Spln v Košiciach
Je tu niekto co chodi alebo sa chysta na IVF do Splnu v Kosiciach?
Caute zienky; chcem sa s vami podelit o moje skusenosti so Splnom a pani doc. Toporcerovou. Mam 24 a pred par rokmi mi bola diagnostikovana endometrioza. Mam za sebou 2 laparoskopie vajecnikov. Odstranene cisty zjazvenia; osekane vajecniky hormonalne liecby atd. Uz sme sa s manzelom takmer zmierili s tym ze sa babatka asi nedockame az sme sa napokon rozhodli skusit to s ivf-kom v Splne kedze to mame najblizsie od bydliska. No este pred tym som cca 3-4 mesiace uzivala Nosifol z lekarne ktory mi odporucila moja gynekologicka. Podotykam to pretoze mam s tym velmi dobre skusenosti (a nie len ja) zrejme aj to sa podpisalo pod to ze som v 6 mesiaci tt. Celkovo sme za ivfko zacvakali okolo 1300 eur....spermiogram;injekcie do bruska; tabletky;ICSI; predlzena kultivacia atd. Jedno vlozene embryjko a 5 mrazacikov. Podarilo sa nam na prvy pokus. Vsetci to beru ako maly zazrak ale len ja sama tusim co sa pod to podpisalo. Uz spominany Nosifol; po Ivfku som pila hektolitre cistej vody asi 2 tyzdne (vraj je to velmi dolezite na zahniezdenie embryjka), vystupila som z prace; ziaden stres len oddych a hlavne! nestresovala som. Brala som to ze bud alebo. A teraz sa tesim z kopkania nasej 20 cm Alzbetky. Drzim vam vsetkym palce. Bolo to financne narocne ale stoji to zato. A co sa tyka pani docentky. Mila usmievava zena; aj ked nie velmi zhovorciva. Celkovo ten proces od zaciatku az dokonca mi prisiel trosku neosobny a ako sa hovori robi sa to tam ako "na pase" a vela info som sa docitala na nete; este ze existuje google. Ale kedze vysledkom je moje rastuce brusko nestazujem sa. Vela stastia prajem
@zcusska no moja ja to poznám ja som si prvý krát pichala dekapeptil a pred pichaním ma zalieval studený pot a bolesti brucha mi naskakovali automaticky ale potom som sa zaťala a povedala som si ,že ďalej to ta nejde to ma zloží 😠 😒 a tak som si nachystala injekciu na vpich a šlo to ach jaj. a čo sa týka bolesti brucha tie nastúpili tak po týždni jasné bolo citlivejšie a pribrala som za 3 týždne 15 kíl ja ako 45 kg. normálne som mala tehotenské bruško . potom aj kolovali také " pľetky " že som bola tehotná a moje dieťatko záhadne zmizlo asi šlo na adopciu ach jaj 😒 niekedy okolie nemá šajnu o čo ide a dokážu komentovať také veci ... 😖 a určite som nikomu nevysvetľovala čím som si prešla načo 😠 . ty sa len držkaj musíš byť v pohode a veľmi veľmi odhodlaná aby ťa navštívilo šťastíčko 🙂 🙂 🙂 papa
☹ hm, tak zas nic... uz som si nahovarala, ze sa to IUI na druhykrat podarilo. Prosim, kolkokrat sa to da skusat, alebo je lepsie uz ist na IVF? Som z toho nestastna...
@dafnedafne ahojko moja nezúfaj je to ťažké 😒 ☹ . neviem koľko krát môžeš postúpiť IUI ale čo sa týka IVF ja som bola dvakrát -neúspech 😒 ale niekedy zvažujem že som mala radšej ísť na IUI 😒 a do ktorého centra chodíš ?
@kalista32 to vazne si tolko pribrala??? az sa bojim... ja som zatial v pohode a v podstate tie injek uz beriem nejak automaticky i ked niekedy ... ale uz len do pondelka. Dnes som bola na predoperacne a uvidime co povie pani docentka v pondelok.
S tym co ludia hovoria si nerob nic, ja mam horsi problem a to v rodine :( smeju sa nam ze ideme na ... :(
dakujem ti za povzbudenie a drz sa aj ty. papapa 🙂
@zcusska to priberanie ale neplati je to individualne...
@kalista32 ja chodim do Splnu. Idem teda v januari este ne jeden pokus IUI, a potom uvidime...budem bojovat dalej
@dafnedafne jasné nestrácajte nádej veď sme nejaké bojovníčky 😎 😎 😉 .
ahojte dievčatá. Všetky Vás chcem veľmi povzbudiť. My sme si v splne prešli tiež čo to. 4IUI, 1ET,2KET. Z posledneho KET som v 10 tt a čakam dvojicky. Personál velmi mily, Dr.tiež. Dr.zodpovie na čo sa pýtaš, treba si premysliet co potrebujes vediet. Dokopy sme tam chodili cca rok aj 2 mesiace, ale z toho 3 mesiace pauza kvoli laparke. Urcite nezufajte podari sa. Hlavy hore! Držím Vám prsty. Je centrum odporučam. 😉
Tak dievcence zajtra kontrola a v piatok ideme na vyber. Troska sa bojim, ale hadam to zvladneme 🙂 😉
Ahojte tak pred 4rokmi som úspešne absolvovala ivf bez mrazacikou 🙂 v septembri som sa znova dala ukecať na druhé babo tak sme znova začali s ivf neúspešné bola som dosť v strese koli práci.ešte šťastie že sme mali 5mrazacikou tak hneď ako som dostala ms kúpila som si inofolik a píla som ho az do vkladu a jedlá som femibion800 🙂po vklade som jedlá ananás a píla džús ,3litre vody som vypila a aha jedna bublinka sa ujala musím poklopat klop klop aby som nezariekla lebo som na začiatku 🙂a samozrejme kaslala som na prácu vôbec som sa kvôli nej nerozculovala🙂bola som total v klude .veľa som spala oddychovala 🙂
@liu ahoj,ty si bola na genetike aj s mm? Kde presne?a ako to prebiehalo?co sa pytali a kedy boli vysledky?aj my asi pojdeme,no chcem vediet na co sa pripravit...ako dlho trva objednanie a citala som o sukromnom centre tam nad lekarnou,ale ja mam doveru a s tou nemaju vraj zmluvu a plati sa...neda sa ist inam?
@jaja9891 ahoj,na genetike sme boli spokojní mm v novej nemocnici. Na výsledky sme čakali skoro 2 mesiace,aj to nechapem prečo,pretože ešte aj v Splne mi dali informáciu že sú zvyčajne do mesiaca. Vúplná sa tam dotazník o rodinných anamnéza a potom je krátky pohovor s lekárkou a následne odber krvi.na objednanie sme tiež čakali skoro mesiac. Do novej nemocnice nás poslala Toporcerová. Ty si pred tým neabsolvovala ziadne vyšetrenia? Určite by som skusila absolvovať aj hematologiu.
Pozriem do podkladov a v nedeľu ti pošlem meno a číslo na lekárku
Kocky nezostal vam nahodou Medrol?
Ahojte ake mate skusenosti so Splnu čaka ma tretie IVF a rada by som išla od Hermana po dvoch neuspechoch preč

@kalista32 to mas pravdu a vcera ked som si mala pichnut este aj menopur tak som najprv chodila hodinu po kuchyni a tak nabrala odvahu... a mozem sa ta opytat bolelo ta aj brusko potom?? ja ho mam nafuknute a take citlivejsie