Umelé oplodnenie a financie
Ahojte zeny. Vobec sa tejto teme nerozumiem, este stale sa rozhodujem ze ci to vobec chcem. Najviac sa bojim ze to bude kopec penazi. Sme mlada rodina s hypotekou na krku. Nie je to lahke no dietatko velmi chvem a zistila som prave ze moje vajcovody su nepriechodne. Teda uz len jeden ma a aj ten je na prd. Prosim vas kolko to tqk vyjde penazi a ako to vsetko funguje?ako casto treba chodit potom do reprodukcneho centra? Ako dlho trva kym sa dostaneme ku vkladu? Co ak to na prvykrat nevyjde? Musim vsetko potom platit znovu? Koli diwtatku som o hotna podstuput hocico len sa bojim ci to zvladneme financne. Dakujem baby ak mi to niekto objasnite
@habibim ahoj, veľmi ma tvoj príbeh zaujal. Teda ak to správne chápem, zistili Ti nepriechodné vajíčkovody a aj napriek tomu si otehotnela prirodzene? A to je ako možné? Ja mam nepriechodné oba.
@lucka_lullu ahoj dakujem...tak áno laparkou zistené nepriechodné oba vajíčkovody... Potom som šla na umelé a vyšlo až tretie, s tým, že som syna rodila sekciou, lebo aj prvorodena bola sekciou a ja sa inak ne otváram.... Potom 15mes.po SC som otehotnela prirodzene, a doktor sa vyjadril, že to mohlo byt aj tým, že po sekcii oni mňa čistia manuálne zvnútra, tak ci to ne otvorili tie zrasty do maternice oni.. Ale to je len také dedukovanie... Doktorka co mi robila laparkou na svk, moja gyn.sa vyjadrila na to všetko, že možno som mala len veľmi silný zápal, počas laparky a preto ta tekutina ne prechádzala cez vajíčkovody... No bud múdry... Ktovie ako to bolo... Ale hlavne, že som aj tak otehu... Držím palce a hlavne nevesat hlavu🙂
@habibim ja mam občas pocit, že čím viac ide medicína dopredu a čítam potom takéto príbehy, že množstvo diagnóz je skôr subjektívne vyslovenych. 🤷♀️
Mne zas neodporucali ísť na spriechodnenie, lebo je riziko mimomaternicoveho, keďže epitel vo vajickovode bude hladký a budú na tých miestach chýbať riasinky, ktoré vajíčko posúvajú smerom k maternici... Neviem sa zmieriť, že by som nemohla mať dieťatko prirodzene a preto sa snažím hľadať možnosti a tiež príbehy žien, ktorým sa to aj napriek tejto diagnóze podarilo. ❤️Veľa šťastia Ti prajem, nech sa vám darí 🥰
@lucka_lullu ďakujem.... Moja kolegyňa bola na laparku, a o 3t zistila, že je tehu.... Keď šla za doktorom, tej sa jej len opýtal, či mala styk s manželom pred laparku.. Povedala, že hej, dva dni predtým... Tak jej povedal, že je možné, že tou laparku po posúvali spermie k vajíčku a rýchlejšie s aoplodnilo,preto hneď ta tehotnosť... Dnes majú 5r.dcerku...bude len to, čo sa má stať... Držím palce... Tiež som hľadala príbehy, ktoré by ma povzbudili k tehu, ale nikdy som nemyslela, že aj ja budem niekedy takýto príbeh sama mať
@habibim to sú také krásne paradoxy 🥰
@lucka_lullu ahoj, smiem sa spytat ci si cestu nasla? Ako dlho vies o tom ze teda prirodzenen deticky mat nemozes? Ja som na tom podobne hodi to viem len dva tyzdne ja sa s tym nedokazem zmierit. Pre mna umele oplodnenie je dost nedostupne hlavne co sa financii tyka. Ale zas nadej som stratila ze to este pojde aj prirodzene. Skusas nejaku alternativnu liecbu? Ja som na vazkach ci investovat do niecoho alebo setrit na umele. Kazdopadne dietatko si velmi zelam
@maria898 vceliu materskú kašičku si neskúšala? Každé ráno nalačno polhodinu pred jedlom 1g,co je na špičku malej lyžičky... Od vcelara najlepšie, keď máš možnosť... A môže brat aj partner... Zlepšuje spermie, ich pohyblivosť kvalitu aj kvantitu a žene zlepšuje vajíčka a dobre pôsobí na maternicu... Ja som ju užívala pred 3.ivf...bez ohľadu ci pôjdeš na umelé alebo nie, uškodiť nemôže, len pomôcť
@maria898 ahoj, no pravdu povediac, ivf som absolútne odmietala, totiž, mne pri prvej priechodnosti povedali, že je všetko v poriadku a hlavne som ani nemala žiadnu inú diagnózu, ktorá by vysvetľovala prečo sa nám nedarí a teda som ani nemala dôvod uvažovať o ivf. No keď som bola na priechodnosti pod rontgenom, tam mi zistili ze vajíčkovody sú nepriechodné. Bolo to hrozne ťažké rozhodnutie, no nakoniec sme predsa len išli do ivf.
Ja som šla do Čiech ako samoplatca. Absolvovala som soft stimuláciu a aktuálne druhý vklad. Veru nie je to lacne. Ivf stalo 1500,ďalšie lieky okolo 150,mrazenie tuším okolo 200 a ket bol 400.takže suma sumarum už je to cez 2tis.
@maria898 toto iste zaujima aj mna. Ja som po odobrati oboch vajcovodov 2 dni. Na vyberanie stehov idem 7.6. A krvacam a neviem ci to je len cistenie alebo normalna MS lebo bud. Tyzden mam mat.
Doktor nam odporucal hned po cykle ist. Ale neviem co urobit, lebo este aj ockovanie mi prisiel termin ale ten som zatial radsej zrusila
@rika1929 ja som teraz dva dni po odovrati vajcovodou a teda nie je to uplne lahke. Mam tri stehy a taha ma cele brucho, ohnut nehrozi. Snazim sa setrit. Ale kazdym dnom je to lepsie a lepsie
@luciadujkova aj ja presne to iste druhý deň , iba ležím ťahajú má stehy taktiež a som úplne slabučká .
@luciadujkova aj mne prisiel termín na ockovanie 😀
@rika1929 ja som ho zrusila ten termi a pockam kym nebudem mat minimalne stehy prec🙂lebo jedine co som na nete nasla je,ze sa neodporuca ockovat v bezprostrednom obdobi po operacii. To je kolko?😂 tak aspon tak 2 tyzdne staci🙂
@rika1929 ako sa dnes citis? U mna lepsie, uz prestavam krvacat (inak mam aj dostat bud. Tyzden tak neviem ci sa len cistim alebo je to uz MS). Dnes som bola na kratkej prechadzke-pomalym tempom. Nic tazke nedviham, setrim sa. Ked pride dalsia normalna Ms chceme zacat riesit IVf🙂
@luciadujkova tak ja už mám ms,lebo aj tento termín som dostať mala 🙂) ja mám úplne kludovy rezim , ťahá má to trosku tak nechce sa mi ani obliekať čiže len doma a chodím po byte 🙂) ale celkovo sok ešte taká slabá . Stehy idem vybrať 5.6.:) my počkáme s manželom leto ak sa nepodarí prirodzene tak potom ivf.
@luciadujkova dostávala si aj injekcie na riedenie krvi ? Ja tiež počkám dva týždne 🙂)
@rika1929 dnes sme sa o tom rozopravali s manzelom a tiez to chceme nechat nakoniec na koniec leta. Pockam kym budem teraz fit, nasledne sa dam zaockovat prvou a druhou davkou, chvilu nechcam odstup a hned bude komieco augusta, september. Tak mozno aj naraz pojdeme🙂))) v akom si centre? Ja iscare Ba, kolko mas rokov? Ja 29 budem mat v july
@rika1929 este ma napadlo,ked chcete cakaj na to ci sa do konca leta nepodari prirodzene… brali ti ozaj vajcovody? Lebo ak ano, tak uz prirodzene sa to nebude dat otehu, iba cez IVF
@rika1929 mala som lieky proti tromboze a 1x injekciu proti zrazanlivosti🙂
@luciadujkova ja budem mat v auguste 30, vzali mi len jeden vajcovod na pravej strane mám všetko v poriadku . Chodím do heliosu do kosic 🙂 v lete chceme ísť na dovolenku a nechcem sa zaťažovať teraz ivf uvidíme čo bude na jeseň ak nič začneme s ivf 🙂 nevesam hlavu ani sa nejako neopustam , ešte má zaujímajú vysledky z histológie ,naordinovali som si gynex manžel berie tiež vitamíny , každopádne teraz si chcem dať pauzu od lekárov 🙂
@rika1929 ano na histologiu cakam aj ja (vraj cca 2 tyzdne to trva) a chcem si dat fo leta urobit aspon hormonalny profil a novy SPG;) a IVF zacneme riesit po lete🙂 sranda ze mame este vek velmi podobny;) dufam, ze teda budeme tehulkovat naraz🙂
@luciadujkova hormonálny profil je dôležitý , ja ich mám už 3 za sebou ani dobre ani zle mám nízke Amh a to môže byt veľký problém . Ale čítala som tu ženy ktoré mali aj oveľa nižšie a otehotneli ,uvidíme čo nás caka , ale verím tomu určite že budeme obe tehu 🙂
@rika1929 ake mas AMH? Aj ja uz mam tiez par za sebou horm.profilov. Naposlednom pol roka dozadu som mala 2,5

@rika1929 trvalo yo asi hodinu ale ja som vraj bola specialny pripad mala som aj kopu zrastov okolo 11 som isla na salu a prve co si pamatam ze som sa uplne prebrala okolo 15tej