icon

IVF soft - podarilo sa vám otehotnieť?

esther03
28. jún 2010

Ahojte, caká ma ivf soft, stimulujem clostilbegytom. Mali ste niektorá niečo podobne? Podarilo sa vám otehotnieť. Napíšte mi prosím svoje skúsenosti.

mimika1973
18. júl 2013

@lagunasa ahoj a aku liecbu ti predpisali teraz na soft? a v akych davkach?

13nika13
18. júl 2013

@mimika1973 Ahojky... momentálne absolvuješ soft?

mimika1973
18. júl 2013

@13nika13 ahoj, no cochvilu ano, preco? ;)

13nika13
18. júl 2013

@mimika1973 Lebo ja tiež začínam.. chodíš do Reprofitu?

13nika13
18. júl 2013

Baby, prosím Vás, akurát som dostala teraz menzes :D Na tretí deň mám začať brať clostilbegyt, mám rátať už aj dnešný deň?

malela
18. júl 2013

@13nika13 lekari poazuju za 1. den cyklu v tvojom pripade ( t.j. ms poobede ) zajtrajsok, cize piatok.

13nika13
18. júl 2013

@malela Dík.. asi lepšie urobím, keď tam zajtra cinknem, či?

stella25
19. júl 2013

@13nika13 oni rataju zaciatok ked zacnes normalne krvacat, nie len spinenie. Ale ak si si nie ista, tak radsej volaj do centra. Istota je istota.

stella25
19. júl 2013

@nomxxx tak vitaj medzi nami Softackami. Ja som pri pri klasickom mala max. 3 vajicka, som zvedava ako to bude teraz. Nejdem sa uz dockat, zacinam okolo 25-26.7. , som sice bojko ako to dopadne tak ale uvidime. A este ake ine lieky ti dali? Estrimax nie je len na maternicu?

nomxxx
19. júl 2013

@lagunasa teraz som sa pozerala, áno, je to Clostilbegyt 🙂

nomxxx
19. júl 2013

@stella25 teraz ten Estrimax 1-0-1, od 16 do 25 dňa; a ďalší cyklus od 3 do 7 dňa Clostilbegyt, a to mám užívať 2-1-2, uvidíme, ale verím tomu viac ako klasickému IVF 🙂

lagunasa
19. júl 2013

@mimika1973 já som tam ešte nebola. estelen 7.8. ideme na prvu konzultaciu a vtedy uvidím co mi dajú.

malela
19. júl 2013

@13nika13 cinkni, aby si si bola na istom, ale aj ako @stella25 spomina, oni pocitaju den, ked je uz rozbehnuta a tiez doobeda ako den 1. Zavolaj pre istotu do centra, any si si bola ista... 😉

13nika13
19. júl 2013

@stella25 Ďakujem... Už som volala, dnešný deň mám rátať..

13nika13
19. júl 2013

Chcem sa spýtať.. sem tam sem chodím nakuknúť... Čítam tu, že baby berú kadejaké tabletky ešte predtým, rôzne vyšetrenia... Nám nerobili žiadne, len na prvej konzultácii mi robil doktor ultrazvuk.. Teraz v nedeľu začínam brať Clostilbegyt a na 8-my deň na uzv... Mali ste už niektorá takto? Koľký deň sa potom robí výber vajíčok? Keď sa užíva ten Clostilbegyt, môže sa chodiť na slnko? Keď som pred 2r. absolvovala IVF, nemohla som...

stella25
19. júl 2013

@13nika13 myslim ze u kazdej j je to inak, ja mam napr. prve 4 dni len spinenie a tak mne kazal az na 5 den pichnut inekciu a potom az o 3 dni clostyl a o 8 dni kontrola. Tebe nepovedali kedy mas ist na kontrolu? Mne povedal ze na 8 den kontrola a potom o 2-3 dni odber. Vsetko zalezi ako ti bude telo reagovat.
Ale ako tak sledujem, kazda tu piseme ze soft a kazda mame inu liecbu.
Mne slnko nikto nikdy nezakazal, 1x mi povedali ziadny styk a 2x ze styk v pohode. Tak si vyber 🙂
Ku komu chodis?

stella25
19. júl 2013

A estebaby mozno blba otazka, ale nie je vhodne dat si spravit pred stimulaciou odber na kvasinky a mikozu? Nemoze to mat vplyv na to, ze sa vajko neuhniezdi? Nikde som to sice necitala, len teraz nad tym tak rozmyslam.

13nika13
19. júl 2013

@stella25 Ja teraz začínam na 3-deň cyklu ten Clostilbegyt, a na 8-deň na ultrazvuk, vychádza mi to tak, že teraz v nedeľu Clostil a v piatok uzv.. Už som tam volala.. Injekcie nemám žiadne... Chodím k Machačovi.. a ty? Len mi je to divné, že ani krv mi nebrali, partnerovi ani spermiogram, proste nič nám nerobili... Pred 2r. nám hneď na prvej konzultácii brali krv obom, partnerovi robili hneď aj spermiogram /to bolo u nás na SVK/

stella25
19. júl 2013

@13nika13 tak ale mala si so sebou nejake predchadzajuce vysetrenia, nie? Nam tiez nic nerobili na konzultacii, hned sme sa dohodli na liecbe, ale ja mam za sebou 3 neuspesne IVF a zaver je teda isty, tam velmi nema co spekulovat doktor.
Len ma teraz napadlo, ci som si nemala dat zobrat stery pred IVF, ci nemam nejaky zapal, ked sa mi to neujalo, a nikto mi nikdy nic nerobil taketo.

13nika13
19. júl 2013

@stella25 Nemala som žiadne vyšetrenia so sebou, mala som len od svojho gynekológa kartu.. v nej ale nebolo nič z IVF, čo som bola.. Ja mám jedno neúspešné IVF. Machačovi som len dala ústne info o neúspešnom IVF. Ja už mám dospelú dcéru, na prvej konzultácii vravel, že my s partnerom problémy nemáme, ja som prirodzenou cestou 100%neplodná, mám len jeden vajíčkovod a aj to nefunkčný. Pri IVF som mala 15 vajíčok, z toho 12 jednotkových, vkladali mi 2, mala som mikropotrat.. Mám aj myóm na maternici, bola som pred 2mes.na hysteroskopii, je zvonka na maternici, takže ten nevadí. Ak by bol vo vnútri, museli by ho odstrániť. Jediné, čo vravel Macháč, že mínus je môj vek, ostatné je ok. Tak ale zase nie som až tak stará, ťahá mi na 38 😀

stella25
19. júl 2013

@13nika13 no neviem preco ti aspon krv nezobrali a partnerovi kontrolny spermiogram. Ale Machaca baby velmi chvalia, tak asi vie co robi. A jasne ze nie si stara a mas este cas na kopu deti 🙂

mimika1973
19. júl 2013

@lagunasa he he, mozno ze sa tam ja stretneme, ak mi vyjde nahodou OPU v ten den! 😉
A ku komu ides ty? ktory doki?

mimika1973
19. júl 2013

@13nika13 myslim, ze oni to vidia v den OPU toto vsetko, zoberu aj krv obom, aj uvidia manzelov spermogram pri odbere ked bude treba oplodnovat vajka...vsetko je vraj v ten isty den! Lebo ja tiez som inac nechapala, ze ziadne analyzy neurobia este pred zacatim IVF..... 😕
Hadam vedia co robia, musime len verit, ze vsetko dopadne ok! 🙂

mimika1973
19. júl 2013

@13nika13 ano, rataj 1.den menzesu od piatku, 19.7.13
Takze clostyl zacnes brat v nedelu!
Kolko tabletiek ides brat za den? Len ten clostyl bez injkecii teda?
Predtym si uz mala IVF na SK dake? ak ano, aku liecbu, lieky, davky a kolko vajok z toho? a dobre si aj reagovala?
Ja zacnem o necele 1-2 tyzdne, dnes som 21.DC, chodim ku Stelclovi a prvu konzultaciu som mala v marci s nim ;)
Zijem v zahranici, tak si to vsetko takto musim zorganizovat a zariadit, na leto, lebo sme obaja volni na IVF, a chodime k nasim do BB 🙂
A Ty kde zijes presne? mas tiez daleko Brno od vas?

13nika13
19. júl 2013

@mimika1973 Tiež si myslím, že v ten deň všetko urobia.. Clostil mám brať 2-1-2, 5dní.. začínam v nedeľu, končím vo štvrtok, v piatok idem na ultrazvuk. Machač mi vravel, že sa uvidí na uzv, či bude treba pichnúť aj injekciu. Pred 2r.som bola v Heliose v MT, ale nebola som spokojná. Chodili sme tam od apríla - augusta. Na začiatku som brala nejaké tabletky, potom som si pichala Decapeptyl, Gonal, potom som brala Utrogestan. Mala som 15vajíčok, z toho 12 jednotkových, takže som reagovala super.. Vyšlo nás to dokopy aj s benzínom na vyše 2000e... Nebola som spokojná, pretože mi povedali, že sa mi netvoria vôbec vajíčka, že partner má slabý spermiogram, že má pomalé spermie, bla... Nakoniec sa mi dostal do rúk jeho spermiogram, všetko mal v norme, za to, že "vraj" má pomalé spermie, sme doplácali cca 330e za ICSI.. čo ale pravda nebola.. Čo sa týka mňa, vajíčka sa mi tvorili, aj tvoria normálne, to mi vravel môj gynekológ /je to môj kamarát/, to isté mi potvrdil aj Machač, že s tvorením problém nemám žiadny. Že som úplne zbytočne toľko hormónov do seba pchala... Ja mám pocit, že na SVK to všetko je len o peniazoch.. Lekár v Brne vravel, že on sa na SVK, čo sa týka reprodukčných centier radšej ani nevyjadruje.. Bavili sme sa aj o preplatení poisťovňou, dal mi presné inštrukcie, čo a ako, v poisťovni mi to len potvrdili.. Vraj už začínajú spoluprácu s našimi poisťovňami, aby si to nemuseli platiť vopred pacientky, a potom následne dať preplatiť poisťovňou, malo by to byť už asi budúci rok, vraj centrum v ČR bude spolupracovať už priamo s poisťovňou... Brno mám odo mňa 150km.. som od Trenčína 😀 A držím palce 🙂

lagunasa
19. júl 2013

@mimika1973 do Reprofitu som sa objednala dr. Stelclovi. tak uvidime ci sa tam stretneme. moj datum je isty takze ty si to musis striehnut 🙂

13nika13
21. júl 2013

Ahojte... pri užívaní Clostilu sú aj nejaké príznaky /bolesti....../?

karinuska22
22. júl 2013

@stella25 Ja som si pre istotu dala zobrat stery pred IVF aj na chlamidie aj na kvasinky. ALebo si treba dat predpisat nieco ak mas podozrenie. Ja som sa pytala doktora, ze co mozem brat.

karinuska22
22. júl 2013

@13nika13 Ani ja som nemala ziadne vysetrenia ohladom krvi. Krv partnerovi a Tebe beru az v den odberu. Ja som mala taktiez iba stimulaciu clostilom a stacilo to. Absolvovala som 2 kontroly na 8.den a 11.den a na nejaky 13. - 14. den bol odber vajicok.

karinuska22
22. júl 2013

@13nika13 Ja som nepocitovala nic, ked som brala clostil. Bolo to take pohodove oproti tym injekciam. Mne doktor Stelcl tiez povedal, ze prekazkou moze byt vek. Mala som 39, ked som absolvovala SOFT. Necakala som to tak rychlo ale vyslo to na prvy sup a to iba vdaka clostilu. Ja som mala na 11.den na kontrole vytvorenych okolo 7 folikulov. Takze drzim palce.