Migréna v tehotenstve. Prečo sa môj prípad zhoršuje?
Dobrý deň, rada by som sa spýtala. Pred tehotenstvom som mávala migreny s aurou tak niekoľkokrát do roka, no teraz som tehotná v 21. tt. a v priebehu dvoch týždňov som mala už 4x migrénu. Je to veľmi nepríjemne. Zhoršili sa migrény niekomu v tehotenstve taktiež? Čítam totiž, že v tehotenstve sa zvyknú skôr strácať. No v mojom prípade opak je pravda. Ďakujem za Vaše skúsenosti.
Zial moze sa to rozne vratit a aj intenzita vie byt ina z zial lieky prakticky nemozes, ako novalgin je naozaj na lekarovi. Cize poradit sa s lekarom . Ja odporucam asi dva tyzdne infuzna liecba, nech do Teba rvu infuzky, to vie velmi pomoct. Mne to zabralo aj na migreny, co som mavala. Aj lekar odporucil, ze keby si mam prist na infuzku.
@gabistar presne ako ja. Som migrenik a pocas tehotenstva castejsie 2x za.mesiac ale fajnove 3 dnove.Gynekolog dovolil novalgin, tusim prve 2 trimestre sa moze, urcite sa opytaj neurologa alebo gyn.
@anonym_02806f ja som ich doteraz nemala. A teraz od 20 tt mi začali. Neviem čo ich spúšťa. Je to veľmi nepríjemné.
@petrao2 ja si dávam paralen. A neužívala si nejaké vitamíny? Magnezko, alebo. A po tom 6 mesiaci vymizli?
@gabistar magnézium nemozem lebo mo je z neho zle
Vitamíny som brala zo začiatku aj lieky ale ked neucinkovali tak som to do seba nepchala
Ano po 6 mesiaci uz bolo dobre
Nebolo mi zle,nemala som migrény
Dokonca som nemala migrénu 1.5 roka po pôrode
A potom to začalo znova 😒
Ja som mala v obidvoch tehotenstvach extremnu migrenu, ledva som videla na oci,nevedela som drzat hlavu naozaj extrem.. chodila som na masaz krku a chrbta do polovice a to mi ako tak pomahalo, plus klasika paralen a sem tam som siahla po novalgine ked sa to uz nedalo vydrzat, mna migreny drzali aj par dni, a samozrejme magnosolv pravidelne.. drzim palce migrena vie naozaj potrapit cloveka. Ja mam migreny od puberty :(

@gabistar presne ako ja. Som migrenik a pocas tehotenstva castejsie 2x za.mesiac ale fajnove 3 dnove.Gynekolog dovolil novalgin, tusim prve 2 trimestre sa moze, urcite sa opytaj neurologa alebo gyn.