icon

Septembrové mimotelové oplodnenia

henya
6. sep 2016

Ahojte, je tu niekto, kto prave stimuluje a čaká ju teraz v septembri IVF? 🙂

henya
autor
14. sep 2016

@dicinka1 tak drzim palce, nech to opät vyjde 🙂 Krasne si to napisala, kazda si to zasluzime a verim, ze sa dockaaaame 🙂 Tak prajem pohodovu stimulaciu, nech je z nej vela krasnych a vhodnych vajicok 🙂

zus_ke
14. sep 2016

@empathia jaaj 🙂 dakujem krasne , pozeram, ze ty si asi len teraz niekedy zistila ze si tehu ;) gratulujem ! v akom stadiu ti vkladali bublinku? 🙂

lenna71
14. sep 2016

@empathia moja ved aj ja som vo ferti a mala som bez PK.

empathia
14. sep 2016

@lenna71 tak preco nas tlacili do pk :-/

empathia
14. sep 2016

@lenna71 takyto mam teraz testik dnes som 14dpt

empathia
14. sep 2016

@lenna71 takyto bol 12dpt

lenna71
14. sep 2016

@empathia mna sa nikto ani nepytal...mala som len tri oplodnene vajka ze vtedy to nerobia...v piatok som mala odber a v sobotu mi zavolsli ze su tri s v pondelok mam prist na vklad. Ved to mas lepsie ak mas PK pokial by som mala viac vajok alebo na vyber tak ju chcem urcite.

empathia
14. sep 2016

@zus_ke vkladali mi 5dnovu blastu a vcasnu blastu. Ale mam nizke hcg na 13dpt 191

lenna71
14. sep 2016

@empathia no krasne silnie 👏

kakatulik
14. sep 2016

Dievcata,vysvetlite mi prosim,ze co je to ta PK. Teda viem co to je,ale zaujimalo by ma preco sa robi,preco nie ak sa nerobi. Ake su pozitiva a negativa.

empathia
14. sep 2016

@kakatulik pk je skratka pre predlzenu 5dnovu kultivaciu embryy. Vyhoda je ze preziju tie najviac zivotaschopne a najkvalitnejsie, nevyhoda ze nemusi nic zostat na zmrazovanie. Vo ferticentre zmrazuju 5dnove

empathia
14. sep 2016

@kakatulik tu na forach je vela popisane. Skus si dat predlzena kultivacia

kakatulik
14. sep 2016

@empathia dakujem pekne!

zus_ke
14. sep 2016

@empathia krasne silnie testik! 🙂 aaa mne tiez vkladali vcasnu blasticku ;)

empathia
14. sep 2016

@zus_ke mne nieco hovori ze ta vcasna sa prave chytila 😊 papas aj bromelain ?

zus_ke
14. sep 2016

@empathia nezohnala som ho v dvoch lekarnach tak som to nechala tak , ale za to uz 4 liter ananasoveho pijem za posledne 3 dni 🙂 verim ze mas pravdu ! 😊✊🏻 a ty ides kedy vlastne na kontrolu?

empathia
14. sep 2016

@zus_ke na 13dpt som maka hcg len 191. A piatok idem znovu na krv. Kontrola je 28.9.

zuzankaa88
15. sep 2016

@zus_ke
@lenna71
@henya baby mali ste aj to icsi???? My mame spermio super a aj tak nam to odporucaju, citam ze vacsinou sa to pouziva ked muz nema dobre spermie.... tak neviem ci to potom dat... Stoji to 300€ v nasom centre

zus_ke
15. sep 2016

@zuzankaa88 my sme mali PICSI , ale urcite by nam robili icsi.... ani vobec sme sa nebavili o tom, ze by sme isli bez icsi tak neviem ti poradit.... porozpravaj sa s lekarom , ze co odporuca... ✊🏻

zuzankaa88
15. sep 2016

@zus_ke tak dr nam odporuca icsi to len mne sa zda zbytocne 300€ ked ma normospermiu cize by nemal byt problem vajka oplodnit samo ... Ale tak radsej to dame 🙂

henya
autor
15. sep 2016

@zuzankaa88 my sme to nemali. Dr.povedal,ze prve IVF skusime bez a potom sa uvidi. Odber som mala v pondelok, 8 vajicok a v utorok volali ze sa 7 oplodnilo. Vklad mam v sobotu tak uvidim kolko sa spravne delilo...tak neviem,co ti poradit :-/

lenna71
16. sep 2016

@zuzankaa88 my sme mali.toez mame spermiogram ok ale vo ferti to robia vzdy a je to v cene.

zuzankaa88
16. sep 2016

@henya dik za odpoved a este jedna otazocka... Kedy ste mali prvu konzultaciu s embryologom?? Este pred opu???

zuzankaa88
16. sep 2016

@lenna71 no u nas to je plus 300€, este asi s emryologom sa o tom porozpravam... Citala som ze icsi o trosku zvysi sancu. A kolko si platila cisto za lieky??? Mam povedal 500€ a to mam len gonal a cetrotide

lenna71
16. sep 2016

@zuzankaa88 ja som mala tiez gonal je jeden z najdrahsich. Ja som platila 400 €. mala som gonal, fostimon a 7x orgalutran. z toho som minula len ten gonal a 3 x orgalutran. ostatne mi zostalo nedotknute...neviem naco toho tolko predpisuju naraz ked to ani neminies. hej viem ze inde sa to plati a dost to stoji, no neviem asi by som sa rozhodla aj od poctu vajicok. Keby ich mam malo neriskujem a dam to. Ak by ich viac tak mozes skusit aj normlane prirodzene nechat oplodnit.

henya
autor
16. sep 2016

@zuzankaa88 Ano este pred OPU, ked som zacinala so stimulaciou. Po OPU mi embryolog uz len volala aby ma informoval kolko vajicok sa oplodnilo a kedy bude vklad. Zajtra budem mudrejsia a o 14 dni uplne 🙂

henya
autor
16. sep 2016

@zuzankaa88 A este rozmyslam preco to vlastne centra nukaju, ked ma muz normospermiogram??? Ved touto metodou sa vlastne pomaha preniknut spermii cez vajicko, ale to kazda zdrava a silna spermia zvladne...Neviem, myslim si, ze nam to uz nukat nebudu ani nabuduce (dufam, ze nabuduce uz nebude) 😀 pretoze sa z 8 vajicok oplodnilo 7. Jedine co v pripade druheho IVF vyuzijeme mozno je MACS -magneticka selekcia spermii, teda zo spermii vyberu vsetky "s chybickami krasy" a nechaju v skumavke len tie zdrave spermie. Tymto sa dosiahne to, ze ma vajicko tendenciu vyvinut sa do blastycysty a vyvijat sa po uhniezdeni dalej a neprestat sa vyvijat napriklad pri 8 bunkach. Lebo ked vajicko oplodni slabsia alebo nie uplne 100-percentna spermia, prestane sa vyvijat a neuhniezdi sa, resp.dochadza k "potratu" alebo "biochemickemu tehotenstvu...Ale to je len moj nazor na zaklade ziskanych informacii z centra 🙂

empathia
16. sep 2016

@lenna71 zlatinko bola si na krvicke ?

lenna71
16. sep 2016

@empathia nebola lebo potom poobede som mala pekny uz. Tak som nesla. Pockam na sono.

henya
autor
16. sep 2016

@lenna71 uau, tie su pekne silne 🙂 Kolky den po vklade si? 🙂