Ako schudnúť bez počítania kalórií?
Ale žiadne počítanie kalórií s kalorickymi tabuľkami. Ďakujem
Malo podla teba jes. Skús si to hodiť do KT a odpadnes. Ale poctivo zapisuj. Môj muž si tak raz nahodil do tabuliek tvaroch vanilkovú z Lidla čo on zje na posedenie a povedal: na k..va už som dnes dojedol . Ono aj zdravo neznáma malo kaloricky. Pozri kolko čo má kalórií len susene ovocie alebo mrazom sušené. Pár gramov a tolko kalórií aj semienka.. čiže ľudia majú pomýlené dojmy s pojmami. A to nepíšem koľko má jedna cola alebo Kofola na pol litra kalórií. 1,5 čo niekto vypije ako nic je ako hlavné jedlo čo zje človek a vysmazane.
Takže keby si jedla malo, a malokalorickych vecí tak máš podvyzivu.
Vyskúšaj KT a budeš hneď v obraze že tvoj pohľad je zlý.
Malo podla teba jes. Skús si to hodiť do KT a odpadnes. Ale poctivo zapisuj. Môj muž si tak raz nahodil do tabuliek tvaroch vanilkovú z Lidla čo on zje na posedenie a povedal: na k..va už som dnes dojedol . Ono aj zdravo neznáma malo kaloricky. Pozri kolko čo má kalórií len susene ovocie alebo mrazom sušené. Pár gramov a tolko kalórií aj semienka.. čiže ľudia majú pomýlené dojmy s pojmami. A to nepíšem koľko má jedna cola alebo Kofola na pol litra kalórií. 1,5 čo niekto vypije ako nic je ako hlavné jedlo čo zje človek a vysmazane.
Takže keby si jedla malo, a malokalorickych vecí tak máš podvyzivu.
Vyskúšaj KT a budeš hneď v obraze že tvoj pohľad je zlý.
@bykaterina nic z toho co píšeš ja nejem. Ani žiadne semienka, ani ochutené vody, žiadne sladkosti, koláče, ochutené tvarohy, pudingy, sušené ovocie atd atd. Mam laktozovu intoleranciu takže mliečnemu sa vyhýbam, max tam bezlaktozovy syr, cottage a obycajny bezlaktozovy tvaroh ktorý si dávam niekedy na ranajky alebo na špenátové halušky.
@luizina čo je na príjme 331 kcal na raňajky zlé? nepýtam sa na zloženie, čisto iba na to “hrozné” číslo…
@biba_18 len tie ranajky su same o sebe ok, to som pisala len proste vypocet, ale ked sa k tomu pridajú 3 vyprazane stehienka a este neviem co, tak to za mna neznamena, ze velmi malo zje za den autorka. Za mna je najlepšie proste aspon par dni pri beznom stravovaní si preratat tie kalorie a byt v obraze. Zas tolko casu to nezaberie. Ja sama som bola prekvapena, ked som si skusila par dni ponahadzovat co som zjedla.
To je písané vo všeobecnosti ako si ľudia myslia že nič nejedia.
Skús si deň nahodiť do kalorickych tabuliek a uvidíš ako budes prekvapená. A bez toho aby si sa kontrolovala
Autorka, včera som dostala koláčik ako darček, kupovaný, čiže mal nutričné hodnoty na sebe. V 100g - čo bol ozaj že malý kúsok, (tri také by som zožrala na posedenie,) bolo 526 kalórií! Skoro som odpadla. Môj dnešný obed, ktorého bol kopcovitý tanier a bola som z neho plná, nemal ani 500 kalórií. Ak by som tie dva taniere dala vedľa seba, stavím sa, že väčšina ľudí by tipla, že koláčik má menej, lebo tých 100g vyzeralo úplne miniatúrne. Naozaj neuveríš, že ješ až až, pokým si to neskúsiš nahodiť do KT. Môžeš tu písať, že neješ veľa, ale ak nechudneš, tak proste neexistuje, že si v deficite. Ja chápem, ak má niekto problém so štítnou alebo je v prechode, tak to ide už ťažšie, sama na sebe to vidím. Ale ak mám deficit, tak proste chudnem. Nie tak rýchlo, ako za mlada, ale pomaly idú kilá dole. Občas mi váha stojí týždeň, ale potom sa opäť rozkyve smerom dole, len to chce ozaj poctivo dodržiavať deficit.
Odporúčam ti: to tvoje jem malo raz alebo dvakrát si zapísať do KT. Takisto výdaj ak máš hodný aj počet krokov.mozno budeš veeeeeelmi prekvapená
..dva kopčeky ryže sú 140g cca vo je už masaker veľa kalórií,hnedé mäso má dosť kalórií keby že zjem tri spodné stehná asi mnroztrhne. Neviem si predstaviť množstvo prílohy ktoré zjes. Cottage má cca 600kj ak si k tomu dáš rožok si na 1200kj. Ak zaratas tučný obed a tvoju kaiserku na raňajky a nemáš pohyb si akurát tak na dennom 100% prijme. Poznáme také prípady:nič nejem ale obed zje jak drevorubač lebo neje nič poriadne na raňajky ani si nič nedá doobedu. Naozaj si to spocitaj pre svoju informáciu čo znamená:jem malo. Ak chces kľudne to tu prídaj. Ale zápis si aj to čo zjes pomedzi to. Ovocie aj zeleninu.
Odporúčam ti: to tvoje jem malo raz alebo dvakrát si zapísať do KT. Takisto výdaj ak máš hodný aj počet krokov.mozno budeš veeeeeelmi prekvapená
..dva kopčeky ryže sú 140g cca vo je už masaker veľa kalórií,hnedé mäso má dosť kalórií keby že zjem tri spodné stehná asi mnroztrhne. Neviem si predstaviť množstvo prílohy ktoré zjes. Cottage má cca 600kj ak si k tomu dáš rožok si na 1200kj. Ak zaratas tučný obed a tvoju kaiserku na raňajky a nemáš pohyb si akurát tak na dennom 100% prijme. Poznáme také prípady:nič nejem ale obed zje jak drevorubač lebo neje nič poriadne na raňajky ani si nič nedá doobedu. Naozaj si to spocitaj pre svoju informáciu čo znamená:jem malo. Ak chces kľudne to tu prídaj. Ale zápis si aj to čo zjes pomedzi to. Ovocie aj zeleninu.
@veronicka88 súhlasím s niečím ale zas 3spodne kuracie stehná je nič. Teda pre mňa. A cottage isto nemá 600kalorií
@veronicka88 súhlasím s niečím ale zas 3spodne kuracie stehná je nič. Teda pre mňa. A cottage isto nemá 600kalorií
@anickaaa6aaa joulov nie kalórií 🙂. Ale teda ja osobne tiež používam kalórie a nie jouly na počítanie 🙂.
To máš ešte dobre. Ja som to po***la na plnej čiare.
Pri váhe 78kg som povedala že nedopustim aby som bola na osmičke 😭. Dopustila... 😩
Mám 89kg. A to som drobna. Som sama zo seba zhrozená no hlava blba to nechce zastaviť a netuším prečo .
Som závislá na sladkostiach, mám rada dobre jedlo ( rozumej vyprážané, hranolky,pizza....)
Keď sa aj spamätam tak mi to vydrží dva dni.
Už neviem ako mám ísť sama na seba.
@fadama ja som na tom podobne. Čo-to som aj schudla začiatkom roka - málo síce - ale aj z toho mála mám už zas niečo späť, neviem vytrvať. Cítim sa ako slaboch.
@anickaaa6aaa joulov nie kalórií 🙂. Ale teda ja osobne tiež používam kalórie a nie jouly na počítanie 🙂.
@gerrwie_girl ja kilojouly🙂odjakziva🤣
@veronicka88 viem koľko jem a viem ze jem malo aj podľa reakcií ludi ktorí vidia ake malé porcie jem.
@biba_18 len tie ranajky su same o sebe ok, to som pisala len proste vypocet, ale ked sa k tomu pridajú 3 vyprazane stehienka a este neviem co, tak to za mna neznamena, ze velmi malo zje za den autorka. Za mna je najlepšie proste aspon par dni pri beznom stravovaní si preratat tie kalorie a byt v obraze. Zas tolko casu to nezaberie. Ja sama som bola prekvapena, ked som si skusila par dni ponahadzovat co som zjedla.
@luizina kde som písala ze vyprážané stehienka? Robím všetko v teplovzdusnej friteze, stehná su iba okorene a uplne bez oleja takže mi nevkladaj do ust slova co som nepovedala. Vyprážané nejem uz roky
To si dala ale len jedno jedlo?obed či raňajky?neobedovala si?
Prvé čo treba vyradiť pečivo a chlieb a nejesť večer... mne sa podarilo schodnú vďaka jíme jinak
@swjetluska to je dobrá blbosť🤦♀️🤦♀️
Za mna príliš malo. Hladovanie je najhlupejsia cesta k schudnutiu. Ktorá ti paradoxne prida ďalšie kila.....
A to každý deň ješ iba jednu žemľu? 😀 pretože keď jeden deň zješ jednu žemľu ,ale do včera si mastila viac, tak zázrak sa za ten jeden deň nestane..
Akože chces povedať že si za dnes a bežné jes iba jednu kaiserku? Tak to by si bola kosť a koža.
Ty spomínaš to kurca stehno. Hod si za surová kolko jedno stehno má cez 250 g. Surové aj s kožou. A pozri kalórie. Myslím klasické stehno nie len ten spodok stehna čo predávajú.
Akože chces povedať že si za dnes a bežné jes iba jednu kaiserku? Tak to by si bola kosť a koža.
Ty spomínaš to kurca stehno. Hod si za surová kolko jedno stehno má cez 250 g. Surové aj s kožou. A pozri kalórie. Myslím klasické stehno nie len ten spodok stehna čo predávajú.
@bykaterina ešte som mala špenátové halusky s tvarohom a kyslou smotanou
@bykaterina ja cele stehná nejem, iba spodne takže darmo si budem hádzať do tabuliek cele ked to nejem
A všetko si presne odvážila či si dala len od oka, halušky si dala presne tento zoznamu alebo robila svoje. Pretoze miery ako kus/plátok/porcia nemusia byť úplne presne
Na mňa to pôsobí že nevieš nič o správnom stravovaní a kvôli tomu sa bojíš jesť čokoľvek aby si nepribrala. Takže odporúčam niečo naštudovať, napr kľudne aj z videí na YouTube, mne sa páči Dr Lustig, Dr Jason Fung, to sú odborníci a idú podľa štúdií, nie sú to klasické laické reči o kalóriách ako stretneš aj tu. A zatiaľ kým si to nastudujes a naučíš sa sama si vyskladať stravu, tak si kúp nejaký hotový jedálniček a jedz podľa neho. Podľa jedálnička nemusíš nič vymýšľať, zapisovať, to by ti mohlo vyhovovať.
Uz len to co si napisala, nevidime komplet cely den, len utrzky, skoro naplnilo tvoj denny prijem. Proste, s rukou na srdci, ked si podstivo budes jeden tyzden nahadzovat, ale naozaj vsetucko co zjes, tak za mna urcite nie si v kalorickom deficite. No vidim, ze si ides len svoje a vlastne je to cele tvoja vec. Zjavne si uverila tomu, ze ješ malo a basta, ale nechces sa pozriet na to, kolko to všetko dokopy ma kalorii. Skoro vsetki ti tu piseme to iste, ale ty si ides len svoje, tak potom ano, ješ malo a netusim preco nechudnes 🤷🏻♀️.
Žienky, prosím vás, ako sa počítajú váhy potravín? Napr ryza, cestoviny, zemiaky, mäso, v surovom či uvarenom stave? Ďakujem
Žienky, prosím vás, ako sa počítajú váhy potravín? Napr ryza, cestoviny, zemiaky, mäso, v surovom či uvarenom stave? Ďakujem
@julka21 najlepšie v surovom stave ale máš tam aj s hrncom a to sú varené vecí už.
Chystáš sa blbosti či jes malé Alebo celé stehno. Pointa ty si nič u nešla jesť a zrázu si jedlá aj halušky. Ideš si svoje a je to tvoja vec. Pekný deň prajem

Ja som začala chudnut az vtedy, ked som si začala vázit jedlo a davala si to do kalorických tabuliek. Nehovorim, ze to tak robim doteraz, ale na zaciatok to bol pre mna velky pomocnik. Na zaklade toho som uz po case vedela kolko cca si mam dat ryze, kolko zeleniny a pod. A teda ja som jedla viac menej vsetko, ale s mierou. Dala som si aj sladke, aj colu napr. Jedine co som na zaciatku uplne vyradila bol alkohol. Jedla som vela, vela ovocia a zeleniny... Ďalej vela cottage, tvarohu, ovsene vlocky na rozne sposoby... A zacala som sa viac hybat..