icon

IVF marec/apríl 2021

eua
22. mar 2021

Ahojte baby, je tu nejaká, ktorá stimuluje v marci/apríli na IVF?

megginka44
26. mar 2021

Ahojte baby. Tak ja začínam 1.4 na deň bláznov pichať diphereline , tak dúfam , že to nebude bláznivé 🤭
Od včera beriem duphaston.

marticka85po
26. mar 2021

@eua ahoj mozem vediet ako prebiehal cely odber? A ake si mala pocity po odbere? Nejake bolesti? Ja som vcera este len zacala pichat takze uz sa pomalicky psychicky zacinam pripravovat na odber 🤣

eua
autor
26. mar 2021

@megginka44 Držím Ti palce ;)

eua
autor
26. mar 2021

@marticka85po Odber bol z pohľadu Dr bez komplikácií, ja som mala také trochu napätie, že čo ako, čo od toho čakať, ale to je taký prirodzeny strach. Treba si len vravieť, že keď to iné zvládli ..;) Personál je veľmi super, čo tej pacientke pomáha.
V priebehu hodiny sa to všetko vykonalo (prezlečenie, na lôžku napichnutie do žily -tecie taka vodička,,a potom presun na sálu, zákrok vraj trval 10min), čiže ja som bola mimo vedomia cca max 15-20min. Potom som sa len prebrala na izbe, 2h polezala, kontrolujú ti priebežne tlak a Dr ma pred odchodom skontrolovala cez brucho, či je všetko ok. Potom domov. Bolesti nemám žiadne, a ani kvapku krvi po zákroku som nemala.

marticka85po
26. mar 2021

@eua super,dakujem za info.teda prebiehalo to uplne v pohode. Prajem rychle zotavenie 🙂

weja07
26. mar 2021

@megginka44 ahoj 🙂 ja som tiež tak začínala. A budeš mat stimuláciu s menopurom? Aky máš problém ak sa môžem opýtať?

radkasvetlik
Autor odpoveď zmazal
eua
autor
26. mar 2021

@radkasvetlik Ahoooj Radka, napísala som ti do správy ,kukni ;)

eua
autor
26. mar 2021

@marticka85po Ďakujem a Tebe prajem, nech ti dobre reagujú a folikuly pekné rastú. Daj vedieť priebežne.

megginka44
26. mar 2021

@eua ďakujem. Aj tebe ✊ Bude to ten krát poprvé 🙏

megginka44
26. mar 2021

@weja07 áno, budem mať Menopur. Vlastne ani neviem kde je problém 🤷 Vajíčok mám podľa doktorky na rozdávanie, spermiogram partner v poriadku. A už 6 rok sa nám nedarí 😔 minulý rok som bola na operácii priechodnosti vajickovod a tam ľavá strana nepriechodná. Jedine toto je náš problém

marticka85po
26. mar 2021

@eua jasne dam vediet a vdaka 😊

weja07
26. mar 2021

@megginka44 tak verím že to vynde 🙏 tvoje prvé Ivf?

dzanka72
26. mar 2021

@eua ahooj🙂 tak super, že všetko prebehlo v poriadku 😉
Bolesti mám stále, ale hádam už to nebude dlho trvať😣
My ideme až na KET, tak nám to bolo odporúčané a aj tak mňa to brucho trápi, takže ET neprichádza do úvahy.
Mraziť dáme pravdepodobne všetky, čo budú tip top. Vy ako? Chcete ísť hneď na Et, či radšej ten KET? Oplodniť ste dali všetky schopné vajíčka alebo určitý počet?

megginka44
27. mar 2021

@weja07 áno ,. prvé.

nene1133
27. mar 2021

Ahojte,ja od pondelka stimulujem.Opu ma caka streda/stvrtok v Ba,kedze je to prvy pokus Ivf som dost nervozna.Mozem sa opytat sa co ste si doplacali,napr.embryoglue nie som rozhodnuta...

dzanka72
28. mar 2021

@nene1133 Ahoj, my sme si doplácali za "Geri" inkubátor, metódu PICSI a MACS. Ja som počula, že to embyoglue je hlúposť, že nezvyšuje úspešnosť otehotnenia, ale názory sú rôzne. Záleží aj od tvojho veku, že čo všetko je vhodné "skontrolovať" a aké metódy použiť pri oplodnení vajíčka.
A neboj, nemusíš byť nervózna, uvidíš, všetko dobre dopadne 😉

nene1133
28. mar 2021

@dzanka72 dakujem,tiez si ideme dat to co ty,kedze muz ma teratozoospermiu a ja nizke amh.dr povedala,ze ideme bojovat o kazde vajicko☺preto chcem zistit,co by mohlo pomoct.rozmyslali sme aj nad genetickym vysetrenim embrya kvoli nasmu veku...

dzanka72
29. mar 2021

@nene1133 ahoj, tak ja som dnes volala do CAR ohladom embryi a z 15 nám ostalo 1! vhodné.. veľmi ťažko to prežívam.. hlavne, že som ich mala kvantum... Už si o tých centrách začínam myslieť svoje... Ešte k tomu ležím s OHSS v nemocnici už druhý deň... Verím, že si si vybrala správne CAR😉

januska1905
29. mar 2021

Dievcata, mne minuly tyzden odobrali tri vajicka... Aj som si porevala lebo som cakala viac kedze nemam problemy ziadne. A viete co, vsetky tri sa vyvijaju a zajtra mi jedno vlozia. Dufam ze budu do vtedy v poriadku. Kazdy den som na ne myslela od odberu... Nezufajte aj ked to bude vyzerat vseliako😉

nene1133
29. mar 2021

@dzanka72 tak to je mi luto,dufam,ze coskoro budes doma v poriadku😊ty si mala dlhy protokol?mna caka vo stvrtok opu,vyzera,ze bude 6 embryi.som z toho Caru trochu nestastna,vsetko je to tak narychlo.a este ma zajtra cakaju predoperacne a vyslo mi nejake zvysene hodnoty v moci🙄

bambi275
30. mar 2021

ja som po vklade. Zajtra ideme na kontrolu 🤞

megginka44
30. mar 2021

@dzanka72 achh, to mi je ľúto. Keď si napísala koľko si mala embryí, zašla som a držala veľmi palce.. drž sa 💪 a nech si z nemocnice čím skôr doma 🙏
(Ktoré car ste si vybrali?)

lusyp
30. mar 2021

@dzanka72 podobne som mala ja v decembri z 18 oplodnených vajíčok zostalo 1 na zmrazenie...a stredne ťažké OHSS, mne na 4 deň po odbere odsávali tekutinu z brucha a podali infúziu, nemocnici som sa našťastie vyhla a už mám za sebou aj neúspešný KET...držím prsty

dzanka72
30. mar 2021

@nene1133 áno, dlhý protokol. Kam chodíš do CAR? Mne by stačilo 6 vajíčok, hlavne, aby boli kvalitné 😉
Vyššie hodnoty v moči hádam neskomplikuju OPU🙂

dzanka72
30. mar 2021

@megginka44 Chodili sme do Heliosu. Ešte ma pani embryologička dnes stihla "zjazdiť", že čo sa ako divím, že tak málo ostalo (teda jedno). Ved ich bolo veľa, tak potom vajíčka nestihnú poriadne dozrieť a takto to dopadne. Ako keby ja som si nastavovala liečbu. Och.. smutné to je..

dzanka72
30. mar 2021

@lusyp ahoj, mrzí ma to, že ti to nevyšlo 😒 mne odsávali dnes tekutinu (teda nič príjemné🥴) a odsali 3 litre! Hlavne, keď som volala s dr z CAR, tak mi kázal len papkať veľa bielkovin a piť veľa vody. A keď som mu v nedeľu večer volala, že teda neviem poriadne dýchať, tak mi povedal, že teda, keď tak veeľmi chcem, môžem ísť do nemocnice, ale on si nemyslí, že to bude také závažné🤦‍♀️
Najlepšie sa zarába na nešťastí druhých.. žiaľ...

lusyp
31. mar 2021

@dzanka72 poslala som ti správu, rozpisala som ti maju skúsenosť s CAR a embryologičkou

megginka44
31. mar 2021

@dzanka72 Fuuu.. tak to si ma nepotešila 😔 my tiež Helios..

katrena1312
1. apr 2021

Prajem pekný deň ak môžem pridám sa 30.03 som absolvovala 3ket BB verím ze bude úspešný všetkým vám prajem aby sa vám to podarilo viem čím si prechádzate nakoľko túto tému riešim od 26ky