Kde môžem darovať vajíčka??
Ahojte dievčatá
Chcela by som darovať vajíčka. Dá sa to v každom meste prosím vás ?
Patrí táto otázka do skupinky alebo nie ? Prepáčte ak
nie a píšemm mimo témy .
@sara07 ale ved nech každý robí ako chce nie? Keby som nemohla mať ja dieťa urcize si skôr vyberiem darované vajíčko a spermie od partnera ako adoptovať z domova...
nemôžeš zo zákona darovat sestre vajíčko, jednou z podmienok je anonymita, darca ani prijemca nemôžu vediet o sebe , takže zbytočna diskusia, ilegalne nemôžeš dat sestre vajičko, mudr by porušil zákon
a čo sa týka adopcie ,nie nemám adoptované dieta lebo 4 dieta by sme finančne nedali ale chodím pomahat v akciach pre deti, atd alebo pre deti čo nemaju rodičov , lepšie ako nič
@klarissa25 vidíš ja presne naopak , ja by som do seba to hormonalne svinstvo nedala , pre mna je to vysoka cena, každy sme iny
@sara07 pre boha 🤷 ja som to myelela obrazne.
Nie doslovne to s tym darovaním
@sara07 no vidíš ja som myslela aj na ženy ktoré chcu mat dieťa no nemôžu.
no už tu bola taká tema sestra sestre, nič nové , ani neviem naposledy ako ta baba ustala ten tlak ,neviete niekto ?
@sara07 ja si to pamätám.. To je ale už moc... Do toho by som nešla ani za svet...
@sara07 čítaj s porozumením ale .
Myslela som to obrazne
Vygoogli si centra asistovanej reprodukcie, chod tam, kde máš najbližšie, po osobných skúsenostiach s ivf si myslím, že všetky centra na sk sú na vysokej úrovni. Tam ti všetko vysvetlia odborníci, veľa šťastia prajem
@katkaba1 čitala som len čast darovanie vajíčok a o tej sa aj bavím, k časti tej druhej som sa nedostala, pre mna to nebol dôvod aj ked som sedela na stretávke ostatný po 2 deti už a ja nie, čo je na tom na nepochopenie že za každu cenu som nechcela mat dieta, a už vôbec nie za cenu že sa narve hormonami ina žena, prečitala som si len tuto čast a tym to skončilo
jasne jedno hlava nehlava hlavne že JA budem mat dieta
chápem že jedno len nech baba ide darovat ,
Dievcata a poznate niekoho tak aspon 15+ kto je na svete z darovanych vajicok a vie o tom?
Uprimne by ma to zaujimalo, ten pocit, ze chcel/chcela by som poznat pravdu, moju mamu - darkynu, ale kvoli anonymite je to nemozne, ten pocit integrity, ku komu patrim.
@evkano1402 Podla mna pri darovanych vajickach to taja dietatu, ze je z darovaneho vajicka. Uz sa to tu riesilo. Nevie to ani najblizsia rodina. Nikto. Len rodicia dietata.
@evkano1402 a načo to hovoriť dieťaťu?? Nerozumiem....
@sara07 teraz som si prečítala celu diskusiu a ty fakt.. ale že fakt nie si dobre 😃😃😃 zastávaš neaku katolícku sektu alebo čo??? Veď ta holka si prišla po radu , a ty čo si neabsolvovala ivf, ty čo si nelezala každý druhý deň na koze tu dávaš múdrosti a vynášas sudy ...
najviac na svete , úprimne.. a len v dobrom ti želám , aby ti prišiel do života moment čo ti nastaví zrkadlo
@luccia74 tak toto je najsprostejsi komentár aký som tu kedy videla...
@klarissa25 Ozaj-ked mlada baba si chce rychlo zarobit e a nemysli na to,ze jej moze behat po svete zo 10deti.Ked to zopakuje 3x ach jaj.Velmi mi je luto tych deticiek z 3-dna.Ale obdiv.fakt velky obdiv k maminkam co si adoptuju akekolvek dietatko.
Ahoj, ja som v novembri darovala oocyty 😉 ( aby sme neboli za sliepky )
Mám už svoje 3 detičky, ďalšie neplánujem a darcovstvo mi spomenula moja gynekologicka, pri preventivke, že mám ešte velku zásobu "vajíčok " a keď ďalšie dieťatko neplánujem, tak môžem aj darovať.
Bola som v Martine v Heliose. Na internete som vypísala formulár a o pár dni ma pozvali na stretnutie s koordinatorkou,ktorá sa ma povypytovala na rodinnú anamnezu , zobrali mi krv a spravili sono od spodu. Následne mi dali žiadanku na genetické vyšetrenie, ( to trvá dosť dlho , na výsledky sa čaká 5 týždňov) , tam sa zisťuje či nie si nositeľom genu, ktorý zapríčiňuje vrodene vývojové vady. Ak je to v poriadku, ideš na hormonálnu stimulaciu ( ja som mala dlhý protokol, pichala som si 3 tyzdne každé ráno v rovnakom case do brucha hormon na rast folikulov ( obaly, v ktorých sú, aj nemusia byť vajíčka) a 2x do týždňa som chodila na krv + sono ako rastú folikuly. Je veľmi dôležité piť veľa, ale ozaj že veľa vody, vtedy sa zaobides bez nežiaducich účinkov. Ten hormón ktorý si ráno pichnes počas dňa " nariedis " a vycikas.
Keď mi naplanovali deň odberu, dostala som poslednú injekciu, ktoru som si mala pichnúť v presne stanovenom čase. Ráno som prišla do centra , tam ma " ubytovali " , dostala som tabletku a išla som na sálu. Zobudila som sa presne o 12 minút na izbe, potom som si ešte pospala a o dve hodiny ma pustili domov. Musí pre teba niekto prísť, nepustia ťa samu; treba doprovod.
Ešte pred odchodom som išla do kancelárie kde mi pani povedala ze mi bolo odobratých 11 folikulov ( znova pripomínam že oocyt môže byť v jednom , vo všetkých alebo v žiadnom) , a následne mi vyplatila 900€ ako " cestovné a iné náklady spojené s darcovstvom "
Ja som našťastie nemala žiadne komplikácie ani nič podobné, ani som nepociťovala, že by bolo niečo inak. A čo sa týka toho hyperstymulacneho syndrómu, tak aj to sa kontroluje na každom sone, ak by sa ti začala hromadit tekutina v brušnej dutine, tak ti zastavia stimulaciu.
Ak máš nejaké otázky, tak sa pýtam 😊
@klarissa25
Prosím ťa ak o tom nič nevies, ako funguje darcovstvo alebo IVF, tak si nedomyslaj hluposti.
Jedna prijemkyna, ma jednu darkynu. Takže mne keď odobrali 11 folikulov, z toho dajme tomu ze v 6-tich bolo vajíčko, následne sa oplodnia...z tich 6-tich sa prestanú 2 vyvíjať a už sú len 4.
Následne sa prijemkyna rozhodne koľko ich chce vložiť, môže aj všetky ale tam je riziko viacpocetneho tehotenstva, alebo môžu sa jej vložiť dve, z ktorého sa jedno neuchyti a donosi jedno dieťatko, alebo sa neuchyti žiadne.. proste tich scenárov je viac, ale určite nie, že keď darkyni odoberú 10 vajicok, tak bude z toho 10 detí..
@klarissa25
Pardon to nebolo vám, ale @ luccia74
@luccia74 a ty si čo dovoľujes písať že mladá baba si chce rýchlo zarobiť.? Som dospelá žena s vs titulom.
Dúfam že nemáte deti lebo ak áno ľutujem ich
@kej_trin ďakujem krásne za nájdenie si času a opísaniu situácie atď❤️❤️❤️❤️❤️
@kej_trin prosím a taká otázka ..že tie injekcie čo si žena doma dáva 🤷 ja som ešte Nikdy nič také nerobila. Kam sa pichaju ?

ja som neotehotnela na prvy šup, pár rokov to trvalo a žiadne umelé alebo stimulačné záležitosti som neriešiala, bud to pôjde prirodzene alebo nie, a mm mal naštastie podobny nazor a ano na každej preventívke bolo a nerozmyslite si umele atd , nie
takže čakanie na bábo velmi dobre poznám,
pokial to urobíš pre prachy plne chápem, v pohode, prečo nie , tvoje telo, chápala by som aj keby si tie prachy dala na charitu alebo liečbu
ale je jednoduchšia cesta k dietati, tužbu musí byt len moje nezdielam ju, su maminy čo maju adoptované a nemám pocit že by menej boli maminami, pestunske rodiny poznám, nemám pocit že by im niečo chybalo