icon

Chcem tretie dieťa. Kedy je ideálne ho mať?

xlucia
9. feb 2011

... ale neviem sa rozhodnut ktora alternativa je lepsia
bud pokracovat v materskej teraz, alebo ist o rok do prace a mat tretie potom. v prve variante sa mi nepaci byt tak dlho doma, ale medzi detmi by bol maly vekovy rozdiel. mam pocit ze po takom case na materskej sa uz nikde nikdy nezamestnam ☹ .
v druhej variante sa mi nepacia vacsi vekovy rozdiel medzi detmi
ake mate vy skusenosti?
tiez sa mi nepacia reakcie okolia, ked zistia ze uvazujem este nad babetkom... ako keby to nebolo normalne alebo co.
ake mate skusenosti vy?

midaja
13. jún 2011

ahojte možem sa pridat k debate? mi máme dvoch chlapcov 6r a 2 r.velmi by som chcela ešte dievčatko, ale ešte teraz asi nie, po tomto druhom porode sa cítim strašne vyčerpaná a neviem ako by to dopadlo keby bolo ešte tretie.maminy vy to ako zvládate s tromi ratolestami?

xlucia
autor
13. jún 2011

@midaja ahoj. aj ja to tiez preto odkladam. moji su straaaaaaasne zivi, behat za nimi s bruchom.... to asi nie

dadak
13. jún 2011

@adamkofjo to fakt je problem otehotniet, ak su rozdielne rh faktory? lebo ja tom mam tiez a tiez mam dvoch chalanoch...hm....a tak tuzim po dievcatku....

Baby, aj ja chcem velmi tretie a velmi tuzime po dievcatku...

tomika
14. jún 2011

@dadak držim ti palce aby vyšlo to dievčatko 😉 .

dadak
14. jún 2011

@tomika dakujem, aj za to zmurknutie...😀 sranda ako obycajne smajliky vedia vyjadrit niekedy to co citime...nie? a vy co? tiez by si chcela tretie? je to radost mat deti...nie?

tomika
Autor odpoveď zmazal
deticky123
16. jún 2011

ahojte maminky 🙂 my mame doma 3 deticky ch 10,d 5,ch 1,5r. v januari som potratila v 10tt 😢 ,velmi sme z toho boli smutni,ale detom sme to nepovedali,este by chceli dievcatko,aby sme boli doma 3:3,velmi som stastna,ze ich mam,su moj zivot 😉 vsetkym tehulkam zelam krasne tehulkovanie,snazilkujucim uspesne snazilkovanie a nerozhodnutym maminkam spravne rozhodnutie 🙂

denimi
17. jún 2011

@adrika3544 ahojky 🙂 , som tu nebola večnosť...nejako nestiham, sme uz traja, Oliverko sa narodil 17.5., čiže má dneska už mesiac, bol skôr koli nejakym mojim problemom s pečenou, ale vsetko dopadlo na 1, aj pôrod, maly bol hodnučký už od pôrodnice a vydržalo mu to doteraz..))) A je to fakt úžasnééééé, decka sú uplne happy, stale okolo neho behaju a su velkí pomocníci musim povedať, mala som troska obavu aby nežiarlili, ale ked sa na to ide s rozumom a zatiahneš deti do toho kolotoča tak by nemal byt problem ), sa citia potom dolezity aj oni 🙂)). Teraz stale lietam s kocikom vonku lebo tam mu je najlepsie a vecer zaspinka okolo 8 a spi do takej polnoci niekedy aj do 2 takze pohoda...No daj toto precitat tvojmu mužovi, to by v tom bol čert, aby sa nenechal prehovorit )))))))). Je to fakt parada a sme strašne štastní že ho máme. 🙂
potom napiš či to nezmenil názor..))
papapa

janulap
17. jún 2011

Babenky,ahojte,mozem sa pridat 😉 ??my tiez uvazujeme o tretom babatku....ale mne sa zda,ze len uvazujemem a skutek -utek 😀 Uz sme chceli minuly rok.Potom v manzelovej robote boli nejake zmeny,tak sme sa dohodli,ze teda pockame.zmeny prehrmeli,mnazela sa nijako nedotkli(az na to,ze z 3 zamestnancov tam ostal len on).Tak ze teda pokusime sa tento rok.....ale asi ani tento.Ve du nas na dedine nie je asi ziadna kočka tehu,sa smejeme,ze to nase by nastupilo do prvej triedy same 😀 A ked si to aj predstavim-nejake dievcatko alebo chlapceka s karafiatom v ruke,ako druheho septembra stoji pri ucitelke samé..... 😀 😀 😀 😀 Niekedy banujem,ze sme sa nepoponahlali trosku skor,po druhej dcerke,koli vekovemu rozdielu...

mywiel
17. jún 2011

@janulap a aké mas staré deti? Aky si chcela vekovy rozdiel? Ja si myslim, ze by som to teraz nezvladla kym maly nema aspon 3 roky a bol uz samostatnejsi...

janulap
17. jún 2011

@mywiel starsia ma 7r. a mladsia 5r.A vzdy som bola presvedcena,ze aj tretie bude tak 3-4 roky po tej mladsej...no nevyslo 😒 Ale snad aj vacsi vekovy rozdiel bude mat nejake vyhody 🙂

denimi
17. jún 2011

@janulap baby ja mam syna 10 a dcerku skoro 7 a teraz babatko mesacne a ten rozdiel si neviem vynachvalit ...🙂

janulap
17. jún 2011

@denimi ano?tak super 🙂 ja si to neviem predstavit.Moja segra bola po mne do roka.Potom mam sice mladsich surodencov o 17 a o 18 rokov,ale to uz bolo ine,ja som uz bola v zahranici,potom som sa hned vydala,bola som uz ovela menej u nasich 🙂

katecameron
17. jún 2011

@janulap tak to si potom chcela presne tak ako mam ja 1a 2dieta necele dva roky a 2a3 dieta 3roky vekovy rozdiel kedze ty ma sdievky urcite je to ine ako u mna moje chlapciska sa biju jedna radost myslím 2a 3 cize mne ten 3rocny vekovy rozdiel moc nesedí teraz keby som mohla zmenit tak urcite viac ako 3roky aspon5

teddynko
17. jún 2011

@janulap No, ja mám už veľké deti a veru som dlho nerozmýšľala, či kvôli veľkému vekovému rozdielu mať či nemať... a poviem ti, teraz si to užívam naplno, decká už sú samostatné, veľa pomôžu, dcéra uprace, požehlí, s malým veľa pomôže, syn pokosí záhradu... je to super.. a malý je dobručký..

denimi
17. jún 2011

vazne, neskutocne si to uzivam 🙂, este aby tatino mal trosku viac casu a bude to uplne genialne 🙂, zatial som s nimi skoro stale sama ale v pohode to zvladam, decka pomahaju su strasne zlati 🙂 ale asi tak do 8 vecer, ked ich nazeniem domov, maly zaspi a do desiatej mam estezavedene s nimi kym zalahnu))))

emita
17. jún 2011

nečítala som celú tému ale pridávam si, ak dovolíte, k obľúbeným. tiež chceme tretie (a už teraz sa naňho veľmi teším) a tiež sa nevieme rozhodnúť kedy 😀 ale už som doma 4 roky a ešte rok budem a už sa mi pýta aj zmena. tak sa asi prikloníme k variante väčšieho rozdielu. Alebo to necháme na Boha 😀 teraz máme 18 mes. rozdiel, čo je úplne úžasné, hoci na začiatku to dalo zabrať.

emita
17. jún 2011

@iwanna blahoželám, my sme tiež takto prišli k nášmu úžasnému dievčatku-že som dostala taký nápad aké by to bolo fajn... a o deň-dva to bola realita 😀 tak nech aj vám víde dievčatko, no hlavne nech ste zdraví a šťastní

emita
17. jún 2011

@mywiel moja prvotná predstava bola 4-5 detí. keď som vyskúšala jedno, povedala som si že 3 by mohli stačiť 😀 ale život mám pred sebou (nemám ani 30), antikoncepciu neužívame takže nikdy nehovor nikdy 😀

andrejka1974
17. jún 2011

ahoj ja som doma skoro 18 rokov a nelutujem najstarsi syn Jurko bude mat 18, Dianka ta by mala uz 15 odisla od nas ked mala 4 mesiaciky do nebicka, Simonko bude mat 14, Matusko ma 11 a Sinduska ma 2 roky a 8 mesiacikov a som stastna z takej velkej rodinky

dena
17. jún 2011

vsetkym, ktore chcete tretie dietatko, vam drzim palceky...my tretie uz cakame a velmi sa na neho vsetci tesime 🙂

deticky123
17. jún 2011

@janulap aj ja mam 3 deti s vacsim vekovym rozdielom 10r,5r a 1.5r a veru obidve deti si uzivali moje tretie tehotenstvo somnou,stale mi hladkali brusko a rozpravali malinkemu,bola som tehotna v lete,lezala som na lehatku a oni mi nosili vodu na pitie aj stolicku pod nohy,no boli uzasne a doteraz su! a pytaju si dalsieho clena,tak asi pockame 1-2 roky aby isiel najmensi do skolky,kazdemu z nich som dala maximum zo seba a ked isiel jeden do skolky mohlo prist druhe,potom tretie atd,musim organizovat programy pre 3 vekove kategorie co nie je vzdy harmonicke,utekat s velkym na klavirny koncert,potom so strednou na ihrisko a nakoniec malinkeho ulozit na obedny spanok.takze riesim a pubertu,detsky vzdor a aj plienky....je to moj zivot a mna to veeeeelmi bavi 🙂 🙂 🙂

tomika
Autor odpoveď zmazal
jahu348
18. jún 2011

ahoj s tretim babom neponahlaj. Ja som mala tiez 2 po sebe a tretie som chcela neskor tak po 35. Zial - nevyslo nam to :((( Teraz som mala 40-tku a pekny darcek budem mat- V oktobry sa nam narodi vnucatko takze babatka si este uzijem. Po prvych 2-och deti si nechaj odstup - potom si to tretie neskorsie lepsie vychutnas. Neboj sa vekoveho rozdielu. Starsie deti ti aspon pomozu.

janulap
18. jún 2011

babenky,dakujem.No som zvedava,ako tu budeme pokracovat,a co bude takto o rok 😉

mywiel
18. jún 2011

@emita tak to ta obdivujem, no ja by som si na tolko netrufla, ale ja mam narocné deti, spia len so mnou a zijem v zahranici, cize nemam tu rodinu co by mi pomohla. Tak 3 su u mna max. a uz mam 34r. to tretie planujem tak, ze rodit budem v 38r.

dena
18. jún 2011

@tomika uplne v pohode 🙂 a mozno aj preto sme si dovolili mat dalsie dietatko

mywiel
18. jún 2011

@tomika ja sa tochto nastastie tiez nebojim, mm dobre zaraba a to ani nemam MD, lebo zijem v zahranici a tu je MD len 3 mesiace a potom len RP. Vyzijeme z jeho platu v pohode a to tretie dieta viac nestoji ako dve, podla mna to velky rozdiel nie je, akurat platis zdravot. poistenie ale to sa da. 😉

dadak
18. jún 2011

no baby, to tretie by mi fakt bodlo...len akosi sa nedari...asi kvoli tej mojej ovulke, furt ju mam dakedy inokedy a niekedy sa mi zda ze ju nemam vobec...ale zacinam merat tu bazalnu teplotu, snad ta mi povie viac...a ku tym mojim dvom chalanom, by jedna baba bodla....ale to by som asi na 5 minut musela vymenit mm..😀

janulap
18. jún 2011

Baby,a platite si niektora aj DNP?ja som pri oboch tehotenstvach o tom ani nevedela,a pri tretom by som si chcela platit.