Je tu budúca mamina nad 38 rokov?
Je tu niektorá budúca mamina nad 38 rokov?
Gratulujem k mimi.Takže si to stihla ešte cez zdravotnú poisťovňu.No já už nie mám už 40 a idem na prvé IVF.
Ahoj, ja uz som mamina a rodila som 37-rocna, kamosky obe mali nad 38 ked rodili a sesternica nad 40. To je tvoje prve?
A ako to znášali, hlavne tá sesternica? Nebála sa, že to môže byť postihnuté?Mňa všetci odhovárajú, že už mám 40, ale já sa akosi nebojím. Nie nemám to prvé. Prvé som mala dvojičky chlapcov. Len teraz mám iného partnera a snažili sme sa už 4 roky a nič.Tak sme sa rozhodli pre IVF
@mrakodrapka1 Ahoj, ja som rodila pred vyše rokom a mala som 40 preč.Absolútne som sa nebála, resp. som si ani nepripúšťala nejaké možné riziko-hlavne D.syndróm...genetika vyšla dobre, takže som nešla ani n amnio.
@mrakodrapka1 takí odhovárači mňa vedia nas....však oni to dieťa chovať nebudú..ja som mala najmladšie dieťa v 42r. nemala som žiadny zlý pocit ani strach. teh. som si užívala,na amnio som nebola a mám zdravého šikovného syna 😉 držím prsty,nech je všetko ok 😉
@mrakodrapka1 uplne v pohode, sesternica mala uz stvrte, ziaden problem a maly tiez v pohode. A vraj si to uzivaju omnoho viac ako tie prve 🙂. A ja som nemala ani raz ani nevolnosti, a to bolo moje prve. Ak niekto nieco keca nech ide do kelu, ak si zdrava a nemas problem tak do toho. Z mojho okolia mali paradoxne problemy baby mladsie, my "stare korcule" sme riesili akurat tak ze si nevieme ku koncu zaviazat topanky.
@mrakodrapka1 , ja už nie som čakateľka, my sme sa už dočkali, ale dieťa vo vyššom veku je asoň pre nás super ! čím som staršia, tým mi to príde väčší zázrak...sú dni, kedy je na zjedenie, sú aj dni, kedy som ja na rohypnol...ale každý jeden večer, keď mi zaspí na rukách pri fľaši, tak ju držím a dívam sa a bozkávam ju...asi senilniem, ale neva 😉
moja kmotra má 38 a má 7mesačného synčeka a všetko v poho. A ked som ja pred 2 a pol rokom rodila svoju druhú dcérku, tak som sa tam zoznámila s maminou, čo mala 40, mala 4-dieťa (3 predcházajúce už dospelé) a už mala aj vtedy trojročného vnúčika... A jej synček v pohode...
@mrakodrapka1 drzima place...ja som tiez rodila ako 38 rocna, teraz nedavno a v pohode 🙂
@mrakodrapka1 ja som druhé rodila ked som mala 37 a pol roka,pôrod v pohode.Na amnio som nebola,mala som všetko v norme,tak ma ani neposlala moja gynekologička.
Ďakujem Vám babenky, ani neviete, ako ste ma povzbudili.Já som tiež rozhodnutá bojovať, len keby to nebolo také drahé ☹ . Ale čo človek nurobí pre potomstvo 🙂 Tak držte palce 😉
@mrakodrapka1 Ja som mala 36 ked sa mi tretí syn narodil... 😀 Bola som aj na amnio,všetko v poriadku a drobec má už 24mes.... 😉 A tiež si to tak užívam,ako @adriana7 píše..... 😀
ja som vo veku 38,5 porodila dcéru. Tá má teraz 4 mesiace a neuveriteľne si to s ňou užívam, hoci už vyše 25rokov sa liečim na cukrovku.
Ty si mala 2 deti v neskoršom veku? Máš pravdu, tiež som nad tým rozmýšľala, len mám dve švagriné a obidve majú postihnuté deti, je to veľmi ťažké, trpia tým všetci. Ale rozhodnúť sa či skončím niekomu život a on sa nevie brániť, to asi nie 😢 .
@adriana7 Ale to je krásna senilita. Už aj já by som chcela. Rohypnol si asi tiež zadovážim 😅 ,
@mrakodrapka1 Hej, prvé v 34 a druhé v 38. Skôr akosi nebolo s kým. Ale som šťastná. Ja som taký ten radostný maminkovský typ. Tiež ma trochu plašil fakt, že kamarátka má už 15 ročnú ťažko postihnutú dcéru a občas som videla, čo to obnáša, ale neodradilo ma to.
cauko,ja mám 42 a malu som mala po 40tke.
@vulka , to bolo krásne a pravdivo napísané, že dovtedy nebolo s kým 😀 , aj ja tak, byť by bolo, len iné je partner na žúrku a iné chlap do života 😉
...a inak som rada, že je nás už celkom dosť, takých "zrelších" mamín, ja som v tehotentve dosť trpela tým, ako reaguje okolie...a potom sme sa v pôrodnici stretli v jeden deň na pôrodnej sále 5 mamín treťorodičiek po 35-ke. bol to super pocit, aj kopec srandy...
@mrakodrapka1 Skús pozrieť aj sem: https://www.modrykonik.sk/forum/asistovana-reprodukcia/najdu-sa-tu-snazilky-40-nicky/ - je nás tu kopec a mnohé aj so skúsenosťami z CAR 😉 ... a aj v tejto téme sa úspešne tehotnie 🙂 🙂
Inak ja som mala deti tiež v pomerne pokročilom veku 31, 34 a momentálne snívame ešte o syslinke. 😵
@mrakodrapka1 ja mam tento rok 39 a v novembri som rodila. aj ma doktor posielal na amnio a odmietla som, kedze ostatne vysledky vyzerali byt v poriadku a ak by aj nieco bolo zle na amnio tak by sme to urcite neriesili ukoncenim, a teraz mi v spalni spi zdrave, krasne dievcatko. 🙂 a na tehotenskej knizke som mala od zaciatku napisane vekova indikacia. Prvu som mala tesne pred 33.
@harper , ja som prvé rodila pred 12 rokmi a už vtedy som na posteli v pôrodnici, kde vešali k nohám karty pacientiek mala ako jediná na izbe veľkými červenými písmenami napísané "staršia rodička" 😒...mala som 27 😀, ale vtedy bol ešte trend, že maturita - vydaj - dieťa, rodila som prvé ako posledná zo strednej...
@syslica, veru dievčatko by ti ešte pristalo 😉 , dcéra je najlepšia kamarátka až do staroby 😵
@adriana7 Veď práve po nej túžim 😵 a ver že sa viac teším ako bojím, len aby to vyšlo na prvý krát ☹
ahojte, mám 39, moje prvé dieťa po IVF sa narodí začiatkom júna a v sept.budem mať 40. V otázkach amnio som mala od začiatku jasno, neabsolvujem. Možno v prípade veľmi zlých výsledkov. Ovšem, výsledky z genetiky mám 2x dobré, tak nie je čo riešiť. Napriek tomu ma doktorka presviedčala na amnio.Ja som však použila svoje argumenty, na všetko mi pritakala a navyše mi povedala, že skutočne aj keď je tehotensvo v poriadku, bez problémov, bez krvácania, tak že aj dieťa je v poriadku, tak isto naopak. A ja ani neviem, že som tehotná, keby som nepriberala, nerástlo mi banderko...skvelé tehotenstvo 🙂
@mrakodrapka1 ahoj,,, ja budem mať 38 v marci,,, tiež ideme s mm na IVF a to 4x,,, dnes sme boli v centre a asi za mesiac začíname,,, pred tým som sa bála zákrokov, ale teraz sa normálne začínam tešiť,,, už sa neviem dočkať,,,
inak keď som mala 20,tak sa mi 38 ročné ženy zdali tak trochu už staré a teraz si pripadám mladica a teším sa,ako ešte omládnem,keď sa mi bude pod nohami motať malý štuplík 😀 😲
@mrakodrapka1 ja som mala prve dieta ako 33 rocna, vsetko ok. Ked sme sa rozhodli pre druhe, tak som v 8 tt potratila, hrozne som to niesla.Ale mimino som este chcela, hlavne kvoli prvej dcerke, aby nebola jedinacik a tak sa mi podarilo ptehotniet 5 mesiacov po potrate a v 36 rokoch sa narodila druha dcerka. Vsetko ok, nebola som ani na tej plodovej vode. Mala som s nou sice tehotensku cukrovku, ale dcerka je v poriadku a mne sa to tiez stratilo. Nedaj sa odhovorit, nech ti vravia co chcu.Je to tvoj zivot a tvoje rozhodnutie.
@mrakodrapka1 , s tou amnio je to také diskutabilné, moje prvé aj posledné tehotenstvo bolo vraj rizikové, ale výsledky v 4. mesiaci som mala o.k., tak som nešla...pri synovi som ich mala zlé, aj tie opakované - viac ako 50% riziko dawnovho...a ešte som aj ochrnula na jednu nohu...ale nešla som ani tak...ja by som to nedokázala dať preč svoje dieťa a po zlých výsledkoch z amnio by som bola až do pôrodu klbko nervov...takto som si povedala, že všetko bude o.k. a bola som v pohode...
...ale aj syn je super!!! ten ťa zas bude do smrti milovať (ách ten freud 😀 )...len my budeme potom hrozné svokry 😀 😀 😀
@mrakodrapka1 ja mám už nad 40 a teraz čakáme naše prvé bábätko, na ktoré sa veľmi tešíme, na amnio som neišla odmietla som a môj doktor doporučil ale nenútil, výsledky z krvi vyšli pozitívne, ale je tam veta vzhľadom na vek matky, podľa utz sa dieťatko vyvíjalo v poriadku tak teraz dúfame že to všetko zvládneme, držím moc palce

ahoj ja cakam babatko v aprili a vo februari mi bude 38