Zúfalé snažilky po mimotelovom oplodnení
Roky sme sa tešili na chvílku ked si povieme že je ten správny čas na to aby sme mali naše vytúžené babatko. Snažíme sa už druhý rok a babatko stále nemáme. Našou jedinou šancou, podla lekárov je IVF.19.10 sme boli na ET, 28.10 kolajnice na teste,a 7.11 spontany potrat. Zlomilo nás to oboch. Ďalšie vyšetrenia, lieky, vitamíny a nekonečné natahovanie sa s poistovnou.Náš ciel: následujúce IVF a tehotenstvo bude úspešné. Ako na to?
Kocky práve čítam pribalovy leták k prednisonu,riadny humus,dal samé vedľajšie účinky ale pre babo dá obetujem a začína tvrdý boj s mojím telom.
@tinkatinulka to ma stve ze to musi az zajst do tejto roviny, ale ked neni inej cesty, tak co uz, ze?
@vafinka toto je ten boj,som zvedavá čo na to moja pečeň
@tinkatinulka tot myslis vazne???tota si vsetko davas??? no ja odpadnem, ja si teda ale ozaj nist nedavam, ja to kaslem, aby som saniecim pchala. ale toto?????? ved polovicu daj pred, neblazni
@vafinka B6+B12 mam nariadene od hematologie, anopyrin a prednisom od imunologie,dopegyt a magnezium od internistu, kys.listova, inofolic od gyndy..tak si vyber..stvrtok prekonzultujem kombinaciu u internistu, ale vsetko na nieco je len som si pridala probiotika bez laktozy samozrejme, vitaminy pre tehotne a vceliu kasicku
@vafinka ta foto len pre začiatočníkov aby vedeli kam sa až da dopracovat ked tužiš po babatku 😢
@tinkatinulka no presne si to popisala, ale ved aj kys, listovu mas v infolicu, tak tu daj prec, a aj matersku kasicku, z toho mas len peknu plet, moc neratj z tym, ze ti to pomoze na poldnost, ja ked som dnes sedela v cakarni, tak tam bol letak od Jamiesonu, ze vitaminy A a D, su najdolezitejsie na reprodukciu, tak som skoro podlahla pokuseniu to ist kupit, ale nie, nekupim, mozno je to lepsie ked si nic nedam. uz si nejdem trapit pecen, uz dostala zabrat za tento rok
@vafinka no ved keby existoval doktor ktory vie vsetko tak by bolo super, by ti porovnal vysledky od kazdeho doktora povcedal narovinu co je treba a takto len dumas..inak keby som sedela doma ako knedla tak nezistim nic a som nestatsna takto aspon viewm svoje diagnozy
@tinkatinulka presne, ved aj ja sa uz blizim ku koncu urcovania diagnozy, tak som sa zdrahala tej laparky ale ked viem, ze je to nevyhnutne, tak co uz, ale ked aspon toto vyjde ok, budem ako blcha a nechavam to na prirodu, a v lete k moruuuuuuu
@vafinka juj to more ani nevrav..by som šla hned, dneska inak 1x beriem to svinstvo tak verím že to padne na úrodnú podu a pomoze.vcera sme a drahým maly vecer taky rozhovor že proste teraz to dotiahneme do konca a na koci roka kocikujeme proste nepripustame ine a to ma tesi že sa naladil na pozitívnu stranku tohto boja
@tinkatinulka no tak to je super, musis verit a ono to pride, psychyka je svinucha, a zas na druhej strane je tu aj osud a nahoda, a podaktorym veciam, lem mozeme dopomoct. as itak , moj nazor.inak drz palce, idem na pohovor, tak dufam aj ja 😀
@vafinka drzim pasticky
@tinkatinulka to čo je za žart.......však to je strašné!!!!!!............no mne je už dnes trošku lepšie dnes som ešte doma a zajra ak sa nič nezmení a nebude mi horšie. Tak nech to všetko čo musíš brať pomôže a držím palce ......ale neber toľko vitamínov stačí ti kyselina listová ostatne vitamíny daj preč v konečnom dôsledku ti to môže aj uškodiť 😉
@olivia31 No vitamíny beriem s rezervou ale lieky co mam nariadene od lekarov musim..si pripadam ako 80 ročná žena, ked ešte pred dvoma rokmi som bola zdrava ako rybka
@tinkatinulka chápem to mi je jasne to čo ti predpísal lekár musíš brať tak ako píšeš tie vitamíny treba brať opatrne .....no dúfam že ti tie lieky pomôžu 🙂
@olivia31 Ved to dufam aj ja len sa bojim ze este na endokrnologii mi daco najdu a padnem na rit
@tinkatinulka ani si nepripustaj, ze ti cosi najdu, nic ti nenajdu, to sa neboj, a ani sa na to nepokusaj mysliet, jasan??
baby, inak som asi pohorela ale neviete mi niektora z vas pomoct, v tom, ze by som si chcela cvicit excel a dajake materialy k tomu, ale take jednoduchsie, neviete mi poradit?
@vafinka preco si to myslis???
ja mam si ce z office aj skusku ale som z toho jasna, iba to co potrebujem a nejake grafy to som už aj zabudla čo sa tam robi..a o aku pracu si sa hlasila? ja rozmýšlam že skočím k tomu endokrynologovi co je tu v meste, zevraj berie aj prednostne tak zaplatím a budem vediet na com som..dochadza sem z banoviec..inak som obvolala TN aj ZA a nikde ma nezoberu
@tinkatinulka neboj nič nenájdu bude to ok len treba tomu veriť
@vafinka neboj sa laparka sa dá zvládnuť ja som už mala tri lapar. operácie ....bola si na pohovore ohľadom práce?
@vafinka a ty budes mat laparki pred MS alebo po MS?
@tinkatinulka
@olivia31
takze laparku budem ma tpo ms, a co mam od toho cakat, teda co ma caka??? budem mat po tom aj bolesti?? bojim sa ako pes, vrrrr. no bola som o administrativneho pracovnika vo financnom centre, ale asi som moc nezabodovala. sice ten princip vzorcov viem, ale nie rucne, neviem si spomenut. ach jaj, asi som viete kde,
@vafinka to znie nejak zložito..neboj nic, budes v nemocke tak 3 dni.po narkoze bol brutal den ale potom oki
@tinkatinulka ze diky, si ma povzbudila ☹ ☹ , asi tam nejdem 😖 😖 😖 😖 , a daju mi po nej aj najest??, no musim trenovat a makat na sebe ved vcera som dala 7km pesi a doma este 12 min na bycikli, , okrem cvicenia a aj na pc, sice niekotre veci viem a hodne nie, to take zlozitejsie.
baby, inak ked som prisla domov, tak muzik v kuchyni to pohlad nevidany ale uzasny, skrabal zemiaky a robil hranolky, juuuj, skoda ze to neuvidim zas dlhsiu dobu a keby ste videli ten utrapeny pohlad, ze je tam, chiiii. a hned veta: no to je hrozne, za cely den som nic nespravil, akurat iba co som zemiaky oskrabal. ved furt stojim iba v kuchyni 😀 😀 😀 , no ale som sa zasmiala 😀 😀 😀 😀 😀

@tinkatinulka Ahoj aj tebe prajem krásny deň tak to je super držím palce ja som si dnes zobrala voľno lebo som stále ešte poriadne chorá dnes som bola u lekára a predpísal mi antibiotika tak a to som tušila nebrala som ich ani nepamatám aj 5 rokou a teraz keď potrebujem biť v naj kondícii ☹