Koľko dní alebo týždňov po pôrode ste zavolali rodičov/mamu na návštevu?
Ahojte..koľko dní alebo týždňov po pôrode ste zavolali rodičov/mamu na návštevu?Mama mi volala už do pôrodnice že o týždeň dôjde pozrieť nebola som nadšená povedala som jej že to je skoro. Mala som veľmi náročný pôrod🙄 Dnes mi volala zas a keď som jej povedala že neviem kedy že možno po šestonedelí tak mi povedala že ale to nemôžeš ved ja som tvoja mama..Ale ja fakt neviem kedy mi bude ako tak lepšie atď. Som fakt ťa zlá,či ako?
Nechcela som Vás uraziť, ani som to nemyslela zle, ak to tak vyznelo, ospravedlňujem sa...každý to máme asi inak...aj teraz nedávno som bola po operácii, mamka prišla a pomohla mi - sama od seba, nikto ju nemusel volať, a mne to nebolo nepríjemné, bola som rada, že je pri mne - cítila som sa zle po operácii ...na druhej strane ak som si potrebovala oddýchnuť a byť sama, normálne som povedala, ale rešpektujem Vás názor a situáciu a tak ako to cítite, treba to povedať ...prajem skoré zotavenie 🙂
Akože 6 týždňov by nemala vidieť bábätko?
Myslím si, ze tato otázka dosť odráža úroveň vzťahu aký máte. Ked ma niekto s mamou veľmi dobrý vzťah, tak bude s nou chcieť zdieľať tieto radosti a s každým náročnejším vzťahom bude ta intenzita zdieľania radosti menšia. Ono to nie je výčitka, lebo predsa vzťah rodič a dieta ma byt obojstranný. Myslím si, ze v tomto prípade je na mieste urobiť z tvojej strany mierny ústupok a tak isto mama zo svojej strany ústupok. Neviem možno sa dohodnúť na stretnutie tak po 2 týždňoch doma. To je ústupok od teba a aj ústupok od mamy.
@janinah ono vzťahy medzi najbližšími sú obojstranne, to nie je len o tom, ze deti majú bezmedzne milovať rodičov, ono ti rodicia majú tiež vedieť tolerovať a rešpektovať svoje deti. Toto veľmi veľa rodičov nedokáže a nechce. Ono ak sa rodicia sťažujú na vzťah aky majú s detmi, tak možno by bolo vhodné aby sa pozreli na to ako sa správajú oni k deťom.
V utorok som prisla z porodnice a v stredu prisiel otec, za co som vdacna,. Hned bral s muzom deti na kupalisko, navaril. Po porode velka pomoc
a tefda ja mam s mamou velmi dobry vztah, hovorim jej vsetko aj spolu travime vela casu, a prave preto chapala vsetok cas co som potrebovala. aj keby to boli 3mesiace. tu maju vsetky babky pocit ze iba oni sa stali babkami a maju pravo vidiet vnuca okamzite.. ale ze my ich dcery sme sa stali matkami a potrebujeme toto nejaky cas spracovat to uz je na vedlajsej kolaji..
ked budem babka tak dufam ze budem takou chapajucou pre moju dceru, ako bola po porode moja mama pre mna
@janinah MIENI? to vnuca je nejaky tvoj majetok ked ti ho mieni dcera UKAZAT? alebo nejaka vec?
a prepac ale vobec ma nezaujima co si kto o tom mysli, myslim ze ked chce zena travit nejaky cas len s babatkom a muzom a navstevy prijimat az po nejakom case je to ok. tak isto je ok ked chce niekto navstevy hned ako pride domov. uplne ma zaraza ako si babky myslia ze ich dcery musia toto a tamto co si oni povazuju za normalne. mozno to co tebe pride “normalne”, tvojej dcere pride uplne mimo 🤷🏽♀️
Moji rodičia prišli v oboch prípadoch ešte v deň návratu z pôrodnice. Rodičia z manželovej strany po prvom pôrode sa mi zdá, že 4 deň po návrate domov a v druhom asi 10 dní. Nevadilo mi to ani v jednom prípade. Deti sú do rodiny dar a požehnanie.
@moni73 bporod odtrpim s ňou?🙄🤦preboha ako vo mne asi niesu tie správne hormóny alebo to moc prežívate ženy. Mama nebola pri pôrode ani nič podobné. V noci som porodila dva týždne pred termínom keď nik necakal a ráno poslala sms a foto malého. To akože keď ty si rodila tak mama trpela s tebou?🤦my máme dobré vzťahy beriem ju aj ako kamošku bavíme sa o kadecom narovinu ale mám rada svoj kľud atď. Ja som nikde nepísala že má prísny zákaz sem dôjsť len neviem kedy. Možno o tri týždne,možno po šestonedelí 🙃
@rk123 mňa zas zaráža ako mamu maju poniektoré ako za cudzieho človeka,ktorý sa musí doprosovať a naplanovať návštevu ,ak chce vidieť vnúča....ale nikomu revolver pri hlave nedržím,len si viem predstaviť ako to tu mamu-babku musí bolieť
a presne o tom to je-nikoho už nezaujímaju pocity toho druhého,nik nebude robiť kompromis,len JA a JA.....čo si kto zaseje to bude mať...
Len dodám,že ja som jedno vnúča videla prvýkrát ked malo 3 týždne a druhé ked malo 5 dní,ale nikde som sa nemusela doprosovať,keby som bola prišla k dceram v 1.den tak som vítaná,takže sorry,že píšem svoj názor aj ked toto nie je môj problém,len som chcela niektorým otvoriť oči,ale zjavne o životné skusenosti a názory druhej strany v tomto príspevku nie je záujem....len potom netreba vyplakávať,že babka nechce postrážiť vnuka...prečo asi....
@misinka0611 ako ja mám vysoký prah bolesti a nerada len tak oddychujem takže aj keď som napr bola včera na pokraji síl aj tak som rýchlo zvrtla polievku veď to sa varí samo,muž vyupratoval tip top než si nás bol vziať. Máme malý bungalov do 100m2,nie haciendu aby sme tu potrebovali asistenta😅za mňa je to narušenie sukromia
Kazdy to ma s mamou inak. Napr. ta moja zahlasila par mesiacov pred porodom, ze si berie dovolenku a pride mi pomahat. Hned som ju zrusila, ze nie dakujem. Mam muza, berie si dovolenku, chceme toto obdobie po prichode z nemocnice prezivat ako rodina. ALE malu videli hned ako sme sa vratili, len pri aute a s ruskami (zurila vtedy Corona). Ja som mala tiez porod z hororu, na nohach som nevedela stat viac ako 15 minut este na konci sestonedelia... Nasi si na druhy den urobili testy a prisli asi na 10 minut - podrzali ju a isli prec.
@rk123 tento nick janinah som si všimla že má veľmi staromódne názory a že je to presne ten typ panovacnej matky a svokry čo sa stavia na piedestál . Už som neraz krútila nad ňou hlavou,ak si chces zdvihnúť tlak odporúčam. Ja si pamätám nejaké perly ohľadom svätý jej dcéry ako sa jej do toho montoval. Neznášam takýchto ludi
@janinah tak isto ma predsa babka právo nestrazit dieta, keď nechce. Myslím, si ze ak si tu často vsimas témy, tak ak sa nejaká mama na toto sťažuje, že jej nechce babka postrazit dieta alebo sa nezaujíma, tak vždy dostane hubovu polievku. A stráženie dieťaťa nie je predsa o tom, ze niečo za niečo. Babka si pri strazeni dietata buduje vzťah s vnucatom, áno pomôže to aj deťom, ale hlavne jej do budúcna. Prepáč to sú také veci, ze ty toto a ja na oplátku toto a keď ty nie, tak ani ja. Už máme byť dospelí a rozumní na to zhodnotiť a tolerovať druhých. A nie ani ako rodicia nemáme na nič právo a áno aj ako rodicia mame povinnosť sa doprosovat vlastným dospelým deťom ak niečo chceme a nie, ze si prídeme a nárokujeme na niečo. Tým ze som matka predsa nezanena, ze som niečo viac a ze mam právo na zasahovanie do života môjho dospelého dieťaťa, len preto, lebo som matka.
to mas fajn, ked mas takeho muza, môj bol pracovne tak vytazeny, ze v jeho pripade na domace prace nebol cas. 😕
a keby som aj bola fit po pôrode a zvladala vsetky ostatne veci, isto by som mamu pozvala hned v prve dni, aby som jej s laskou, uctou a dôverou dala do narucia jej vnuca. Pre mna to bol jeden z najkrajsich momentov,na ktore nikdy nezabudnem, ked som jej dala do narucia vnuka a ona plakala od stastia. ❤
@elizabet173 nie neohlasili,tolko stali nad postielkou a cakali az sa zobudi,az nakoniec ju vytiahli,rozbalili z perinky a natrasali na rukach...ked ju dostatocne vynatrasali,dopili kavu,zjedli chlebicky,svokor dopozeral formulu a isli domov..a nam zacala druha šichta,lebo dcera nespala,s kojenim sme este bojovali,takze opat do vecera plac...keby to bola rychla navsteva s malou pomocou,tak nepoviem..ale toto nie!
@simona92101 a to si dovolila?😵💫
Autorka áno názory janinah sa ti nemusia vždy páčiť, ale to sa nám stáva pri všetkých, ze sa nám názory druhých nemusia páčiť, osobne si ale o janinah myslím, že je velkym prínosom napriklad k zdravotníckym temam, kazdy sme občas taky, ze niekedy ludia súhlasia s naším názorom a niekedy nesúhlasia.
Ja som rodila na zaciatku covidu, vsetko bolo zavrete, zakazane chodit medzi okresmi, takze rodicia zijuci 100 km od nas nemohli prist. Muz sice robil z domu, ale nema pracu, pri ktorej moze odbieham Len tak, takze na mna padlo vsetko - zotavit sa po tazkom porode, starat sa o dieta aj domacnost. Za pomoc mamy by som dala vtedy hocico. A bolo mi luto, ze nemohli prist sa pozriet na drobceka. Svokrovci nepouzivaju ani internet, im som dala fotky vytlacit a poslat postou.
vy ste tu niektore otrasne zenske bez kuska empatie. Autorka si neprisla po rady, ale pre pochopenie, to je prva a dost zasadna vec. To, ze vy nemate problem si pustit k sebe po porode celu familiu, neznamena, ze to tak ma kazda. A to kludne moze mat uplne krasne vztahy s vlastnou matkou. Ze vy potrebujete aby vas niekto doma obskakoval a upratal vam a navaril je zase iba vasa vec, ine zeny tuto potrebu nemaju, v pohode to zvladne ich partner alebo ony same a chcu si spoznavanie sa s cerstvym babatkom a vsetko okolo nechat iba pre seba a partnera, pretoze su to tie najintimnejsie chvile. Nie kazda ma bezproblemovy porod, bez poporodnych blues, bez poraneni a s rychlym hojenim, ze by mohla chodit do nakupakov na kavicky hned na druhy den. Ale to vy absolutne neviete respektovat a radsej tu urobite z cerstvej mamy absolutne neschopnu a necitlivu osobu, nehladite absolutne na jej potreby, len preto, lebo si nechce hned ku sebe nasackovat mamu, hoc by to bolo aj len na 5 minut. Co je teraz kazda zena po porode nesvojpravna a nemozu sa respektovat jej pocity, najma v dobe, ked sa jednoducho ludia dokazu spojit aj cez videohovor alebo poslat fotky babatka? Je mi z vas na grcanie niektorych, ozaj, zamyslite sa.
@basska_b
@domka222 bola som zvedavá na názory a nie neofrflem ich len s nimi nesúhlasím. Prepáč že som v šoku že dvom dospelým ľuďom čo spolu žijú musí ísť pomáhať uvariť a upratať či už mama alebo svokra. Pre mňa nepochopiteľné. Nič viac,nič menej. Keď to niekomu vyhovuje tak nech ma pomoc aj mesiac.
@lalala94 💯percent súhlas. Niet nad súkromie a hlavne tiež si chceme vychutnať tieto čarovné chvíľky ako rodinka
@barbora0308 akú oporu? Prepáč ale nejak tomu nerozumiem. Akože má má pokutovať kvôli sitiu?alebo kvôli tomu že som stratila veľa krvi či má byť oporou keď budem kojit alebo čo?To má fakt zaujíma ako to myslíš. Mám manžela, to je moja polovička a otec môjho dieťaťa.
@ibrunova píšem že ho už videla

Ja ta chapem, ked som rodila ja, tez sa dovalili všetci, no mlada blba ticho som bola
No zas, teraz mam 3 tyzdnove vnučatko, sla som v den ako dosli z pôrodnice. Ale iba ja a druha babka (kazda možno 30 minut) . Vies, ten pocit sa neda opisat, drzat si v naruci vnučatko, to je tak dokonalé, take nieco neskutočne...
Takze uplne chápem obe strany...