Kde môžem darovať vajíčka??
Ahojte dievčatá
Chcela by som darovať vajíčka. Dá sa to v každom meste prosím vás ?
Patrí táto otázka do skupinky alebo nie ? Prepáčte ak
nie a píšemm mimo témy .
@balalea ďakujem za príspevok ❤️😊
Miesto toho aby som otvorila Google som otvorila Mk áno. Ale ako vidim nie každý má pochopil. Až na pár výnimiek
@laxxvita nebola som v takej situácii ako ty. ale viem tá pochopiť. Vďaka Bohu mi dal Boh tu moc emaptie a vie ako sa asi cítiš..držím palce ❤️
@laurazma odosielm srdiečko ❤️😊
@laxxvita posielam srdiečko
@evkano1402 ďakujem prečítam si
@sara07 ahoj, ano je pravda ze existuje adopcia..my sme v adopcnom procese, ale neda mi nepovedat ze v BA kraji sa caka cca 5 rokov, v ZA, BB az 8-9 rokov...a to hovorim o cakani ked uz je zena zapisana v zozname cakatelov..predtym treba absolvovat pripravu a kopec papierovaciek, cize este asi dalsieho pol roka navyse...takze ked zena tak velmi tuzi po detoch, skusa urobit vsetko co je mozne...ano, netvrdim ze to nie je zasah do tela...je..ale pokial ide o mladu, zdravu zenu, nevidim tam problem...samozrejme, je potrebne sa poradit s lekarom, nechat sa vysetrit a nasledne sa rozhodnut..
@evkano1402 hlavne správy sú už len seriózne médium 🙄
@dopolbokaodrata
Ok, tak sa nic nedeje, nik nezomrel, ziadna kontrola tychto zariadeni 😉
Inac, a ktore media su?
@laurazma ja by som nevedela prijat vajíčko z dôvodu že darkyna bola dopovaná koktejlom hormonov , potom odobratie tiež zátaž , to že môže rozhodit cyklus alebo ako aj pripuštaju mudr ostat aj neplodná alebo pri odobraní poškodit niečo , zase na to netreba nejak lekarsky titul
na malinké deti sa čaká tolko ano to je pravda, na väčšie dostaneš do mesiaca , dva len tie už nik nechce ,každy chce čo najmenšie , ja to chápem neodsudzujem
@evkano1402 hlavne spravy nie su spravy je to žumpa hoaxov a bludov , rohožka pre politické ciele , ved sa to xy krat dokazalo že učelovy pisali a zavadzali
to už aj bulvar novy čas je serioznejší
ok, sorry, lepsie 😉
https://www.blesk.cz/clanek/regiony-brno-brno-k...
@sara07 prepáč, nedá mi nereagovať na tvoj príspevok, ale s tvojim názorom vôbec nesúhlasím. Vďaka darkini čakám bábätko, keďže moje telo prestalo krátko po 30 produkovať vajíčka. Ďakujem darkini z celého srdca, že mi poskytka jej vajíčka, takto si odnosím dieťatko, ktoré bude aspoň z polovice po milovanom mužovi. Som šťastná, že medicína napreduje, a ze aj neplodnym ženám sa da pomôcť vďaka slečnam, ci mladým zienkam, ktoré to podstúpia, ci už z finančných dôvodov alebo pre anjelské poslanie. Stojí to nemalé peniaze nastávajúce mamičky, a preto byt darkinou, by som to nerobila zadarmo žiadnej klinike, ktorá si za tento cenný materiál vie vypýtať od neplodneho páru nemalé peniaze( mňa to vyšlo nad 5000e)
Ja ti ešte napíšem. Ja som darovala cez IScare. Sú v Martine, Blave. Ja by som mala bližšie Martin ale tam bohužiaľ odbery nerobili takže som chodila do Bratislavy. A tie peniaze to nie je ako za tie vajíčka ale je to kompenzácia za všetko, čo to obnasa.. Napríklad cestovanie. Aj keď mne ešte preplatili zvlášť cestovné..
Nechcela som svojou otázkou vyvolať toto 🤷
A už keď je adopcia tak úžasne a vec ktorú každý podporuje prečo si každá s týmto názorom jedno dieťa nevezme do adopcie ?
Neodsudzujem žiadnu osobu..ja som aj za adopciu napr ale ako píše pani vyššie tak 8 rokov napr čakať ? To je na psychiku záťaž. A vek ženy ale aj muža ide dopredu. Takže sa napr k dieťatku dostanú keď budú mať 40 ? 🤷
Každého osobná vec myslím.
Čítala som a všetko má za aj proti.
Neviem aké je anemôct mat bábo. Sestra sa pokúšali 2 roky "len" a už som bola aj sa ňu smutná a zúfalá ..takže pomohla by som aj jej a však pán Boh to zariadil už .
@klarissa25 ďakujem.
Áno bolo mi jasné že je to istá kompenzacia " cestovné, bolestne atď" 😊 vidím že ty si to prežila a si v pohode vyrovnáva osoba 😊
Áno absolvovala som to a teda nemávam žiadne depky z toho...
@klarissa25 a presne pre to som sem dala príspevok keďže niektoré osoby nechapu..
Pretože osobná skúsenosť je na nezaplatenie
Ale čo ?
Pri všetkom je riziko .
@stela01 ale aj tak do toho asi pôjdem ak budem môcť 😊
@sara07 A prečo by si tým mala skaziť život? Pri darovaní vajíčok sa robí stimulácia ako pri klasickom IVF, akurát jej už vkladať nič nebudú.
Tu je každá druhá samozvaný odborník na všetko, lebo "jedna babka povedala".
Pre autorku : milióny žien majú za sebou IVF. Áno, sú to hormóny. Áno, môžeš mať OHSS ( vygoogli si ). Ale predsa nejdeš darovať každý mesiac. Hormóny sa pichajú do brucha v priemere 2 týždne ( niektoré ani toľko nie, niektoré zas pichajú aj 3 týždne, záleží od Tvojho hormon.profilu a reakcie na lieky ). Ja som podstúpila IVF. Nie je to sranda ale nie je to až také hrozné. Sú ženy, čo podstúpili IVF aj 10x. To, že po darovaní nebudeš môcť mať deti je hlúposť.
Za mňa je to šlachetný čin. Aj keby bol iniciovaný len kvoli peniazom. Ženy, ktoré otehotneli šup-šup toto nikdy nepochopia.
V každom meste centrum asistovanej reprodukcie nie je takže nie je zaručené, že darovať budeš môcť priamo u Vás.
Ja Ti držim palce a prosim, snaž sa hladať skôr relecantné a podložené informácie, ako to reálne prebieha - tu Ti niektoré zbytočne napišu hlúposti.
Uvidis , premyslis ako pri všetkom vždy sú 2 tábory
Za a proti .
@katkaba1 ďakujem za príspevok
Samozrejme si nájdem najbližšiu kliniku kde to robia a budem sa informovať 😊
Tu som hľadala skôr osobné skúsenosti. Napríklad ktorá klinika je najlepšia či si aj vybrať môžem atď atď.
Čítala som tu pár žien ktoré si tým prešli alebo ktoré vďaka tomu majú vysnívané bábo a je to pre mňa silné.
Uplne chápem že to nemusím znášať dobré ale je to asi hop alebo trop
@stela01 chápem. A beriem aj iný názor ako kladný. Ale je to veľmi citlivá téma tak by mal každý s rozumom odpovedať . Normálne mi oči kole keď vidím že žena ktorá evidentné nemá problém mať bábo ide inej písať ake je datovanie vajíčok " hlúpe" keď ťa žena vďaka tomu má doma svojho anjelika 🤷
Odporúčila by som Ti dohodnúť konzultáciu a podľa pocitov sa rozhodnúť. Každemu iný pristup vyhovuje.
Darovanie je rovanké ako IVF len Tebe už nič vkladať nebudú len vajíčka odoberú. Odber vajičok je skôr tá lahšia časť by som povedala.
Držim Ti úprimne palce a ďakujem Ti za ženy, ktorým, žiaľ, nebolo dopriate❤
@katkaba1 ďakujem ja ❤️😉
@katkaba1 dobre ale je rozdiel vkladat vajíčko a je rozdiel odoberat alebo sa mylím a na stránkach pri darcovstve je uvadzana taká možnost , čiže načo by si kryli chrbat aby strašili pre srandu kralikov ?
citujem z ich stránok
Žiadny medicínsky postup nie je bez rizika.
Vážnejšou komplikáciou je tzv. Hyperstimulačný syndróm, ktorý súvisí s nadmernou odpoveďou vaječníkov.
Aj keď je dnešný IVF proces relatívne jednoduchý, môžu sa pri ňom vyskytovať nežiaduce účinky alebo komplikácie.
Odber vajíčok sa dnes štandardne vykonáva ihlou cez pošvu pod kontrolou ultrazvuku. Vo väčšine pracovísk je odber v celkovej anestézii, niekde ho robia v lokálnej alebo bez anestézy. Pri odbere vajíčok sa prepichne stena pošvy, ihla sa dostane do brušnej dutiny a napichne sa vaječník.
Po odsatí vajíčok sa rovnako napichne vaječník na druhej strane. Odber vajíčok je komplikovanejší po predchádzajúcich operáciách, pri masívnych zrastoch v malej panve, pri rozsiahlej endometrióze. Po odbere vajíčok žena môže slabo špiniť až krvácať, krvácanie ustupuje do 2 dní a je úplne normálne, netreba sa zľaknúť. Pobolievanie podbruška v deň odberu a nasledujúci deň sa takisto vyskytuje. Asi v 20 % odberov podľa skúseností martinského centra si bolesti vyžadujú analgetiká . Približne 1 až 2 % žien majú po odbere silné bolesti podbrušia, vyžadujúce už injekčné analgetiká.
Dnes sú už veľmi zriedkavé operačné komplikácie po odbere vajíčok, ku ktorým patrí krvácanie do brušnej dutiny z vaječníka, krvavý moč pri poranení močového mechúra alebo poranenie iných orgánov v malej panve. Veľmi raritné je takisto zanesenie infekcie z pošvy do vaječníka alebo brušnej dutiny
ajväčší strašiak lekárov pri IVF sa skrýva za skratkou OHSS – vaječníkový hyperstimulačný syndróm. Je to stav vyskytujúci sa iba pri stimulácii vaječníkov, kedy sa vaječníky výrazne zväčšia, uvoľňuje sa z nich a sliznice v brušku tekutina, ktorá sa hromadí v brušnej dutine. Malé množstvo tekutiny za maternicou je úplne normálne aj pri prirodzenom prasknutí vajíčka a takisto po odbere vajíčok. Zväčšujúce sa množstvo tekutiny tlačí na okolité orgány, objavuje sa výrazné nafúknutie bruška, častejšie močenie, pocit zlého trávenia, nespavosť.
@sara07 ale ved jasne všetko má svoje rizika všetko... S tým treba počítať...