Pobočka Helios v Banskej Bystrici - skúsenosti
Ahojte. Sanatórium Helios so sídlom v Martine si minulý rok otvorilo svoju pobočku v Banskej Bystrici. Som z banskobystrického kraja, tak by mi tam bolo ľahšie cestovať. Bol tam niekto? Máte s touto pobočkou skúsenosti? Internetová stránka zatiaľ nič moc informácií neposkytuje, pripadá mi to, akoby boli zatiaľ iba v rozbehu. Ďakujem za každú reakciu.
http://www.crmbb.sk/
@julinka2787 🙂
@regina24 keď vkladajú neboli to. Jeho ako gynekologicka prehliadka. Po narkoze ostanete dve hodiny na lôžku a potom idete domov. Poisťovňa prepláca základne úkony (ak schvália žiadosť) ale úkony navyše sa platia z vlastného vrecka. Platí sa to postupne. Začína sa výberom liekov, potom sa nieco platí pri odbere a ten zvyšok po vklade. Neviem či to mám každé centrum rovnako.
Prosím dievčatá, je tu niekto kto bol, resp. je v podobnej situácii? Potrebujem poradiť lebo naozaj neviem čo ďalej... vyše roku a pol sa nám s manželom nedarí otehotnieť. Ja mám všetky vyšetrenie v absolútnom poriadku ( hormonálny profil, stery, krv, krv na štítnu, ovulujem, vajcovody priechodné, robili aj hystero a všetko ok). Mám 30rokov, bezdetná. Manžel ma horší spermiogram. Morfológiu mal len 1%, ale mal zasa nadpriemerné množstvo ( 1vzorka- 170mil.) a dobrú pohyblivosť ( a+b 70%) na základe čoho doktor povedal že je možné otehotnieť prirodzene, ale že môžeme skúsiť IUI. Mala by som to podstúpiť bud.týždeň. Boli ste niektorá v podobnej situácií? Ako to dopadlo? Čo vám nakoniec pomohlo prosím? Ja už neviem či sa máme ďalej pokúšať prirodzene, skúšať IUI alebo rovno šetriť na umelé :( nechcem strácať čas ani peniaze zbytočne.
@bibiankaka Ahoj. Tak si na tom ako ja... Vsetky vysledky ok chlap ku zhorseny spermiogram... Isli sme rovno do umeleho.. V Blave nas to vyslo 6000€ bez cesty... Nerobili ziadne vysetrenia len take zakladne co mas aj ty urobene. Ani jeden vklad neuspesny... A sme sa na to vykaslali... Sli sme sem do BB a tu prisiel doktor uuuuplne na banalnu vec ze mam syndrom lepivych dosticiek... A teraz ak vsetko dobre dopadne v auguste bude vklad... Cize myslim ze este pred odberom vajicok ta da na vysetrenia ako je genetika... Hematologia a imunologia... Ale ja by som nestracala cas a sla rovno do umeleho..
@lyzinka aha. A ten syndrom lepivych doštičiek ktorý doktor a ako zisťuje? Takže myslíš že by bolo dobré ísť v prvom rade na genetiku hemato a imuno? Predpokladám že tam ma musí odporučiť gynekológ.
@bibiankaka Odporucenie ti da doktor z centra mne dr Bornay... A jasne je dobre spravit najprv vysetrenia a tak ist do vkladu lebo mi sme takto prisli o 6000€ a teraz doktor dal vysetrenia a bolo... A to ti z krvi na hematologii zistia..
@lyzinka vďaka ešte raz. Skúsime asi jedno IUI keď ma už napchali Clostilom a ak nevíde budem sa pýtať na tie vyšetrenia pred ďalším pokusom.
@bobulkapetka hej chapem ja chodim do heliosa bb tak ze to asi rovnako pitaju peniazky . Tak som zvedava ako to pojde este uvydim na iui co a ako bude . Dakujem za rady.
@regina24 v podstate rovnako len iné sumy... zamáličko ;)
Ahojte baby dnes som testovala po iui som 9ti de. Ale test tehot. Je zatila negativny vam kedy vyslo pozit na kolkaty den
@regina24 pridaj sa k týmto babám do skupiny tam riešia IUI.
https://www.modrykonik.sk/forum/asistovana-reprodukcia/iui-uspesne-hned-na-prvykrat-podarilo-sa-vam-to/
@bobulkapetka dakujem za link diky .
@adkaaa a ty sa ako cítiš? Zub uz prestal trápiť?
@bobulkapetka Ahoj dakujem za opytanie,no citim sa lepsie uz mozem jest😉tak sa vytesujem...Zub presal boliet ale este to nie je celkom zahojene,jedine pozitivne bolo ze som mala tekutu stravu tak som schudla...no ale ja to velmi rychlo dobehnem😀Uz sa na tom pracuje😝...Este pojdem k zubarovi na kontrolu,bola som vcera bolelo to ale dalo sa vydrzat...teraz bud zajtra alebo v pondelok....Dufam ze uz bude klud,buduci tyzden bude vidiet ❤ a ja sa budem vytesovat z tehotenstva...A ty sa mas ako?Ako sa citis?Nebyva ti zle?
@adkaaa tak to som rada ze sa to dalo do poriadku a môžeš si naplno užívať tehulkovanie 🙂 ja sa mám dobre. Cítim sa dobre. Zle mi nie je. Teda včera mi trosku bolo od žalúdka ale neviem či nie od citrónovej vody. Aj som ju vyzvracala. To uz bolo tak večerom. Akurát mám pocit stáleho hladu a strašne som unavená. Tam kam má položíš tam zaspím 😂 ale inak nic. Prsia má bolia len z rana keď vstanem nic tragické. Takze pohoda zatial. Ty sa ako cítiš? Máš uz nejaké príznaky? A ozaj uzivas nejaké špeciálne vitamíny? Ja stále len kyselinu listovú ale zvažujem kúpiť rybi olej.
@bobulkapetka S tym spanim to mame rovnake,nie je dna aby som si jeden alebo dvakrat cez den nepospala,ako maly kojenec...🙂Pocit hladu mam tiez,len nechcem na to moc mysliet lebo ja priberiem aj ked sa zhlboka nadychnem tak sa nechcem prejedat hned od zaciatku....Prsia praveze rano menej,vecer ked dam dole podprdu tak ma strasne bolia ale to ta zatracena gravitace😀,mam velke prsia tak preto tak bolia...Inak este som nezvracala,len mavam ten zaludok taky ako na vode...uz nech je vidiet to ❤ a ja uz budem verit ze som skutocne tehotna....Beriem kyselinu listovu a take vitaminy co mi kazala moja gyn.Chcela som femibion ale na prvy trimester nemali tak som kupila take vitaminy co mi dala moja gyn.letacik,stalo 37 eur na tri mesiace,cize prvy trimester...Poslem cez IP foto ak chces...Mam doma aj omega 3 ale neberiem lebo sa mi prave z toho grgalo rybami a bolo mi to neprijemne,hlavne ked som vedela ze som ziadne ryby nejedla🙂
@adkaaa jasne kľudne mi pošli. Ja som síce mimo Sk tak musím tu nieco popozerať. Veď teraz je toho na vyber veľa. Mne to ze nezvraciam nevadí ale tak možno sa to este dostaví. A neboj tehotná určite si 😉 ved ani ja sa tehotné este stále necítim 😂 a za pár dni uvidis aj ❤️
@lyzinka
Ahoj ešte neviem, v pondelok idem na kontrolu a to budem 13 DC. Dúfam, že bude všetko ok a budem môcť ísť na vklad. Ja jem iba femibion, myslím si , že je už zbytočné jesť ešte aj kyselinu listovu lebo aj femibion ju obsahuje, to už by bolo podľa mňa veľa. A tebe teda dr. Bornay povolil vklad, tak to je super, že budeme mať vklad spolu aspoň nebudem sama 😘
@peggie No bola som z toho hotova ked doktorka v Brezne mi povedala ze najskorsi mozny termin bude az 30.8 a ze vklad odkladame kym nebudem mat tieto vysledky.... Tak mna ako keby palicou po hlave tresla... Tak som si to vybavila sama sice som dost zacvakala ale aspon nemusim odkladat vklad na september... A vysledky ze boli hned v ten den a z BB ich posielaju doktorke do brezna... Zajtra tam skusim zbehnut ci im dosli vysledky... Ak nie tak v utorok uz budu ich mat na sto percent tak pojdem tak nech nasadi liecbu a idem plnou parou vpred a tesit sa na vklad
Ahojte zienky boze idem sa vam pochvalit... Tak dnes som sla na hematologiu tak uz mali vysledky tak sa im potvrdil syndrom lepivych dosticiek nasadila mi aspirin a clexan a v auguste si idem po mojho snehuliacika... Sa nrskutocne tesim..
@adkaaa ty si ten aspirin pred vkladom aj vysadzala ci si ho brala nonstop?
@lyzinka jaaaj teším sa s tebou 👏🏼👏🏼👏🏼 Dufam uz dr bola spokojná a nešpekulovala...
@bobulkapetka Doktorka nespekulovala len bola taka ze ako sa mi to podarilo vybavit vysetrenie ked ona vklad odlozila teda nrpovolila... Tak som jej povedala ze uz idem aj cez mrtvolky 🙂
@peggie August je nas a budeme tehulky obidve.. Drzim palce nech kontrola dopadne super a nech napises uz len super spravu kedy bude vklad 🙂
@lyzinka Ahoj tak to je super,ozaj si ides za svojim ked treba...Ja som Aspirin zacala brat az v den Ket a tak isto aj Clexane pichat.Tebe ho uz nasadili?Jedna holka to mala nasadene tiez pred ket a dopadlo to dobre,takze netusim ani kedy je vhodne to zacat ale hlavne je ze pomohlo aj mne aj jej a teraz nech pomoze tebe.Beriem ho doteraz a ked som bola na kontrole na hematologii uz po potvrdeni tehotenstva tak mi dr.povedal ze budem teraz kazdy mesiac mat odbery a budem to pravdepodobne uzivat az do 35tt.

@bobulkapetka ďakujem za odpoveď. chvalabohu 🙂