Zúfalé snažilky po mimotelovom oplodnení
Roky sme sa tešili na chvílku ked si povieme že je ten správny čas na to aby sme mali naše vytúžené babatko. Snažíme sa už druhý rok a babatko stále nemáme. Našou jedinou šancou, podla lekárov je IVF.19.10 sme boli na ET, 28.10 kolajnice na teste,a 7.11 spontany potrat. Zlomilo nás to oboch. Ďalšie vyšetrenia, lieky, vitamíny a nekonečné natahovanie sa s poistovnou.Náš ciel: následujúce IVF a tehotenstvo bude úspešné. Ako na to?
a pozerala som si aj tie talciva na nete, ale radsej som ich neprebrala. bo mi ukazovalo, ze su zavirovane, hmmmmm
ahojte holky...nazov Vasej temicky ma zaujal, tak dufam, ze nevadi, ked prispejem par pismenkami 😉 nas pribeh s mm zacal pred tromi rokmi, ked sme absolvovali nase prve IVF, a za ten cas sme absolvovali este dalsie tri. Vsetky boli neuspesne 😒 Takze viem, co prezivate a ze to nie je jednoduche.
Co svojim prispevkom chcem povedat je, aby ste sa nehrnuli prilis rychlo do dalsieho pokusu. Oddychnite si, zrelaxujte sa, dajte sa do pohody (hlavne psychickej). Kazde IVF je obrovsky zasah do Vasho organizmu a ma vela nepriaznivych ucinkov, o ktorych teraz ani netusite. Ja som na toto vsetko prisla zial sama na vlastnej kozi.
Ako tak sa dostat z toho vsetkeho mi trvalo viac ako rok za pomoci psychologicky a mojho skveleho manzela. Takze teraz som snazilka po mimotelovom oplodneni ale uz urcite nie Zufala.
Neberte Vas neuspech tragicky, teste sa z inych veci a az ked budete citit, ze zvladnete aj pripadny dalsi neuspech, dajte sa na to. Drzim Vam vsetkym palce, aby ste boli uspesne 😉
@wodanka dakujeme, si zlata, ja uz mam dva neuspechy za sebou a tento druhy pokus ma dorazil, a je tazko sa z toho vymotat. ja teraz moc nemam chut sa ist zas niecimdopovat, ale skor chcem vediet, kde je problem, a ci to ma zmysel bojovat, ci to mam vzdat, alebo skor co mam robit, ja sice neviem ake su nasledky po ivf, to veru neviem, ale dufam, ze to nebude az tak zle
@wodanka Ahoj, podobne ako vafinka.Určite sa nevrhame do dalšieho kola, u nás naše prvé IVF bolo úspešné ale skončilo potratom skor ako sme mali srdiečko. Teraz čakáme na výsledky vyšetrení a aj sa musíme naučiť žiť a nie prežívať.Obdivujem baby čo boli na tolkých pokusoch, pretože pre mna bolo hlavne psychicky náročné a teraz aj moje telo štrajkuje.Už máš plán na dalšie kolo?
@vafinka keby som vedela poradit, tak rada pomozem. My sme s manzelom presli snad vsetky mozne vysetrenia, ze preco nam to nevyslo, ale k nicomu sme sa nedopracovali.
Teraz s odstupom casu, kedy sa uz vsetko ako tak ustalilo a dalo do normalu, mozem napisat, ze pre kazde centrum (boli sme v troch) sme boli len dobry biznis. Nikoho realne nezaujimalo, ze preco tie pokusy predtym nevysli. Je to smutne, ale je to tak 😒
A co mi po IVF zostalo? Nic. Je to rok po poslednom a este stale nemam v poriadku hormonalny profil a cyklus, mam problemy so stitnou zlazou (zvyseny prolaktin), vypadala mi viac ako polovica vlasov (a este stale mi padaju) a rozhodena psychika, ktora sa len velmi tazko lieci.
Nemam nic proti IVF ako takemu, ale neisla by som do dalsich pokusov. Jeden, dva pokusy a dost, kym este nie je neskoro.
@tinkatinulka nemam plan na ziadne dalsie kolo. Chvilu sme s manzelom rozmyslali nad vkladom embrya (od niekoho cudzieho), ale nepojdeme ani touto cestou. V sucasnosti mame podanu ziadost o adopciu a cakaju nas povinne stretnutia, aby sme sa dostali do zoznamu cakatelov. Takze na nase dietatko si este chvilku pockame, ale urcite to potom bude stat za to 🙂
@wodanka mas pravdu, v centrach ich to nezaujima a aj my s muzikom sme fascinovany pristupom zevraj naj centra na slovensku,okrem toho ze je to neskutocne drahe, a este k tomu aj totalny nezajem, len tu nam daj prasulky a nevyzvedaj. no mna vysetrenia cakaju a mam fakt strach, ze co bude, u mna nikdy ani nebol transfer, som mlada, a podla nich zdravucka.
ja dufam, ze sa moje telo nebude nejak branit, a ze bude aspon troska posluchat, mna hodne drzi mandulik ale aj som vazne rozmyslala nad psychologom, lebo pre mna je staletazke o tom hovorit, vzdy si poplacem, a hrdlo mi zviera. tazko prezivam situacie, ked s a mi niekto pochvali ze jetehotny a momentalne mam stav ked vsetky deti neznasam. asi som zla. ale ja za to nemozem
@vafinka viem presne co prezivas. My ked sme zacinali, nasi znami este deti nemali. Za ten cas nasich pokusov sa narodili deticky vsetkym (asi 15 deti v ramci rodiny a nasich dobrych kamaratov). tiez som si kazde oznamenie o dalsom dietati odplakala a este stale to neviem dobre zvladat. Ale lepsi sa to. Psychologicka mi dost pomohla, ale hlavne aj cas. Ten hoji vsetky rany najlepsie.
@wodanka mne je fakt strasne tazko a neviem ci sa s tym ako tak vyrovnam, cele dni na to myslim, ze co som urobial zle, ked to nevyslo, je mi stale viac ako mizerne, ked to prvy krat nevyslo, tak sme si povedali ze ved neva, vedto vyzeralo dost nadejne, a aj mi bolo zle po psychickej stranke a ked som sla do druheho kola. bolo mi fajn, bola som kludna a vyrovnana a citila som ze to bude dobre a ze to vyjde az do opu, teda den po tom, a odvtedy len prezivam, ani nezijem
ahojte dievčatá,držím palce a verím,že raz sa určite každej z Vás zadarí.
My sme sa do centra dostali v roku 2010.Prvé IVF bolo neúspešné bez mrazáčikov, oddýchli sme si potom na dovolenke,o pol roka sme šli do druhého IVF,v tom bol ET neúspešný.Dala som si urobiť všetky možné vyšetrenia,na nič sa neprišlo,chodili sme potom k liečiteľovi,čo neviedlo nikam.Takže sme sa vrátili do centra pre dvoch mrazáčikov z 2.IVF,neujali sa ani tí.Vždy som verila,že sa zadarí,raz som sa šetrila a ležala,druhý raz fungovala lightovo doma,vždy to končilo biochemickým tehu.Aj ked som sa držala,pri telefonátoch,že hcg je negatívne som sa vždy rozplakala,plač pomohol a už som pomaly kula ďaľšie plány.Po Ket sme začali s mm chodiť k homeopatovi,pol roka na to sme sa dali na tretie IVF,zároven sme mali doma totálnu prerábku kúpelne a WC,takže bojové podmienky,mna chytil zápal dutín,takže mi museli prepichávať obe nosné dierky a brala som antibiotiká,ale ako som tak sedela v nemocnici som si vravela,že aj keď mi teraz život hádže polená pod nohy,teraz sa to podarí.Nechcem to zakričať,v marci 2013 čakáme Terezku a ešte nám ostali v centre dva mrazáčikovia.Mne v ťažkých chvíľach vždy pomáhala myšlienka,aby horšie nebolo a hlavné je ,že sme s mm zdraví. 😵
Držím Vám palce do ďalších bojov,trošku vypnite a užite si sviatky so svojimi láskami a blízkymi 😉
@annamary27 gratulujem k tehotenstvu. Je super, ze Vam to vyslo 😉 pozitivne mysliet je velmi dolezite, ale nie vzdy sa to da. Ja dufam, ze mam tie zle dni uz za sebou a ze nas s mm caka uz len to pekne, aj ked zatial neviem, kedy to bude. Ale verim, ze raz to urcite pride 🙂
@wodanka ďakujem, je mi povedomá Tvoja fotka prezývka,asi sme si dávnejšie písali,že?
@annamary27 je to mozne. Isty cas som tu byvala dost casto v roznych temach. Ten zaciatok Tvojho prveho IVF nasvedcuje, ze sme sa v niektorej teme mohli stretnut 😉
@wodanka ja viem, ze vies, chces helfnut, ale aspon jedno co si prajem je to, aby som konecne vedela kde je problem a jedine co ja chcem pocut, ze nikde, ze som fit ako rybka, tak potom to asi necham na prirodu,ano, ja si pojdem teraz po svojom, povenujem sa tomu co ma bavi a zaujima. teraz som tento rok zila len ivf a tym, co so seba narvem, aby bolo uspesne, ale uz na to vsio kaslem, nema to ceny, len zivim lekarne, a teraz si obeham lekarov, tak pojdujem tych, a hadam, buduci rok bude uspesny aspon na moje ciele, a to nehovorim o mimi, ale aspon o tom, co by som rada robila 🙂
@annamary27 Jej krásny výsledok.
@vafinka u zien sa velmi tazko zistuje pricina, ze preco to bolo neuspesne (pokial to nie je PCO alebo nieco podobne), Ja to do dnesneho dna neviem, ze preco to nevyslo a to mam za sebou vela vysetreni, vsetko su to len dohady. Drzim Ti palce, aby si sa rychlo z toho dostala a aby ste raz boli uspesni, ci uz cestou IVF alebo prirodzene 😉
@wodanka Poznám pár ktorý ked čakali na adoptívne bábo tak to prišlo samo a prirodzene.Ja si ešte nechcem pripustiť myšlienku že by som nebola raz mamou, a tak čakám na ten správny čas.
@wodanka Alebo je tých príčin viacej 😠
@tinkatinulka ja sa prirodzenemu pocatiu nebranim 🙂 bolo by to urcite super a krasne. Ale pre mna byt mamou znamena lubit svoje dietatko a vychovavat ho. Dlho mi trvalo prist k tomuto poznaniu a pripustit si aj moznost, ze nikdy nepocitim ako mi rastie v brusku, ale uz to pre mna viac nie je dolezite. 😉
babizne, jedny,kazdu capnem cez monitor, ked si poviete, ze to pricinu ma - ale nema!!!!!! sme zdrave!!!!!!!
@vafinka Jaaasne sme mladucké a zdravučké...toto je citát jedného Mudr. 😀
ja som si doteraz nepripustila a ani si nepripustim, ze sa nedockam, ja ssa dockam, aj ked to bude za 5 rokov, potom budem krasna maminka aj s vraskami, a nech!
alergia..........
@wodanka A ty máš pco alebo endometriozu?
@vafinka jojo na isté nemenované centrum..
@tinkatinulka 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 vrrrrrrrrrrrr

@tinkatinulka ja dnes ledva 12, nejak sa mi moc nechcelo, a ja to pozrem podla mapy, co mi je lepsie, ved to ma este kopu casu, ale ja musim kuknut spoje do tn, a vyzistit tam mesku, ze ako sa tam dopracem