icon

Komu sa podarilo Ket?

lucmm
18. feb 2019

Ahojte zeny.Chcem sa spýtať lebo väčšinou čo som tu našla boli staršie príspevky ktoré ste podstúpili a na kolky krát sa Vám podarilo otehotnieť.Mame problémy so spermiamy a mne zistili leidena picham si fraxiparine ale inak som v poriadku sliznica ukazkova vraj ovulcia všetko mám dobre ale zatiaľ sa nepodarilo 1IVF neúspešne,2 neúspešne z toho mame ale aspoň 2 pekne blastocysty AB a jedno sme teraz vkladali.Je lepšie si písať o tom s niekym kto tým prešiel ako kamarátky čo majú už doma deti a nevedia o com hovorím.Dakujem za odpoved

alexa1983
14. mar 2019

@lucmm ahoj, ja mam tiez leidema, podaril sa mi az ked som si pred vkladom a potom pocas celeho tehu pichala fraxiparin , do vtedy 5 vkladov nic. Tehu sice trvalo iba 3 mes , pretoze dieta malo trizomiu 13, patausonov syndrom. Ale bez riedenia krvi som tehu neostala.

gabika2601
14. mar 2019

@lajla89 dnes som 7+3 🙂 zajtra idem na kontrolu a na krv

alexa1983
14. mar 2019

@lucmm a Brno ti vrelo odporucam, my sme na SR zabili 2 roky, 5 vkladov a nic , odisli sme do Brna Reprofit a vysiel
Hned 1 vklad, pristup a odbornost lekarov a sestriciek je neopisatelny , uplne na inej urovni ako na SR ...

lajla89
14. mar 2019

@gabika2601 jejj super tak nech krásne hcg rastie a veľa zdravia ❤️

lucmm
autor
15. mar 2019

@alexa1983 ja už som tehu takze to nebudem riešiť teraz a ešte mame zamrazené jedno embryo tak aj to ked budeme chcieť druhé pôjdem vlozit a až potom budem riešiť Brno..Viem že to je uplna iná odbornosť a ten prístup je tiež na inej úrovni..Teraz mi asi pomohli tie injekcie na riedenie krvi alebo niečo medzi nebom a zemou ale zatiaľ je všetko u mna v pohode už som videla aj srdiečko bilo tak som sa dočkala toho okamihu aj ja..A naozaj by to mala zažiť každá žena malo by to byt dopriate..A v utorok mi zomrel dedko takze asi to všetko nejako spolu súvisí ako sa hovorí že niekto odíde druhý príde aj keď by to tak nemuselo byt že niekto odíde..Pekny deň držte sa a dajte vedieť zas keby niečo

gabika2601
15. mar 2019

@lajla89 dakujem pekne aj tebe vsetko dobre prajem 🙂

alexa1983
15. mar 2019

@lucmm ano toto je velmi zle ze niekto musi odist aby novy clovek prisiel, hovori sa to tak , ale u vsetkych tehu co poznam sa to aj potvrdilo :(
Tak uprimnu sustrat 😪
Injekcie urcite pomohli 👍🏽 Bez nich nie je maternica dostatocne prekrvena . Drz sa a opatruj si pokladik ❤️

lucmm
autor
16. mar 2019

@alexa1983 ďakujem..Ešte v pondelok pohreb a už bude lepšie každý ma reči ktoré ma akurát stresujú a že keď budem smutná že budem mat zle dieťa..25.3.mam utz další a že tam by malo byt pekne už vidieť že je väčšie tak sa teším nato..Drž sa aj ty a píšeme si 😊pa

alexa1983
16. mar 2019

@lucmm na reci never, to su babske povery. Jedine co robi babätku zle je to ked sa ty citis zle, lebo ono vsetko vnima , tak drzim palce v pondelok aby si to zvladla a daj vediet ako ultrazvuk 👍🏽 😘 opatruj si pokladik maly a pritom najväcsi ❤️

barbora2112
18. mar 2019

Ahojte baby rada by som sa pripojila k vasej konverzacii.som po druhom KET ktore som mala 14.3 takze som 4 den. 28.3 idem na krv.ide mna z toho cakania porazit 😣... tak aspon takto chcem zabit cas. Chodime do BA do GYN-FIV. Momentalne beriem progesteron estrimax a fraxiparin 0,3. Tak dufam ze sa nam to podari a budem sa moct tesit ako vy.

lucmm
autor
21. mar 2019

@barbora2112 Ahoj vitaj medzi nami..Mám otázku už si si pichala fraxiparine predtým alebo teraz prvý krát si pichas?Ja som predtým dva krát nevedela že mám leidena a teraz picham injekcie a podarilo sa..Takze verím tomu že aj tebe sa teraz podarí 🥰

barbora2112
21. mar 2019

@lucmm pichala som si ale to som mala hyperstimulacny syndrom.to bolo prvy krat a zostala som tehotna ale 4 tyzdni som potratila.potom som bola na prvom KET to som si fraxiparin nepichala a ani sa embrio neuchytilo.a teraz si picham ale test som si zatial nerobila ☺ a ty si prosim v akom stadiu? 😁

lucmm
autor
22. mar 2019

@barbora2112 ja som 8tyzden..Teraz v pondelok idem znova na utz a už pôjdem k svojej gynekologicke a uvidím čo mi ta povie..Zatiaľ je všetko v poriadku a aj bude ja si nepripúšťam inú možnosť..😊Držím palce a ani ja som si tento 3x nerobila test povedala som si že na dobre sa čaká a vyšlo to..Neverím testom do krvi niektorým vyšlo pozitívne a neboli tehotné a naopak takze som sa nestresovala zbytočne a nechala to na krv..Ako sa cítiš?

alexa1983
22. mar 2019

@lucmm ahoj , aj ja mam leidema, heterozigot. Aku davku si pichas? Ja mam 0,4. Mala som 5 vkladov bez fraxi a nic a az potom mi zistili na genetike ze mam leidema. Tak pred dalsim vkladom som mesiac vopred pichala a podarilo sa, no na konci 1.trimestra koniec, babo bolo
postihnute tak to vzdalo. Teraz som mala dalsi vklad a nic . Tiez ti povedali ze ak ostanes tehu tak az do sestonedelia pichas? Ja mam totalne odpalene ruky aj brucho :( same guče a modriny hrozne a straaasne ma to svrbi.. ked som si
Pytala vymenit fraxi za clexan, lebo ten nerobi take problemy, tak mi povedali na hemato ze musim vydrzat .. ako keby mi to
Oni mali platit 😡 a to chodim vychyrenej top hematologicke v Blave Mudr Drakulovej ... cele zle :(

silviavisz
22. mar 2019

@alexa1983 ahoj. Mozem sa opytat,ake problemy ti robi fraxi? Ja som v 23.tt a teraz mi hematalogicka predpisala clexan.doteraz som brala iba anopyrin liek. Clexan ma velmi stipe. Tak som uvazovala ci sa nespytam na fraxi.ten som si pichala pred mesiacmi pri vkladoch ktore nam nevysli.fraxin vobec nestipal.preto sa pytam,ake tazkosti mas ty s fraxi.dakujem 🙂

lucmm
autor
22. mar 2019

@alexa1983 mne tiež hematologicka Drakulova zistila že mám leidena a napísala že treba pred vkladom pichat fraxiparine ale na ten som zostala po 2 týždňoch alergická brucho som mala červene,opuchnuté a celé ma to svrbelo tak to zmenili za clexane..Stym som spokojná len ma viac boli ale aspoň nemám alergiu 😊To ma mrzí že si prišla o babo ale v podstate ak nebolo všetko Ok tak je to potom lepšie..Mne nepovedali čo sa týka liekov alebo injekcii nič ale mne logicky dochádza že to musím brat a keď to ma byt až do šestonedelia tak čo už hlavne nech je babo zdravé a už ho mám doma..Ja sa snažím striedať brucho a stehna a zatiaľ v pohode občas brucho mám tvrdšie ale potom hneď vystriedam nohy..Veľa síl posielam 🙏🏻

lucmm
autor
22. mar 2019

@silviavisz ja som dostala naňho alergiu na ten fraxiparine opuchnuté brucho,svrbelo ma,červene no katastofa..Zmenili na clexane a odvtedy mám pokoj..Boli ma to občas aj stipe ale do minuty prestane..Najhoršie je keď trafím zilu😀🙈Ale fraxiparine je určite lepšia injekcia ako clexane ale musíme to vydržať..Drž sa 💪🏻

alexa1983
23. mar 2019

@silviavisz ajoj, mne ostavuju po vpichu strasne guče bolestive, a hrozne podliate obrovske modriny a to mi do ruky picha zdravotna sestricka, brucho ja, a preukrtune ma to svrbi. Nemozem si dat ani tricko, lebo mam ruky ako keby ma muz tyral 😂 A fraxi tiez do ruky stipe, do brucha sem tam zastipe. A clexan teda stipe velmi? Ako to ze ti dali tabletky na zaciatku? Mne tvrdila dr ze lieky nesmiem, iba injekcie pred tehu a pocas . To je hrozne, co doktor to iny nazor 😡

alexa1983
23. mar 2019

@lucmm tak to je teda super , mne robi fraxi presne to iste, idem sa zblaznit aj od svrbenia a Drakulova mi povedala ze musim vydrzat , ze to stoji za to .. ach jaj 🤦🏽‍♀️

alexa1983
23. mar 2019

@lucmm fraxi sa pocha lepsie ako clexan? Co sa tyka ihly? Lebo ja mam fraxi 0,4 a aj zdr.sestra pri tom nadava ze take tupe ihly ako ma tato 0,4 ze katastrofa :( tak neviem ci mam teda prosikat za ten clexan ci nie. No ja uz po 2 mes pichania modra ako smolko a vsade same guče :( neviem si predstavit ako a kam to pichat 10 mes 🤦🏽‍♀️😵

silviavisz
25. mar 2019

@alexa1983 ahoooj, ked som mala ET (neúspešný) tak som si vpichala od začiatku fraxiparin. Chodila som na hematologiu a s doktorkou sme sa dohodli, že ked bude úspešný KET mám prísť hned na odber. Embryjko sa uhniezdilo (pichala som ešte fraxi) , hoci som potratila, ale aspon som stihla ešte odber ako tehotná. No a na základe tých odberov-výsledkov mi predpísala Anopyrin pri ďalšom tehotenstve, už nie fraxi. Takže už pred druhým KET (teraz sme v 23.tt) som brala od začiatku tabletky Anopyrin a chodím pravidelne a odbery a minulý týždeň mi to už zmenila na clexan. Takže neviem v čom to môže byť. Určite lepšie sú tabletky, ale čo už nevydržíme 🙂 . Držím silno palce 😘

silviavisz
25. mar 2019

@lucmm ahoj. tak fraxi má hrubšiu ihlu , ale clexan štípe. No uvidím, ako dlho vydržím. či to vôbec skúsim vymeniť na fraxi , alebo to už dotiahneme 🙂 . Pár modrín mám už teraz na ruke, ale nevadí 🙂 . Sestra mi pichá, lebo je na materskej, sama by som to do ruky nedala 🙂 . Držím aj ja silno palce 😘

alexa1983
25. mar 2019

@silviavisz presne robnako sa aj mne stalo, robili mi odbery a potom potrat. Na konzultaciu k tym odberom sa snazim uz par dni dovolat ale nikto mi to neberie 😡

monika12323
4. sep 2019

@mariajuraj ahoj, mohla by si mi napísať, ja som tiež potratila prvý ket úspešný no v 5tt sa mi vytvoril hematon, máme ísť na druhy ket no chcem sa opýtať na čo sú tie injekcie fraxipiarine

katkaba1
4. sep 2019

@alexa1983 Ahoj, prosim Ťa, k MUDr. Drakulovej si mala vymenný listok od gynekologa / CAR? Plati sa za to hemato vyšetrenie alebo hradi poisťovňa? Nevyšlo nam 1.IVF, ET ani KET tak pre istotu chcem skusiť či tam nie je pes zakopaný. Ďakujem

lucmm
autor
4. sep 2019

@katkaba1 ahoj aj ked nebola otázka smerovaná mne ale tiež chodím k doktorke drakulovej a výmenný lístok mi dala moja gynekologička a za vyšetrenie sa nič neplatí.Urcite to odporúčam ísť preskúmať krv lebo napr ja som mala problém okrem spermií čo sme mali u muža som mala aj ja s krvou.Doteraz si picham clexane a už je to 8 mesiacov.Drzim palce

lucmm
autor
4. sep 2019

@monika12323 ahoj..Keď môžem napísať z vlastnej skúsenosti a možno ti tak pomôcť vyriešiť problém alebo aspoň si prečítaš od ďalšej baby čo si tým prešla..2x neúspešne Ivf z toho druhého razu zamrazené 2 embrya.2roky pauza po druhom neúspešnom lebo psychika a hlavne som mala pocit že sa nič neriesi.Zmenila som gynekologicku ktorá ma posielala rok po lekároch..Tým bola aj pani doktorka drakulova ktorá je úžasný človek zoberie krv poriesi výsledky a keď sa zisti kde je problém hneď nasadí liečbu..Ja som mala hustú krv tým pádom moje ženské veci neboli dobre prekrvene a nepracovali ako mali.Zacala som si 3x keď sme nato išli pichat pred vkladom 10 dni fraxiparine a potom až do výsledku..Medzitým mi to zmenili lebo som dostala alergiu na fraxiparine zmena na clexane a do tretice vyšlo..Keď som sa pytala či v 21.storoci nemôžu zeny automaticky posielať z centier asistovanej produkcie na toto banálne vyšetrenie a zeny aj ktoré nemajú problém s otehotnením ale donosenim by nemuseli zažiť potrat tak vraj to je ako to je.Od nervov ma ide poraziť aj dnes keď viem že žena čo je tehotna by mala automaticky ísť na toto krvné vyšetrenie a včas by sa pomohlo plodu.Mne zrovna toto vyšetrenie pomohlo a picham si clexane 8 mesiacov a pokračuje sa hlavne v šestonedelí.Tam je žena najrizikovejšie aby nedostala trombozu a potom sa ide na kontrolu po porode a ak je všetko Ok vysadis injekcie.Drzim palce

katkaba1
4. sep 2019

@lucmm Ahoj, ďakujem krásne za reakciu. Vypýtam si teda výmenný lístok od gynekologa a objednám sa k nej. U mňa tiež nebol preukázaný žiadny problem, partner má mierne zniženu pohyblivosť spermii ale žiadna katastrofa. Napriek tomu ani jedno embryo ani ťuk, nikdy ani náznak ducha. Mam podozrenie, že sa kvoli niečomu nevie uhniezdiť. Modlim sa aby niečo našla, nasadila liečbu a možno aj prirodzene sa zadari 🙏
A ona presne vie čo ma v krvi "hladať"? Alebo musi gynekolog zadat co ma vyšetrovať?

monika12323
4. sep 2019

@lucmm no zrejme mam tiež niečo s krvou, keďže sa mi urobil hematon a zrazeniny. Dám si porobiť testy a až tak pôjdem na ďalší ket, ďakujem ti

lucmm
autor
5. sep 2019

@katkaba1 ona presne vie na čo sa ma zamerať.tato pani drakulova sa špecializuje na neplodné pary,zeny čo majú za sebou potraty atd..Čiže prídeš a podľa tvojej anamnézy ti da vyšetriť krv..Väčšinou býva chyba v gene tzv.mutacia génu ktorá spôsobuje problémy.Ale da sa tomu pekne pomôcť injekciami možno aj inou liečbou neviem ale čo okrem injekcii sa dáva..Ved to by ti povedala podľa výsledkov..Daj vedieť budem rada ak napíšeš či ti niečo zistili.Nech všetko dopadne ako ma a niečo sa aj zisti nech sa môže riešiť a tešiť sa z vytúženého babatka..🍀