IVF soft - podarilo sa vám otehotnieť?
Ahojte, caká ma ivf soft, stimulujem clostilbegytom. Mali ste niektorá niečo podobne? Podarilo sa vám otehotnieť. Napíšte mi prosím svoje skúsenosti.
@tixx no ani my nemame dobry spermiogram..97 percent patologia ...Nie si uz tehu?🙂
Kvoli podozreniu na endometriozu..na stastie je len lahka..ale mam i myom..zle amh....stitka...ach...
Chodim do Iscare..len tam maju mensiu uspesnost ivf ako v Brne..a moja kolegyna otehotnela v Brne na prvy sup🙂
A hlavne robia lepsiustimulku...
@evadek my mame oligoastheno... vraj sanca,ze sa podari prirodzene je 1:800, tak dost pochybujem... 😒 ja mam AMH vysoke, stitnu vraj ok, my sme chodili do Gyn-Fivu,ale zmenili sme to za Brno, som tam spokojnejsia a nenutia ma absolvovat vysetrenia, ktore nepotrebujem. okrem toho tym,ze mam vysoky ten AMH tak by pri klasickom IVF u mna hrozil vraj ten hyperstimul. syndrom, tak som rada,ze to v Brne skusime cez to soft 🙂 tak daj vediet, ked tam brnknes, na kedy ti nasli termin 🙂
@evadek no dufam,ze ano, tento mesiac 🙂 strasne verim,ze sa to podari 🙂 no my v slovenskom CAR vlastne nemame este dohodnute ivf ani nic, lebo oni ma nutili ist na laparku,ktoru mi netreba. takze nemame pre poistovnu podklad,ze nas SK CAR odporuca na IVF - a bez toho si tu ziadost nemozme poslat, takze ideme ako samoplatcovia na to prve a verim ze na dlhu dobu posledne 😉 myslim,ze ides do lepsieho urcite 🙂
@tixx aha...takze staci ked mi daju ,ze ma odporucaju na ivf...lebo oni chceli posielat ziadost...Takze pred ziadostou je takyto doklad?....
Lebo Sr cebtrum to chce teraz riesit....takze myslis, ze toto bude stacit?...( samozrejme nevedia, ze sa chystam na konzultaciu do Brna)
Ale ja pocitam zo samoplatcovstvom..a dufam, ze ivf soft bude stacit..lebo na velke nemame peniaze....
Preto sa pytam na tu ziadost...
Aj ja im velmi verim ...som teraz taka nabudena🙂))
Urcite idete do lepsieho a urcite bude prve a posledne🙂
ja som tu do jedneho fora dala infosku, co mi poslali z VSZP, poslem ti to do spravy, tam si precitaj,ako sa postupuje 🙂
Ahojte, baby. Je treba si dať spraviť predoperačné vyšetrenie pred punkciou vajíčok pri IVF soft, keď nebudem mať narkózu?
@doloresita Netreba predoperačné 🙂
@tixx
@evadek
Snáď Vás povzbudím 🙂 Ja mám len jeden vajcovod a aj ten je totál nepriechodný.. K tomu alergia na spermie.. K tomu myóm už dlhé roky.. Tvoria sa mi často cysty.. Priateľ má Asthenoteratozoospermia / Koncentrácia spermií: 15,4 , spodná hranica je 15.. Celkový pohyb: 25 %, spodná hranica je 40%.. Progresívny pohyb: 0 %, spodná hranica je 32 %.. Podiel normálnych spermií: 1%, spodná hranica je 4 %... Vraveli mi, že je to OK, že to im úplne stačí 😉 A výsledok? Naša krásna Vikinka 😀
Babule, tak hlavu hore a šup šup do toho 🙂 Držím palce, treba len jedno jediné: VERIŤ 🙂
Vikinka sa vydarila na prvý krát 😀
kocky to soft ivf je s akymi liekmi? len s clostilom?
@franzziska ja mam ivf soft, okrem clostilu mam Fostimon a posledne 3 dni pred odberom vajek aj Orgalutran.
@13nika13 ahoj mozem sa ta spytat aku si mala stimulku a kt. v poradi to bolo ivf?
Ahojte baby,
môj priateľ má problém, respektíve má prerušené spermovody ☹ rada by som chcela mať bábetko . Má niektorá z vás skúsenosť s darcovstvom aj keď len spolu žijete?
dík
AP
@alicap88 preco ich ma prerusene? Sterilizacia?
Lebo ak ano, tak to sa da operovat. Neviem ako na SK ale tu v DE maju celkom dobre vysledky.
Mame v rodine podobny pripad. Chlapik sa dal sterilizovat ale potom sa rozviedli a s novou partnerkou chceli deti a samozrejme nemohol, tak si dal urobit refertilizaciu, ci ako sa to odborne vola. Spg mal po roku celkom OK aj podla lekarov s tym vysledkom mohli otehotniet ale aj tak sa im nedarilo. Nakoniec isli na IVF. Zena bola v poriadku, on odovzdal spermie a otehotnela na prvy sup.
Ak sa nechce dat spät operovat, tak je aj taka moznost, ze mu "vydoluju" spermie priamo z vacku. To tiez nie je problem. Ak ich bude mat dobre, tak darcu nepotrebuju.
Ako je to na SK s preplatenim poistovnou ked nie su zosobaseni, to ti neporadim, tu v DE zakonna zdravotka nezosobasenym parom nepreplati nic. Treba sa informovat priamo na poistovni.
nie, nie je sterilizovany. ma problom po operacii hrubeho creva a prerusili mu spermovody.
nahodou nevies poradit dobru kliniku pre prve kroky a komplet vysetrenia. dakujem
@alicap88 aha ale ono spermie mozno ma, len v ejakulate nema. Moze to byt podobne ako pri sterilizacii.
Zial ja na Sk nezijem uz 15 rokov, tak neviem. Ale co tu tak citam, so slovenskymi centrami baby nie su velmi spokojne. Obcas zaludim do diskusie Reprofit Brno, mam totiz kamosku, co je tiez po ivf, tak ma to trosku zaujima, aby som ju pochopila, a tam si baby chvalia. Vela ich preslo torturu na SK a nic. A v Brne sa podarilo. A vraj je to tam dokonca lacnejsie ako na SK. Skus sa opytat tam. Urcite ti poradia, su tam zlate kocky. A dokonca Brno preplati aj slovenska poistovna. len neviem ako to je, ked nie ste zosobaseni. Ale opatyj sa bab, s radostou ti poradia.
Dakujem moc, moc aj za tieto info 😉

@evadek som u Stelcla, posobi na mna velmi dobre, je to taky sympos ;) no u nas je problem v spermiograme, preto to musime absolvovat... ale tesim sa,ze sa to konecne niekam pohne, len teraz mi ako naschval ms nie a nie prist 😖 a ty si preco bola na laparke? uz chodite do nejakeho centra na SK? preco chcete ist do Brna/ zmenit centrum?