Ako sa rozhodnúť pre dieťa bez obáv?

1. júl 2025

S partnerom mame velmi pohodlny zivot, sme zvyknuti na vsvoju volnost. Ale obaja by sme uz chceli dieta, len sa nevieme odhodlat. Cim dlhsie cakame, tym viac sme zvyknuti zit viac a viac komfortne a bojim sa, ze nam to az privelmi nabura zivot. Tie z vas, ktore ste predtym zili aktivne, dokazali ste sa zmierit zo stratou sukromia a z velkej casti aj identity? Nie sme zobrati, svadbu narychlo planujeme az ked otehotniem. Kedy ste citili, ze je ten spravny cas?

pribinak
1. júl 2025

Strata identity???? Neprehanas trochu?

Ale že dosť !!!

billy_jean
1. júl 2025

Zijes s priatelom v zahranici?

balerina2025
1. júl 2025

nikdy nie je uplne spravny cas. ..vzdy sa najde nieco, kvoli comu nie a nie...
lebo ten kto chce, dovod preco nie, si vzdy najde...ked psa chces bit, vzdy najdes palicu.

really8
1. júl 2025

Svadbu s priatelom planujeme az ked otehotniem😂😂 prosim oznac ma v buducnosti ked tu budes pisat ako si tehotna a on si ta stale nevzal😂

No nezmierila som sa s tym. Stale mi to mega chyba.

autor
1. júl 2025

@billy_jean zijeme v Bratislave.

autor
1. júl 2025

@really8 nerozumiem tvojmu komentu

gribka1
1. júl 2025

Vysvetlím ti? Kopec žien tu fňuká, že im muž povedal, že keď bude dieťa bude svadba a potom vycúval. A iný problém na svete.

gribka1
1. júl 2025

Ale k tomu dieťaťu, asi radšej nemajte, nie ste na to pripravení.

billy_jean
1. júl 2025

@billy_jean a prečo teda chcete mať dieťa? Čo je ten dôvod? A to síce nie je téma - ale kým nebudeš tehotná, tak on si ťa nevezme?

belllinka
1. júl 2025

Bolo to myslene tak, ze tu na koni je svadba alfa a omega zivota, ak nemas status “manzelka”, tak nie si nikto. Takze teraz tu budu riesit iba tu tvoju poznamku o svadbe 😂

belllinka
1. júl 2025

A ano, je to velka zmena v zivote, na “volnost” zabudni na dobre dlho.

mdse
1. júl 2025

Môj život je po deťoch úplne iný. Ja som iná, ešteže tak.. Mňa deti osobnostne zmenili k lepšiemu, bez nich by som síce oveľa viac pracovala v mojej profesii, cestovala, spala, asi by som aj hypo už mala splatenú. Ale život by bol prázdnejší a aj ja ako žena, tá materinská obetavosť človeka určite formuje k lepšiemu. Ak je to dobrovoľné a s láskou.
Ak už teraz vyratávaš, čoho sa musíš vzdať, tak deti nemaj, potom tu budeš písať zrútené statusy, ako svoj život nenávidíš. Píšem to v dobrom.

autor
1. júl 2025

Jaj, chapem uz. No, je to o tom, ze ja sa momentalne nechcem vydavat, kedze na to zatial nevidim dovod. Ak by sme mali byt rodina, tak mi to dava zmysel. A nie, nechodim so sociopatom, ktory mi bude tvrdit, ze si ma vezme ked to tak nemysli.

lucia13022023
1. júl 2025

Ak dieťa chceš, logicky tomu niečo obetujes. Ak to nie si ochotná podstúpiť, deti nemaj. Nemusíš ich mat.

dzulli1980
1. júl 2025

Bolo by naivné si myslieť, že váš život sa po narodení dieťaťa nezmení ... zmení a veľmi ... hlavne Tvoj život ... a čo sa týka tej "svadby na rýchlo, keď otehotniem", ešte si to premysli ... muži vedia parádne otočiť , keď ide do tuhého ...

balerina2025
1. júl 2025

mozno stratis volnost, a nadobudnes nekonecny strach o dieta, ale ten pocit ked pride za tebou a a povie ti ze ta lubi, je na nezaplatenie...

autor
1. júl 2025

Nechcem tu riesit svadbu, toto mame poriesene medzi sebou a uprimne je to asi najmenej dolezita vec v otazke spolocneho dietata.

really8
1. júl 2025

https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/ako-naznacit-partnerovi-tuzbu-po-sobasi-pocas-tehotenstva/

Napr taka najcerstvejsia asi, tiez si asi autorka nemyslela ze zije so sociopatom a celkom ju to dostalo. To iste sa moze stat aj tebe aj ked teraz tvrdis ze zarucenie nie.

majus2323
1. júl 2025

@belllinka myslim ze svadba pred plánovaním dieťaťa je viac ako potrebná... Možno nepopulárny názor ale myslím že pravdivý....

mdse
1. júl 2025

Inak milujem tie implikácie, že materstvo je vhodné len pre leňochody domáce, keď sa pýtaš špecificky na názor ľudí, čo žijú aktívne, ako moc im to zmenilo život.

autor
1. júl 2025

@really8 uz som sa vyjadrila, ze sobas nie je nijaky problem a mojho partnera nemusim do nicoho nutit. Je to spolocna zalezitost, s ktorou sme obaja uzrozumeni. Dalej uz nemusis projektovat tieto veci na moj vztah, diki.

kris_tin257
1. júl 2025

Je to 6 rokov a teda ešte stále sme sa s tým nezmierili, deti veľa prinesú do života ale rovnako toho veľa aj zoberú. Stále si hovorím že raz keď budú väčšie tak sa snáď vrátime k aktívnemu životu 😊

autor
1. júl 2025

@mdse Hupsik, uprimne prepac, ak som sa ta dotkla. Nebol to moj zamer. Len mam z okolia skusenost, ze kamaratky, ktore maju deti neziju zrovna aktivny zivot.

hopatko
1. júl 2025

No nie je to ako riadit vyvoj appky a aj planning je dost na figu.

marianarem
1. júl 2025

Ja som bola pred dietatom dost aktivna a zvyknuta na volnost. Mala som ho az v 40, skor to nevyslo, takze som na tu volnost bola navyknuta uz naozaj dlho. Ano, chyba mi teraz velmi, boli chvile ked som ozaj dost trpela kvoli tomu. Ale zase mam syna, ktory je este cennejsi. A urcite by som napriklad nehovorila o strate identity, ved som to stale ja, len mam dieta. Nezmenila som sa na niekoho ineho, hoci niektore veci vidim trochu inac a na niektore nemam skoro vobec cas. Moja osobnost je ta ista ako predtym. Strata sukromia, to tiez nepocitujem. Okrem volnosti este pocitujem jednu stratu, a sice pamat sa mi velmi zhorsila, to mi hovorili aj kamosky, co mali deti predo mnou.

billy_jean
1. júl 2025

@hopatko všimi si selektívne odpovede. Ale nie že to budeš projektovať na seba, omg 🙂

slniecko66
1. júl 2025

@really8 alebo nech sa ti ozve ako ju podviedol manžel a nechal samu s malým dieťaťom. Do toho musí riešiť rozvod a ďalšie problémy k tomu.

belllinka
1. júl 2025

@majus2323 mozno pre teba bola potrebna. Niekto iny zas nevidi dovod.

7komorova
1. júl 2025

Ahoj, mat dieta je ako mat najlepsieho priatela neustale pri sebe. Zatial mam babo, a ziaden problem. Chodime spolu cvicit do fitka, na nakupy, na dlhe prechadzky so psikmi (mame 2). V nicom to nie je problem. Neplanovali sme to, bola to “nehoda” ale ze nesmierne stastny.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre