Pobočka Helios v Banskej Bystrici - skúsenosti
Ahojte. Sanatórium Helios so sídlom v Martine si minulý rok otvorilo svoju pobočku v Banskej Bystrici. Som z banskobystrického kraja, tak by mi tam bolo ľahšie cestovať. Bol tam niekto? Máte s touto pobočkou skúsenosti? Internetová stránka zatiaľ nič moc informácií neposkytuje, pripadá mi to, akoby boli zatiaľ iba v rozbehu. Ďakujem za každú reakciu.
http://www.crmbb.sk/
@lyzinka
Ahoj . No to áno teraz nestiham myslieť na nič, tak ma mala zamestnáva 😂😂😂 no mňa na endokrinologiu, poslal dr Bornay, bo v tých prvotných odberoch krvi som mala zvýšené TSH. No a keď som bola teraz na endokrinologii som mala zasa nejaké zvýšené výsledky, ale neviem presne čo, bo idem až teraz vo štvrtok na konzultáciu za doktorkou. No brali mi čisto iba krv ale viem, že potom sa robieva aj sono štítnej žľazy, tak neviem, či mi to urobí teraz alebo nie? Napíšem ti vo štvrtok.
Ahojte kto ide cez vykend na odber vajičok .
@regina24 ahoj, ja budem mat odber ale az dakedy koncom buduceho tyzdna, cca v polke novembra, dnes som bola na sone a mam na oboch stranach dokopy asi 8 vajicok, som zvedava ako sa to bude dalej vyvijat. V minulom cykle ivf som mala 14, 13 sa dobre oplodnilo a nakoniec z toho boli len 2 embryja..neuchytilo sa ani jedno...absolvovala som hemato a genetiku. Na hemato mi zistili lepivost krvnych dosticiek tak si picham fraxiparine, verim, ze to pomoze k uchyteniu 😊...ty mas kedy odber?
@vetom
@vetom ahoj tak ja idem zajtra na kontrolu sono a embriologocky pohovor uvydime ako co mi povedia.
Ja mam tiez len 5vajicok na oboch stran som mala pondelok tak zvisili mi davku tak teraz by som mala mat viacej atak .tak zajtra budem asi vediet kedy odber budem mat.
Ja som ani prvy krat na ivf nemala vela mala som 6 a den vkladu prestali rast tak ze ani vklad som neabsolovala.
Odkedy pichas injekcie ty ?
Ja dnes bude 8den
@regina24 zda sa mi, ze od soboty picham gonal, teda dnes budem mat 5.injekciu. Prave mi volali, ze mi zvysuju davku a v pondelok mam ist na sono a budem mat aj embryologicky pohovor. A bola si aj na nejakych vysetreniach, aby sa vedelo, preco sa prestali vyvijat? Mne aj predtym museli zvysovst davku, akosi slabsie reagujem. A este som dostala aj 2 bonusove injekcie do zadku😀 ale netusim co to bolo, uz si nepamatam, ale viem, ze som ledva chodila taku hodinku.
Ahojte baby, môžem sa opýtať, ako ste spokojné s týmto centrom prosím? Rozhodujeme sa, kam sa objednať. Chceli by sme ísť do toho po novom roku. ďakujem ❤😇
@macka67 ahoj. Ja som bola max spojojna ako píše lyzinka 🙂
@lyzinka
Ahoj moja , tak už mám po vyšetrení. Tak robila mi ešte sono štítnej žľazy a tým sa jej iba potvrdilo, čo mi vyšlo z krvi a to, že mám autoimunitne ochorenie štítnej žľazy. No proste môj imunitný systém tvorí protilatky proti nej a tým mám zníženu funkciu. Takže musím brať každé ráno tabletku a keď by som otehotnela musím hneď volať a budú mi zvyšovať dávku. A o pol roka idem na kontrolu. Tak snáď mi to pomôže otehotnieť.
@lyzinka
@mirpet
@bobulkapetka ďakujem ❤ lebo som sa práveže rozhodovala kam ísť, všetci že hneď do Brna.. aj som rozmýšlala, že keď tak, nech to už vyjde, ale celkom sa mi pozdávajú názory na CRM BB, tak som si to chcela overiť. A stať sa môže všade, že sa to nepodarí na prvý, druhý, tretí pokus.. Ale tak sme z Nitry a cesta do Brna by nám trvala 3 hodiny a do BB len nejakú hoďku. A treba veľmi často chodiť do CAR na kontroly počas stimulácie? Bude sa to dať zvládať, keď sme z diaľky? 😕
@macka67 my mame bb tiez nejakú hodinku z domu. A od stimulacie som bola tam na krv a sono štyrikrát. Potom uz len mám odber oocytov, vklad, potvrdenie tehu a akcie srdiecka. Da sa to zvládnuť. Držím palce 😉
No vyzerá to dobre 🙂 chcem dať šancu aj slovenskému CAR 🙂 a najviac mi je fakt toto banskobystrické sympatické a hodinka cesty sa dá zvládnuť 🙂 a teda keď píšete, že aj doktori sú milí a snažia sa naozaj pomôcť, to je dôležité. A teda hlavne aby neťahali peniaze za kadečo zbytočne. Lebo to som veľa krát čítala, že ľúbia veľa peňazí z človeka vytiahnuť za úkony, ktoré ani neboli potrebné 😒
@macka67 Ja nemôžem povedať ten by z nas navýše € ťahali. A stále sa sami môžete rozhodnúť z toho co Vám ponúknu co si dáte a co nie.
@lyzinka @bobulkapetka ďakujem 🙂 tak už sa len dohodnúť s manželom a objednať sa na január. Ale bojím sa toho teda riadne. Len už to odkladáme dlho.. Čakáme na zázrak a asi zbytočne ☹ asi sa už zázrak u mňa neudeje 😔
@macka67 netreba čakať... my sme čakali 7 rokov ten sa podarí prirodzene a len sme strácali čas...
@bobulkapetka tak to je už riadne dlhá doba. my zas len 2 a pol roka. ale už mi to je veľa. a chcem to radšej teraz už riešiť a nie potom, čím vyšší vek, tým horšie si myslím.
@macka67 a čím skor to začnete riešiť tým lepšie.
@bobulkapetka koľko to asi trvá kým sa dopracujeme ku vkladu? keby máme prvú konzultáciu v januári? odporúčajú alebo posielajú aj na nejaké vyšetrenia mimo centra? nech vieme na čo sa pripraviť 🙂
@macka67 Pfu toto neviem. Záleží aj od toho kde je problém a či uz nejaké vyšetrenia máte... Ja som to mala komplikovanejsie lebo robím vonka na turnusy a mali este podozrenie ze mám polyp tak sa to predĺžilo kvôli kontrolam. Ani si presne nepamatam kedy sme tam boli prvýkrát musela by som dan pozrieť ale myslím, ze cca 5-6 mesiacov. No niektoré páry to zmaknu aj za 3 mesiace. Niekedy to možem trvať aj rok 😕 je to velmi individualne
@bobulkapetka chápem 🙂 ja mám diagnózu jasnú, manžel je v poriadku. ale bola som len na laparoskopii a on na spermiograme. inak nič. zato sa pýtam, či náhodou neposielajú na nejaké vyšetrenia, ktoré by som mohla ešte predtým vybaviť. ale veď najlepšie bude ísť na tú prvú konzultáciu a uvidíme ako sa vyjadria. tam budú najlepšie vedieť čo s nami hádam 🙂
@macka67 ja som tiez maximalne spokojna, sice prve ivf nevyslo ale teraz po roku akurat absolvujem druhe ivf. Po prvom neuspesnom mi dali dodatocne porobit vysetrenia, na hemato mi zistili syndrom lepivych dosticiek, tak hadam sa uz podari. Na vstupnom vysetreni vam obom odoberu krv a spravia hormonalny profil. Myslim, ze dalsie vysetrenia vam nebudu robit, az keby ste mali neuspesne vklady. Islo to celkom rychlo, mne sa zda, ze pri prvom ivf som tam bola lete a v decembri som uz mala vklad. Ked ma pred druhym ivf poposielali na vysetrenia tak to bol beh na dlhu trat. Hlavne hematologia, nechapem co tam tak dlho trva- na odberoch som bola v juni a vysledky boli koncom septembra...ale zasa som rada, ze som pockala na vysledky.

@regina24 Drzim palceky nech je vsetko ok