to som veľmi rada, verím, že sa ti zatiaľ páči, dúfam, že to tak aj ostane. Ono zo začiatku je väčšina doktorov odmeranejších, kým sa navzájom trošku spoznáme, môj nás už teraz volá do ordinácie štýlom, že pojdte zlatíčka😊 My už máme taký super vzťah, že sa bojím, že sa prekecnem a začnem mu tykať😁
Verím, že sa ti podarí nastimulovať čo najviac zdravých vajíčok. Dávate si robiť aj genetiku embryí?

jankaapeto
7. jún 2021

@janie7 genetiku asi nie. Manžel má výsledky dobré, vraj keby nemal vek tak môže darovat. 😆Robili mu rozšírený spg. Protilatky nám nevytestovali a všetky výsledky vlastne máme v norme okrem môjho amh.😬 Tak dufam že pri predĺženej kultivacii ostanú iba kvalitne embryá.
Pri predchadzajucom ivf mi 2x vložili 6bunkove a nikde sa nepisalo o kvalite,bola som v inom centre tak neviem, ale dr.povedal, že to je príliš skoro, že radšej počkať na 5-6 deň a tam sa už vyselektuju kvalitné embrya ako vložiť skoro a nič.

janie7
8. jún 2021

@jankaapeto Takto, môj muž je presne na tom ako tvoj, plemenný býk😉 Ja mám AMH 4.7 a podarilo sa nám nastimulovať 2 blastocysty (5-6 dňové embryjká) jedno najsuper a druhé super kvality, ale toto je morfologická stránka embryí. Práve preto, že máš nízke AMH, tak som sa ťa pýtala na genetiku embryí, čiže PGT-A. Ňou sa vyselektujú iba tie embryjká, ktoré nemajú o chromozóm menej alebo o chromozóm viac, napr. Downov syndróm a zvyšuje to šance na uhniezdenie a zároven zdravý vývoj embrya v maternici😉 Čiže vyhneš sa zbytočným vkladom a predovšetkým to ušetrí tvoju psychiku, ale samozrejme, záleží aj na tom koľko máš rokov a teda či si mala nieaké MA a pod. Ono vieš, ja nechcem zhadzovať slovenské zdravotníctvo, ale všetky CAR na SK mi pripadajú akoby im išlo iba o peniaze. Bola som momentálne na konzultácii vo Ferticente, chcem zmeniť gynekológa a Mudr. Maršík je aj gynekológ a presne ma zaškatuľkoval do tabuliek, že by mi odporúčal darované vajíčka. A môj Dr. v Brne ma s tým poslal do preč, že však toto, čo sa podarilo mne, sa nepodarí ani 30 ročným babám😉 Keď som mu potom povedala ako som dopadla v Brne, hneď otočil kartu, zrazu, že to je vynikajúce.

jankaapeto
8. jún 2021

@janie7 ja som ešte nikdy nebola tehu, žiaľ. 😏 Moja segra ma 3 deti, ziadny problém. A ja v 2008 som bola na laparke, priechodne pod tlakom =nepriechodnost. Teraz mám skoro 36 rokov. A povedala som si, že este raz idem do toho, stále sa s tým neviem vyrovnať, že niesme rodičia,sme spolu cca 17 rokov. Neviem toto som zatiaľ neriešila uvidíme čo sa podarí nastimulovat a čo nám navrhnú. Je jasné, že si prajeme aby to už vyšlo, ale to si prajeme všetky tu. 😊