Zúfalé snažilky po mimotelovom oplodnení
Roky sme sa tešili na chvílku ked si povieme že je ten správny čas na to aby sme mali naše vytúžené babatko. Snažíme sa už druhý rok a babatko stále nemáme. Našou jedinou šancou, podla lekárov je IVF.19.10 sme boli na ET, 28.10 kolajnice na teste,a 7.11 spontany potrat. Zlomilo nás to oboch. Ďalšie vyšetrenia, lieky, vitamíny a nekonečné natahovanie sa s poistovnou.Náš ciel: následujúce IVF a tehotenstvo bude úspešné. Ako na to?
načo myslíš,že dozrieť?no vlastne sme to mohli aj skor riešiť,lebo zakaždým som mala max.3 vajká a to len naposledy jedno embryjko a to len 6 bunkové,ale zas skoro sa ujalo 😒 takže myslím si,že ked nám dajú kvalitnejšie embryjká tak sa ujmú 🙂 a u nás je to všetko o peniazoch kedže obidvaja zarábame len 450 eur a ešte náklady do toho na dom a ešte už máme jednu požičku tak sme to nejak museli doriešiť 😒
@ivka3901 myslim akože dozriet tak psychicky..nato že volit tuto cestu..a aky si mala posstup embryjok?
ja mam 5x IVF, 3x nebol vklad nakolko sme sa zastavili v stadiu 2-3-4 bunky a viac sa nedelili, 1x sme mali 8 bunkovu 1tkovubna 3 den, to bolo aj tehu do 5tt, 1x vcasna blastocysta ale ta sa vobec nechytila..takže bieda velka. inak zrelých vajok 1-2-1-6-1 takže tiež bieda mam PCO takže vždy kopec malých
ahá no sme si povedali,že posledná nádej a šanca mať vlastné detičky ☹ lebo prirodzene to určite nepojde kedže aj ja aj manžel máme všelijaké diagnozy nebudem to tu vypisovať je toho dosť aspom si jeden druhému nič nevyčítame 😒 no aj ja mám za sebou 5 IVF zakaždým som mala ako som písala max.4 vajká a z toho len 2 embryjká ale 2 pokus sa podaril,ale v 9 tt MA a to som mala 6 a 8 bunkové embryjko a naposledy sme mala zas len 6 bunkové a skoro sa podarilo tak dúfam,že ked budú kvalitnejšie vajíčka a zároveň embryjká tak sa ujmú a dúfam,že budeme mať viacej šancí 😉
@ivka3901 mne tiež dr hovori že ja vynosím vsetko len problem sa k embryjkam dopracovat tiež sme tak divní že máme obaja nieco co nie je moc spucitelne s prirozdeným pocatím..
a ako si natom teraz?idete na dalšie IVF ?
@ivka3901 no nechcem ale tak nejak to k tomu speje..keby som aspon vedela ze bude ET..ale vsetko je vo hviezdach snažím sa nevovat hlavne praci, sak samozrejme treba dost €, ale aspon mam vyhovorku preco to nejde.
@tinkatinulka Tinuš neviem ale asi som ju nemala nikdy mi ju nespomenul doktor a to on je dobrý doktor aj vie dobre sono urobiť ...a cystu som mala ale keď mi robili odber vajíčok tak mi ju odsali v Heliose alebo nie ???,,,,,,.....no neviem možno bola sama som s toho na nervy už by to bola štvrtá laparka .....Bielika poznám však som tam aj rodila a už ma tam aj operovali aj som tam ležala vo 8.tt veď vieš keď som skoro prišla o môj poklad.....Môj doktor bol tiež v BB v nemocnici a bol pravá ruka Bielika..... Ja som tam už ako inventár na jeho oddelení......som s toho na prášky no veď ani mne to nejde do hlavy , že po pôrode .....či som sa ja dobre vyčistila po pôrode ma ešte napadlo. Lebo si neviem predstaviť , že v septembri pôjdem pod nôž a ďalšia hnusná narkóza to už by bola 7 a to je už fakt veľa ☹ ☹ ☹ ☹
@lemoni86 Ahoj zatiaľ mi nedal nič na to lebo som ešte nemala ani menzes po pôrode len minule som mala asi už prvú menštruáciu aj to neviem či to bol menzes lebo to bolo slabé 😒 .....a kojím tak mi ani nemôže nič dať . No uvidíme čo bude mám ísť znova na sono tak som zvedavá. Neboj nič dobre to dopadne. 😉 😉
@olivia31 ak je to endometrioza tak to ries co najskor je to hnusoba a sposobi ti Len problemy.
@olivia31 ahoj,@tinkatinulka ma pravdu je to pliaga, endometrioza sa zhorsuje kazdou mrchou a celkom rychlo... je na nu najlepsie tehotenstvo, proste nemat mrchu... ale ak este nechces ist hned do dalsieho tehu, alebo uz vobec nie, tak radsej si dat nejaku setrnu antiko.. co som si tak studovala tak je najlepsi liek Visanne tusim.. alebo skusit liecbu umelo vyvolanou menopauzou, no ani to nie je vyhra, lebo vacsinou sa to vracia a je to horsie a ta liecba ma casto neprijemne vedlajsie ucinky... uplne najlepsie je asi vyoperovat reprodukcne organy a mas svaty pokoj.. co viem tak na vajecnikoch je to najhorsie, vo vyssich stadiach ma z toho zena strasne bolesti... ja ta nechcem nijak strasit ale uz som si precitala o tom hodne, a ak to mas len take malicke nejake tak sa mozno z toho rychlo dostanes 🙂)
co sa tyka mna tak vcera som robila test rano a neg. len sa mi zda ze bol trochu vadny, bola cez neho cudna smuha cervena potom... ale aj tak asi netestujem, necitim absolutne ziadne priznaky okrem toho ze ma bolia prsia.. ale na furt pred ms.. :/ hmmm na krv mam ist v piatok
@tinkatinulka
@olivia31 ahojte kocandy, vidim, ze tu mame nove prirastky 🙂 inak oli a mas to moc vazne? a ozaj ten plastik a vecicky, ti uz poslem v dohladnej dobe, dobre? a vopred dakujem za to vsetko. tinus, maly je riadna zloba, ja som uz na prasky, a to doslovne, ja som neskutocne unavena. ach jaj, ☹ ☹ ☹ ☹
@vafinka no moja ked budem mat trosku vic casu tak zbehnem k tebe na kavicku a trosku ti ho pokocikujem tak na 15 min 😀 😀 aby si si oddychla
baby nestiham este citat kto kazdy je tu vseobecne natom, len chcem povedat .. aj ked to uz niektore vzdavate ;( viem ze reci ohladom typu ze netreba sa stresovat a to pride, alebo ze treba mysliet pozitive je tuna zbytocne hovorit.. chcem len povedat ze vam fakt uprimne drzim palce .. je to velmi tazky boj :(( 😔
@tinkatinulka 😀 berem, dojdi kludne 🙂
olivia31 dakujem si milá no hádam toto je naše ozaj posledné IVF s darovanými a potom si už ideme adoptovať sme rozhodnutý na 100percent 🙂
lemoni86 dakujem pekne fakt si to vystihla tieto vety počúvaam dosť často a po 9 rokoch útrapách sa možno každá dočká skor či neskor či svojho alebo sa rozhodnú ako my si adoptovať
tinkatinulka tak naber veľa síl či psychicky alebo fyzicky a podla možností hor sa do boja 🙂 tfuj tfuj tfuj
@vafinka len ten plášť tie vecičky si nechaj neposielaj mi čo ja s tým budem niekomu posuň alebo si odlož pre druhé. Neopováž sa ich posielať rozumieš nonono.
@lemoni86 tá cysta má 4cm krát 4cm tak neviem či to je malé ale asi nie že ????,
@tinkatinulka No dievčatá uvidíme 20.8 som objednaná na sono tak sa dozviem čo mi na to povie. ☹ No hlavne že výsledky čo mi bral krv na onkomarkery boli ok ....dnes som sa dovolala konečne . 😝 Tinuš na 15 minút kočíkovať to je čo vraj si oddýchne no to aspoň na hodinku dve nie 15 minút 😀 😀 😀 😀
@olivia31 ved ja som ju chcela len nakopnut ja viem že ked sa u nej zastavim tak to nebude len a chvilku ked dame kvakandu 🙂
@ivka3901 vcera som bola na navsteve u kamaratky, ktora sa zacala snazit o babo neskor ako ja...prednedavnom sa jej narodilo uz druhe dieta. nejak som ani nemala chut tam ist, ale sli sme.. uz vobec som nemala naladu sa tutululkat s jej babom, bolo mi to velmi luto ze ja stale nic, a hlavne teraz po tom ET.. 😔 no moj manzel k malemu prisiel a hral sa tam s nim asi 20 minut ako s vlastnym, ja som len na nich pozerala ako vol 😕 a zmohlo aj mna k malemu prist.. krasne babo. tak som nejak prekonala v sebe tu zlu zavist a tesila sa z jeho chichunania a blabotania... mala som sto chuti si to babo vziat so sebou 🙂 aj do manzela som drgla ze ci by si to babo nechcel uchmatnut 🙂 v podstate mi doslo ze ak by sme si adoptovali male babo tak by sme boli skoro rovnako stastni ako so svojim... dalo mi to dalsiu nadej ze ak aj vsetky mozne IVF nevyjdu a ja to s CARmi vzdam, tak napriek tomu budeme raz stastni s adoptovanym 🙂 povedala som to potom mojmu o tom, mal v tvari smutok z toho, na to este nie je pripraveny s takymto zmierenim, ale dal by sa nato. mozno je to u mna len chvilkovy pocit, ale budem sa snazit to v sebe zachovavat, nech som takto zmierena.... bude sa lahsie dychat, ved tie opustene stvorenia si zasluzia mat matku, matersku lasku... ja jej mam na rozdavanie kopec 🙂)) ... drzim vam teda velmi palce nech vam posledny pokus s darovanymi vyjde ... no ak nie, tak vam zelam nech sa coskoro dockate maleho adopciatka 🙂
@olivia31 no 4x4 to uz je taka celkom svinucha 😖 ... ale ak mas onkomarkery ok tak to mozno je len obycajna cysta... ono na sone sa javi ze je tmava, proste nie je naplnena vodou ale krvou. hovori sa jej aj cokoladova ... no uvidis co ti povie na sone... drzim palce nech to nie je nic vazne 🙂
@lemoni86 nemnozes zavidiet..nie pre iných ale pre seba to sprav..ja som takto brala deticky u nas v rodine..hlavne sestrine..cakaju už druhe a ja sa s s tým zmierujem už lepsie ako ked prislo prvé, zistila som že tie deticky za nas smutok nemožu a len a len nam to robilo zle ked sme sa distancovali od nich..4 dni po porode mojej sestry som nebola schopna ist do nemocky ju kuknut..revala som, total troska a teraz toho lutujem lebo ten malý si to nezaslužil..teraz som ta najstastnejsia krstna mama aj ked bez svojho babatka...a vedim že aj na náš čaká takéto štastie.
@tinkatinulka jasne 😀
@olivia31 ale ba oli, poslem ti vsetko, to si nemozem nechat, ani jednu vec, kopu veciciek som malemu ani neobliekla, iba tie polodupky, a v poslednej dobe, ked tak krasne kakosi, tak som sa mu ich aj bala obliect, aby ti na tom neostali flaky, no moja , to ma s riadnu mrchanu, kokso. a co s tym sa da vsetko robit?

@ivka3901 vies asi treba na toto dozriet, ja by som nevahala keby som vedela ze chyba je v mojich vajkach..moj je tiež už neverieci tomas lebo nejak straca vieru v AR, aj vsetkým CAR aj doktorom.