Druhé dieťa po 35. narodeninách - za a proti
ako se zvladli tehotenstvo a porod po 35tke?Bojim sa moznych rizik.poradte ci ist do toho? 🙂
Je síce nečakám druhé, ale tretie sa mi narodí po 35 a zatiaľ jediný rozdiel vidím v prvom trimesti. Tentokrát som si tie nevolnosti ozaj užila dosýtosti 😝 No to vraj nesúvisí s vekom. Kamoška mala také hrozné nevolnosti pri prvej /to mala 30 rokov/ a pri druhej //34rokov/ ani nevedela, že je tehotná 🙂
Ak si zdravá a dieťatko chcete - hor sa do výroby 😀 😀 😀
@lilimoni ide o to že práve deti ťa držia v kondícii a nútia ťa držať krok s dobou vo všetkom, nehovoriac o tom že keď máš v neskoršom veku dieťa, vieš si to lepšie vychutnať, možem mu dopriať všetko o čom som ako 20 ročná ani nesnívala a starám sa o seba oveľa viac po všetkých stránkach..takže ja jednoznačne doporučujem každej ktorá si na to trúfa 🙂...ale prvoradé je zdravie..bez toho to nejde 🙂
Druhé dieťa som mala ako 37 ročná. Tehotenstvo v pohode, pôrod maximálne rýchly a úplne bez problémov (prvý som mala s vákuovým extraktorom - v 33 r). Obe deti mám zdravé (musím poklopať) 🙂 . Zatiaľ stíham všetko v pohode, aj behať popri bicykli 🙂. Chvalabohu, dcérka sa naučila veľmi rýchlo - akurát včera sme boli prvýkrát na bicykloch celá 4-členná rodinka.
Ak ste zdravá, v dobrej kondícii a cítite sa na to, prečo nie - hor sa do toho - držím palce 🙂.
@katka1601 Ja som mala prvé v 22, druhé v 34 a tretie čakám teraz ako 38ročná. Predstav si, toto tehotenstvo zvládam úplne v pohode, žiadne nevoľnosti som nemala (pri prvých dvoch som si to užila pri wcku každé ráno), je mi úplne super, všetko v poriadku, veľmi sa tešíme na bábo. Vobec si nepripadám stará, mám kamošku, ktorá rodila prvé v 40ke a ked to ona zvládala, tak aj ty to určite zvládneš.
Mam 37 a druhe dietatko sa nam narodilo v septembri 😀 Ocakavane, planovane. Medzi deturencami je 10 rocny rozdiel, ale je to skvele. Teda aspon zatial 😜 Prvy je chlapcek, druhe dievcatko. Velkou vyhodou je, ze mam dost casu na babo, kedze Samuso je uz "samostatna jednotka😀", maximalne mi pomaha a hlavne sa veelmi tesi. Co sa tyka tehotenstiev a porodu, kazde bolo uplne ine, ale obidve prebehli bez vacsich problemov.
Jediny rozdiel, ktory pocitujem je vacsia unava, ako pri prvom.
Pokial nie su zavaznejsie zdravotne problemy, dobre sa citite a babatko chcete, nevidim problem 😀
@lilimoni jejda pises ako keby 39rocna uz mala byt jednou nohou v hrobe. ved ked sa moja mala ucila bicyklovat behavali za nou aj moji rodicia co mali okolo 60r. takisto im nerobilo problem vytiahnut sanky do kopca 😕
ja si myslim, ze pokial obaja aj ty aj manzel po dietatku tuzite tak smelo do toho 35 naozaj nieje vela. kamoska ma teraz 38 a je v tretom mesiaci. ja mam 36 a tiez by som si este jedno dietatko priala ak sa zadari 🙂
Baby ja som nikoho nechcela podrypnut ale bohuzial poznam taku, co rodila ako 38 rocna a chuda dietko, lebo rodicom sa uz nic nechce 😠 preto som pisala, ze ked je clovek mlady duchom, tak hura dotoho 😀
@siska53 hahaha zlata, dakujem 🙂 vyzeram na 17 a niekedy sa tak aj citim 🙂
@katka1601 prve dieta som mala v 33 rokoch a druhe v 36 rokoch. Zvladla som to 😉 . Prve tehotenstvo bolo ukazkove, ani velmi zle mi nebyvalo. Pri druhom som dost vela vracala a to az to 6 mesiaca a mala som tehotensku cukrovku, ale tu moze mat zena v kazdom veku, nie len po 35. Mala som dietu a merala som si inzulin, inak som nebrala na tu cukrovku ziadne lieky, nic, proste dieta a upravena strava. Dalo sa to zvladnut, kedze aj tak som vela vracala a nemala chut na nejake sladkosti ako to obcas v tehotenstve byva 😀 . Obe dcerky su zdrave a krasne....ak chces druhe dietatko, tak do toho chod 😉
Ja mam 42 rokov. Tretie som porodila ako 36 rocna. A treti porod bol najlepsi. Teraz mam 42 rokov a 18 rocnu dceru a 8 a 6 rocnych synov a kolko razy poviem ,ze som rada ,ze ich mam. Dcera ma uz svoje zaujmy.Keby nemala chlapcov by sa veru doma nudila.Takto chodime na rozne podujatia ,kde stretavam kopec ludi.Keby uz mala len dceru sedela by doma.
@dievcatko79 si sa pomylila v adresatke 🙂 ale veru,nevyzeras..;) mne tiez nehadaju 40,vsetci su akor v soku,tiez vyzeram mladsie.
@katka1601 ja mam prve po 36tke, mam vela kamosiek, co tiez rodia prve alebo druhe po 35tke a bez komplikacii. Ja osobne v suvislosti s vekom som nemala ziadne problemy doteraz v tehotenstve. Akurat mam oslabeny krcok maternice, ale to suvisi skor s mojou konizaciou, ktora bola pred 2 rokmi, ako s vekom.
@siska53 jaaj prepac 🙂
@katka1601
Prvý syn sa narodil pred mojími 20 narodeninami. V tej dobe to bolo bežné a mladých mamičiek bolo veľa...
Druhý syn sa mi narodil keď som mala 27 a bolo to akurát pre bračeka aj pre mňa....
No a v 35 hormóny pracovali na plné obrátky tak som sa sa manželom rozhodla ešte pre diaťa, ale tento zázrak neprišiel tak rýchlo ako som si želala...Čakali sme 5 rokov.
Medzitým porodili 2 priateľky tiež okolo 40. narodenín... Tak moja vytúžená dcérka prišla po 41. narodeninách a je to veľký dar a radosť pre celú rodinu...
Hodnoty mám usporiadané tak , že nič dôležitejšie v živote nie je ako moja rodina a aj keď je človek možno viac unavený už sa nenaháňam za bývaním , autom a iným materialým.... Žijem temto ktoré vyhovuje rodina a vážim si každý deň s dcérkou.... Je to veľká motívacia nestárnuť a objavovať s ňou svet 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Ja som mala 34r. v aprili a bohuzial Este nemame deti, nedari Sa 😞 no Budeme Sa snazit dalej, nech aj do 40tky 😄