icon

Nové centrum Repromedica

petrapet
7. máj 2014

Ahojte baby, rada by som začala novú tému a to IVF v novom centre Repromedica. Tri cykly som už absolvovala a prišlo na ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť do ďalšieho cyklu a rozhodli sme sa ho absolvovať v Repromedice. Už sme tam boli na konzultácii a prvý dojem je úžasný, krásne priestory a milí personál. Boli sme u doktorky Ďurechovej. Rada by som sa podelila o skúsenosti a zážitky s niekým, prípadne by sme sa mohli navzájom podporiť. Tak ak sa chystáte, napíšte, budem rada. PS: všetkým snažilkám držím palce 😉

zuzanag09
7. nov 2019

@lucyjka6 Drábek akože v pohode, ale v poslednom čase už nikdy tam nebol.... ešte na konzultácii pred KET mi hovoril, že keď budem mať kontrolu on dôjde na kliniku a pozre sa na mňa, aj som mu volala kedy idem a vtedy mi oznámil, že má celý týždeň dovolenku - a nemal len týždeň ako mi hovoril ale 2 ... každá kontrola iný doktor .nechala som tomu voľný priebeh...uvidíme, nebudem nad tým stresovať

zuzanag09
7. nov 2019

@sinduss ahoj, ako sa máš???

sinduss
7. nov 2019

@zuzanag09 ahojky. No nieco sa dosralo, este nevieme co, ale lekar mi nedal injekciu proti skorsiemu prasknutiu folikov nez v den odberu a na odbere miesto 4 boli len 2, tie 2 uz praskli. A tie dva boli sice pkne vajicok ale vraj nezrelych... takze neviem co si mam o celom mysliet ale pochybeni som identifikovala niekolko. V kazdom pripade, predlzenu kultuvaciu im aspon nebudeme platit lebo k ziadnej nedoslo, kedze na 2hy den mi volali ze nic.
Budeme riesit s muzom jednak staznost, jednak ine centrum ale az po novom roku. Zvazujeme Brno. Dovtedy tomu dame volny priebeh. A co ty?

zuzanag09
7. nov 2019

@sinduss fuuu, to mi je ľúto, drž sa a nevzdávajte to, raz to vyjde-neboj sa... viem, že to teraz nepomôže, ale musíš mať pozitívne myšlienky..... nebolo to dobre odsledované potom, keď ti nedali injekciu si myslím... aj ja som mala miešané pocity pri dvoch posledných kontrolách, v pondelok Hlinšťák že super rastie sliznica vklad v stredu - potom na ďalšej kontrola doktorka, že vklad nie stredu ale už utorok....tak kvôli tomu som nestihla ísť na intralipidy do Nitry.... a keď sa nespýtam, či mi nedajú pred KET progesteron, tak mi proste nedajú....pravá ruka neviem čo robí ľavá sa mi zdá :/ Drábeka som tam nemala a vklad mi nakoniec robil Hlinšťák 5.11.utorok

sagaa
7. nov 2019

@zuzanag09 Super.. dúfam že aj u mňa to bude bezbolestne.. držím silno palceky nech je všetko ok

sagaa
7. nov 2019

@sinduss Môžem sa ťa opýtať prosím ťa aká injekcia to je na prasknutie folikulov?

sinduss
7. nov 2019

@sagaa nie na prasknutie ale na neprasknutie 🙂 teraz si nespomeniem na meno ale repromedika to nedava

sagaa
7. nov 2019

@sinduss No som zvedavá koľko odoberú mne zajtra.Aj sa bojím.A prepáč zle som pochopila 🙂

melmel78
8. nov 2019

@sinduss
@sagaa baby ak myslite poslednu injekciu pred obdberom vajicok aby dozreli, aby nastala ovulacia, tak ju Repromedika urcite dava 🙂 . Musi, inak by to nemalo vyznam cele....tusim sa vola da injekcia Ovitrele alebo tak nejako a tusim aj Pregnyl, ktory obsahuje progesteron v urcitom mnozstve a tym padom vajicka dozreju. Len pre opravu, lebo VAs tu citam obcas. Drzim moc palce 😉

sinduss
8. nov 2019

@melmel78 nemyslim pregnyl alebo ovitrelle myslim ine injekcie tesne pred ocu par dni aby ti nepraskli vajicka a tu na milion percent nedavaju.....na ce zacina

sinduss
8. nov 2019

@melmel78
@sagaa cetrotide je jeden typ tej injekcie. Len bohuzial som sa to dozvedela po odbere, ze to nedavaju

katkaba1
8. nov 2019

@sinduss dávajú, ja som pichala aj Cetrotide.
Každopadne - ja by som do RM ešte raz nešla.

sinduss
8. nov 2019

@katkaba1 tak mne dr Drabek nedal

sinduss
8. nov 2019

@katkaba1 uz ani ja... a kde sa vam nakoniec podarilo ak sa podarilo

zuzanag09
8. nov 2019

@sagaa ahoj, ako si dopadla??? všetko OK?

katkaba1
8. nov 2019

@sinduss vieš čo, asi neuveriš lebo ja ešte stale neverim..po 4 rokoch neustaleho hladania a riešienia problemov s počatim, po tom čo mal muž azoosperiu a znova sa zlepšilo, po neuspešnych IUI a IVF sa nam teraz v oktobri po poslednom neuspešnov vklade podarilo otehotniet prirodzene ❤ zázrak.. inak to nazvať neviem❤
Mali sme v pláne na jar IVF zacat v Brne riešiť..posledne...ale už asi netreba 😊

sagaa
8. nov 2019

@zuzanag09 ahoj.. odkedy som prišla domov mám hrozné bolesti brucha a som nafúknutá.Neviem čím to je ale začalo mi to vtedy keď mi pichla sestrička progesterón.Od zajtra si mám dávať čipky 3 krát za deň.Zobrali mi 12 vajíčok a začali oplodnovat 🙂 Zajtra mi majú volať ako to prebieha a v stredu mám vklad

sinduss
8. nov 2019

@katkaba1 jeeej gratulujeeeem. No ja mam nizke AMH. A to je v podstate jediny problem u mna a u muza tiez azoospermia. My chceme na jar tiez riesit brno.

sinduss
8. nov 2019

@sagaa to brucho som mala aj ja OHSS

zuzanag09
8. nov 2019

@sagaa no treba to len vydržať...snáď sa to nebude zhoršovať. 12 vajíčok to je super, len aby sa oplodnilo čo najviac, držím palce, potom daj vedieť ako si dopadla.... infúziu si nedostala po odbere???

kofeinka
8. nov 2019

@katkaba1 mozem sa spytat ci si nebrala nieco ako medrol alebo tak?

katkaba1
8. nov 2019

@kofeinka mysliš počas stimulacie? Nebrala som.
Pichala som Gonal, Cetrotide, nakoniec Meriofert 1 injekcia rozdelena na 3 dni a pred OPU Ovitrelle. Inak nic - po vklade Utrogestan.

katkaba1
8. nov 2019

@sinduss ďakujem krasne 😊
Prajem aj Tebe aby sa čim skôr zadarilo ❤ A muz bol na mesa/tesa? Či sa mu azoospermia zlepšila? Aj viete z akeho dovodu ma azoospermiu?
Mojmu zabral Clostilbegyt - po 3 rokoch co sme mali 0ks spermii nam jedna mila endokrinologycka ze vyskusame to na muzovi - a z nuly sme isli na 33millionov !!! Tento rok sa pohybujeme medzi 23-33mill a uz bez liecby.
Občas proste treba natrafit na lekara čo má aj záujem riešit a pomôcť uprimne..

katkaba1
8. nov 2019

@sagaa Ahoj, pi vela tekutin - aspon 3 litre za deň a co najviac bielkovin - predideš OHSS. Držim palce ❣

sagaa
8. nov 2019

@zuzanag09 nie.. infúziu načo?iba tú injekciu progesterón

sagaa
8. nov 2019

@katkaba1 ahoj..a čo je OHSS prosím ťa? nikto mi nič nepovedal že veľa vody treba piť

zuzanag09
8. nov 2019

@sagaa mne dávali aj infúziu, no poviem úprimne, že neviem kvôli čomu mi to dávali, možno kvôli OHSS - mala som 20 oocytov asi preto - bolo nás vtedy 5 báb na izbe , ale len ja som dostala ... potom aj injekciu ako hovoríš na konci ...áno a veľa pi hlavne minerálku, čaj ... aj 3 a viac litrov

katkaba1
8. nov 2019

@sagaa OHSS je hyperstimulačný sydróm. Nastáva keď je veľa folikulov. Nemusiš ho mať ale 12 je pekné čislo a keď Ťa boli brucho pre istotu by som začala prijimat zvýšené množstvo tekutin a tiež bielkovin.
Pri OHSS sa do dutiny brušnej dostane voda, brucho sa zduje a velmi bolí ( inak ako bezne po OPU), z toho dovodu moze byt zrušený aj ET.
Hlavne pi a pi a pi ! Bude dobre ❣

kofeinka
8. nov 2019

@katkaba1 tak to je krasna sprava ze vam bolo dopriate uplne prirodzene. Gratulujem a drzim silno palce. Niak nevies co s a Mimi? Viem ze ste si piasli. 🙂

katkaba1
8. nov 2019

@kofeinka Ďakujem, velmi sa tešime ❤ ale ešte dlha cesta pred nami 🙏
Mimi zatial nič, tiež skušaju a ak nepojde tak asi Brno. Ale ja verim, že nebude treba 🙂