Mám 41 rokov a túžim po dieťati bez partnera
Dobre ráno žienky 🙂
Mam 41rokov, milujem deti a vždy som po nich túžila, bohužiaľ, nebol partner....asi pred 4rokmi som bola rozhodnuta, že idem do toho sama...uz to bolo na spadnutie ale nakoniec ma to tam nepustilo a povedala som si ze dobre fajn tak nebudem mat deti a žila som ďalej....partner sa neobjavil a bola som už zmierena....ale posledne dni ma prepadá pocit a túžba ze možno predsa len ešte nie je neskoro... Prosím napíšte mi niekto kto mate skúsenosť...vo vyššom veku bez partnera.... Vravím si ze je to teraz možno len obdobie také neviem co ma to pochytilo zase🙂 ďakujem za zdieľanie vašich príbehov.....
@bejbs123 aké papiere? Stačí jej nájsť fešáka v bare a dúfať,že je zdravý😇
Pokiaľ by som po ňom veľmi túžila, tak asi áno. A možno aj potom hneď druhé. No iba v prípade, keby sa mi niečo stalo, že by sa mal o deti kto postarať
Nech sa rozhodnes akokolvek budes to mat tazke. Ked do toho nepojdes budes si vycitat. Ak pojdes ako sama na dieta vo veku 40+ bez predoslych skusenisti s vychovou dietata 24/7. Budes mat tazke chvile. Je ine mat rada deti, nachvilku sa pohrat a ine byt nonstop s dietatom.
@taynee Ale taketo veci mam aj ja ako prve dieta 20tnikov a aj moja sestra ako ich druhe dieta. Ja mam napriklad vrodenu vadu oka, vdaka ktorej na jedno okolo vidim velmi zle. Sestre zase chybaju niektore zuby, tato vada ide v maminej rodine. Silne alergicky sme obidve po otcovi. Sestra musi brat od 30ky lieky na stitnu, po mame. Obidve mame po otcovi aj problemy s dutinami. A mohla by som pokracovat. Geny su geny v 20ke aj v 40ke.
Na druhej strane, mam otcovu hlbavost, matematicke myslenie, pozitivnu kludnejsiu povahu. Po mame smiech, spolocenskost, komunikativnost, som dobra s ludmi.
@taynee prepáč, ale za tie diagnózy si mohli sami
@kittykat22 ja som sama s dvomi deťmi
V tvojom veku by som asi zvažovala skôr adopciu - hoci aj staršieho dieťatka, prípadne robiť pestúnsku starostlivosť/náhradného rodiča.
@dusankomoj A hlavne dúfať, že ako 41 ročná hneď na prvý šup otehotnie. Dúfam, že si to napísala len zo srandy.
Ja osobne by som porozmýšľala v rovine, dokážem to vzhľadom na môj fyzický, psychický stav ustáť? Dokážem sa postarať o dieťa sama? Bez kamarátok a starých rodičov? Zvládnem to finančne? Mám poriešené bývanie? Nekončiace stráženie dieťaťa v čase choroby? Vždy pozerám na vec pragmaticky. A áno každá oblasť sa dokáže zlepšiť, ale ja vždy radšej beriem do úvahy realitu, než mať ružové okuliare. P.S. Milujúci partner Ti môže prísť do života nečakane. Veľa šťastia v rozhodovaní.
@taynee nemusi to byt iba vekom, mojho otca mala babka vo veku 49r a je uplne v poriadku a mam pocit, ze ak nejake zdravotne problemy, tie mali starsi surodenci (jeho o 30 rokov starsia sestra, najstarsia, mala srdecnu vadu...).
Ja idem mať 37 a už si neviem predstaviť piplať novorodenca. Neviem 41,kým sa na to dáš, kým otehotnieš a vynosíš to je ďalší čas. A skoro 60 ročná budeš mať doma pubertálne dieťa. Ale samozrejme rozhodnutie je len na tebe
Mna mali rodicia, ked mala mamka 18 rokov a ocko 24, som najstarsia zo surodencov a mam aj najviac chorob. Darmo boli mladi, genetika sa pohrala a podedila som asi zo vsetkych stran vsetky choroby, na rozdiel od mojich surodencov, ktorych mali rodicia uz vo vyssom veku. To len ku genetike. Nie je to pravidlo, ze ked je dieta neskor, tak automaticky musi dedit viac chorob.
@dominikamacakova stari ludia si mozu sami za svoje diagnozy? 🤔 Dosť blbý názor. A aj keby si mohli, tak ty svojin rodičom odmietneš pomoc, neodvezieš k lekárovi, nevyzdvihneš lieky. Iba im povieš, že nejdeš lebo si za to môžu sami? 🤦♀️ Choroby vekom prichádzajú, aj u ľudí, čo žijú ukážkovo.
Ja trochu nechápem ako chces ,,ísť do toho''. Chces si dieťa adoptovať, alebo si ho len ,,dať spraviť"? Ak adoptovať tak určite do toho chod, tam je zbytočne aj vek riešiť, lebo môžeš si adoptovať aj staršie. Ale ak tá druhá možnosť tak to dieťa bude bez záujmu otca ( zrejme) a bude trpieť. Plus bude mať matku staršiu, presne ako tu ženy píšu. Môže zostať časom úplne sám... Bez rodičov a súrodencov... .
@belllinka áno môžu si za to sami zlou životosprávou. Hlavne tie choroby, ktoré opísala
@dusankomoj ked si doteraz nevedela najst chlapa alebp žiadny chlap nenašiel ju, tak ju žiadny fešák od baru nezachráni. Autorka chce len dieťaťom zaplatat samotu, to je celé.
@karmen118 41 ročnej žene bez partnera dajú dieťatko vôbec? Myslím adopcia?
Každopádne autorka ja mam o 8 týždňov termín a o 6 týždňov 40ku... ano nie prvé,ale piate babatko s manželom a nie som na to sama. Ale čo chcem povedať- keď to tak cítiš, treba za tým ist.. vždy budú dôvody proti a dokonalý vek/zdravie/zabezpecenie/partnerstvo neexistuje a navyše hlavne co sa tyka zdravia,je to strašne nestabilný výrok. Dodnes mam v hlave 25 ročná kocka, doma 3 týždňové dvojičky, praskla jej cievka v hlave,nezachránili ju, muž spáchal pol roka neskôr samovraždu. Všetko bolo ideálne a tých dvoch chlapcov vychovávajú starký.... jedine,co sa snažíme našim deťom je dať lásku,zázemie a nás cas.. navyse fakt nemám rada,keď zo 40ky robia ženu nad hrobom pomaly😅🤣🤣A moju skoro 18 ročnú pubertiacku by som aj teraz niekedy za tie hlášky roztrhla ako zabudol,na to nemusím mať 60🤣🤣🤣 Každopádne v centre vybrať zdravého darcu spermií a už to neodkladaj...
@kittykat22 nikto mi s deťmi nikdy nepomahal, muz bol na týždňovkach. Treba si to insk zariadiť, skrátený úväzok napríklad
V 41 by som do toho bez partnera nešla, ale to som ja
Neviem celkom presne, čo myslíš tým “ísť do toho” (adopcia, chceš si nechať dieťa niekým urobiť, umelé oplodnenie???) Ale na základe mojej skúsenosti … po tom, ako som vyrastala iba s mamou a po skúsenostiach s mojimi deťmi by som do toho 41 ročná bez partnera nešla.
@martinmmartin
moze/nemusi to tak byť. Aj ja som chcela deti idealne do 30tky dve. No... S prvym priatelom som bola 8 rokov, potom 2 roky sama. S druhym partnerom 3 roky - od zaciatku presvedcena, že to bude moj muz a budeme mat deti.
V prvom vztahu sa riesila VS, a nakoniec sme zistili ze mame kazdy ine zivotne nastavenie.
V druhom sa partner zial nepriznal k urcitym porucham, ktorymi trpel a prisla som na to casom - takze tiez som sa rozisla.
Uz som sa zmierila s tym, ze deti mat nebudem. Po tamer 2 rokoch som stretla mm ale tuez sme sa nevrhli bezhlavo do rodičovstva 🙂
A nie som osoba s ktorou sa neda vydržať 🙂
Mnohokrat ti je v zivote inak ako si "naplanujes".
@monsterablue inseminaciu robí viacero kliník bez partnera, Slovensko naštudovanie nemam,ale okolité krajiny viaceré. Je to len otázka financií.
Vy, ktoré jej radíte adopciu, tak aj viete, čo to obnáša na SR, podmienky atď.? Asi nie.
@taynee lenze život nie taký ako si ho nalinajkujeme - to by ti malo byt viac než jasne. Mat za každú cenu dieta aj v nefunkcnom vztahu? Akože fakt, lebo 30. Blbosť. Život sa pre každého odvija inak. Som dieta starších rodičov a nemenila by som. Moji rovesníci uz davno nemajú rodičov aj keď boli mladší od mojich zato ti moji žijú.
A pre autorku - neviem ako by som sa rozhodla, vek je to najmenšie co by ma trápilo...ale vzit sa do situácie toho dietata, ze nemá otca - nad tým by som premýšľala. Na druhej strane sú rodiny, kde deti ani otcov nevnímajú- doba neprítomnych otcov. Skôr sa opytaj..ake to je pre tie deti byt bez otca. Inak drzim palce ♡ keď už ti to srdce šepká
Včera som akurát o Tom písala v inej téme, ja mám 39 som bez partneraa bezdetná, takže tvoju situáciu absolútne chápem. Ja som si povedala tak že keď prirodzene neotehotniem zmierim sa s tým. Ja si to dieťa viem predstaviť s partnerom, ale sama nie. Nie žeby som sa nevedela postarať, ale dieťa beriem ako súčasť rodiny. Ak stretnem muža svojho života neskôr a nebude to možné, tak možno ak by sme sa obaja zhodli na profirodičovstve. Je to síce namáhavé, ale tie deti tiež niekoho potrebujú pri kom sa dajú doporiadku.
A ak nie, dá sa plnohodnotne žiť aj bez detí, v podstate som si za tie roky na to zvykla.

Vekovo sa este da, ale nemas vela casu na rozmyslanie. Aj keby si mala partnera, nikde nie je zaruka, ze mu prichodom dietata nepreskoci a ostane s tebou. … ty musis vediet, co dokazes sama zvladnut … byvanie, financie atd … samozrejme, financne 3 roky sedenia doma asi nedas takze pozri dopredu jasle/ skolky (a nie nebudes preto krkavcia mater … v zahranici tento Luxus neexistuje a ani nevyhynuli napr E) problem s vekom a rozmyslanim by som nemala, nejaka 20 tka, ktora sa nepozrela “za humno” moze byt v hlave starsia ako niekto, kto zil v roznych krajinach a kulturach … ako moja znama skoro 60, kt syn 18 rocny syn oznamil, ze je gay … jej reakcia bola, ze jeho orientacia neoslobodzuje od domacich prac … nejaka 40 tnicka by sa mozno zrutila, lebo by cakala vnucata🤷🏻♀️ tiez mozes niekoho stretnut ked budes mat dieta.Len ty sa vies rozhodnut