Umelé oplodnenie je len pre boháčov
Ked je len jediny sposob ako mať,,vlastne dieta,,je umele oplodnenie,aby si človek prichystal grču penazí.Doktory len zdieraju,a nahanaju človeka,zbohatlik pride ku doktorovi a je vo vnutri 30minut,a ked ide na vyš,.alebo konzultaciu manželsky par,čo ma spolu na vyplatu600eur(a to neratam za byt a pod.)tak sa smeje lekar do oči a za 5 minut človeka odbije zo slovami že ,,na čo ste na mna čakali,,A vyšetrenia len natahuju a za každym aby človek visolil 50eur,(a to neratam cestovne)za dva tyždne 120eurplus 2x spermiogram po 10eur.Je to sk.....né zdrieračstvo!Radsej si za ušetrene peniaze prerobim byt,a urobim detsku izbu a adoptujem si dietatko z detskeho domova.To jest moje rozhodnutie,Tymto naše navštevy v ISCARE v Bratislave SKONčILI!Ja nebudem platit 50eur len za to že mi zoberu krv.
🙄 Každemu kto tuži po babetku radim si našetrit najmenej 3000eur, 😒 Podla mna aj to je malo. 😢
@anicka1981 Citujem: " a navyse, staci,ked jeden clovek v okoli vie o umelom oplodneni, tak verte,ze sa to male dozvie,,, a budu sa mu rovesnici vysmievat,ze je zo skumavky.... " Ano, ked su tie deti vychovani takymi ludmi ako si ty. Presne tieto deti sa potom vysmiveaju, ale tu nejde len o umeleoplodnenie. Ale o predsudky vseobecne.
@anicka1981 ty si prípad sama o sebe,čo si tymto tu chcela dokázať???len to že si sa tu perfektne ponížila,, tvoje IQ je na bode mrazu,,nemysli si že tu budú písať len mamičky po ivf,ale aj mamičky ktoré počali prirodzene,čo si myslíš,že niekto bude s tebou súhlasiť????pre mna si jedna úboha žena,ktorá odhadzuje do koša všetky malé detičky,ktoré boli takto privedené na svet,,a ver tomu,že aj pri ivf musí zasiahnuť BOH a nielen dr. 😠 😠 😠
Jaj baby, ja som sa tak nasmiala na tej @anicka1981 ani jej nič radšej nepísať, ale niekto, kto uznáva niečo tak invazívne ako sekcia bude moralizovať o prirodzenosti 😀 😀 😀, len som chcela jeden postreh, že moralizujú práve tie, ktoré nemali problém deti mať, ja som si tiež myslela, že život bez detí može byť OK, kým som nezistila, že je nemožné ich mať a možno preto ma takéto reakcie nevedia rozhodiť, alebo možno preto, že ľudská obmedzenosť nemá hraníc 😀 😀 😀
je mi smutno,ze su taky obmedzeny ludia 😠 😠 😠 😠 😠
cakame batenko po IVF a netajim sa tym!!!!je to uzastna vec a dakujem ,ze nam zdravotnictvo dalo takuto moznost 🙂 🙂 🙂 🙂 moje okolie nas podporuje a velmi sa tesi s nami,bo po 7 rokoch vidiet na teste krasne // a nasledne v niakom 6tt vidiet na ultrazvuku ako krasne buchoce srdiecko je pre nas nenahraditelny pocit ktori sa len tazko vysvetluje 🙂
ked si zoberies ze za tych 3000 E kupujes novy zivot tak je to v podstate uplne smiesna suma 😉
tahia24, si velmi nespravodliva... tym fetakom alebo alkoholikom sa kludne moze stat tvoje dieta, ktore raz budes mat, tvoj brat,tvoj muz... a neviem co by si potom povedala keby ti zrazu prisla z liecenia uctenka na 10 000 euro/// ze ved som si cely zivot platila poistenie, ci? podla tvojej logiky....
hovoris ze tvojho muza chce urolog liecit lebo na nieco prisiel - preboha, ved to je super - asi to znamena ze sa k dietatu mozte dostat aj prirodzenou cestou ked sa tvoj muz vylieci, nechapem preco tak tlacis na umele oplodnenie - ved to je to posledne riesenie...
rozmyslala som nad tvojim prvym prispevkom kde pises ze mate s muzom prijem 600 euro a to si este neodpocitala najom a podobne... z toho mi vyplyva ze ste este asi dost mlady ked mate taky nizky prijem - kde sa preboha ponahlate, ved mate cas aby sa tvoj muz vyliecil a potom to rieste... druha vec je ze si uvedom ze ked tvoj prijem vypadne a budes dostavat pravdepodobne minimalnu matersku, tak bude treba dieta aj niecim zabezpecit - je pekne dietatko chciet ale treba rozmyslat trosku aj hlavou, nielen srdcom... mate korunky aby ste to dietatko vychovali, alebo budes zase nadavat ze stat vam nic neda , je nespravodlivy a len 'bohacom ' dava...
baby nechajte tu anicku na pokoji, ved nic nespravila - napisala len svoj nazor - sice velmi obmedzeny , ale je to jej nazor, tak na nu kaslite - ci vas naozaj tak vyprovokovala ze musite reagovat na jej urovni??? 😖
osobne si myslim ze deti splodenych cez IVF je uz kopu na svete a urcite to nie je nieco zaco by sa mali deti hambit 🙂 skor si viem predstavit ze budu raz sa tym chvalit, kedze tym budu este stale vynimocne 😉
@alahana no ved hej, ale da sa to aj inak a myslim ze stacilo raz... pravdepodobne pochopila - teda mozno 🙂 ja soobne som na jej prispevku nic nejak zvlast urazlive nenasla - ako som pisala je to obmedzene a sebecke videnie sveta ale je to len nazor, nenapisala ho vulgarne ani drzo... tak preco take reakcie
@anicka1981 nic v zlom aj my mame nas poklad z UM a sme radi ze ho mame a keby prirodava a boh nechceli aby sa narodil tak by sa to nepodarilo my prirodzenou cestou mat deti nemozeme a este si pojdeme aj pre surodencov uz si na nich setrime 🙂 a este lahko sa to pise tomu kto deti moze mat po prvom pohlavnom styku 😉
ja pridám len svoju skúsenosť, absolvovala som 2IVF a celkom nás stáli asi 600,- eur (obe)... mali sme síce dobré spermie, takže ICSI nebolo potrebné, keďže vajíčka sa oplodnili všetky... my sme platili v podstate len za injekcie, celý zákrok nám preplatila poisťovňa a mraziť sme nedávali...
držím všetkým palčeky, kto o IVF uvažuje... korunky sú potrebné, no podľa mňa je oveľa viac potrebnejšie veľa sily a trpezlivosti...
@tahia24 Pár postrehov:
Poznám prípad, keď rakovinu semenníkov odhalili pri zisťovaní príčin mužovej neplodnosti, takže odvtedy si myslím, že návšteva u urológa/andrológa by mala byť pre neplodného muža povinnou jazdou práve preto, že mu môže zachrániť život. Už len z tohoto dôvodu vidím odoslanie Tvojho manžela na urológiu ako dobré riešenie... Je možné, že ho tam dokonca vyliečia z neplodnosti a splodíte bábo v spálni namiesto u lekára...
A k tomu, že sa bohatému páru lekári venovali viac... My sme boli tiež taký bohatý pár, ktorému sa lekári venovali viac... ale preto, že neplodnosť exa bola tak fatálna, že sme riešili otázky typu, či by pomohlo vycestovať do USA alebo Kanady kvôli podrobnejším genetickým testom spermií, lebo na Slovensku ani v Čechách nám pomoci nebolo... Napokon sa ukázalo, že /ex/manželovi k dieťaťu nepomohlo nič... Je to definitívne. Žiadne bohatstvo mu k dieťaťu nepomôže. Takže aj ten bohatý pár, čo si videla v centre, môže byť na tom napriek majetku omnoho horšie ako Ty s Tvojím manželom...
Skús zvážiť umelé oplodnenie v zahraničí.. možno je lacnejšie v Poľsku alebo v Čechách... a poisťovne to pokiaľ viem preplácajú v rovnakej miere ako keby si to absolvovala na Slovensku.
A už len jedna vec... Samozrejme neočakávam odpoveď, len sa pýtam na Tvoje zamyslenie... Keď si nemôžete dovoliť takéto poplatky, ako chcete uživiť dieťa? Lebo to stojí nemalé peniaze, Ty budeš na materskej alebo na OČRke s dieťaťom a budete odkázaní len na príjem manžela...
@cmelica presne si tovystihla aj my mame pokladik z UM nech vam vsetko dobre dopadne 🙂
@tahia24 my sme boli v gyn five a vsetko nas to vyslo na cca 600 eur a tiez sme si na to pozicali a vyslo to na prvy sum teraz citam ze v inom centre by nas to mohlo vyjst na 150 eur tak na buduce pojdeme tam prajem vam uspesne nasetrenie peniazkov a aby vam to tiez vyslo na prvy sup 🙂
@tahia24 bola som s manzelom vo ferticente, za pohovor, moju prehliadku a manzelov spermiogram sme neplatili nic, u mojho gynekologa som si nechala urobit folikulometriu, laparoskopiu a drilling vajecnikov. Neplatila som za nic. Pokial by som neotehotnela po tom drillingu, co sa podarilo, nastastie, tak nejake tri cykly umeleho oplodnenia preplaca poistovna, si myslim alebo aspon ciastocne. Pravda je, ze vela o tom neviem, ale prekvapilo ma, co si napisala.
@anicka1981 no vies,ak budu mat deti splodene ivf v buducnosti problem so sikanou,tak len koli ludom,ktori vlastny detom nahovoria,ze je to nenormalne.teda bohuzial koli ludom,co to vnimaju ako ty.pokial budes svoje deti k tomu viest,tak ani ony naozaj nebudu na tom vidiet nic pozitivne.ale je to naozaj obmedzeny nazor v 21storoci.bez ivf mnoho manzelskych parov trpelo a mali cely zivot pocit,ze to najdrahsie,to po com najviac tuzili im nebolo dopriate.trapili sa cely zivot koli tomu.a dnes je moznost aby takych manzelskych parov bolo podstatne menej-vdaka vede.ved to je uzasne.ja mam stastie a mam doma krasne zdrave dieta a velkym stastim je aj to,ze sme pri plodeni problem nemali.no ak by sme mali,tak by som vedu vyuzila bez mihnutia oka.ani by ma nenapadlo riesit,ze ako to bude vnimat moje dieta v buducnosti,pretoze ja sama na tom absolutne nic zle nevidim.
a suhlasim s @dai. anicka vyjadrila svoj negativny nazor voci ivf a tym samozrejme v tejto teme pichla do osieho hniezda a vela pochopenia sa jej neuslo.ani z mojej strany kedze mam opacny nazor ako ona.ale zas vyjadrit svoj nesuhlas slusne je na mieste.prepac @alahana ,no dost ma tvoj prispevok zaskocil.nikdy nikomu nic zle nezelaj-what goes around,comes around. 😒
@bobocka ja si myslím, že alahana to myslela iba tak, že keby si to anička zažila, tak by sa jej obrazne povedané rozšírili obzory a mnohé by pochopila, ja si myslím, že nikto to naozaj neprežil, nevie, aké to je vypočuť si naozaj ťažké diagnózy od lekára, tak ako si ja neviem predstaviť, aké to je si vypočuť:"máte zhubný nádor", ale z vlastnej skúsenosti viem, že je to skoro tak ťažké. Samozrejme, nedá sa to ani porovnať, ale je to ťažké. Nie všetky sú aj napriek tomu, že otehotneli prirodzene také chápajúce ako ty ale sú aj obmedzené a preto proste ľudí naštvú, nie každého pobavila tak ako mňa 😀
@wifina no na moj vkus to bolo velmi ostre vyjadrenie svojho nesuhlasneho nazoru. 😖 je mi jasne co chcela povedat,no styl aky zvolila nebol najlepsi.ja suhlasim stym,ze anickin nazor na ivf je trosken mimo,ale toto bolo uz jemne prekrocenie hlranic.ale vsak co to rozpisujem.je to jedno.nesuhlas vyjadreny aj z jednej aj z druhej strany.kazdy ma na to pravo 😉
@bobocka Jasné, ja si len nemyslím, že to tak naozaj myslela 😉 Nemyslím, že by tu naozaj niekto niekomu niečo zle želal. Tie jej názory akože deti z umelého sú ocajchované alebo, že by pubertiak ťažko niesol, že je z IVF, veď je to také smiešne, čo ak by sa ona dozvedela, že je z IVF alebo klon, vážila by si vlastný život menej? Ako vobec može povedať, že tak ďaleko by nezašla, keď ju život nenútil posúvať hranice možného a chceného, nemyslím, že by tu bol niekto žhavý do umelého. Takých báb ako Anička som tu už zažila a chápem, že ľudí nas..ú 😀
@zujanka Snad stihnem a ak nie, tak som urobila vsetko, co bolo v mojich silach...Inak rozmyslam, ze ci zakladatelka temy nahodou neabsolvovala v minulosti interupciu, lebo to by bol dovod, preco by jej poistovna NIC nepreplacala...

a mimochodom, ked na to nemate, mohli ste si pozistovat ceny v roznych car a podla toho sa zariadit.