icon

Ako odhaliť čo spôsobuje opakované potraty?

michaelaray
3. okt 2020

Pred mnohymi rokmi som pri snahe o dieťatko o neho v 3tom mesiaci prisla. Bola som z toho dlho veľmi smutná. Minulý rok sa mi konečne podarilo porodiť dieťatko, za čo som veľmi vdacna.

Nedávno som o tom ako sa pripraviť na nove tehotenstvo po strate nenarodeného dieťata napísala clanok tu na koníku. Ohlásila sa mi jedna pani, že ona prišla v priebehu 10 rokov a tri detičky a vystriedala 3 doktorov, nikto nevedel na to prist, že prečo sa to deje. Nakoniec 4 doktor prišiel na to, že mala vysokú zrážanlivost krvi za ta sa v pupocniku zrazala až zablokovala prietok k babatku. Ked sa odhalilo v čom je problém, vedeli jej jednoducho pomoct a 4 dieťa sa narodilo úplne bez problemov.

Zaujímalo by ma z vašich skúsenosti, čo u vas alebo žien vo vašom okolí spôsobilo opakovane potraty. Napadlo mi totiž, že keby mali zeny nejaký zoznam castych a aj menej castych pricin, dali by sa rýchlo otestovať a zeny by nemuseli opakovane trpieť s každou dalsou stratou.

Strana
z2
kiki68
4. okt 2020

@rosalie1411 po prvom potrate, tam uz bola mola a vtedy sa riesila lepsia histologia a pod. Tiez teraz som mala kys listovu a aj napriel tomu to bolo knap s tou placentou. Cize v 12tt videli ze by to nestihalo a dopovali to do skoro konca . Mne sa tvori malo tych hormonov na vyvin placenty. A to suvisi s genetikou. Len porucha trofoblastu je neprebadana oblast. Cize skor zachranuju co sa da ked uz otethotnie zena

zuza3210
4. okt 2020

@raddkka vdaka inak pri samotnom otehotnení by to nemal byt problém ci

krisbar
4. okt 2020

@michaelaray neviem, ale vraj brania uhniezdeniu uplne v prvych stadiach...

raddkka
4. okt 2020

@zuza3210 to najskôr nie, ale vie sa to prejaviť okamžite po otehotnení a robiť tie zamlčané potraty v prvom mesiaci, keď ešte žena ani netuší, že je tehotná a vlastne to vyzerá, ako problém s otehotnením, ale realita je niekde inde.

zuza3210
4. okt 2020

@raddkka aha , lebo ja som si na tu mutáciu “prišla sama” kedže lekári nic neriešili a aj po jej zistení mi hematologicka nepovedala dokopy nic, len ze máte to .. snažíme sa síce len 4.mesiac ale tak aby som vedela dopredu co a ako

michaelaray
autor
5. okt 2020

@albertka1980 suhlasim ze chyba bude aj v systeme, pokial sa opakovane potraty beru za nieco normalne a nikto sa ani neunuva najst pricinu. Chapem ze mozu byt financne aj kapacitne nedostatky v zdravotnictve. Ale na druhej strane sa podla mna berie prilis na lahku vahu psychologicky efekt, ktory potraty zanechavaju na zenach.

michaelaray
autor
5. okt 2020

@butterfly333 neviem co pomaha na cytokyni, ani celkom neviem co to presne je. Mozno by si to tu mohla vysvetlit aj pre ostatne zeny. Dufam, ze niektora zase opise co na tie cytokyni zabralo.

butterfly333
5. okt 2020

@michaelaray no presne neviem vraj je to zápal v tele preto moje telo odmieta embryo pre neho je to ako cuzdie niečo.Ja už beriem všetko možné no nič nepomáha.

michaelaray
autor
5. okt 2020

@canerko netusim ani ja ci toxoplazmozu a rubeola mozu mat suvis s Downovym syndromom. Mozno maju aj ine zeny podobnu skusenost. Ja ked som bola tehotna, tak mi hned robili test na toxoplazmozu a este nejake dalsie virusove ochorenia popri tom co zistovali ci mam dost mineralov atd. Myslim ze zistovali tie choroby proti ktorym sa kojenci bezne ockuju.

michaelaray
autor
5. okt 2020

Robia sa nejake standardne krvne testy na Slovensku ked sa zisti ze je zena tehotna? Co sa v tych testoch kontretne testuje? Moze si ich zena vyziadat pokial ich nenavrhne gynekologicka?

zuza3210
5. okt 2020

@michaelaray určite,pozri cez Google .. sú stanovené parametre ktoré treba kedy zhodnotiť 🙂

michaelaray
autor
5. okt 2020

@butterfly333 rozne zapaly v tele riesi Tomas Kaspar vo svojich knihach o zdravi. ja som sa vdaka jeho info dostala z dva roky trvajucej bronchitidy, alergii na antibiotika a dalsich vnutornych zapalov a totalneho vycerpania. V tom stave akom som bola by som ani nemohla otehotniet, lebo moje telo nemalo vtedy kapacitu. O dva roky neskor som bez problemov otehotnela

butterfly333
5. okt 2020

@michaelaray toho nepoznám no pozriem sa na to.

butterfly333
5. okt 2020

@michaelaray a ktora kniha je to konkrétne?

basska_b
5. okt 2020

@michaelaray Super iniciatíva 👍 opýtajte sa aj v poradni genetičky, je veľmi zlatá a všetko podrobne vysvetlí.
https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna...

michaelaray
autor
6. okt 2020
michaelaray
autor
6. okt 2020

@basska_b dakujem za napad, vdaka vam som geneticku pozvala do diskusie, aby sa nam k tomu odborne vyjadrila.

butterfly333
6. okt 2020

@michaelaray ďakujem

krakornikovak
28. sep 2021

Ahojte dievčatá tak pridávam sa aj ja k vám v skratke 1 tehotenstvo bezproblémové a potom 6 x potrat a všetky výsledky negatívne . Teda okrem hematologie zistili mi syndróm lepivych dosticiek a aj napriek fraxiparinu to skončilo. A doktori už nevedia že čo ďalej. Tak nám nič iné neostáva len veriť ze to raz vyjde :D

rosalie1411
29. sep 2021

@krakornikovak na syndróm lepivych dosticiek sa dava aj anopyrin.. Ten si nemala? Možno nabudúce skus túto kombináciu. Nájdeš o tom veľa aj na MK.

krakornikovak
29. sep 2021

@rosalie1411 akurát idem od hematologicky a navrhuje takúto kombináciu tak uvidíme. Ale ďakujem

pietrula
26. nov 2022

@zuza3210 vysetrit si si ju dala ako samoplatca, ci ako?

pietrula
26. nov 2022

@krakornikovak v ktorych tyzdnoch si potratila?

jasminkaj
26. nov 2022

@michaelaray 5x som potratila v 11tt. Hematologička mi nasadila injekcie Clexane 0,4 od pozitívneho tehotenského testu (aj napriek ukážkovým výsledkom, čiže oficiálne žiadna diagnóza) a dnes mám 2 deti ❤️❤️

krakornikovak
26. nov 2022

@pietrula spravidla medzi 7 až 9 tt

Strana
z2