icon

Pobočka Helios v Banskej Bystrici - skúsenosti

apolonka
30. mar 2017

Ahojte. Sanatórium Helios so sídlom v Martine si minulý rok otvorilo svoju pobočku v Banskej Bystrici. Som z banskobystrického kraja, tak by mi tam bolo ľahšie cestovať. Bol tam niekto? Máte s touto pobočkou skúsenosti? Internetová stránka zatiaľ nič moc informácií neposkytuje, pripadá mi to, akoby boli zatiaľ iba v rozbehu. Ďakujem za každú reakciu.
http://www.crmbb.sk/

regina24
17. jún 2018

@ivanka0603 chcela by som sa spýtať dali vám hneď PN keď ste išli na ivf alebo až potom dali PN?
A vyrobíte ste sa ako dohodli?

peggie
17. jún 2018

@bobulkapetka
Ahoj neboj však ti ešte aj zostanú.. mne zostali aj prášky aj vodičky, nie nevracala som ich mám ich este doma. Mne sa tiež raz podarilo, že mi vystrelila ihla , keď som prenášala do druhého prášku a polovica mi vystrelila, tak som namiesala nové a vidíš ešte mi aj zostali a to som sa tiež veľa, že budem zháňať ďalšie. Aj ja tebe budem držať palce , aby tu všetko dobre dopadlo.

bobulkapetka
18. jún 2018

@peggie koľko balení si mala predpísaných? ja tri ale vybrala som len dve lebo viacej nemali. aj ti mi museli objednávať. ale tu na MK som si zohnala a rovno 150IU čiže nemusím minúť dva prášky. dnes som si už pichla tie. mám ich ešte 9ks takisto aj z tých 75IU mám ešte 9ks. Malo by mi to byť dosť aspoň ešte mi tiež pravdepodobne zostanú. Dnes som bola na usg+krv výsledky zavolajú poobede. Na usg zatiaľ všetko v poriadku reagujem dobre takže mi pravdepodobne nebudú zvyšovať dávku. ale na 100% budem vedieť poobede. malo som cca 15 folíkov na oboch stranách dokopy najväčší 14mm. dnes som 9DC. neviem či sa ešte nejaké môžu vytvoriť a či ten počet je dobrý ale snáď nejaké zostanú :D

peggie
18. jún 2018

@bobulkapetka
Ahoj , ja som mala 3 balenia. Uvidíš,že ti ešte zostanú. Mne tiež nezvyšovali dávku a celý čas som bola na 150IU. Neviem, či sa ti ešte nejaké vytvoria ale 15 je dosť, isté z nich niečo bude. Nie je dôležitý počet ale kvalita. Ja som mala 22 ale 6 bolo nezrelých čiže ty môžeš mať všetkých 15 kvalitných vajíčok čiže neboj to číslo nič neznamená. A vidíš koľko my iba zostalo kvalitných embryjok. A tebe môžu prežiť všetky. Takže hlavu hore a neboj všetko bude ok. Ja som stale stresovala a potom ako keby som si to všetko privolala. A teraz už som tak psychicky vyrovnaná a už sa toho ketu nebojím, už sa naň teším a verim, že to dám na prvú silu 😍😘

bobulkapetka
18. jún 2018

@peggie viem ze počet nic neznamená zo len taká poznámka ze neviem či je to veľa či malo. Nehľadala som ani sa nepýtala koľko zvykne byt aj keď u každej ženy je to individuálne. Ani v strese nie som. Až sa dáma čudujem aká som kludna 😂 ja žijem a robím vsetko ako doteraz. Ja som sa len toho v podstate bála či zareagujem na hormóny ale našťastie som. V stredu mám ďalšiu kontrolu aj pohovor s embryológom. Okolo utorka by som mala mat odber. A nevieš kedy Adi budeš mat ket?

zuziklc29
19. jún 2018

Kocenky prosim Vas. Akého lekara mi odporucate? My cakame na spg a az potom sa mame ohlasit na konzultaciu. Chceli sme riesit Brno ale rozhodli sme sa pre BB

peggie
19. jún 2018

@bobulkapetka
Neviem kedy budem mať ket ale predtým mi vraveli,že optimálny je 19 DC. Budúci utorok na sone sa asi dozviem . Veď ja som tiež všetko robila ako do teraz ani na pn som nebola a OPU som Mala stvrtok a v pondelok som už bola v práci. Tak sa drzkaj a potom daj info 😘

luxly
19. jún 2018

@zuziklc29 Ja jedine doktora Texla v Brne. 🙂 Ale vsetci dokori v BB a v Martine sa riadia v podstate jeho radami a skusenostami a myslim, ze su vsetci ok.

bobulkapetka
19. jún 2018

@zuziklc29 v bb si môžeš vybrať sa mi zdá. Aj keď majú myslím podelene dni kedy tam kt.je ale si nie som istá. Dr. Krajkovic je aj v Mt aj v BB a do BB chodí aj ten Čech ale meno som zabudla. Ja som si nevyberala išla som k tomu kt.tam práve bol. V centre ti poradia či sa da len ku konkrétnemu chodiť len cyklus tažko tomu prisposobis. Chvália aj dr.Bornaya aj dr.Rosovu ale ja som ich tam dávnejšie nevidela. Zo tri týždne mám šťastie len na Čecha a uvidím ktorý tam bude zajtra.

bobulkapetka
19. jún 2018

@peggie jasne dám aj ty priebežne informuj 🙂😘

ivanka0603
19. jún 2018

@zuziklc29 ja som do BB chodila od apríla. Bornaya som zažila len raz, celkom milý, podľa môjho muža taký ,,farárko,, 😀. Dr. Rosová už išla na materskú a Krajkovič tam asi nechodí moc často. Ešte som tam raz mala takú dr. z Ukrajiny, ale tá nebola bohvieaká. A ten Čech sa volá Fischer. Je celkom v pohode, aj keď mi prišiel niekedy taký zbrklý.

zuziklc29
19. jún 2018

@luxly
@bobulkapetka
@ivanka0603 babenky zo srdca Vam dakujem

bobulkapetka
19. jún 2018

@zuziklc29 nemáš zač. Potom napis ku komu si sa dostala 🙂

katkalv5
19. jún 2018

@bibiankaka ahoj, no ja som dnes absolvovala Hsg vyšetrenie na priechodnosť vajcovodov ale v BB... bolo to nepríjemné, hlavne uchycovanie toho nástroja o krčok, ale dalo sa to vydržať a pustenie kontrastnej latky som ani necítila... za 5 min. bolo po všetkom... hneď potom som mala bolesti ako pri MS. Mne tiež ponúkli možnosť Hycosy v Martine, no nechcela som uspať..

bibiankaka
19. jún 2018

@katkalv5 ďakujem veľmi pekne

bobulkapetka
20. jún 2018

@peggie tak dnes na sone zatial vsetko Ok. Krvné vysledky budú až poobede. Akurát ze mi museli pichnúť Pregnyl ale nie celu dávku tých 5000iu len nejakú časť lebo som nejaké hormóny z minulej kontroly mala znížené. Aj to neviem prečo rovno nepredpisu to trojbalenie (aspoň pofla uja Google existuje) ale vypisujú po jednom. Tak poobede uvidím či mi zvýšia dávku. Ďalšia kontrola v piatok. Na pohovore s embryologickou sme sa len dozvedeli, ze nam odporúčajú metódu ICSI. Z Halospermu ze boli vysledky 9% ale neviem čoho 😂 ale to je vraj dobre lebo ze do 20% sú dobre. A uz iba ptm podľa počtu vajíčok sa rozhodneme koľko dáme oplodniť.

peggie
20. jún 2018

@bobulkapetka
Ahoj a to už prečo teraz ti pichli pregnyl? Ja som si ho pichala 36 hodín pred odberom🤔 tých 9% to je fragmentacia DNA . My sme mali 19% preto sme dali metódu ICSI + MACS .TO druhé je magnetická separacia spermií, čiže nam vyberali iba tie s neposkodenou DNA. Ja som zvedavá, čo mi povedia v utorok. A ktory dr. Tam bol dnes. Bo tu písali, že dr. ROSOVA išla na materskú a ja som si ani nevšimla,že bola tehotná a to som tam bola pred mesiacom a ešte ma vyšetrovala 😂

peggie
20. jún 2018

@peggie
Super že je všetko ok. Tak sa zatiaľ drzkaj a nech už to máme úspešne za sebou 😘

bobulkapetka
20. jún 2018

@peggie lebo nejakú hodnotu hormónov som mala nižšiu tak aby mi ju doplnili. AJ ja som sa čudovala ze práve Pregnyl tak ale hádam vedia co robia. Nepočuli plných 5000iu ale fakt neviem koľko len ze nejakú časť a celu si mám pichnúť ptm tých 36 hodín pred odberom ale to este neviem predné kedy bude lebo neviem či bude odber v utorok alebo v stredu. V piatok mám ďalšiu kontrolu. Dnes tam bol Fischer a Bornay. Ja som si všimla ze je tehotná ale sa mi zdá ze nejak skoro šla na materskú. A prosím ta. Ja si dnes uz 8 den picham ten meriofert ale nejak zvláštne má nebolia vaječníky aspoň zatial. A zevraj to uz zvyknú. Mna občas keď sa viac zohnem náhodou ale inak vôbec. Teba kedy Adi začali?

peggie
20. jún 2018

@bobulkapetka
Presne si to nepamätám ale viem , že mňa tiež takto neboleli, iba keď som si sadala a vstavala. A už potom ku koncu som si dala na gauč ako tehotná 😂 no vtedy som už cítila vajecniky aj normalne, už ma tak ominali či ako tom mám povedať a cítila som sa nafuknuto. Ale neboj podľa mňa to ma každá inak . Ja som mala aj nábeh na ohss. Neboj oni vedia , čo robia. No veď práve, že nemala nejaké veľké bruško 😁 tak asi preto som si to neuvedomila. Ktovie kto mi bude robiť ket? Či ho robí aj dr. Fischer alebo iba dr. Bornay

regina24
21. jún 2018

@ivanka0603 dobrý deň už som Po iui zatiaľ nemám žiadne príznaky z.o 14nam ísť na krv .niekto mal nejaké príznaky ?

ivanka0603
21. jún 2018

@regina24 no veď na príznaky je ešte skoro. A niekto nema žiadne príznaky....Možno až pár tyzdnov po otehotneni. Neviem ako je to po IUI, ja by som robila test asi až okolo 12teho dňa. Vtedy by už hádam mal niečo ukázať. Budem držať palce

regina24
21. jún 2018

@ivanka0603 ďakujem za radu fakt keď mi robili IUI včera tak som cítila také šteklenie potom to prešlo a necítim žiadne bolesti nič či tím sa dobre.
Tak mám dostať menštruáciu na budúci týždeň stredu tak uvidím podľa toho čo a ako idem na krv 4.7 . Aj na sono. Tak uvidím teraz som doma mám voľno .dni mi idú moc pomalí lebo som už zvedavá. S by keď ste boli po ivf tak čo ste cítili ?

ivanka0603
21. jún 2018

@regina24 ja som mala možno na 5ty deň po ET také jemné pichanie chvíľku, ale inak nič. Netreba sa zbytočne sledovať, hlavu si zamestnať niečím iným

regina24
21. jún 2018

@ivanka0603 presne tak už vysnislam niečo iné aby som nato zabudla dám vám vedieť potom ako som dopadla. Ďakujem za info

mary279
22. jún 2018

Ahojte dievčatá, tak včera sme mali ísť na koordinátorký pohovor, nakoniec sme ho nestihli. Včera sme teda boli u dr. Fischera a v Martine na genetike, keďže máme v rodine ochorenie. Tvrdili, že môžno bolo lepšie počkať na výsledky, že sme mladí, ale tie by boli asi tak za dva mesiace a my sme už veľmi nechceli čakať. Dnes sme boli na koordinátorskom pohovore, kde nám všetko vysvetlili, predpísali lieky a teda ideme už teraz, lebo genetiku aj tak nezmeníme...

bobulkapetka
22. jún 2018

@peggy @lyzinka tak dnes “posledná kontrola”zajtra posledné injekcie, večer si pichnem Pregnyl a v pondelok odber 🙂 a dufam následne o tých 5 dni aj vklad.

peggie
22. jún 2018

@bobulkapetka
Tak ti držím palceky. Ja idem v utorok na to sono, tak tiež dúfam, že potom o 5 dní budem mať vklad. 😃 v pondelok budem na teba myslieť. Potom daj vediet ako .😘

bobulkapetka
22. jún 2018

@peggie jasne dám a Dakujem 😘 dufam aj ty sa uz teda dockas. To by sme teoreticky mali vklad po sebe ak pôjde vse dobre 😉

regina24
23. jún 2018

@ivanka0603 dobrý deň roboty som si tehotenský test a mám to pozitívne tak sa teším je možné keď som mala iui stredu že sobotu mám pozitívny test.