icon

Pobočka Helios v Banskej Bystrici - skúsenosti

apolonka
30. mar 2017

Ahojte. Sanatórium Helios so sídlom v Martine si minulý rok otvorilo svoju pobočku v Banskej Bystrici. Som z banskobystrického kraja, tak by mi tam bolo ľahšie cestovať. Bol tam niekto? Máte s touto pobočkou skúsenosti? Internetová stránka zatiaľ nič moc informácií neposkytuje, pripadá mi to, akoby boli zatiaľ iba v rozbehu. Ďakujem za každú reakciu.
http://www.crmbb.sk/

bobulkapetka
6. mar 2018

@peggie Ja som práveže na to ani nemyslela nemala som dôvodom kedže najprv musím doriešiť polyp ak ho potvrdia a aj tak sa to posunulo. Nevadí uz je tak. Dnes sám stále nespustila tak snáď zajtra aby som sa objednať mohla. Aby sme si aj výsledky vyzdvihli. Este máš dva dni tak šanca tu je. Ale verím ze vse bude Ok 🙂 a obom a samozrejme aj všetkým snazilkam sa to tento rok podarí 😁🤗

bobulkapetka
8. mar 2018

@peggie ahoj. Tak ako? Došla ms? Mne áno. Uz som aj objednaná tak budúci týžden budeme vedieť opäť viac.

peggie
8. mar 2018

@bobulkapetka
No už sa mi to púšťa ale zastavili mi stimulácia, pretože mám zápal dutín. Takže po menzese začínam všetko od znova 😢 som z toho smutná lebo už som mala vybratých 14 injekcií a už som bola v pol ceste a teraz od znova. Momentálne idem som na PN a idem brať antibiotiká. A ani neviem ako sa to bude brať či už som si akože vyčerpala jedno IVF alebo nie. Tak dúfam že budeš mať všetko ok. Daj potom vedieť ako si dopadla.

julinka2787
8. mar 2018

dnes som nás objednala na prvú konzultáciu 🙂

bobulkapetka
8. mar 2018

@peggie to má velmi mrzí 😢 podľa mna by sa to nemalo brat ako IVF. Ale do tohto sa nevyznám. Želám skóre uzdravenie. Dufam po chorobe to dotiahnete do konca. Budem na teba myslieť. Napíšem budúci týžden po návšteve centra. Priebežne sa aj ty ohlas ako ti je.

lyzinka
10. mar 2018

Zienky prosim vas..ako ste znasali injekcie DIPHERELINE a este injekcie MENOPUR? Mali ste od nich aj dake vedlajsie ucinky? Alebo vsetko bolo ok? Zacinam stimulaciu a tieto injekcie mi dal doktor..

peggie
10. mar 2018

@lyzinka
Ahoj ja som ich brala a bolo to ok. Len sa mi zdá že som bola trošku pazravejsia 😁no a mavala som trochu navaly tepla ale inak v pohode. Brala som ich dva týždne. No a menopur neviem, tam som sa nedostala lebo mi stopli stimuláciu kvôli tomu že som ochorela. Takže idem zasa odznova.

lyzinka
10. mar 2018

@peggie To ma mrzi ze si ochorela. A dali ti este aj dake ine tabletky? A to miesanie s tym praskom bolo v pohode?

peggie
10. mar 2018

@lyzinka
Ja som bola nešťastná z toho ale potom sme si povedali, že musím vyzdraviet.a že je lepšie že sme to stopli teraz ako by sa to malo stat pred odberom.
No ja som začínala od 16 dňa cyklu s provera tabletkami. To som brala 10 dní. A od 23 dňa cyklu som začala pichať diphereline. Hej to miešanie je v pohode. Ono sa to hneď rozpusti ako to tam pridáš.

lyzinka
10. mar 2018

@peggie No tak ako vidim nasadil nam rovnaku liecbu 🙂 od pondelka zacinam brat tabletky a nasledne injekcie.. no je to lepsie skor ako ked pred odberom ta stopnu. Skore uzdravenie

peggie
11. mar 2018

@lyzinka
Ďakujem. Tak potom píš ako postupujete. Ja budem v pondelok volať do centra a vypočítaju mi nové termíny. Zatiaľ sa maj pekne😊

peggie
13. mar 2018

@bobulkapetka
Ahoj tak som volala do centra a od 24.3. Začínam odznova, tak dúfam, že už teraz to dotiahnem do úspešného konca. A pýtala som sa aj na to, či som už vyčerpala 1 IVF, keď sme to stopli, no a povedali mi ze nie. Tak som rada. 😊 maj sa pekne a budeme si priebežne písať 😉

bobulkapetka
15. mar 2018

@peggie ahoj. Tak som si dobre myslela ten to nebudú počítať ako IVF 🙂 sa len vyliec aby ste mohli pokračovať. My sme včera boli v centre pre výsledky aj no sono kvôli tomu polypu. Výsledky mame obaja v podstate ukážkové. Priateľ má trosku poškodený vonkajší tvar hlavicky spermií ale dna je v poriadku akurát ze stále ani po 5 rokoch nie som tehotna. Som povedala dr.ze asi zázrak treba tak sa obe smiali 😂 k polypu: jedna dr si mysli ze tam je druha ze nie tak mám prist este v pondelok na sono keď tam bude aj najvyšší aby on rozhodol... to budem vlastne aj 13DC tak ze by možno skúsili IUI podľa veľkosti folikulu. Problém ale je ten ja v utorok na obed uz cestujem do prace do at tak neviem ako to urobiť. Striedačku moc ochotnu nemam a uz vôbec by mi neostala dlhšie ak by som jej to oznamila den vopred. Takze šaman neviem co robiť. Keby sa mi zrovna tento mesiac cyklus nezmenil bolo by vsetko Ok ale šan to skomplikovalo. Tak v pondelok zas napíšem ako postupujeme 🙂

peggie
15. mar 2018

@bobulkapetka
Budem na teba myslieť v pondelok, aby sa ti ten pokyn nepotvrdil. To som rada, že výsledky sú ok. Tak to už len dúfať, že v pondelok bude ten správny čas na IUI. A keby si sa vyhovorila, že si chorá, keď už ona je taká neochotna 😑 to ale nechápem, veď by ju to nezabili a je to taká vec, že proste sa to musí robiť, keď je vhodný čas, nedá sa to plánovať. Tak potom daj vediet ako si dopadla. Ja som už bola v práci, tak dúfam, že tento pokus už vyjde 😊 už len čakať kým začnem. Zatiaľ sa maj pekne

pehavcek
15. mar 2018

@peggie Ahoj.Ja som pocas stimulacie otehotnela a potratila. Tiez som nevedela ci sa mi to pocitalo ako prve IVF. V heliose mi povedali ze nie, Ze to sa pocita az po odobrati vajicok. Drzim palce

bobulkapetka
16. mar 2018

@peggie ona nevie ze toto riešim a ani jej to nechcem hovoriť. Ale keď som minuly rok mala polyp a išla som na operáciu tiež nebola ochotná čiže si myslím, ze ani teraz by nebola. Aj minule som potrebovala a neostala. Uvidíme. V pondelok zase napíšem co nové 🙂 určite ti to teraz vyjde 😉

bobulkapetka
19. mar 2018

@peggie ahoj. Tak dnes som bola na sone ale nové v podstate nic nie je. Sono mi robil dr. Krajčovič. Nieco v maternici mám (podľa neho mäkký polyp podľa druhej dr.to polyp nie je...). Este mám prist opäť na další cyklus. Čiže opäť čakať na príchod ms a objednať sa. Dufam nebude vtedy v Martine lebo kvôli sonu až tam cestovať mi príde dosť ďaleko. Potom sa uvidí co ďalej. Navrhoval hysteroskopiu. Uvidíme. Dnes som aj 13DC ale DF mal len 10mm co nechapem. A podľa dr mi aj tento mesiac bude meškať menzes. Bude to zaujímavé. Čiže IUI tento mesiac nebude. Po ďalším sone a výsledkoch by chcel vyskúšať jedenkrát IUI a potom ze nás bude tlačiť do IVF nakoľko sa uz dlho snažíme a stále nic. Uz som dnes vypísala aj žiadosť na umelé. Pre istotu aby bola radšej schválená kedže aj to nejaký čas trvá. Celkovo som z toho zmätená. Jedna dr povie ten s našimi výsledkami môžeme otehotnieť aj prirodzene a on povedal ze spermiogram je horší. Tak neviem. Ale tak uz keď sme sa do toho pustili dotiahneme to do konca. Dufam šťastného 🙂 len to pendlovanie hore-dole je nás nervy. Drž sa zatial. Zanedlho opäť začínaš budem na teba mysliet ☺️

peggie
20. mar 2018

@bobulkapetka
Joj to ma mrzí, že nebudete mať IUI už tento mesiac. Ale neboj mesiac už počkáme. 😊 tiež bude lepšie, nech ti najprv poriesia ten polyp alebo čo to vlastne je. Mne tiež jeden dr povedal, že pôjdem už podľa iného protokolu a teraz druhý dr ma dal zasa podľa toho istého. Tak tiež neviem prečo. Hej to ti verim, že to cestovanie o drzku. Ja som tiež pred rokom bola v martine ale teraz sme tu kvôli tomu, že je to bližšie. Nechcela som dochádzať tak ďaleko, keďže tých kontrol býva celkom dosť počas celého IVF. Toto čakanie je najhoršie, ja už sa neviem dočkať, kedy zasa začnem, som nejaka nabudena na to 😁 tak sa zatiaľ maj pekne a budem ťa priebežne informovať, čo a ako.

sticker
lyzinka
21. mar 2018

@mirpet Ahoj tehulka. Tak ako sa mas? Vsetko je ok? Malinke pekne rastie?

mirpet
21. mar 2018

@lyzinka ahoj.zatial vsetko ok,buduci tyzden kontrola v 12.tyzdni.riadne ma potrapili tehotenske nevolnosti,ale uz to asi pomaly ustupuje a pojdem do prace.

lyzinka
21. mar 2018

@mirpet jej super parada to ma tesi. Hlavne nech ste obaja sdravucky. Idem sa ta este opytat na kolky den cyklu zvykne byvat odber vajicok?

bobulkapetka
21. mar 2018

@peggie veď uvidíme ako bude... len ak dobre počítam a bude to ako dr. povedal že mi ms bude opäť meškať tak neviem ako to urobím... to už bude akurát čas kedy budem mať ísť do roboty. celé zle. ale nevadí. počkám na ms a potom uvidím. veď už pomaly aj začneš 🙂 už len nech sa počasie napraví aby bolo teplejšie a nech nás všetky choroby obchádzajú ;)

sticker
mirpet
21. mar 2018

@lyzinka Odber vajicok? fuuha, ani si to už nepamatám, podľa toho, kedy budú vajíčka takej veľkosti tesne pred dozretím, tuším nejaký 14. - 17. deň....

lyzinka
21. mar 2018

@mirpet Jej super lebo doktor mi kazal ze mam ist na pnku od 9.4 do 20.4 tak preto ze kedy to tak asi bude 🙂

mirpet
21. mar 2018

@lyzinka Ja som bola tiež na PN, pred odberom vajicok aj po, lebo som mala OHSS po odbere...takže asi taký mesiac som bola doma

lyzinka
21. mar 2018

@mirpet joj ani nevrav ja som ho tiez vychytala a za ziva mi vyberali tu tekutinu..neskutocna bolest a v zivote by som to nikomu nepriala..dufam ze druhy krat to nedostanem...a ak smiem vediet tebe kto robil vklad?

mirpet
22. mar 2018

@lyzinka vklad mi robil dr.Krajkovic lebo mne sa nikdy nemohli dostat do maternice kvoli nejakemu strasnemu uhlu,ale on to zvladol super.pri prvom ket mi to skusala robit dr.Rosova ale neslo to,tak ho museli volat z Martina.pri druhom Ket uz automaticky prisiel on,aby to bolo ok.

ivanka0603
23. mar 2018

Dievčatá, aj my sme začali hodiť do CRM. Prvé ivf sme mali v Heliose, máme 2 ročnú dcérku. Druhé ivf bude v BB. Ktoré dní tam chodí dr. Krajkovič? Prvú konzultáciu sme mali s dr. Bornayom, ten tam býva štvrtky...Len mám asi väčšiu dôveru v Krajkovicovi.

bobulkapetka
23. mar 2018

@ivanka0603 myslím ten dr.krajkovic je tam pondelky iné dni neviem ktoré. ALE sestričky určite povedia 🙂

mirpet
23. mar 2018

@ivanka0603 Dr.Krajkovič tam býva v pondelky, ale nie stále. On tam chodí sem tam, ale sestričky vedia povedať kedy tam príde.