Septembrové mimotelové oplodnenia
Ahojte, je tu niekto, kto prave stimuluje a čaká ju teraz v septembri IVF? 🙂
Dievcata,vysvetlite mi prosim,ze co je to ta PK. Teda viem co to je,ale zaujimalo by ma preco sa robi,preco nie ak sa nerobi. Ake su pozitiva a negativa.
@zuzankaa88 my sme mali PICSI , ale urcite by nam robili icsi.... ani vobec sme sa nebavili o tom, ze by sme isli bez icsi tak neviem ti poradit.... porozpravaj sa s lekarom , ze co odporuca... ✊🏻
@zus_ke tak dr nam odporuca icsi to len mne sa zda zbytocne 300€ ked ma normospermiu cize by nemal byt problem vajka oplodnit samo ... Ale tak radsej to dame 🙂
@zuzankaa88 my sme to nemali. Dr.povedal,ze prve IVF skusime bez a potom sa uvidi. Odber som mala v pondelok, 8 vajicok a v utorok volali ze sa 7 oplodnilo. Vklad mam v sobotu tak uvidim kolko sa spravne delilo...tak neviem,co ti poradit :-/
@zuzankaa88 my sme mali.toez mame spermiogram ok ale vo ferti to robia vzdy a je to v cene.
@henya dik za odpoved a este jedna otazocka... Kedy ste mali prvu konzultaciu s embryologom?? Este pred opu???
@lenna71 no u nas to je plus 300€, este asi s emryologom sa o tom porozpravam... Citala som ze icsi o trosku zvysi sancu. A kolko si platila cisto za lieky??? Mam povedal 500€ a to mam len gonal a cetrotide
@zuzankaa88 ja som mala tiez gonal je jeden z najdrahsich. Ja som platila 400 €. mala som gonal, fostimon a 7x orgalutran. z toho som minula len ten gonal a 3 x orgalutran. ostatne mi zostalo nedotknute...neviem naco toho tolko predpisuju naraz ked to ani neminies. hej viem ze inde sa to plati a dost to stoji, no neviem asi by som sa rozhodla aj od poctu vajicok. Keby ich mam malo neriskujem a dam to. Ak by ich viac tak mozes skusit aj normlane prirodzene nechat oplodnit.
@zuzankaa88 Ano este pred OPU, ked som zacinala so stimulaciou. Po OPU mi embryolog uz len volala aby ma informoval kolko vajicok sa oplodnilo a kedy bude vklad. Zajtra budem mudrejsia a o 14 dni uplne 🙂
@zuzankaa88 A este rozmyslam preco to vlastne centra nukaju, ked ma muz normospermiogram??? Ved touto metodou sa vlastne pomaha preniknut spermii cez vajicko, ale to kazda zdrava a silna spermia zvladne...Neviem, myslim si, ze nam to uz nukat nebudu ani nabuduce (dufam, ze nabuduce uz nebude) 😀 pretoze sa z 8 vajicok oplodnilo 7. Jedine co v pripade druheho IVF vyuzijeme mozno je MACS -magneticka selekcia spermii, teda zo spermii vyberu vsetky "s chybickami krasy" a nechaju v skumavke len tie zdrave spermie. Tymto sa dosiahne to, ze ma vajicko tendenciu vyvinut sa do blastycysty a vyvijat sa po uhniezdeni dalej a neprestat sa vyvijat napriklad pri 8 bunkach. Lebo ked vajicko oplodni slabsia alebo nie uplne 100-percentna spermia, prestane sa vyvijat a neuhniezdi sa, resp.dochadza k "potratu" alebo "biochemickemu tehotenstvu...Ale to je len moj nazor na zaklade ziskanych informacii z centra 🙂

@dicinka1 tak drzim palce, nech to opät vyjde 🙂 Krasne si to napisala, kazda si to zasluzime a verim, ze sa dockaaaame 🙂 Tak prajem pohodovu stimulaciu, nech je z nej vela krasnych a vhodnych vajicok 🙂