Zúfalé snažilky po mimotelovom oplodnení
Roky sme sa tešili na chvílku ked si povieme že je ten správny čas na to aby sme mali naše vytúžené babatko. Snažíme sa už druhý rok a babatko stále nemáme. Našou jedinou šancou, podla lekárov je IVF.19.10 sme boli na ET, 28.10 kolajnice na teste,a 7.11 spontany potrat. Zlomilo nás to oboch. Ďalšie vyšetrenia, lieky, vitamíny a nekonečné natahovanie sa s poistovnou.Náš ciel: následujúce IVF a tehotenstvo bude úspešné. Ako na to?
@mili78 myslim že hej on si urcite chce o tom konstruktívne pokecat my sme to tak vzdy mali pokecali sme o vsetko co nas len napadlo..len teraz stagnujeme zarabame na to dalsiu moznost lebo to bude sakra drahe..ale dame do toho maximum a verime..no ja som magor na vecicky ja to zbieram už roky, vzdy ked sa mi nieco strasne pacilo a bolo v super cene tak som kupila, neverim na poery lebo možes mat vsetko a nic sa nestane a naopak..proste pokial neporodis zdrave babo nic neni iste
@tinkatinulka ...ja mam z neho odzaciatku velmi dobry pocit a hlavne to si cením, ze mi nedával zbytocne nádeje, snad sa nam to spolu podari 😒 ved teraz budeme aj my dlho stagnovat a ak sa mi uz nepodari muza prehovorit, tak uz zastavime nadobro ☹
@mili78 no asi potrebuje imulz..ja som mohlo zobrala ku kamoske co sla na 8 pokus, a už zplanovala aj 9 a ze potom koniec..a bac..dnes už babulko v brusku presli roky sklamani a kadecoho..a on len kukal na jej brusko ako puk a nechapal..bala som sa terapie sokom ale asi som to potrebovala tiež
@tinkatinulka ....tak to ten moj by nesiel nikam, je uplne nasr..y a vytoceny, ze len kopec prachov a nervov a ze naco to, ze ked to raz nejde tak to nejde a bla bla bla 😒
@mili78 joooj tot ja poznam..stresuje nielen seba ale hlavne teba..on si to neuvedomuje mohol by si s mojim poda ruky..ale neboj prejde ho to moj po 3 pokuse povedal dost a už ani nic neries haha neries..a planujeme že hadam skusime 6 pokus..ale musela som ho uplatiť 😀 😀 😀 napisem do IP?
@tinkatinulka ...no na tvojho aspon uplatok plati, ale moj ked sa zatne, tak koniec :( no napis mi, som zvedava co zabralo
@vafinka Teda tak to musis byt riadne unavena. Prave rozmyslam ci by som to zvladla vôbec normalne fungovat po prebdelej nejednej noci. Ale snad to prejde a zacne pekne spinkavat v noci, tie zaciatky su teda riadne tazke.
@mili78 prepac som vpadla diskusie ale neda mi. To ze ti to povedala znaci ze ti chcela poskodit a ak,jej uveris aj sa jej to podari. Poviem ti o sebe. Mne dal kamos kontakt "overeneho" liecitela, kt. My po telefonickej konzultacii povedal, ze podla datumu narodenia postavenia hviezd nikdy nebudem mat dieta. Strasne som sa nastvala, poslal som mu 500 korun a uzavrela som to s tym, ze ved sa uvidi. Po tvrdom boji a ivf mam dceru. Keby som mu uverila, lebo sila myslienky je obrovska, ktovieako dopadnem.
Nieco take povedat zena zene, to je hyenizmus a je fuk ze ci to je vestica alebo co...
@mili78 podla mna, kazdy kto toto vyslovi to nemoze mysliet v dobrom. to je ublizenie slovom.
pozri ja som otehotnela na 9. transfer z 3. ivf bez akychkolvek ocakavani. hcg som mala vzdy 0, nic proste ani tuk. V decembri som isla do navratu vybavovat papiere na adopciu a vo februari som si odskocila na transfer, nech tam embrya nesusim len tak zbytocne a otehotnela som. Narevala som sa za tie roky 5 rokov do vankusa strasne. Nastastie moj manzel bol velmi silny a vzdy ma podrzal, stale opakoval ze neexistuje aby sme mi dvaja nemali deti. Po case mi to prislo uz ako fraza a pocuvala som jednym uchom dnu druhym von, ale spatne si uvedomujem, ze keby to vzdal aj on, tak neviem neviem.
teraz sa snazim o druhe, zo 4. ivf 3 transfery neuspesne, ale nevzdavam to. neboj, das to aj ty! Hlavne zi ako sa najlepsie da. Mne zrejme pomohlo aj zmierenie sa so situaciou a akceptacia adopcie, tazko povedat. Je to medzi nebom a zemou.
@ada274 ....tak ako vidim mas toho za sebou az az...je to uzasne, ze sa vam to podarilo a pevne drzim palce, aby sa to podarilo aj druhy raz 🙂 ja by som bola za adopciu hned, ale manzel nechce ani pocut :( mne to obcas pripada, ze on nechce deti vobec a ze mu to vlastne takto vyhovuje ☹ ty si mala stastie, ze si mala v muzovi oporu
@lenocka004 vies aj som, ale cez den musim fungovat, najhorsie je to, ze ked sa nevie nastrojit hajat, tak sme hore aj 3 hodky, ale snad to ozaj prejde, a zacne normalne spinkat, niekedy to je ok a niekedy je to riadne na nervy. ale neboj, zvladla, najhorsie je asi to, ked prides z porodnice a zrazu hup do reality, ale da sa to, 🙂
@olivia31 aj kojime aj prikrmujeme, no tie caje, hm, na podpru kojenia, mna z nich sialene prehana, nemozem to jednoducho pit, snazim aj jest, ale mam hodne problemy z jedenim, doky mi povedal, ze je to normalne po porode, za cely den, zjem ledva jogurt, nasilu obed a cosi poobede, no maly prdka a kaka za dvoch, ale uz je to lepsie, a je pokakany tak raz dva krat za den, len to spinkanie a zaspavanie, to je take vselijake 😒 😒
@mili78 mili mozno treba vymenit manzela🙂)))...ale ber ma s nadhladom please dufam, ze sa ta to nedotkne🙂..ale tie liecitelky a kartarky nie su vsetky od veci, niektore vidia ako ti pomoct a stoji to za to skusit podla mna. mne poradili matersku kasicku a kvapky gynex a po nich som otehotnela, takze mi vlastne pomohli. aj cielom dobrej a skutocnej vestice, ktora tu danost realne ma, by malo byt, aby sa povzbudila a pomohla ti, priapdne upozornila na nejake veci, alo to zmenit. mne to bolo jedno akou cestou sa k malému dostanem, ci uz cez liecitelov, alebo lekarov, bola to spolupraca oboch tusim🙂. okrem tej jednej, o ktorej som pisala, mam same pozitivne skusenosti...ale spatne vies vzdy posudit, kto vravel k veci z tych kartarok. mne velmi vela veci povedali dobre, napriek tomu ze ma vôbec nepoznali. ja som tomu rada, lebo to mas take male upozornenia, ze co mozes cakat a pripravit sa na to trosku a aj tesit🙂.
@vafinka vafinka skus mu dat infakol, ten je neskodny, mozno mu horsie travi v brusku a ty si tiez mozes dat espumisan, ak kojis. sestra mala podobny problem, az bola v nemocnici, ten maly jej nie a nie niekedy zaspat, plakaval, potom dostal hnacku. v nemocnici jej tvrdili, ze babo ak je spokojne by malo papkat, trosku byt hore a spinkat. a tak dokola ked je novorodena. este ked bolo najhorsie jej dovolili dat polku smekty striekackou, ta zabrala vzdy a spokojne spinkal. este jej radili, aby ho budila na papkanie kazde tri hodiny, ze si tak zvykne na rezim a bude spinkat pravidelne a zakazovali jej ho krmit castejsie ako aspon po hodine, lebo ze ma v zaludku jedno mliecko este nestravene a uz ho krmi druhou dávkou a zmiesa sa to v zaludku s cerstvym, co tiez sposobuje nepokoj v brusku a nasledne nespinkanie. drzim ti palce a zelam vela pokojných noci🙂.
@tinkatinulka do pijavice tinča nečítala si novú správu od lienky 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 kua život 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 . Ja rozhodne nečakám do septembra neviem kde na to zoberiem, ale čo už 😠 😠 😠
@ria191 co sa stalo???
@ria191 jaj už som v obraze nebola som kukat na fore..no ide to dole vodou, vsetko smeruje len tak aby slovenske centra mohli rizovat
@mili78 no preskakala by som celu ameriku, od severu az po juh, vsetko by som si presla a najviac casu by som asi stravila v mexiku na plazach ach jaj, no ale pravdaze aj s malym aj s muzikom, sama by som nesla 😀 😀 ,nezavrhuj, to bol tam prvy pokus, teda taky skusobny, ze co zaberie , hm?
@vafinka no nech je to co chce, nech to rychlo prejde, ale je pravda, ze aj ja som malého asi prvy mesiac uspavala na rukach a potom ho vlazila do kocika, alebo postielky a aj v noci, niekedy to trvalo aj 20 minut a este som mu orikladala na licka plienku, alebo plysaka a on mal strasne rad a to ma doteraz tak sa opierat lickom o daco a skor zaspi.
@vafinka tak ako ti pise @santeema ja som ho davala na bok spinkat a raz na jeden a potom na druhy a urcite ho uc na manaska alebo mu priloz plienocku na tvar aby mal pocit bezpecia ako v brusku .....dietatko si este stale mysli ze je v brusku. Ja som neuspavala no moj mal zltacku tak stale spal . A chce ti aj cumel ? A preco dokrmujes ?

@tinkatinulka ...no uvidime Tinus ci sa tvoje slova splnia, ale ked nie tak si ma nepraj 😝 jéééjda, to ja by som sa zblaznila keby som mala doma detske vecicky...ja keby som aj bola tehu, ja zacnem nakupovat az tyzden pred porodom 😝 myslis, ze Koudelka vymysli nieco? ☹