icon

Spln v Košiciach

dukokatka
14. sep 2013

Je tu niekto co chodi alebo sa chysta na IVF do Splnu v Kosiciach?

bubca7
26. sep 2014

@jaja9891 no tak som konecne doma bola som na ultrazvuk ako tak embryjko ma 1cm srdiecko bije ale nasli mi na maternici myom ktory ma 2cm takze ked sa dari tak sa dari 😔

jaja9891
26. sep 2014

@bubca7 fuuha,a to tam doteraz nebol?teraz sa vytvoril?neboj,moja teta bola v 42 na ivf a mala myomy,ktore sa pocas tehu zmensili a babo krasne rastlo..si na pn?drz sa

bubca7
26. sep 2014

@jaja9891 vsak prave ze z dna na den sa urcite tam neobjavil podla mna ho tam vobec ani nevidela 2cm vsak to si myslim ze je dost ale zevraj nieje velky mi povedala ze ked nebudem spinit tak mam prist 6na kontrolu 🙂ano uz som pn a myslim ze do konca povedali mi ze musim lezat setrit sa lebo mozem potratit a to urcite nechcem takze spravim vsetko preto aby bolo dobre ale to uz asi musi zariadit tam hore

jaja9891
26. sep 2014

@bubca7 sila toto...ja uz aj lekarov beriem s rezervou,neverim im na 100%....telo si aj tak spravi po svojom...drz sa a oddychuj co najviac a bude dobre...musime to zvladnut,ja mam ovu a je mi riadne nevolno a boli ma podbrusko ako na ms...asi ta hnusna endometrioza

bubca7
26. sep 2014

@jaja9891 dnes akurat na izbu prijali pacientku ktora bola v 8tt a musela ist na zakrok mala ho vo velkosti hlavicky a to mala pred 40 tak ju silou mocou presviedcali ze nech da vonku maternicu ze jej ju uz netreba chapes vsak to le zle pocuvat a nie to este spravit ja by som chcela vediet keby islo onu ako by sa zachovala ona

jaja9891
26. sep 2014

@bubca7 akoze nechapem,tehu bola a mala myom a mala ist dat von ho???akoze niektori lekari by len rezali... ale co sa to deje so zenami,vsade pocuvam o samych problemoch...niekedy take ani nepoculi a zdrave rodili...

bubca7
26. sep 2014

@jaja9891 nie ten myom jej nechali a ona musela ist na zakrok cize potrat a ten myom ma este v sebe a chcu jej dat von maternicu

mirka7582
26. sep 2014

ahojte v pondelok robia ?

mirka7582
26. sep 2014

Dáva doktorka aj na pn ?

bubca7
27. sep 2014

@mirka7582 nie ja musim ist ku svojmu obvodnemu gynekologovi

jaja9891
27. sep 2014

@bubca7 fuuuha,tak to by som nedovolila,bud by som potratila sama,alebo by to babo zvladlo a nie potrat a maternicu von,nikdy... och to je pristup...a ma aspon nejake deticky?

sunny15
27. sep 2014

@bubca7 Ahoj,chcem ta povzbudiť,ja som mala myom na maternici ktory mal v case otehotnenia 4cm... maleho som bez problemov donosila, no a vcase porodu mal myom 7cm ono tie myomy maju tendenciu rast v tehotenstve vzhladom narastu predukcie estrogenu z coho sa myomy vyživuju...ale po porode ked hladina hormonov opät prudko klesne tak sa myomy maju tendenciu zmensovat...mne sa tak zmensil zo 7cm na dajaje 5cm asi 4dni po porode...ale ja som kvoli myomu musela rodiť sekciou totiž placenta bola uložena hned pred myomom co znamenal riziko vykrvacania pri spontanom porode...cize myom o priemere 2cm nie je velky...drzim palce... 😉

bubca7
27. sep 2014

@jaja9891 ma 13r kocku ale uz druhy raz musela mat potrat takze uz ziadne babo nebude a s tou maternicou vravela ze bude musiet zvazit velmi nechcela dat von este tak jej povedali ze naco jej bude ☹

mirka7582
27. sep 2014

@bubca7 takže nedávaju pn ?

bubca7
27. sep 2014

@sunny15 dakujem uz mi na ultrazvuku povedali ze ten myom bude rast koli tym hormonom no dufam ze nebude dajak velmi velky a hlavne nech mi nebude tlacit na plod uz som si otom nieco na konikovi prestudovala ale este mi bolo povedane nech pozriem alternativu a tam som sa docitala ze ked nechcem aby myom rastol mala by som prestat cervene maso,kravske mlieko,jogurty,syry,a jest vela ovocia a zeleninu zeby sa clovek stal vegetarianom asi tak ale dakujem za povzbudenie pekny vecer 😉

bubca7
27. sep 2014

@mirka7582 nie aj ja idem k obvodnej na gyndu co mas stym problem....???ci nemas svojho obvodneho gynekologa

jaja9891
27. sep 2014

@bubca7 to je pristup lekarov toto...och,neznasam takych...

mirka7582
27. sep 2014

@bubca7 ale nie, len som počula ,že na pn ta možu vypísat aj na klinike . prví krát ma vypísala moja obvodná dr.

bubca7
27. sep 2014

@mirka7582 no mna pred 5 rokmi operovali na myom kedze sa mi nepodarilo otehotniet prirodzene tak tiez som musela ist k obvodnemu aby ma vypisal

mirka7582
27. sep 2014

@bubca7 aha ja som bola na pn ako som začala brat lieky 🙂 aby som mala klud 🙂 robím v obchode v potravinách

mirka7582
27. sep 2014

@bubca7 v piatok poobede som dostala ms . dúfam ,že v pondelok nebude pozde začat stimulovat

bubca7
27. sep 2014

@mirka7582 ja tak isto v potravinach a uz asi budem do konca tehu pn musim sa setrit lebo mozem potratit a to urcite riskovat nebudem uz ked sa to konecne podarilo tak to dufam ze spolu s babom dobojujeme 😉

bubca7
27. sep 2014

@mirka7582 myslim ze to stihas ltt tak drzim palce nech to vyjde 😉

sunny15
27. sep 2014

@bubca7 pozri ono to rast bude,ale aj tak tam ani nejde o to zeby myom tlacil na plod,lebo babo neskor bude omnoho vacsie ako myom,len myom moze oberat babo o ziviny...moze uberat cievy placente...cize placka by babo vyzivovala mnej,ale to by zistili na usg...inac toho sa neboj,ja som mala myom hned pred placentou...a maly bol vyzivovany normalne,mal pri porode 3300g takze klud....a kde chces rodiť,?

mirka7582
27. sep 2014

@bubca7 jasné 😉 držkám palčeky a nezlakni sa ked budeš trošku špinit aj ja som špinila ževraj je to normálne po ivf ale pre istotu treba skontrolovat bábo 😉 inak gratulujem 😀 dakujem

bubca7
27. sep 2014

@sunny15 no bud v starej nemocnici alebo v saci to je este daleko ale uz mam akoze termin porodu ak akoze 13.5 2015 supa ne az som sa schuti zasmiala ze tak skoro mam vypocitany termin 😉

bubca7
27. sep 2014

@mirka7582 koli tomu som bola 5 dni v nemocnici akurat v piatok ma pustili 😉

bubca7
27. sep 2014

@sunny15 a ako si rodila normalne alebo na cisara

sunny15
28. sep 2014

@bubca7 ja som rodila v Saci u dr. Dosedlu...velky odbornik...keby nie jeho tak by ma nechali rodit spontanne...ale on na usg videl,ze placenta je ulozena hned pri myome tak okamzite povedal ze sekcia ,lebo inac by nam hrozila abrupcia placenty...cize odtrhnutie palcenty od ciev maternice a v tom pripade hrozi umrtie babatka a vykrvacanie matky... kvoli nevhodne ulozenemu myomu som musela mat cisarsky...ale kontrakcie som si uzila 5hodin...

bubca7
28. sep 2014

@sunny15 hlavne ze vsetko dopadlo dobre