icon

Ako prebieha laparoskopia

tehulka2016
19. aug 2018

Ahojte, nenasla som aktualne k teme laparoskopia. Uz jedno dieta mam, a s mm sa snazime uz planovane o 2., ale nedari sa. Prvykrat som otehotnela takmer ihned. Doktor mi odporucil zistit priechodnost/laparoskopiu, kedze mozem mat po cisarskom zdrasty, alebo iny problem ktory brani otehotneniu. Chcem ist radsej na laparo, lebo mam dost rokov akurat na druhe babo, takze cakat a volny priebeh tomu uplne nechcem davat. Tie co ste boli na laparke,viete mi povedat ako prebieha? Co tomu predchadza, ake vysetrenia?a ako ste sa citili potom? A rada by som aj vedela ci sa vam potom podarilo otehotniet.dakujem

Strana
z2
michaela329
11. feb 2019

@alexwarring to je ten problém v školstve, dovolenku ja môžem čerpať len cez prázdniny... Takže cca 5 dní kým sa človek dostane z najhoršieho? 3 dni v nemocnici, to je aj dost.

alexwarring
11. feb 2019

@michaela329 prvy den prides len na prijem, operovat ta budu az druhy den a ak vsetko bude v poriadku, treti den ides domov hned po ranajkach. Ak si mozes zobrat niekolko paragrafov za sebou tak to ries tak, ak nie, zober si normalne PN na dva tyzdne, aby sa ti to aspon financne ako tak oplatilo

gadzurka
11. feb 2019

@kajus_a asi zalezi od typu zakroku. Diagnosticka lAparo je ina ako operacia 10 cm cysty. Niekto nema ani vyvody z ran, niekto ma, niekto ma 3 rany, niekto styri. Ja som prispevok napisala den po operacii, o rok si mozno tiez poviem nic strasne to nebolo. 16 h po zakroku sme vsak chodili po izbe uplne rovnako tazko, ako zeny po cisarskom, len s doprovodom.

gadzurka
11. feb 2019

@michaela329 robili mi to pocas menstruacie. PN som bola 3 tyzdne.

gadzurka
11. feb 2019

@eliska13 ja som mala velku cystu. Ked mas porod za sebou tak toto pre Teba naozaj nic nebude 🙂

jezkovyoci
4. mar 2019

Ahojte, pls nechystá sa niektorá z vás do Trenčína-nemocnice na zákrok? Potrebovala by som pomoc aj keď niekomu sa to bude zdať divné. V sobotu som sa vrátila z diagnostickej hysteroskopii, laparoskopii a chromopertubacie. Po príchode do nemocnice mi davali podpisovat informovany suhlas o zakroku, kde to bolo pekne popisane, co vam budu robit (na takom starsom papieri). A prave tento papier by som potrebovala od nich vypytat. Pri odchode som ich prosila o kopiu ale dali mi iny papier, zrejme sa pomylili a zistila som to az doma. Nasla by sa nejaka dobra dusa, ktora by mi tento papier vypytala, ked tam bude? Postovne samozrejme zaplatim. Nie sme z Trencina a dlho sa tam nechystame ist. Ten papier by mi velmi pomohol.

vendulka80
4. mar 2019

@jezkovyoci skor by som to riešila cez dokumentačnú sestru daného oddelenia lebo informovaný súhlas je doklad, chodia cielene kontroly kde kontrolujú, ci je to podpísané a cudziemu človeku do rúk to urcite nedajú.

jezkovyoci
5. mar 2019

@vendulka80 ja by som ale potrebovala len prázdny papier s informáciami o diagnostickej laparoskopii, atď. - bez vyplnených údajov.

epelino
17. apr 2019

Ahojte je tu prosim niekto kto podstupil diagnosticku laparoskopiu v TN nedavno? Rada by som sa spytala na nejake veci.dakujem

gadzurka
Autor odpoveď zmazal
barbborra93
31. máj 2019

@tehulka2016
Ahoj, pravdepodobne uz to nieje aktualne ale tak pre ostatne baby🙂

Mala som laparoskopiu dnes..
Pred laparo si musis spravit predoperacne vysetrenia to jest rengen pluc, ekg, anesteziologicke vysetrenie, krv a moc u obv.;) ja som na laparke v Malackach.. neviem si to tu vynachvalit. Nikde som este nestretla milsi personal ako v tejto nemocnici, mam zaplatenu izbu 30 e na noc ale.. sme dve na izbe mame svoju kupelnu telku satnik ladnicku.. kazda jedna sestricka co tu je je Poklad. Vecer pred mi robili klystir, robili mi ho aj dnes rano (v den oper) potom mi dali na izbe tabletku ktora na mna vobec nezaucinkovala, ale to nevadi. Previezli ma na salu povedali dali mi infuzku a potom dychat kyslik a ked som sa druhy krat nadychovala odvtedy si nic nepamatam😀 ked som sa zobudila mala som pocit ze som opita.. po 20 min ma dali na izbu, mala som este vyvod z mocaku.. dali mi 4 infuzky ktore trvali cca 3 hodiny dokopy.. a potom mi dali prec hadicku a isla som sa prejs.. rany ma vobec nebolia stale sa ma pytaju ci nechcem nieco na bolest ale ja naozaj ziadnu necitim.. mam nafuknute brucho to je jedine co je neprijemne ze sa citim ako v 5 mes (bodajbyy😀) xx
Cize za mna ak niekto vaha nad laparoskopiou tak hned do toho! Jasne ze je to stres ale naozaj naozaj to podla mna neboli..

A vlastne som naposledy jedla obed den pred operaciou a pit som mohla len do polnoci.. pit mozes akonahle skoncia infuzky a jest az na druhy den 😘

Neviem vam ale povedat ci to pomohlo nepomohlo nic lebo s doktorom som este nebola .

epelino
1. jún 2019

@barbborra93 ahoj mna to caka bud.tyzden.dost sa bojim ale dam to...aj budes marodovat? Drzim palce nech si rychlo fit.

mar_tina777
6. apr 2022

@gadzurka presne tak to je ako ste napísali... Prešla som si tým včera a tiež som si myslela že však to nič nieje.. bolesti veľké.. problém s močením tak isto... Museli cievkovat... A keď som prišla domov tak bez pomoci nevstanem z posteli... + Bolesť ramien po nafukovani brucha pri laparoskopii..

Strana
z2