icon

Kde môžem darovať vajíčka??

19. feb 2020

Ahojte dievčatá
Chcela by som darovať vajíčka. Dá sa to v každom meste prosím vás ?
Patrí táto otázka do skupinky alebo nie ? Prepáčte ak
nie a píšemm mimo témy .

sara07
20. feb 2020

ja som neotehotnela na prvy šup, pár rokov to trvalo a žiadne umelé alebo stimulačné záležitosti som neriešiala, bud to pôjde prirodzene alebo nie, a mm mal naštastie podobny nazor a ano na každej preventívke bolo a nerozmyslite si umele atd , nie
takže čakanie na bábo velmi dobre poznám,
pokial to urobíš pre prachy plne chápem, v pohode, prečo nie , tvoje telo, chápala by som aj keby si tie prachy dala na charitu alebo liečbu
ale je jednoduchšia cesta k dietati, tužbu musí byt len moje nezdielam ju, su maminy čo maju adoptované a nemám pocit že by menej boli maminami, pestunske rodiny poznám, nemám pocit že by im niečo chybalo

klarissa25
20. feb 2020

@sara07 ale ved nech každý robí ako chce nie? Keby som nemohla mať ja dieťa urcize si skôr vyberiem darované vajíčko a spermie od partnera ako adoptovať z domova...

sara07
20. feb 2020

nemôžeš zo zákona darovat sestre vajíčko, jednou z podmienok je anonymita, darca ani prijemca nemôžu vediet o sebe , takže zbytočna diskusia, ilegalne nemôžeš dat sestre vajičko, mudr by porušil zákon
a čo sa týka adopcie ,nie nemám adoptované dieta lebo 4 dieta by sme finančne nedali ale chodím pomahat v akciach pre deti, atd alebo pre deti čo nemaju rodičov , lepšie ako nič

sara07
20. feb 2020

@klarissa25 vidíš ja presne naopak , ja by som do seba to hormonalne svinstvo nedala , pre mna je to vysoka cena, každy sme iny

autor
20. feb 2020

@sara07 pre boha 🤷 ja som to myelela obrazne.
Nie doslovne to s tym darovaním

klarissa25
20. feb 2020

@sara07 no vidíš ja som myslela aj na ženy ktoré chcu mat dieťa no nemôžu.

sara07
20. feb 2020

no už tu bola taká tema sestra sestre, nič nové , ani neviem naposledy ako ta baba ustala ten tlak ,neviete niekto ?

klarissa25
20. feb 2020

@sara07 ja si to pamätám.. To je ale už moc... Do toho by som nešla ani za svet...

autor
20. feb 2020

@sara07 čítaj s porozumením ale .
Myslela som to obrazne

lenteraz111
20. feb 2020

Vygoogli si centra asistovanej reprodukcie, chod tam, kde máš najbližšie, po osobných skúsenostiach s ivf si myslím, že všetky centra na sk sú na vysokej úrovni. Tam ti všetko vysvetlia odborníci, veľa šťastia prajem

katkaba1
20. feb 2020

@sara07 pre boha..ale veď pri IVF prv vajička musia tiež odobrať aby mali čo vložiť naspäť🤦‍♀️
Prosim Ťa, ak sa nevyznáš len si "počula" tak zbytočne nezavádzaj.
Pekný deň

sara07
20. feb 2020

@katkaba1 čitala som len čast darovanie vajíčok a o tej sa aj bavím, k časti tej druhej som sa nedostala, pre mna to nebol dôvod aj ked som sedela na stretávke ostatný po 2 deti už a ja nie, čo je na tom na nepochopenie že za každu cenu som nechcela mat dieta, a už vôbec nie za cenu že sa narve hormonami ina žena, prečitala som si len tuto čast a tym to skončilo
jasne jedno hlava nehlava hlavne že JA budem mat dieta
chápem že jedno len nech baba ide darovat ,

katkaba1
20. feb 2020

@sara07 asi si ale nepochopila, že toto nie je o Tebe, o tom čo chceš či nechceš.
Ak sa Ťa to netýka alebo nevieš relevantne reagovať tak reaguješ zbytočne. Aj táto naša 'diskusia' je zbytočná takže môžeme ju ukončiť. Pekný deň

evkano1402
20. feb 2020

Dievcata a poznate niekoho tak aspon 15+ kto je na svete z darovanych vajicok a vie o tom?
Uprimne by ma to zaujimalo, ten pocit, ze chcel/chcela by som poznat pravdu, moju mamu - darkynu, ale kvoli anonymite je to nemozne, ten pocit integrity, ku komu patrim.

sara07
20. feb 2020

@katkaba1 pokial toto nie je učelovy članok na podporu umeleno oplodnenia , čo sa tu hemži vkuse reklamou je to ok
jasné že názor z druhej strany nehra do karat a smerujem všetko inam

maciatkoe
20. feb 2020

@evkano1402 Podla mna pri darovanych vajickach to taja dietatu, ze je z darovaneho vajicka. Uz sa to tu riesilo. Nevie to ani najblizsia rodina. Nikto. Len rodicia dietata.

klarissa25
20. feb 2020

@evkano1402 a načo to hovoriť dieťaťu?? Nerozumiem....

balalea
20. feb 2020

@sara07 keby to znamenalo aj smrť je to jej rozhodnutie a prišla sa opýtať do správnej skupiny..a je len na nej ako zváži rizika a prínosy.. na miesto rady, si poskytla príspevky plne negativizmu.. verím že tvoj život má iný nádych a smer

balalea
20. feb 2020

@sara07 teraz som si prečítala celu diskusiu a ty fakt.. ale že fakt nie si dobre 😃😃😃 zastávaš neaku katolícku sektu alebo čo??? Veď ta holka si prišla po radu , a ty čo si neabsolvovala ivf, ty čo si nelezala každý druhý deň na koze tu dávaš múdrosti a vynášas sudy ...
najviac na svete , úprimne.. a len v dobrom ti želám , aby ti prišiel do života moment čo ti nastaví zrkadlo

luccia74
Autor odpoveď zmazal
klarissa25
20. feb 2020

@luccia74 tak toto je najsprostejsi komentár aký som tu kedy videla...

luccia74
20. feb 2020

@klarissa25 Ozaj-ked mlada baba si chce rychlo zarobit e a nemysli na to,ze jej moze behat po svete zo 10deti.Ked to zopakuje 3x ach jaj.Velmi mi je luto tych deticiek z 3-dna.Ale obdiv.fakt velky obdiv k maminkam co si adoptuju akekolvek dietatko.

luccia74
Autor odpoveď zmazal
kej_trin
20. feb 2020

Ahoj, ja som v novembri darovala oocyty 😉 ( aby sme neboli za sliepky )
Mám už svoje 3 detičky, ďalšie neplánujem a darcovstvo mi spomenula moja gynekologicka, pri preventivke, že mám ešte velku zásobu "vajíčok " a keď ďalšie dieťatko neplánujem, tak môžem aj darovať.
Bola som v Martine v Heliose. Na internete som vypísala formulár a o pár dni ma pozvali na stretnutie s koordinatorkou,ktorá sa ma povypytovala na rodinnú anamnezu , zobrali mi krv a spravili sono od spodu. Následne mi dali žiadanku na genetické vyšetrenie, ( to trvá dosť dlho , na výsledky sa čaká 5 týždňov) , tam sa zisťuje či nie si nositeľom genu, ktorý zapríčiňuje vrodene vývojové vady. Ak je to v poriadku, ideš na hormonálnu stimulaciu ( ja som mala dlhý protokol, pichala som si 3 tyzdne každé ráno v rovnakom case do brucha hormon na rast folikulov ( obaly, v ktorých sú, aj nemusia byť vajíčka) a 2x do týždňa som chodila na krv + sono ako rastú folikuly. Je veľmi dôležité piť veľa, ale ozaj že veľa vody, vtedy sa zaobides bez nežiaducich účinkov. Ten hormón ktorý si ráno pichnes počas dňa " nariedis " a vycikas.
Keď mi naplanovali deň odberu, dostala som poslednú injekciu, ktoru som si mala pichnúť v presne stanovenom čase. Ráno som prišla do centra , tam ma " ubytovali " , dostala som tabletku a išla som na sálu. Zobudila som sa presne o 12 minút na izbe, potom som si ešte pospala a o dve hodiny ma pustili domov. Musí pre teba niekto prísť, nepustia ťa samu; treba doprovod.
Ešte pred odchodom som išla do kancelárie kde mi pani povedala ze mi bolo odobratých 11 folikulov ( znova pripomínam že oocyt môže byť v jednom , vo všetkých alebo v žiadnom) , a následne mi vyplatila 900€ ako " cestovné a iné náklady spojené s darcovstvom "

Ja som našťastie nemala žiadne komplikácie ani nič podobné, ani som nepociťovala, že by bolo niečo inak. A čo sa týka toho hyperstymulacneho syndrómu, tak aj to sa kontroluje na každom sone, ak by sa ti začala hromadit tekutina v brušnej dutine, tak ti zastavia stimulaciu.

Ak máš nejaké otázky, tak sa pýtam 😊

kej_trin
20. feb 2020

@klarissa25
Prosím ťa ak o tom nič nevies, ako funguje darcovstvo alebo IVF, tak si nedomyslaj hluposti.
Jedna prijemkyna, ma jednu darkynu. Takže mne keď odobrali 11 folikulov, z toho dajme tomu ze v 6-tich bolo vajíčko, následne sa oplodnia...z tich 6-tich sa prestanú 2 vyvíjať a už sú len 4.
Následne sa prijemkyna rozhodne koľko ich chce vložiť, môže aj všetky ale tam je riziko viacpocetneho tehotenstva, alebo môžu sa jej vložiť dve, z ktorého sa jedno neuchyti a donosi jedno dieťatko, alebo sa neuchyti žiadne.. proste tich scenárov je viac, ale určite nie, že keď darkyni odoberú 10 vajicok, tak bude z toho 10 detí..

kej_trin
20. feb 2020

@klarissa25
Pardon to nebolo vám, ale @ luccia74

autor
20. feb 2020

@luccia74 a ty si čo dovoľujes písať že mladá baba si chce rýchlo zarobiť.? Som dospelá žena s vs titulom.
Dúfam že nemáte deti lebo ak áno ľutujem ich

autor
20. feb 2020

@kej_trin ďakujem krásne za nájdenie si času a opísaniu situácie atď❤️❤️❤️❤️❤️

autor
20. feb 2020

@kej_trin prosím a taká otázka ..že tie injekcie čo si žena doma dáva 🤷 ja som ešte Nikdy nič také nerobila. Kam sa pichaju ?

balalea
20. feb 2020

@luccia74 ..ozvala sa sliepka...