Parťačka po vklade
Ahojkyyy včera prebehol môj piaty vklad .Je v Tom niekto somnou alebo vás to niektorú blízku dobu čaká ? Prežívajme spolu❤️
Dievcata ako sa mate dnes,ja cakam po vcerajsom vysadeni liekov na spustenie krvacania, menzesu....tak zatial nic...inak z gyn fiv mi povedali ze ked nedostanem menzes do buduceho piatku mam prist, co myslite ze mi ho nejak vyvolaju , ? A urobja aj sono? Rada by som vedela ci budem alebo nebhdem krvacat vediet aj sono , co ak predsa aj kvoli nizkemu hcg sa zadarilo..., co poviete? Co ak nam mimomaternicove ? Joj uz si asi robim fakt zbytocne nadeje a dojmy z toho....vceea mi to bolo strasne luto ked som sa to hcg dozvedela...och 🥲
@jzuzka zuzi musissa s tym len zmierit. Toto je bohuzial uz koniec a nie je tam nadej. Ak ti kazali vysadit lieky znamena ze ti vo stvrtok namerali este nizsie hcg ako v pondelok a teda ze klesa. Mimonaternicove by mali vidiet na sone. Ak by si nedostala menzes tak ti ho asi pomozu vyvolat. A to ze je ti to luto je normalne. Ja som sa v marci z toho zrutila a davala dva mesiace dokopy. Som skoro nonstop plakala. A po dalsich dvoch nevydarenych vkladoch.. doteraz je mi to luto a s malou dusickou sa pripravujem na 4ty vklad.
Ahojte baby, občas čítam vašu diskusiu a koľkokrát sa aj inšpirujem napríklad Vašimi vyšetreniami a hlavne tým ako ste niektoré silne v takých smutných situáciách a nevzdávate to :( @jarrys píšeš že ta čaká 4. vklad- ja som na tom presne rovnako, z mojich troch sa jeden síce podaril, ale skončil ako MA. Našla sa u teba príčina prečo to nejde? U mňa zatiaľ všetko viac menej v poriadku a už neviem čo vyšetriť aby sa to znova neopakovalo, normálne sa bojím ísť do ďalšieho vkladu :/
@jzuzka ja som mala prve IVF v 1/2022 ale v Helios BB a tam iba jedna blastocysta sa podarila a vo februari som mala prvy vklad. Bohuzial tam som prisla o babo. V 5/2022 som absolvovala druhe IVF ale uz v Gynfiv ZA a tam 4blastocysty. V maji som mala rovno cerstvy transfer ktory nevysiel. Nasledne jun som sla na KET ktory nevysiel. V juli som mala hysteroskopiu a teraz mam MS a s nou sa uz pripravujem na vklad, 4ty v poradi. Uz uzivam estrogen od vcera, dnes som bola na intralipidovej infuzke a 8.8. idem dalsia infuzka a sono a dohodnu kedy bude vklad. mame este 2zmrazene. Po terajsom vklade co bude uz nam ostane len jedno.
@blabla22 ja mam zatial iba hysteroskopiu kde prisli ze som mala nerovnomernu sliznicu ale ci to bola pricina nezdarov nevedia. Teraz mi v centre dali aj intralipidove infuzky aj ked nemam urobenu repr.imunologiu. a uvidim ako vyjde tento pokus a ak zase nic tak uvidim co navrhnu. ja mam velmi nizske AMH a doktor nechce cakat kym absolvujem vysetrenia lebo nechce prist o cykly. Ak mas vsetky vysetrenia urobene a nic nezistili napadlo ma ze som citala v jednej diskusii ze si jedna baba dala urobit EMMA a ERa testy a tam jej ziatili ze jej musia robit vklady na 16den cyklu a nie na 19.ze to je uz neskoro. A ze jej urobili na ten 16 den cyklu a ze sa to podarilo. ja vravim otehotniet a dobojovat do uspesneho k9nca - tak jadrova fyzika je proti tomu suviks. A kam chodis do CAR?
@jarrys tak pekne drzim teda palce az to vyjde...ja som bola v 4 /2022 len raz na Ivf...a to 6.4. Bol odber vajicok...vzniklo 5 embryji z toho sa ujali len 3 blastocysty teda prezili, 10.4. Bol prvy vklad hned po odbere dost skoro ...a neujalo sa, vzdy si dacam vlozit len 1 blastocystu plus lepidlo...druhy som mala po pauze 7.7. Teraz v juli, a zevraj to hcg ked kleslo musim prerusit liecbu a chapat to ze to nevyslo....teraz som kdesi na modrom koniku tu citala fora ako jednej babe to hcg najskor stuplo potom kleslo a zase stuplo a tak jej kolisalo, som nevedela ze to tak moze fungovat ktovueako to u nej skoncilo nedocitala som sa, takze mam nadej moja fantazia, ze by to mohlo este stupnuta zqdarit sa , mozno je niekde len ukryte vo mne, uvidim podla toho ci mi pride menzes.. aj...ale zas nechcem si namyslat co myslis ty
@jzuzka no myslim si ze ak HCG zacalo klesat a ani vo stvrtok nevideli nic na sone co uz muselo byt vidiet, tak myslim ze bohuzial to nevyslo. ja viem ze je to tazke prijat a zmierit sa s tym. ja som sa tiez v marci velmi tazko s tym zmierovala. HCG sa kazdy den zdvojnasobuje cize ak si mala min. st vrtok 860 hodnotu tak k vcerajsiemu dnu si mala mat uz hodnotu cca 88 000..HCG vzdy musi len stupat a kazdy den sa zdvojnasobovat hodnota. Ak to tak nie je tak nie je nieco v poriadku.
@jarrys no presne to si aj ja hovorím, je to mega zložité, ja niekedy až neverím že toto ide prirodzene, bez tohto celého vedeckého backroundu..
Ja mám zatiaľ urobenú hematologiu, máme genetiku paru- tu vyšlo všetko v poriadku. Na reproimuno mi vyšli také výsledky že imunológ tvrdí že nie sú veľmi dobre a odporúča infúzie imunoglobulinov pred vkladom a v prípade tehotenstva každé 4tyzdne až do pôrodu..a dr. v CAR ti zas nepovažuje za nejaké relevantne a podľa nej to netreba..tak ako super, môžem si vybrať 🤷♀️ Este idem na biopsiu sliznice maternice, na test NK buniek a plazma buniek, toto mám ďalší mesiac. Hystero mi zatiaľ nejak neodporúčala..Ja som inak okrem tejto imunologickej dilemy po všetkých stránkach úplne ok, vlastne by to mohlo ísť aj prirodzene ale nejde to zjavne ani tak ani tak..vlastne som paradoxne zúfalá z toho, že všetko sa zdá byt v poriadku, ale predsa niekde ta chyba musí byt..
O ERA som rozmýšľala, ale myslela som že tým, že nám raz v podstate vklad vyšiel, tak by to okno malo byt ok.. ja mávam inak KETy v prirodzenom cykle, tak neviem či aj tam sa dá tak presne vypočítať ten čas pôsobenia progesteronu (keďže ovulaciu na minútu presne asi neodsledujem). Ja chodím do car v AT, keďže tu teraz bývame, je to najjednoduchšie..ale uvažovala som aj o Brne a neviem či to nebola chyba neísť tam..ty si s prístupom v car spokojná?
Inak ako často musíš uzivat intralipidy? Užívajú sa aj po vklade, či len pred?
@blabla22 no v nomom CAR som spokojna. Mne prave tam nasadili intralilidove infuzky bez odporucania repro. imunologie. Toto vysetrenie som. nemala a doktor nechce stracat cas. Teraz som v stredu dostala MS a dnes som bola v CAR na prvej infuzke. 8.8. idem na dalsiu infuzku a sono a rovno mi povedia ktoey den vklad. A potom dalsia vychadza cca 7dni po vklade. tie infuzky sa maju zacat davat este pred vkladom.Brno je vraj velmi dobre. Alebo skus mozno CAR aj na SVK. Ak teda maju tam v AT takyto pristup.
ahojte dievcata,,, aký mate dnes den,,,, ja poctivo cakam na menstruaciu kym pride,,, som zvedava ci vôbec,, malilinko spinim,,, a fest malo,,,je to cele akesi divne,,, lebo v pondelok som krvacala ze menzes zastavili mi to liekmi,,,, a hcg pritom cez 3000 super,,, a teraz nekrvacam aktovie ake je to hcg,, idem si kupit viac tehotenskych testov,,, a podla toho si budem sledovat ci je tam este druha ciarka,, co by znacilo ze sa hcg drzi,,asi,, cize podpora nadeje mojej,,, inak akosi si zacinam zvykam ze to nie je take lahke vidno ze to je moje prve ivf po druhom vklade,,,som presvedcena ze tretikrat to vyjde na 100 percent,,,, co myslite som PN od druhe vkladu,,,,uz cca mesiac ,,,,,teda,,, chcem na tej PN zostat dlhsie nakolko v praci to nie je ruzove a stresy a tak,,, rozhecujem organizmus chytim stres a co potom,,,, chapete,,, podla vas mam kedy vlastne skusit treti vklad ,,, ako myslim ze to bol obvodny lekar co mi radil ze si mavam dat dlhsiu pauzu medzi vkladmi, v centre to tak neberu im je asi jedno ,,, ide to podla toho ako sa zena citi,,, dalsi cyklus,,, ja sa zotavujem po druhom vklade aj,, ide to sice pomaly lebo este to nie je zavrsene doriesene az ked odkrvacam... tak neviem zvazujem oktober tento rok,, ale poradte mi prosim ,,, dakujem vopred za vase rady
@jzuzka je mi ľúto čo sa ti stalo ale zažívala som tento posledný vklad presne to isté. Hcg vysoké, na 14 deň po KET vyše 3000 a na kontrolnom odbere sa ukázalo, že nerastie ako má, na sone nič - vysadiť lieky, injekcie, čakať na MS. Hcg potom kleslo máličko.
Testy som mala ešte dva týždne mega pozitívne, krvácala som jeden-dva dni a aj to slabšie ako bežná MS ale bohužiaľ to naozaj tehotenstvo neprežilo.
Ešte dokonca po menštruácií bol nejaký pozostatok vo veľkosti 4mm na sone.
Je to ťažké prijať ale keď hcg klesá je to jasný verdikt 😰
Držím palce do ďalšieho boja.
@marinecka95 mam asi teplotu, meriam si, uvidim ak bude myslis ze mam ist do nemocnice hned? Tak mi kazali inak....je mi divne a menzes nikde mam pocit ze aj tak som tehotna....este...porad...ty si si sa ako citila, a co ak nedosyanem menzes co mi budu robit?
@jzuzka ja som mala tiež zvýšenú na moje pomery - bežne mám teplotu 36,2 a keď bábätko odišlo som mala dva dni 37,2 a do cca 4 dní som začala krvácať . Ak by si sa cítila zle určite choď, ale myslím, že je šanca, že sa vyčistíš sama.
@marinecka95 ano, no ja som namerala 36,9 skoro by som povedala ze zvysenu,, mozno je to aj tym ze mam dostat menzes... uvidim,,, ale kazdopadne mam velke brusko nafuknute ale strasne skusim ti ho odfotit potom.. neuveris ak v piatom mesiaci,,,vyzeram, ...a ty sa ako mas teraz ako sa citis,,, a co ides na vklad prepac som pozabudla si mi mozno pisala ale je nas tu viac,,, chapes...
@marinecka95 no zasielam foto bruska ...teda brucha sama zhodnot...
@marinecka95 ahoj prajem ti krasne ranko,,, ja som v noci mala bolesti krcovite,,, a nakoniec som nad ranom dostala menstruaciu , takze uvidim aka bude,,, ale este mam bolesti v brusku,,,, sem tam,, aj silne,,,, ale myslim ze je to normalne,, lekara mi netreba,,,, ze? som este zvedava , lebo po menstruacii mam prist do gyn fiv na kontrolu a asi aj konzultaciu ze co dalej,, ja som zistila ze pauzu mi treba to ano.. ale uz teraz viem ze dlha nebude lebo nevydrzim to ,ved tuzim po dietatku chapes.... som pn od zaciatku jula a planujem zostat rok,,, lebo chcem v ramci toho roka ist na ten treti vklad,,,, mamina mi radi ze si mam dat dlhsiu pauzu po dvoch vkladoch az do konca pnky,,, rocnej,,,,ist do prace potom a zasa na pn kvoli tretiemu vkladu aj tak sa da,,, ale co by som na pnke rok robila a nevyuzila moznost... ono ide skôr o to ze to nevydrzim,, a navyse mam 35 rokov uz co je sibenicny vek,,,, pre mna,,, prosim ta ty to ako vidis,,, co mi radis,, kolko mas ty rokov,,,,inak este ,,,, dufam ze ta nezatazujem ale vcera som surfovala po nete a nasla som tabudlku hodnot hcg... viem ze mi 25.7. lekarka hovorila ze som tak 4 az 5 tyzden od vkladu... vtedy mi vyslo hcg cez 3000 a od vkladu by to to bol taky 4. tyzden,,,, hodnota hcg podla tej tabulky bola max do 460 cca uz nepamätam presne ale tak nejak,, ja si myslim ak je pravdiva tabulka,,,, ze to hcg nebolo moje v norme ze bolo vysoke co znaci ze plodovy vacok uz bol niekde lebo ten sa vytvara ked je hcg nad 1000 nie? a znaci to ze moze ist aj o viac babetiek podla mna, co mysllis,,,? to ze mi o 3 dni kleslo nie je dobre viem uvedomujem si,, na 697 kleslo ale to mohol napriklad odist jeden z plodov alebo tak si myslim,,,,,ja aj ked mam menzes stale mam pocit ze sa v brusku babo nachadza aspon jedno urcite,,, je pravda ze ma to trapi a asi sa tym moc uz zaoberam,,, ale porad co by si robila ty na mojom mieste ved vies ake to je,,, aka je tuzba po dietatku,, cco mi radis? dakujem vopred za odpoved...
Dievcata ahojte,,, prosim vas viete mi niektora napisat referencne hodnoty hcg?
velmi by ma to zaujimalo
@jzuzka uprimne uz to velmi riesis. Proste pravda je taka ze je bohuzial koniec. Pri IVF sa to pocita tak ze na prvej kontrole po vklade co je tych 14dni,ak vyjde pozitivny tehu test tak si 4tyzden plus kolko dni malo embryjko. HCG zavisi od toho kedy sa embryjko uhniezdi. Niekomu sa hned v den vkladu a niekomu az na 4den od vkladu. HCG sa zacina tvorit od momentu uhniezdenia a kazdy den sa musi zdvojnasobovat hodnota. Preto kazda zena ma inu hodnotu HCG, lebo embryjko sa uhniezdilo iny den. Aj mas napr. jeden den HCG 100 tak nasledujuci ti musi narast a hodnota byt 200 a dalsi den zase hodnota 400. Ked HCG klesa tak je koniec. Plus si uz dostala menzes. Cim skor sa s tym zmieris a prijmes realitu tak tym to bude pre teba lepsie a rychlejsie sa s tym vyrovnas. sanca ze si tehotna uz nie je ziadna.

@katka06 no ja som tento rok mala najhorsie narodeniny. dva dni pred mi volali ze HCG klesa a je koniec.