Mimotelové oplodnenie v novembri 2015
ahojte, kto sa chysta na IVF teraz v najblizom mesiaci - dvoch?
no, endometrium 9mm, v oboch vajecnikoch 16 a 14mm folikuly plus par mensich,... odber v utorok, drzte palce 🙂
baby ahojte, mali ste nejake neziaduce ucinky z gonalu??
Tak ...dneska sa s vami musim podeliť...
Včera po odbere keď mi povedali že mame len 3 vajicka...tak som bola z toho strašne smutná...čakala som viac. Utešovala som sa tým, že hádam budú aspoň dobré.
Dnes rano mi volala embryologička, ze jedno bolo super zrelé a dve menej. Ale že skusila ISCI na všetky 3, ze cena 1-3 je aj tak rovnaká a nemáme co stratiť. A že sa oplodnili všetky tri! Baby ja som taká šťastná ...revem tu ako malé decko...pes sa po mne pozerá či mi nešibe. Hneď som volala mužovi a on nejak nebol schopný do telefónu ani slova...ja sa neviem dočkať kedy príde z práce...
a ja som bola dnes na sono - zatial cca 14 folikov, jeden uz pred dozretim, ale doki povedal ze aby sme sa neulakomili len na ten jeden, tak este cakame a v pondelok odber vajicok...uz teraz zacinam mat stres 😕
baby a este jednu otazku mam - mali sme pohovor s embryologickou a ta povedala ze po ET by sa nemali jest potraviny, ktore "privolavaju" menstruaciu. pamatam si ale jedine paradajky..nic viac.. a estte plesnove syry..viete o niecom takom?? co vam neodporucali jest aby ste nepodporili menstruaciu?
@vronni ahoj, no v podstate vynechaj všetko, čo sa zakazuje tehotným ženám, lebo teraz "de facto" si "tehotná" - preto aj nosíš so sebou ten lístok, že si bola na ET (keby náhodou sa, nedajbože, niečo stalo a mala si ísť do nemocnice). Osobne si myslím, že jedna rajčina, jeden pohár červeného vína ... neuškodí. Škodí extrém. Hlavne, žiadna námaha (cvičenie, manželské "povinnosti", umývanie okien 😀 ) a hlavne - nestresuj!
@vronni mne nepovedali nic....vobec nic...ze cele je to loteria a je len na prirode a na tvojom tele a tych malinkych, ci sa chytia alebo nie,...viac uz spravit nevieme,...kamoska otehotnela pocas tyzdna v Tatrach, denno denne narocne tury, narocne vystupy, fyzicky v koncoch,...a babo sa uchytilo 🙂
drzte palce dievcata,.... dnes mi vlozili tri embrya 5 bunkove... ze nie su top kvality, a nepredpokladaju ze by prezili mrazenie a rozmrazovanie - a zasa vyhodit jedno nam bolo luto...
tak snad sa nieco uchyti a snad nebudu viac ako dve :D :D :D
Ahojte viete ako je to s platenim (cez poistovnu) ked je 2x ET?

tak dievcata, Menopur viac-menej zabera, dneska mi tam "nieco" nasli, niektore mali aj 10 mm,... ale vsetko skor take este drobnejsie... tak mi k Menopuru pridali Orgalutran, odcakala som si predoperacne... az na vyssi tlak som OK, a v piatok mam prist na kontrolu a daku mi definitivny termin odberu... ach...uz nech je po tom...