Dlhoročné migrény a snaha o dieťa
Ahojte. je tu zena, ktora pred otehotenenim uzivala dlhodobo /v mojom pripade od cca 13 rokov/ analgetika kvoli silnym migrenam a podarilo sa otehotniet? aky bol priebeh tehotenstva? My sme sa zacali snazit o dieta, ale obavam sa toho, ze akym sposobom ak otehotniem vydrzim tehotenstvo s migrenami. Paralen mi na ne nezabera. Len ibalgin alebo neurologickou predpisane lieky. Dakujem za vase prispevky.
@nikca_123 mam dve deti v pohode tiež migrény teraz sa snažíme o tretie ale migréna nieje určite to prečo sa nám nedarí.. A lieky beriem tak isto predpísané špeciálne od Dr alebo migralgin inak idem skapat.. V tehotenstve som niekoľko krát skončila v nemocnici pretože som mala také brutálne migrény že koniec vracala som 3 4 dní nonstop takže infúzie do nemocky asi 3 krát sa mi to stalo.. Paraleln nula bodov ale zvládla som a tu som.. No bolo to ťažké.. Co je ale pozitívne že pred deťmi som migrény nonstop celý mesiac fakt asi 5 dní v mesiaci ma nebolela hlava.. A do roka po pôrodoch som absolútne nemala žiadnu a teraz len pred MS a úplne v pohode dám si tabletku som ok predtým som mohla co som chcela 3 dní som bola mimo
necitam komenty, len ta chcem povzbudit, aby si sa nebala, ja mam brutal migreny, a tehotenstvo ma zachranilo doslova..mala som migrenu, len na zaciatku ziadne lieky nezabrali, utrpenie, ale potom asi vplyvom hormonov som nemala migrenu cele tehotenstvo...po porode sa mi to vratilo a je to znova v starych kolajach .D
pozeram ze si z bb.... poznam v BA jedneho fyzioterapeuta ktory pracuje uplne inak ako velw inych super fyzioterapeutov u ktorych som bola predtym... on proste vie na telo pozriet tak nejako inak... ak by ti cesta stala za to daj mu sancu parkrat uvidis hned sama ;) ked tak mi napis spravu. mne velmi pomohol a pomaha s chronickou bolestou chrbta. a bola som u asi cca 5inych fyzio. neuro. orto. akupunktura dvaja rozni atd atd. drz sa a vela stastia
Ja som trpela neskutocnymi migrenami predtym ako som ostala tehotna, bohuzial v tehotenstve som sa tomu nevyhla tiez, mne jedine co pomohlo bol flector, ked sa to uz nedalo vydrzat dala som si polovicku toho saklika a pomohlo mi to...u mna bol hlavne ten problem ze aj bez tehu mam chronicky upchate dutiny a v tehotenstve sa to o dost zhorsilo a tym ze sa mi tazsie dychalo tak som mala aj migreny castejsie...
@nikca_123 ahoj čakám 3mimi.migreny mam od 12tich rokov. Vculky mam 38r.kazda žena je iná. To tehotenstvo môže tvoje telo napraviť a migrény nemusis mat.. Je to veľmi individuálne. Citala som ze vcelku zdravo žiješ a snažíš sa vyhýbať spúšťačom migren a predsa sú. Neboj sa o tehu a nerieš dopredu co by... To moc dobrá príprava na tehu nieje... Neboj bude dobre a vždy sa to nejako vyrieši. Len počúvaj svoje telo ak ostaneš tehotná. Unavená? Oddychni si.. Hladna? Najedz sa. Stres? Eliminuj.ja som mala v tehu migrény myslím vo všetkých prípadoch v 1trimestri.pri dcére malinko. Pri synovi asi 3krat, ale posledná migrena bola šupa. A teraz pri druhej dcérke tiež asi 3razy..viem ze som dala 2 paraleny. Co je za normálnych okolností pre migrénu vysmech😁🙊ale ako vravím.. Telo inak funguje a zároveň aj chrani a hoci len malinko pomohlo... Predsa len aspoň niečo uľavilo a ostatné som už nejako pretrpela.. Alpa.. Masáž bodov ktoré povoľujú bolesti.. Vetranie a spánok... Bolo to na dlhšie ale prešlo, hoci hlava ma bolela ešte snáď 3dni ako po opici. A potom už som bolesti nemávala. Držím palce 🌹🌹🌹neboj sa toho.. Ak máš byť tehu, zvládneš to!
Migreny mam od 20 rokov tvajuce 3dni, vracanie, neznesiem ostry hluk, vidim divne svetlo.. pocas prveho tehu som mala migreny do 1 trimestra, po pôrode sa vratili cca ked mal maly 6mesiacov. Teraz pri druhom sa stratili hned ako som zostala tehu ale vrátili sa mi opäť ako som dokojila. Mala som aj lieky z neurologie, ktore sa ale pocas tehu nemôžu, dr kazala davat paralen, ktorý ale u mna nezaberal. Migrenu som mala každý týždeň a najhoršie to bolo vydržať v praci 8hodin za pocitacom.

@9lf9 zvladla si to, tesim sa 🙂 Mozno aj ja mam niekde skrytu silu na to to zvladnut bez liekov potom v tehu 🙂