icon

Spln v Košiciach

dukokatka
14. sep 2013

Je tu niekto co chodi alebo sa chysta na IVF do Splnu v Kosiciach?

mravvcek
20. júl 2015

@pata89 prosim ta u koho ste boli na genetike? Ako dlho trvaju vysledky? Brali vam krv? Dakujem 🙂

pata89
20. júl 2015

@mravvcek ahoj na genetike sme boli v HE zobrali nam krv spisali nieco take ako chorobopis nasich rodin ci su nejake dedicne choroby a potom sme cakali na vysledok mesiac. My sme boli v Splne ale nam to tam nevyslo tak tento rok sa chystame do Brna. Nie sme velmi spokojni so Splnom.

seginiatko
20. júl 2015

@pata89 ahoj. co vam v splne nevyhovovalo ?

pata89
20. júl 2015

@seginiatko ahoj, nam sa nepacil pristup v tom, ze po vklade ked som mala problem tak ich v Splne to velmi nezaujimalo, sestricka mi povedala, aby som prisla do Splnu a ked som prisla tak docentka na mna vygulila oci ze naco som prisla, nemala som tu chodit a ona mi nemoze pomoct. Vsak ja viem, ze ide o to ci sa embryjko uhniezdi samo alebo nie, no mohla byt trosku milsia a aspon nam to vysvetlit. Ako sestricka je velmi mila. Aj docentka je celkom vpohode, len po vklade uz nemaju nejaky zaujem. No ale kazdy ma ine skusenosti, niekto je spokojny, niekto nie je.

seginiatko
20. júl 2015

@pata89 dakujem za odpoved. my sme teraz v stadiu vyberu centra, preto chcem zistit co najviac info o tych kt mame na zozname 🙂

pata89
20. júl 2015

@seginiatko za malo, vela dobreho som pocula na Brno, tak my to urcite skusime tam snad sa to uz podari. 🙂

seginiatko
20. júl 2015

@pata89 drzim palce,aby vam to vyslo. ja velmi zvazujem, martin iscare, brno reprofit alebo kosice spln. brno ma odradza len kvoli tej dialke,a potrebujem tym padom aj zabezpecit dceru,aby mal kto s nou ostat . a MT ci KE ma odradzaju v ich negativnych referenciach kt som si precitala. jasne,su aj pozitivne, ale mam pocit,ze menej ako tie neg. vy ste sa podla coho rozhodovali 1x ? mam pozerat na nejake kriteria alebo podla coho sa rozhodnut ? dakujem 🙂

kosice2015
20. júl 2015

Milé dievčatá, toto fórum a jemu podobné sporadicky čítam niekoľko rokov a mnohé z Vás, ktorým sa podarí dosiahnuť tehotenstvo, predpokladám sa k fóru nevracajú. Budem sa snažiť čo najpravdivejšie popísať moje skúsenosti a nehaniť ani nechváliť centrá, s ktorými mám skúsenosť. Mám za sebou 6 IVF, 5x v Splne v Košiciach, 1x Helios v Martine a 1x darcovstvo v Brne. Do CAR sme začali chodiť kvôli manželovmu zlému spermiogramu v roku 2011. Ja ako zdravá som za tie roky pod ťažobou neúspechov, odhodlaní a fádnosti života (v porovnaní s rovesníčkami) fyzicky zostarla a už nedokážem mať kvalitné vajíčka. Takže nám teraz ostáva už len darcovstvo. Kdekoľvek pôjdete, problém nebude v lekároch, sestričkách, liekoch, odbornosti, problém vidím vo vybavení embryologických laboratórií a tie sú pravdepodobne lepšie v Česku. Terajší postup je zavádzanie 5-dňového embrya a práve tam je labák rozhodujúci. Nemám odporúčanie, kam ísť a kam nie, vždy je mnoho žien, ktoré sú úspešné a tým pádom odporúčajú centrum, kde sa im to podarilo. Ja zatiaľ ostávam v štatistike neúspešných. Privítala by som, keby sa ozvali dievčatá, ktoré sú nedobrovoľne bezdetné a veľa šancí si nedávajú. Ako žijú, čím si naplnili bežný život a ako sa im funguje v spoločnosti.

pata89
20. júl 2015

@seginiatko aj ja Vam drzim palce, aby ste sa spravne rozhodli a dotiahli to do uspesneho konca. My sme isli do Splnu iba aby si dal manzel urobit spermiogram, no tam nam hned povedali, ze asi u nas je jedina sanca umele oplodnenie tak sme uz tam aj rovno zostali, lebo som si myslela, ze sa nam to podari, ale bohuzial nam to nevyslo, a jak pocuvam okolo seba ze zeny chodili po centrach na Slovensku a nic a ked isli do Brna aj na prvy krat sa podarilo. Viac sa tam zenam venuju a su stale k dispozicii aj cez vikend vraj keby bol nejky problem co v Splne by sa nikdy nestalo. Aj pre nas je Brno daleko ale postupime vsetko aby sme mali nase vytuzene babo 🙂

seginiatko
21. júl 2015

@kosice2015 vdaka za tvoj prispevok. A zaroven ma vlemi mrzi,ze sa vam to uz takto dlho nedari. Mne ani vo sne nenapadlo,ze budem niekedy cosi taketo riesit,kedze uz 1 dcerku mame a ta prisla "na prvy sup" .Lenze manzelov spermiogram sa zhorsuje a rapidne rychlo smerom k horsiemu,takze uz nebudeme cakat na zazrak . Ja vam drzim velmi palce,aby sa vam to raz podarilo. 🙂
A co sa tyka vyplne volnych chvil, urcite pomaha sport,joga a mozno nejaky stvornohy chlpacik ci uz psik alebo macicka 🙂

seginiatko
21. júl 2015

@pata89 toto som presne pocula a aj citala aj ja. a co sa tyka splnu, cez vikend nerobia? a co sa deje potom v labakoch?nikto na to tam nedozera ci ako to funguje ?

seginiatko
21. júl 2015

Baby a este taka otazka - v KE su dve centra som nasla. to druhe na stefanikovej ulici Gyncare tiez stale funguje ? dakujem

jaja9891
21. júl 2015

@seginiatko tam embryologicka vela nenarobi s embryjkami a aj pre nich je lepsie ak su cim menej vyberane z kultivatora ci ako sa to vola...ale viem,ze embryologicka tam cez vikendy,ked potrebuje zabehne...no nerobia vikendy,ciz eje to dost na figu...ale necudo,ved su vkuse cele dni v Splne cez tyzden a doc est erobi v nemocnici...ja tam mam dobru a aj zlu skusenost...ale zase to tam idem skusit....
Gyncare funguje,robi tam lekar,je to trosku drahsie a vraj nie je velmi mily,ale podstatne su vysledky...a myslim,ze tie maju obe centra,vsade sa najde nieco dobre a nieco zle...

seginiatko
21. júl 2015

@jaja9891 a ked mi vyjde,ze cokolvek ci uz odber vajicok,alebo transfer alebo proste cokolvek presne na vikend ? ako to riesia? lebo som citala,ze je potrebne dodrzat presne dni,podla rastu folikulov atd...
vdaka za odpovede 🙂 a kedys a tam znova chystas ?

katy2
21. júl 2015

@seginiatko oni to vedia vyriesit... zvykne sa robit predlzena kultivacia, ak transfer vychadza na vikend... a aj odber vedia naplanovat.... 😉

seginiatko
21. júl 2015

@katy2 takze sa nemusim obavat vikendov?

katy2
21. júl 2015

@seginiatko keby to bol problem, tak by vtedy robili.... oni si to urcite vedia vyratat.... ja som sa nebala 😉 ale pozitivny vysledok ani vikendy nezarucia... je to proste medzi nebom a zemou....
a drzim ti palce 🙂

seginiatko
21. júl 2015

@katy2 ok, tak si ma trochu ukludnila 🙂 vdaka 🙂

jaja9891
22. júl 2015

@seginiatko no tazko povedat,nastavuju to tak,aby to vyslo,ale mne posledna stimulka nevysla,bol vikend,dr bola mimo a mala som kontrolu podla mna neskoro,cize som nemala folikuly,ale uz cysty....no ktovie,je to medzi nebom a zemou ako pise katy2, mozno by som cysty mala tak ci tak,ale prvu stimulku som mala ok vzhladom na moj stav,aj kontrolu,aj vklad a aj pk kvoli vikendu...a druha s ami uz od zaciatku nepacila...
dnes som tam bola...
drzim palce

seginiatko
22. júl 2015

@jaja9891 to ma teda mrzi. mozno to bol prave anovulak a aj tak umelo sa vytvorilo cosi co nemalo... tak ja budem dufat a verit aj centru ale aj svojmu telu 🙂 dakujem za vsetky info ,zacinam byt z toho mierne zmatena 🙂
a vies mi prosim ta vysvetlit tie protokoly ? to je nazov pre liecbu ci ako? a ako dlho trva kratky a ako dlho dlhy? podla coho dr vybera aky ti nasadi ? viem,ze sa urcite neda popisat konkretne alebo aspon cosi mi urcite pomoze .dakujem 🙂

jaja9891
22. júl 2015

@seginiatko mne zlyhavaju vajecniky kvoli endoemtrioze,takze je to tazko....len moja skusenost,tie vikendy mi vadia,ale inak som spokojna,kazde car ma svoje...neviem presne podla coho sa davaju protokoly,no podla dg.,ak mas malo vajok,slabe vajecniky je urcite kratky protokol, ktory sa zacina 2 dc, cca 12 dc je odber vajicok a o 3 alebo 5 dni je vklad...dlhy protokol zacina 21 dc cca a potom novym cyklom pokracuje ako kratky...ale s tym nemam skusenost...drzim palce.....viera a stastie su velmi dolezite

seginiatko
22. júl 2015

@jaja9891 cize oni mi najprv zistia kolko mam vajok ? tu AMH hodnotu ? toto by som chcela vediet,ja ovulujem kazdy mesiac.mozno raz rozne mam anovulak.

jaja9891
22. júl 2015

@seginiatko no to ,ze ovulujes este neznamena,ze mas vajka,aj ja oulujem a folikuly su prazdne...ale to ta nechcem strasit,len ako vysvetlenie,prave preto beru amh,aby videli ci mas vajka,ale ak si ok,tak to bude pohodicka 🙂 dr vysetruje hormony stale,to je pre nu podstatny ukazovatel

seginiatko
22. júl 2015

@jaja9891 aha. tak to si ma teraz aj zaskocila s tymi vajkami. tak som teda zvedava co to u mna bude. dakujem za vysvetlenia, dsot mi to pomohlo si to ujasnit ako to fungje,lebo zatial mam chaos 🙂 moja zatial naj mora je narkoza ,kedze som v nej nikdy nebola este .. 😔

jaja9891
22. júl 2015

@seginiatko no tak na utz vidia vzdy folikuly,ale ci su v nich vajka to vidia az po odsati folikulov...ale neboj 🙂 no kompletny hormonalny profil ti spravia a uvidia,utz,pripadne vytery a mm spg...tolko pred 1 ivf a narkozy sa vobec neboj,je len kratucka- 15 min. cca aj s prebudenim,ani si to neuvedomis,polezis si trosku a pohoda,neboj 🙂

arabella3
22. júl 2015

@jaja9891 tak aj ja som dnes bola, pokracujem v stimulke a v pondelok idem na odber vajicok...zzatial napocitala 12ale ze su male...tak snad dorastu do pondelka

seginiatko
22. júl 2015

@jaja9891
@arabella3 jaj baby drzim vam palce velmi 🙂
ozaj na utz netreba chodit castejsie? pripadne ak by som poziadala svoju gyn, myslite ,ze by mi urobila utz pomedzi to z centra ? chapete len kvoli mojej zvedavosti a kludnemu spanku 😅

jaja9891
22. júl 2015

@arabella3 tak to je pekna uroda,drzim palce 🙂

jaja9891
22. júl 2015

@seginiatko dakujem, v splne sa nechodi castejsie na utz,ja som mala pocas stimulky iba jeden....je to asi malo,ale co uz,vsade to maju inak...

seginiatko
22. júl 2015

@jaja9891 ok, aspon budem vediet a pripadne poprosim moju gyn. vdaka