Mimotelové oplodnenie a kryoembryotransfér v januári 2013
Ahojte zienky tuziace po babatku/ buduce mamicky dufam ze sii v tejto diskusii rozdame plno pozitivnej energie na januarove ivf ktore bude uspene.
Zaujima ma kolko nas bude 😀
@cucoriedkacucoriedka ahoj,,no ja by som chcela len dvojicky,,lebo urcite chcem dve deti a ked si predstavim že toto budem musiet absolvovat este tak nic moc a aj moj sa za hlavu chyta , že dvojicky ale s pochopenim ho ignorujem 🙂 neboj tesil by sa aj trojickam
@siinda ano tam v centre je koordinatorka ked mas nejaky problem tak jej volas 🙂 . Su nonstop na telefone 🙂. Ona zastupuje vlastne doktora ked nema sluzbu. Chodime do Heliosu v Brne. Nechcete aj vy skusit Brno? Len u nas vkladaju uz len jedno embrijko. Mame tri embrijka blastocysty ktorym robia PGD ale vysledky este nemame az na buduci tyzden alebo ten dalsi. PGD je geneticke vysetrenie embria. Robia sa dva tipy. Je FISH a ten ti zisti ale len par ochoreni ten sa robi do tretieho dna kultivacie a PGD dokaze zistit tusim az 20 ochoreni a robi sa pri PK. A zistuju ci nema napr.dawnov syndrom,razstep chrbtice, chorobu srdiecka,ked bude dospele ci nebude neplodne. A dalsie si az tak nepamatam.
@siinda ahoj, aj ja by som sa tešila dvojičkám....veľmi...aj ked by to bolo zo začiatku určite ťažšie....ale ked si predstavím tehotenstvo pri dvojičkách, síce je pravda že si neviem ani pri jednom, lebo som to ešte nikdy nezažila, ale ked mám z toho trošku strach....ani nie tak o seba, ale ak by som čakala dvojčence, tak o nich.....ja neviem, tešila by som sa určite aj dvom...ale bolo by to o trošinku komplikovanejšie🙂 ale veď bude tak ako má byt....verím tomu a verím že bude dobre🙂
@cucoriedkacucoriedka musi ..ved ja už mam vybratý aj kočiarik 🙂 aj porodnicu..vsetko naplánovane..
@zuzu1108 😀D to červené víno ma pobavilo.. už som to viackrát počula, že to pomáha a ja som si práve dnes dala záväzok, že končím s alkoholom aj kávou. Keď som bola na 1. IVF, vylúčila som alkohol aj kávu už počas stimulácie aj po vklade a vyšlo to. Teraz pri 1. KETe som to neprežívala a pred vkladom som si dala aj alko aj kávu, po vklade už len kávu a nevyšlo. Alko väčšinou len červené víno. Tak teraz neviem.. piť či nepiť? 😅
Baby, už som to písala v inej téme, ale papám každý deň aj kayenské korenie. Vraj pomáha na prekrvenie maternice (celkovo aj vnútorných orgánov) a tým sa maternica lepšie pripraví na uhniezdenie. Brala som ho aj pri IVF aj pri 1. KET a berem ho aj teraz. Je to síce hnusné, ale toľko prežijem, keď môžem aspoň trochu prispieť k úspechu. Topiaci sa aj slamky chytá. Určite mi to neublíži.
@silverm ja som ho brala aj beriem macu som brala.teraz nebetiem nic len kajenske korenie ,kyselinu listovu a caje pijem.dnes som si dala vino.som zvedava co mi povie v stredu moj gynekolog musim si ist pre papier na mamografiu tak sa opytam ci mi urobi sono,aby som vedela sliznicu.pri IUI som mala na 11den 8mm
@silverm 🙂 . Ja ked som si pichala este len Dipherelin, mala som dlhy protokol tak som si vecer davala deci cerveneho a mala som sliznicu 9mm. Neviem ci to bolo tym Dipherelinom alebo tym cervenym 🙂 . Kam chodis do car? Mne koordinatorka v Brne tyzden po OPU, som isla na kontrolu, lebo som si myslela ze mam OHS (ale ze som nemala ) povedala ze si mam urobit pohodicku a dat si cervene vino. Tak aj oni to odporucaju 🙂 .
@silverm ahoj...ake mas davkovanie estrimaxu? 🙂
@siinda no tak siiilno ale fakt siiilno držím palce, lebo myslím, že ty máš len jedného mrazačika, ak sa nemylím. Ja idem v pondelok na uzv a povie kedy mám prísť na vklad, predpokladám, že ďalší pondelok, tak budem očakávať týždeň po tebe.
@makovicka53 zatiaľ mám 2x 1 tabletu, v pondelok mi dajú 3x1 tabletu a myslím, že aj pridajú utrogestan (aspoň tak som to mala posledný krát). Ty máš aké dávkovanie, ak ho berieš, resp. kedy pribl. by si mala mať vklad?
@silverm ja idem na vklad vo februari...a davkovanie som mala minule 2x1 od 1DC az do vkladu...ale sliznica mi aj tak zle rastla...preto sa pytam ake davkovanie ti davaju...mne doktor tvrdi, ze 2x1 je maximalna davka ...co sa mi ale nezda...

@zuzu1108 to mate koordinatorku,,super a kam chodis? no mame jedno embrijko,,lebo sme mali len tri, dve mi vlozili a jedno take slabucke zmrazili,,tak moc sa nenadejam že sa rozmrazi...co je to PGD? mate mrayacika?