Zlý spermiogram a umelé oplodnenie
Ahoj som tu nová chcela by som sa opýtať s priatelom sa snažíme o bábätko uz rok a pol sme mladí ja 26r. On 29r. Ja som úplne zdravá už sme toho aj dosť podkúšali od inofolicu partnerského balíčku po pitie alchrmilky kyseliny listovéj maci peruanskej kotvičníka zemného duphastonu a stale nič ani jedno tehotenstvo. Moja gyndoška nám už teda nevedela pomôcť tak nas odporučila do centra reprodukčnéj medicíny tam nám spravili mne komplet nanovo vysetrenie a priatelovi spermiogram a v teraz 24.2. Sme si prisli vypočuť výsledky ja plodná ako jabloň priatelov spermiogram úplne zlý vraj mal len sedem spermií. Som zúfala aj on to ťažko znáša odporučili nám jedinú možnosť umelé oplodnenie ale predtím má priateľ brať este dva mesiace vitamíny na tvorbu spermií a o dva mesiace sa spraví ďalší spermiogram. Má niektorá z vás podobný problém čo by ste nám vedeli poradiť. Aj to umelé oplodnenie je dosť drahé síce máme niečo našetrené ale vraj úspešnosť je len 50% za všetky radi a povzbudivé odpovede vám vopred ďakujem

@jankalukas178 ahoj a aky ste mali spg?? Ono to moze aj nemusi suvisiet..tebe robili nejake vysetrenia??
@miminkavi ahoj my sme neboli na spermiograme ale chystáme sa, mne robili zatiaľ na hematotolgii trombofilne,,mutáciu ale nič sa nepotvrdilo a na genetické výsledky ešte čakáme...
@jankalukas178 hlavne chojte na spg to je dolezite..potom budes mudrejsia..neboj urcite sa pride na pricinu..ja ti velmi neporadim kedze stymto ja skusenost nemam..kazdopadne drzim palce ✊🙏
@miminkavi ďakujem moja ...
@bambulka2015 Prepac,aj ked s casovym odstupom,ale musim reagovat na tvoj prispevok. Presne to co si napisala je ako o mne,zbytocne sme sa snazili takmer tri roky,obaja zjedli vela ale ze vela roznych vyz.doplnkov,pili cajov a vyskusali rozne overene babske recepty a nic nepomohlo. Absolvovala som vsetky mozne vysetrenia,podstupila laparoskopiu a ja uplne zdrava,nakoniec prisiel na rad manzel a zaver? Zly spermiogram,malo spermii,malo pohyblive a este aj cast poskodenych. Opakovany spermiogram este horsie vysledky. V CAR nam navrhli priamo IVF,ani minutu som nevahala a tuto moznost prijala,marnych pokusov a cakanie na zazrak,ze snad ta jedna zdrava spermia to dokaze uz som mala dost. Prave zacinam stimulovat na prve IVF a tvojim prispevkom si mi dala nadej,ze sa to moze podarit. Jedine co mi pride nespravodlive je,ze aj ked ja som uplne zdrava a problem je v partnerovi,on nemusi ani "prstom" pohnut a ja si musim pichat injekcie a davat do seba umele hormony 😀
Baby asi to priamo do tej temy nepatri ale prosím poradte potrbujeme dať urobiť spermiogram a teda Košice alebo Prešov? aj z finančného hľadiska čo je lepšie? a lepšie testy? skôr kde by nas vzali? poraďte prosím konkrétneho lekára-stredisko nech viem kde hľadať. Ďakujem
@cimanuma v centre za to platis..mm bol normalne u urologa kt.robi aj spermiogramy...poslal ho tam moj gynekolog s vymennym listkom...a urolog uz vie co treba robit...myslim ze mu bral aj krv,moc a teda urobil vysledky z odberu...neplatil nic
Kdezto ked sme boli v CAR tam zobrali len vzorku a vysledky su v podstate o chvilu a platil 15 eur
@kvet8inka Ahoj. Prepac, ze tak neskoro reagujem, dlho som na MK nebola. Ako sa mas? Ako dopadla stimulacia?
@cimanuma Uz ste boli? Normalne chodte k urologovi. Tam je to vramci normalneho vysetrenia ako ked ides k obvodnemu s chripkou. Na klinike vsetko platis. A co som tu na MK pocitala, na Slovensku si v Car centrach daju za vsetko zacvakat. Casto to maju ako biznis. Maloktori lekari chcu naozaj pomoct. Tak si najskor porobte vysetrenia mimo centier.
Ahoj no boli sme nakoniec v Košiciach nas tam poslal môj gynekolog on ma s ním dobré vzťahy tak nás zobral aj prednostne takže sme sa rychlejšie dozvedeli vysledky. Tak zacvakali sme 45€ tak dost a zase mame ist na kontrolný spermiogram vo februári tak uvidíme čo zas bude. Tak vysledky neboli nič moc, ale vraj ziadna katastrofa tak teraz berieme vitaminy a uvidime či sa to zlepší. Mna doktor uz pripravuje na laparoskopiu - kontrastnú latku do vaječníkov či sú priechodné. aj ked mala by som všetko mat ok ale tak ako posledné vyšetrenie by mi to spravil. len sa bojím hrozne narkozy tak sa mi tam velmi nechce ist počkam si asi na spermiogram ako dopadne. nechcem sa nechat uspavat zbytočne. uvidime
@bambulka2015 Ahoj,vsetko prebiehalo v poriadku,mame 5 mrazacikov,bola som na ET,vysiel mi na prvy krat,zostala som tehotna,zial v 10tt som mala missed ab. Zmierila som sa s tym a ide sa dalej. Neviem co bolo pricinou,od genetickej vady az po rozne vonkajsie faktory. V tom case som bola aj velmi chora a mala som vysoke teploty,takze tazko povedat z coho. Ale aj tuto skusenost beriem ako pozitivum,ze sa to da a ze raz sa to podari aj zo zlym spermiogramom.
@kvet8inka Juuuj to mi je luto. Ale ked mate nanuky, tak sa urcite podari treba len verit a dufat. Nam vyslo ET hned na prvy sup, mala ma uz takmer 2,5 roka. Mame (mali sme) 4 nanuky: 1-1-2, bola som teraz v novembri na KET. Zial nevyslo. Idem zase v january a ked nevyjde, tak neviem. Ja sa aj stale bojim, ze zmrzlinky sa po rozmrazeni nebudu vyvijat. Tak z troch pokusov nebude nic. A zial,pricinu, preco sa embryo "nezavrta", nik nezisti.
Ahojte žienky! Mam na vás otázočku ešte sme nepodstúpili ivf icsi pretože sme dlho čakali na výsledky z genetiky ktoré dopadli úplne super a ešte sme behali po urológ och ktorý tiež nenašli žiadny problém ale chystáme sa to všetko podstúpiť ak všetko pôjde ako ma teraz v apríli. Ešte predtým ideme na kontrolný spermiogram a pri našej poslednej diagnóze OAT sme sa rozhodli ze ak sa nájdu aspoň len jedna dobrá spermia chceme si ich dat rovno zmraziť aby sa nestalo ze v deň D nič nebude co by ma zabilo aj keď neviem po rozmrazeni aká bude ich kvalita a konečne k otázke ako by ste sa postavili k tomu keby vám doktor v centre stále tlači do hlavy aby sme použili aj darcovske spermie neviem co robiť partner zo začiatku o tom nechcel ani počuť ale teraz sme si povedali ze by sme si dali aj tie ale dali by sa zmraziť a na prvý vklad by som si chcela dať vložiť vajíčko len partnerov ou spermiou oplodnene a to darcovske by sa dalo ako taká poistka ak sa nám to nepodarí. Ale trápi ma to keď my strašne túžime aby bolo bábätko len od nás ako vždy to bude naše ale môj muž to ťažko znáša a je mi ho strašne ľúto poraďte ako by ste toto všetko riešili a poprípade ci mate skúsenosti s darcovskými spermiami ďakujem za každú radu
@bambulka2015 Tak ja som sa odhodlala ist ma moj prvy KET az teraz,este cakam na vysledky hemato,tak uvidime,ci budem mat doplnkovu liecbu. Mame mrazacikov 2-2-1. Tiez sa obavam toho,ci preziju rozmrazovanie. Ale ako ma byt,tak bude. Ty si ako dopadla s KET v januari? Podarilo sa nakoniec?
@martina1431 Ahoj,
my mame katastroficky spermiogram, urcite horsi ako vy. Na predchadzajucich strankach som pisala, ze pri jednom cykle sa manzelove spermie ani nedozili oplodnenia vajicok. Stale sme museli mat mrazenu zalohu. Podstupili sme 3 ivf cykly, dokopy 6 vkladov. 3 vklady boli pozitivne. Zial o dve tehotenstva sme prisli. Vsetky s manzelovymi spermiami.
Prosim, Nevdavaj to s manzelom. Dieta nieje experiment. Vytvorime si polovicu embryi s manzelom a polovicu s darcom...a uvidime a potom mozno polovicu vyhodime.
V okoli poznam jeden podobny priklad. Manzel suhlasil s darcovskymi spermiami, ale ked prislo do tuheho, chcel aby zena sla na potrat. Nevedel sa zmierit s tym, ze dieta nebude jeho. Takyto muz moze v buducnosti dietatu prezradit, ze nieje jeho a potom mas dalsi problem na krku. Je to dlha tazka cesta, nievzdy sa to podari na prvy krat ale nevzdajte to, stoji to zato! Drzim palce !🙌
@takaaa no len v našom prípade naozaj neviem ako to bude ďalej minulý týždeň sme boli na ďalšom spermiogram a nenašla sa ani jedna spermia v pondelok sa ideme dohodnúť s koordinatorkou ako ideme postupovať už na umelé oplodnenie partner bude musieť podstúpiť tesne tak sa modlím aby sa tam našli spermie a nemuseli sme použiť darcu. Ale ak by došlo aj k tomu nebojím sa ze by môj muž babo neľúbil to môžem potvrdiť na milión percent nech to bude akoukoľvek cestou on bude najlepší otec na svete
@martina1431 Uhh, to mi je luto. Pri predchadzajucich vysetreniach ale spermie mal? Nenavrhli vam lekari aj operacnu moznost odobratia spermii MESA/ TESE v pripade nudze? Popripade skusit viacero vzoriek? My sme pred jednym cyklom doniesli asi tri rozne vzorky, pomaly sme tam boli kazdy druhy, treti den 😌 aby ich zmrazili, kebyze v den D by tam toho vela nebolo, aby mohli vybrat z tych najlepsich. Drzim prsty 🙌 daj vediet ako ste dopadli na konzultacii.
@kvet8inka Ahoj. V januari sme neboli, ani vo februari, ani teraz v marci, lebo by sme to koli dovolenke len tak tak stihali a nechcela som byt takto vystresovana. Idem az v polke aprila. Tentokrat ale nic nenecham na nahodu (myslim v prirodzenom cykle ako prvy krat) a budem brat od prveho dna cyklu Progynova a tym sa to da dobre regulovat casovo.
@takaaa no začínam tento mesiac uz so stimuláciou strašne sa teším ze sa to už začína diať no a čo sa partnera týka spraví sa mu ešte jeden spermiogram a ak nič nebude podstupime mesa/tese a modlím sa aby sa nám to podarilo na prvý krát tak nám držte palčeky

@martina1431 tak ako? Myslievam na vas, nech to klapne. Drzim prsty 🙏 🙌
@takaaa Jej ďakujem pekný pocit ze nám niekto drží palce. No takže ja už som začala so stimuláciou. Pichá si injekcie jednu ráno jednu večer. Chodíme pravidelne na kontrolu a dúfam ze sa už blížime k vytúžené mu koncu a všetko sa nám podarí tak ako ma na prvý pokus.
@martina1431 veľmi držím palce, my máme tiež zlý spermiogram.. ja dúfam tiež že ten náš bude aspoň na umelé stačiť., :( ideme nasadiť vitamíny...
@takaaa ahoj, vidím že vám sa podarilo? dali ste darcovské spermie? alebo sa podarilo s priateľovými..
@natalia11111 , s nasimi, sice az na piaty transfer ale ta radost v ociach manzela stoji za to 🙂 nech to aj vam vide 🙏. Nasli sa nejake spermie pri opakovanom odbere?
@takaaa paráda!!!! 🙂 máme 3mil ale mne sa to zdá strašne málo, bojím sa aby to bolo aspoň na ivf, lebo nevieme ešte ostatné parametre.. :( a pomohli vám vitamíny? alebo je to o náhode že ktorú spermiu vyberu? a kam do centra ste chodili? my do heliosu..

@misiatkooo uz som otom citala ale mm berie 2×denne folandrol +tribulus..a mal ooovela lepsie vysledky tak uz radsej nejdeme experimentovat aby sme to naahodou nepo..toto...dakujem ti..to trapenie ale stoji zato..to mas pravdu..musime bojovat..a ty si pekne uzivat tehulkovanie 🤰