Liečba neplodnosti imunoglobulínmi
imunitne podmienena neplodnost
@ericia ahojky tak dobre vediet, ze sa to da nejak obist, neviem preco mne povedal lekar, ze to poistovna nepreplaca, ze je to liecba off label, to znamena, ze nie je schvalena na liecbu neplodnosti, aj ked je preukazana jej ucinnost. Musim sa opytat este raz na imunologii....
@majinka81 ano mam vysoke cytokiny, brala som Medrol, ten mi na nich nepomohol a teraz kezde IVF je planovane niekedy na leto, tak mi nic nedal, ze az pred vkladom sa budu davat imunoglobuliny..... Do spravy mi napisal lekar, ze odporuca IVIG 10 g (2-3 tyzdne pred vkladom embrya a pokracovat do pozitivneho testu a potom sa uvidi podla vyseldkov (jedenkrat za mesiac sa podava infuzia). Su to polyspecificke krvne derivaty, ziskane od darcov. Aj do spravy mi napisal, ze je to liecba offlabel, plne hradena pacientom....mozno ze na NK bunky poistovna preplaca, ale viem ze tam sa davaju intralipidy intravenozne, takze mozno toto sa preplaca....
@majinka81 cena je brutalna, za jednu infuzku 500 eur, a vraj je to na Slovensku este najlacnejsie.....tieo krvne derivaty vraj vykupuju aj zo zahranicia, kde je velky zaujem o to.....pocitam, ze takych 2500 eur len na imunoglobuliny pojde....keby som tak aspon lotto vyhrala😂
@karinluna Musím ti ešte napísať nedá mi to. Proste príde mi to celkom svinstvo že vám to dávajú preplatiť keď v Nitre sa za to neplatí. Píšeš tu viackrát že na NK bunky dávajú intralipidy intravenozne. Keď tým myslíš že sme určite dostali to, len si to mylime tak určite si to nemýlim😀. Na NK bunky sa dáva všeličo od steroidov cez intralipidy a aj imunoglobuliny. Každé telo je iné, každému zaberá niečo iné a celkovo reprodukčna imunológia je zatiaľ taká veda pokus-omyl. A ďalšia vec platíš si to a ešte to máš dostať 2-3 týždne pred vkladom? To je strašne skoro. Mne vtedy povedali že už 5 dní je veľa, napokon som dostala 24 hodín pred vkladom. Na tvojom mieste jednoznačne zmením imunologiu ak samozrejme to nemyslel tak že 2-3 týždne pred vkladom ti dajú ale aj 2-3 dni predtým.
@majinka81 ahojky na tie intralipidy som sa pytala, tak ze to davaju len pri zvysenych NK bunkach,taze intralipidy mi neodporucal, bola som celkovo za rok na troch odberoch a v podstate neklesli mi vobec , ani Medrol mi nepoohol, posledne vysledky teraz z januara mam taketo: CD3 IFN g- 52 (Norma 17,6 - 31,7), CD3 IL4 0,70 (1,35- 5,31), CD3 TNF a 67 (32-53); CD4 IFN g 33, 30 (10-20), CD4 1,10 (1,5-7,7), CD 4 TNF a 63,10 (33-55), CD4 IL 17 1,90 (0,6-1.6)
inac som sa rozhodla, ze prejdem na protizapalovu stravu, ziaden lepok , namiestotoho toho cvikla, pohanka, proso, ryza, zdrave tuky s omega 3 a 6 (lipoproteiny su tiez zvysene). Aj ked mi nebola zistena celiakia, vzdy som bola velmi unavena, bez energie. Aj koli MTHFR som sa rozhodla, vraj s tymto moze suvisiet zvyseny sklon k metabolickym problemom a potom aj s tymi cytokinami
nikdy by ma nenapadlo, ze raz budem mat taky maraton chodenia po lekaroch, uz som bola asi vsade, kde sa dalo 😂, aby som nasla pricinu tych zapalovych cytokinov a nakoniec sa nenasla pricina, ale ta moze sediet v genetike, takze asi sa s tym zmierim, ze su to geny a tie mozem podporit len zmenou stravy, kludom a branim vitaminov.....🐝
babenky a vy mate to MTHFR v poriadku?
@karinluna Ahoj no ved to,my 4 roky az potom sme zistili pricinu.Je vela clankov ohladom toho ze je to v genetike. Ani mne nezistili preco.Mozno v 50 sa nieco vynori uvidime.Aj ja som mala ANA mierne pozitivne.Len ta imunita sa tak meni.Dokonca v noci sa hlaina cytokinov dviha,v chorobe ,v tehotnstve.
Vstrebavanie kyseliny listovej mam ok..inak v minulosti mali ludia bezne vyssie tnf alfa koli prezitiu a prekonaniu smrtelnych virusov.Ale zeny rodili tak nechapem.A zase poznam zeny s auto. ochorenim a cytokiny su ok a otehotneju.
@majinka81 toho roku budem mat 34, snazime sa uz pomaly 7. rok, len stratila som vela casu tym, ze som chodila po reprodukcnych centrach a tie neriesili nic. Byvame v Nemecku, ale chceme sa vratit na Slovensko, tu je aj nizsia uroven, co sa tyka imunologov a hematologov. Oni tu tvrdia, ze imunologia z pohladu pocatia nie je dolezita, a poniektori ani nevedia co su cytokiny. V Mnichove je iba jedno reprodukcne centrum, ktore riesi imunitu

Ahojte babenky, ako sa mate? Mam nove vsledky z hematologie, Antifosfolipidovy syndrom vylucili, ale doktorka chce spravit este raz odber na lepive dosticky, tu mi vysli vysledky, ktore nie su ok, ale mam prist este raz na potvrdenie, alebo vylucenie