icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

nelly3
16. dec 2015

@zibi
ahoj, prosim ta hod mi link ohladom tej endosky ako si spominala teraz @sabuska26, dakujem moc 😉

michelitta
16. dec 2015

@zibi ahoj no vyseldky d vitaminu mam hranicne znizene..beriem vignetoll ale nepoctivo..a zlatik nevedela by si ten citronovy poslat link jamieson? lebo akt som ho nenasla..dakujem moc. a listovku beriem aj naviac jak si kazala ci to teda nie? zas nechcem brat nieco viac na zaludok.. a este jedna otazocka..pijem kazde rano pel,velmi mi pomaha aj na vlasy aj na vycistenie traviaceho ustrojenstva..nema to vplyv aj na hormony? musim sa poradit s doktorom..

kominar
16. dec 2015

@janinuska Ahoj
Genetiku nám za sebou u Doc.MUDr. Ondrejčák, CSc Bratislava tiež nenašli chybu . Hematológii som bola u MUDr. M. Drakulová všetko ok len vzhľadom na vek frax...

zibi
16. dec 2015

@thea77 ahoj skus savtu dohodnut. je tu aj telefon. treba ju poprosit, ze inde nemozes. tibenska tu nema doktorku, ale mohli by ta zobrat..ked si ako samoplatca.
https://www.laboratornadiagnostika.sk/medirex/k...

zibi
16. dec 2015

@michelitta pel praveze pomaha plodnosti ...
listovka ok, len sindaj potom pauzu
ten v tabletkach znizuje nk bunky..je lepsi nez olej, lebo potrebujes az 1000mg a viac ... ten citronovy olej znizuje skor tie protilatky ...skus kontaktovat ambasadorku jamieson..mozno bude vediet este zohnat @katarinka26

zibi
16. dec 2015

@nelly3 musim mrknut ta oznacim

thea77
16. dec 2015

@zibi dakujem, prave to pozeram...no medzitym mi odpisali aj z imunovitalu...ze aspon od hematologicky nech mam vymenny listok...to by nemal byt problem...takze mam termin 4.2. 🙂 dufam, ze pocas sviatkov ju zastihnem v ordinacii... pripadne tam poslem mamu...nech mi zoberie len listok... no uvidime...v pondelok som na SK tak sa na to vrhnem 🙂 este raz dakujem...pekny den

sabuska26
16. dec 2015

@thea77
@zibi
@janinuska
kocky velmy pekne vam dakujem za rady......
uz som pisala na tu imunologiu a odpisali mi ze toto vsetko moze byt velkym problemom ,no zial maju volne terminy az v marci,ale aj tak sa objednam ...poriadne dam vsetko vysetrit ,chceme aj prestupit z gyn-finu do ferticentu,ale istotne si dam urobit vsetky hemato aj imuno vysetrenia.....dakujem vam koceny 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

zibi
16. dec 2015

@thea77 nemas zaco, keby si potrebovala poradit s vysledkami alebo s hocicim napis, pripadne doplnkami 😉 drzim palce, nech mas dobre vysledky pripadne nech na nieco pridu 😵

chmurkaxy
16. dec 2015

@zibi tak som zúfalá. V auguste som mala v Imunovitale crp 11, vysoké NK,cytokiny (najmä Ifn), q IgE,malo D. Obehala som gyneko,urologiu, ORL,zubar kvôli vylúčeniu fokusov. Nikto nič nenašiel. V novembri crp stále 11. Čo by to tak mohlo byť?:( spravila sa mi hrčka na bruchu v oblasti cisárskeho rezu, bola som aj na chirurgii, vraj je to zhrubnuty steh na maternici,no logicky mi ju nebudú kboli tomu zase rezať q čistiť,lebo to sa môže stať opäť. Mohol by to byť dôvod toho crp?

zibi
16. dec 2015

@sabuska26 daj si vsetko spravit, pozri, nemas sa kde plasit
velmi dobra hematologicka v blave je drakulova neviem ci nie je na kramaroch, ked si das do googla , tak ti ju vygogli, pripadne baby ti daju konktakt, co boli u nej ... fakt je odbornicka a zaobera sa aj suvislostami neplodnost/hematka ..cize to je velke plus
skus aj endokrinologiu nech to uz mas uplne .. kym v marci ti daju termin
radim ti dat si pobrat na gynde vsetky stery - chlamydie, ureoplazma,mykoplazma, plus ine streptkokya spol. casto aj zapal v maternici sposobuje problemy s uhniezdenim
ked mas PCO skus absolvovat aj inzulinovu rezistenicu , pripadne si zisti hondotu AMH a vitaminu D3 lebo je tam vzajomna suvislost ..AMH je vlemi dolezity ukazovatel, ako si na tom s folikmi..cize do marca sa poobjednavaj aby si szbytocne necakala a samozrejme hormonalny profil. Ono sa zda , ze je toho hrozne vela aneiktore baby mi pisu, ze by sa zblaznili vsetko toto abolvovat..ja som perfekcionista..a nekradnem ...stale si poviem ze si porobim vysetrenia ako minut nehorazne prachy na ivf a potom to nevyjde...
ja osm tak za pochodu vsekto zistovala, nemal mi kto poradit, a vsetko som ireisla sama..kazdy jednim ivf sa daco ine zistilo, ako na nervy to bolo ...
raz som zistila ze mam nizke amh , dala som sa na studovanie azistila som ze dečko ho zvysuje a super parada ideme do druheho a sup, nevyslo , hematka nebola dobre poriesena...a naraz mi vyskocil anexin a ine veci co zabranuju uhniezdeniu, ked som vyskusala soft a mylsela asi ze mam vsekto podchytene ..naraz so zistila ze existuje aj reprodukcna imuno a vybavila si na vlastnu past vysetrenia, este pred 2 rokmi repro imuno nebola taka navstevovana ako teraz ... cize stale nieco.. preto ked mozem tak radim kazdej kocke, nech si spravi pred ivf vsetko, vie co je dobre , v com ma problem a podla toho sa to da zariadit..
ivf je zlozity proces..tam musi vsetko byt v jednej suhre ...a nie je to len o stasti..aj o spravonom nastaveni organizmu, o tom, aby mala zena vsetky hodnoty spravene a v ramci normy ...cize preto je dobre na vsetko ist 😉

a skus zavolat do toho medirexu ,mozno ta zoberu skor ... link som davala vyssie thee tak mrkni..

sabuska26
16. dec 2015

@zibi
@zibi ja mam polovicu vysetreni uz za sebou...
endokrinologiu mam uplne v poriadku...
inzulinova rezistencia: bola som pre 1ivf,tam mi zistili ze mam ten diabetes lada..co je autoimmunna cukrovka...
hormonalny profil mam tiez ok...
aj vysetrenia na chlamidie,streptokoky..vlastne vsetky tieto merkeri su ok...
ale idem na hematologiu a tiez aj na tutu imunologiu....
ja pracujem v zdravotnictve,takze krv si davam robievat skoro kazdeho pol roka.....

janinuska
16. dec 2015

@kominar Tak to mi je luto, že maš porobene všetky vyšetrenia a nenašli pričinu, je dobra ešte hysteroskopia, zistit kvalitu vystelky maternice, tam može byt problem , že sa embryo nikdy neuhniezdi. Inak obdivujem ta, 7 ivf, to by som ja psychicky nezvladla. Nebud smutna, určite sa ti dietatko podari, ked človek vyčerpa všetky možnosti, je tu možnost darcovskych oocytov, pripadne adopcia. Je smutne, čo si musia niektore ženy vytrpiet, aby mali dietatko. Držim palce, aby si bola čo najskor tehotna a mala krasne zdrave babätko.

kominar
16. dec 2015

@janinuska Ahoj
Ďakujem veľmi .Ja mám 38rokov tú hysteroskopiu asi mi už nik nespraví . Môj gynekológ hovorí už sa vám robily 2x Laparoskopiu a všetko bolo ok tak ja vám neviem čo ponúknuť . O darovacom programe sme sa rozprávali z manželom on je proti ja zasa som pracovala z adoptovanou mládežou ako pedag. a tam rodičia chodili za deti do školy tak neviem .AJ ja Vám držím palce, aby ste boli čo najskôr tehotný a mala krásne zdravé bábätko. Požehnané ničím nerušené vianočné sviatky nech Vám prajem obom nech Vám prinesie Ježíško to vytúžené bábätko zdravé ,šťastné....

zibi
16. dec 2015

@chmurkaxy no a bola si na plucnom? mykoplazmy a chlamydie mozes dostat a moze to byt z toho
vacsinou je to bakterialna infekcia, su potom typy vyrusom ked mozes mat zvysene crp a dost casto sa to stava a je to mononukleoza. dokonca vobec nemusi mat kriticky priebeh alebo ta nemusi nic boliet, jedoducho si ju prechodila,pripadne s mierniymi priznakmi...ale vacsinou bakterialna infekcia..ja by som pytala doktorku nejake sirokospektralne antibiotika napr. klacid alebo ciplox ..po tomto by ti crp malo klesnut...
a velmi zalezi aj od toho ci mas ine hodnosty zvysene a ake...
mas z imunovitalu papiere vysledky posli mi to do mailu ked chces preskenuj alebo odfot.a mrknem ti na to ... 🙂

cheeky82
17. dec 2015

@chmurkaxy suhlasim s Zibi. Aj ked nevedia zistit co ti sposobuje zvysene CRP, preco ti nedaju sirokospektralne antibiotika? Tak isto to mozu byt plucne chlamydie. Nemusis mat ziadne priznaky. Daju sa zistit z krvi. Ja som raz pri nahodnom vystreni mala trosku zvysene plucne chlamydie, nic mi ale nebolo. po opakovanej kontrole to uz bolo negativne

zibi
17. dec 2015

baby tu je link o reprodukcnej imuno, je tam zhrnute asi vsetko co moze byt, cez lieky, po vysvetlenie jednotlivych CD, plus prirodna iecba co sa smie a co nie, co zvysuje nk bunky, co znizuje, co vplyva na cytokiny, davam tu len link lebo je to strasne dlhe ,
kto chce nech mrkne do mojej skupiny tam je viac clankov
tu to nebudem spamovat
https://cantcontroleverythingafterall.wordpress...

skaredekacatko
17. dec 2015

Dnes som konecne zasla za zubarkou nech vyluci fokusy aj ona. Dala mi sice listok na rengen ale ze to z toho urcite nie je ze ona to mu neveri. Mne jedno ci veri nech zisti a lieci nic ine nechcem. 😄

katkaajurko
17. dec 2015

baby -mate niekto k liecbe na reproimuno opdruceny aj aspirin protect ? (anopyrin?) na co je to treba? ja to mam ,len neviem vlastne preco k subcuvii ,ked mam aj z hemato injekcie na riedenie krvi

nelly3
17. dec 2015

@katkaajurko
ja som ho brala, zase ho zacnem, mne to odporucila na hematologii, ale len preventivne a reprodukcna imunologicka tiez, ani neviem naco tiez 😀

cheeky82
17. dec 2015

@katkaajurko oni dávaju anopirin spolu s injekciami na riedenie krvi

skaredekacatko
17. dec 2015

@katkaajurko ak mas zvysene cytokyny tie su vraj zvysene kvoli zapalu a aspirin posoby protizapalovo tak preto. Aj ja ho budem brat.

zibi
18. dec 2015

@nelly3 nerobili ti histaminovu intoleranciu nahofou?

zibi
18. dec 2015

Nahodou...nie nahofou...
@nelly3

nelly3
19. dec 2015

@zibi
asi nie a co to je? 😕

zibi
19. dec 2015

@nelly3 ako HIt beru to na imuno ma to aj skratku..taka latka da berie..vacsinou to je uz na koncu spravy v repro imuno ..nejaka skrayka dao?idem mrknit

zibi
19. dec 2015

@nelly3 prepac pusem z mobilu a take smiesne slovkai to robi...mrknut nie mrknit ha ha sa to vola ze diaminooxidasa dao

nelly3
19. dec 2015

@zibi
Diaminooxidaza - mam tam ze nizka pravdepodobnost HIT

zibi
19. dec 2015

@nelly3 ok cize nika..lebo ze aj to moxe byt jedna z pricin endosky...neskusla si jablcny ocot?ze vrajbtiez zabera navtonaj na myomy

nelly3
20. dec 2015

@zibi
ja nemam myomy zatial 😀 len tu hnusnu endosku, no idem teraz s tym medrolom, co narobim, a chcem aj tie intralipidy, v RF mi to navhol, este sa musim dohodnut kto mi ich poda.