Pobočka Helios v Banskej Bystrici - skúsenosti
Ahojte. Sanatórium Helios so sídlom v Martine si minulý rok otvorilo svoju pobočku v Banskej Bystrici. Som z banskobystrického kraja, tak by mi tam bolo ľahšie cestovať. Bol tam niekto? Máte s touto pobočkou skúsenosti? Internetová stránka zatiaľ nič moc informácií neposkytuje, pripadá mi to, akoby boli zatiaľ iba v rozbehu. Ďakujem za každú reakciu.
http://www.crmbb.sk/
@iva305 priateľ má pomalšie spermie ale problém bol hlavne v tom, ze mám priechodné vajcovody len pod vysokým tlakom. Snažili sme sa 7 rokov a zistili mi to minuly rok keď mi operovali polyp v maternici. Skúsili sme raz IUI hned po operácii a keď sa nepodarilo rozhodla som sa ist rovno do IVF. Mala som 15 oocytov 12 bolo vhodných na oplodnenie. Správne sa oplodnilo 9 a do štádia blastocysty došlo 6. Jedno sme vložili a 5 zamrazili. Neboj oni prídu na to kde je problém... a ak by ti aj morulu vložili je šanca na uchytenie. Jedna kocka tu na mk po vložení moruly čaká dvojičky takze vsetko je možné 😉 len netreba zúfať a veriť ☺️ Ja som ani nedufala ze sa podarí na prvýkrát a podarilo sa.
@bobulkapetka 6 blastocyst..to je úžasné 😊 tak dúfam že u nich nám to vyjde. Uz som strašne zvedavá na prvý pohovor. Páči sa mi že tam hneď ma prvom pohovore zoberú krv a urobia spermiogram...nestrácajú zbytočne čas
@iva305 to teda nestracaju.prva nasa navsteva bola v marci a dnes mam uz // na teste.a vsetci v centre su velmi prijemni.
@iva305 treba im povedať vsetko. Možno je to nieco genetické ak napríklad sa vývinú len do moruly ale ako som uz písala to nic neznamená a aj ta sa môže uchytiť. Veď niekedy vkladajú aj dvoj-trojdňové oplodnené vajíčka nie všade robia PK a uchytia sa. Podľa mna budete spokojný. Napis potom ako pokračujete 🙂
@lyzinka si ani nespala co? Neboj dobre bude vsetko a z teba bude 🤰🏼😘
Baby a ešte sa vás chcem opýtať. Pozerala som si cenník a neviem či to správne chápem ale u nich sa platí 200 eur za administratívu atď...?
@iva305 ja som taký poplatok neplatila... vlastne za administratívu som neplatila nic aspoň o tom neviem 😂
@bobulkapetka Ale spala ale ako na ihlach he he... Ale uz mam po bobulka je v brusku a uz len cakaaaat dlhe dva tyzdne...
@iva305 za ziadnu administrativu sa tam neplati neboj.
@lyzinka
Tak sa pekne opatruj a dávaj na seba pozor. Ver, že už teraz ti to vyjde. 😘 potom priebežne informuj. Ja už som bola vcera na tej genetike a že výsledky budú až za 8 týždňov 😢 10.9 mám volať za tu endokrinologiu, či má zoberú. No tak ja zatiaľ budem behať po vyšetreniach .
@peggie Ale ja si myslim ze vysledky ti daju aj skor... Ja som volala doktorovi a za 3tyzdne boli vysledky... Skus im aj ty zavolat ci nahodou nedoali nic za to nedas... Jasne budeme sa navzajom informovat... Ved mi dve to musime dobojovat do uspesneho konca.. Kedze vsetky baby tu uz du tehulky 🙂
Inak dievcence moje co si myslite na kolky den sa bobulka mala uhniezduje v brusku? Hned odo dna vlozenia?
@lyzinka ja som citala ze za 24-72hod.ale urcite je to individuálne...
@julinka2787 No sak prave doktorka Starovecka z Martina pisala na ich strankr jednej pani ze do par hodin... Ja som myslela ze par dni 🙂 a ty ako? Na skusala si aj dalsie testy? Uz musis mat riadne kolajnice
@lyzinka takto nejako.ale dnes zase spinenie,asi preto,ze som vyliezla z bytu.
@julinka2787 no tak to uz mas krasne kolajnice 🙂 riadne skoro ti uz test ukazal super 🙂 nebudes cakat dve? 😊😊 Tak zajtra ti to uz len krv a sono potvrdi... Potom daj vediet
@lyzinka ked aj tri budú.prezijeme 😁 myslis,ze uz na sone nieco bude vidiet?
@julinka2787 na sone este nie. Ale potom uz o týžden áno 😉
@bobulkapetka takze cca o tyzden pôjdeme znova na kontrolu?
@julinka2787 áno. Ja som šla nás krv po 16 dňoch lebo som mala vklad v sobotu. To nás usg nebolo vidieť nic. Akurát ze vyzerala “tehotne” 😂 a týžden potom uz bilo ❤️ Potom som uz začala k svojmu dr chodiť uz som nešla do centra
@julinka2787 Ja som mala pozitívny test už na 7.deň po KET a keď som bola na 14.deň na krv a sono tak už bolo vidieť bublinku aj na sone. Nie je to bežné ale bolo vidieť, tiež mi povedali že je to úžasné že už to vidno, lebo väčśinou to nebýva. Možno budeš prekvapená. Držím palce
@julinka2787 Tak niekomu uz vidno a niekomu nie.. Je to individualne... Zajtra nam daj kazdopadne vediet co ti povedali a ake si mala hcg... Ja mam pred sebou dlhe dva tyzdne cakania na krv... Jedine vcera vecer po vklade ma tak riadne pichalo na lavej strane a dnes sa to zopakovalo.. Tak radsej kus lezim a od zajtra nabieham uz na bezny den...
@mirpet ja som prvy test robila 5 DPT a uz bol pozitivny.😍 dakujem krasne 😊
@bobulkapetka ja som bola vcera u mojej po prechodku a chcela pozriet,ale zhodli sme sa ze este nebude vidno.
@julinka2787 možno budeš mat šťastie a uz bude nieco vidieť 😉 daj zajtra vedieť
@mirpet @bobulkapetka @julinka2787 @peggie pocujte zienky... Aj vy ste mali v den vkladu vo vecernych hodinach a na dalsi den take pichanie v pondbrusku na lavej strane? Vcera ma tak riadne pichlo asi tri krat co som si musela az lahnut a dnes cez den uz dva krat take riadne pichnutie ze som sa musela pri chodzi az zastavit... Vobec netusim co to moze byt... Len dufam ze to nieje ziadny zly priznak ze hovby z toho zase ☹
@lyzinka ja si nepamatam 🤦🏽♀️😂 ale možno sa do teba embryjko zahryzkava preto pichá 😉 akurát som to tu nás mk čítala ze to môže byt uhniezdovanie.
@lyzinka neboj moja,to moze byt sprievodny jav uhniezdovania. Mala som pichanie.nie az take silne,ale mala.

@bobulkapetka ďakujem 😊 a smiem vediet s čím bol u vás problém? Mne zatiaľ zistili nepriechodne vajcovody. Iné testy mám zatiaľ v poriadku ale už teraz viem ze niekde chyba bude keď prvé ivf nevyšlo. Mala som 8 vajicok z toho 5 embryí ktoré došli do štádia moruly...všetky...je to zvláštne.