icon

Ja už neviem ako ďalej, nedarí sa nám počať

siska266
20. nov 2018

Ahojte, už 2 roky sa snažíme o bábätko, navštevujeme centrum pol roka, podľa nich sme zdraví. Ja mám priechodné oba vajcovody, ovulujem dobre, mám pekné folikuly, cyklus pravidelný, AMH dobré. Testy mám aj na štítnu dobré aj hormóny. Manžel ukážkový spermiogram. Robili aj nejaký rozbor krvi v centre, tam povedali, žiadne choroby nemáme, nie som alergická na spermie a ani na plod, aj tie výsledky dobre dopadli. Už som po 2 IUI momentálne, test negatívny opäť. A to som mala pekné dva veľké folikuly, ovulácia dobre načasovaná keď sa robil zákrok, manžel výborné spermie. Ešte sme to doma asi 3 krát poistili. Neviem ako ďalej, pôjdeme za týždeň na konzultáciu, ale podľa mňa 3 IUI bude už zbytočné. A IVF by som nechcela, keď vravia že sme zdraví. Nevieme si vysvetliť kde môže byť už chyba a sme bezradní s manželom. Už nežijem len prežívam :(

Strana
z5
eliska3
27. nov 2018

@siska266 veľa vecí je medzi "nebom a zemou"... mať dieťa nie je samozrejmosť, ak vám nie je súdené mať dieťa, nebudete ho mať ani z IVF... bohužial, je tak to tak... sú to karmické vzťahy, ktoré nás ovplyvňujú v našom súčasnom živote...

bona69
27. nov 2018

@nini1010 úplne s tebou súhlasím, a tiež z vlastnej skúsenosti, po skoro roku a pol snaženia,plaču a nervov,som zmenila v máji robotu, vykaslala som sa na to lebo sme mali už doma papiere do centra, tak som to nechala na manžela kefy sa odhodlá na spermiogram, a hold, v júni som ostala tehotná ❤️
Fakt treba vypnúť,aj ked je to ťažké, pri veku 30je ešte stále dosť času, ja som už toľko nemala, držím palce ❤️

slavcciatkoo
27. nov 2018

@siska266 inofolic ste skúšali užívať?

siska266
autor
27. nov 2018

@slavcciatkoo Ano aj inofolik aj kyselinu listovu,aj tinkturu od firmy NADEJE.

siska266
autor
27. nov 2018

Dakujem Vam velmi pekne vsetkym co sa zapojili do mojej diskusie, za rady a pochopenie.Vsetko si citam od Vas,len nemam cas kazdej odpisovat alebo odpisovat na nieco co uz som odpovedala.Piste dalej ak mate este niektore nejake rady.

jastraka
27. nov 2018

Ahoj, necitala som celu komunikaciu, ale z vlastnej skusenosti ti mozem povedat ze sa vybodni na IUI, je to strata casu. Zmen pracu, najdi si nove zaluby, nejake hobby, prestan riesit v hlave stale dookola ze nie si tehotna, budes. Ste obidvaja mladi, zdravi, vyjde to 🙂

bluka2
27. nov 2018

Pripajam sa k nazoru, ze problem bude najskor v hlave/psychike, prepac. Fajn, sprav si vsetky zostavajuce testy este, aby si mala istotu, ze z medicinskeho hladiska tam nic nie je. Si zober myslienky, pocity ci nase nastavenie priamo ovplyvnuju hormony v tele a to zas priamo suvisi s otehotnenim. Stres a take stavy signalizuje telu, ze prave nie je vhodny cas na otehotnenie, ale ako v prirode, teraz je prednejsie "prezitie". Je to klasicky pribeh tu, nasla som si novu pracu, ked sme sa prestali snazit, sup, otehotnela som. Ja by som sa sustredila na to, co mi robi radost a vyvolava vo mne dobre pocity. Drzim palce, aj ja si myslim, ze skor ci neskor sa podari 🙂

esita
27. nov 2018

@siska266 nemusite ist na neviem aku drahu dovolenku aby ste sa odreagovali...staci na nejaku chatu na vikend... chodte niekde do tatier ked bude sneh, nic neplanujte-len si proste vzajomne uzite. vypnite mysel ohladne prace. psychika robi vela. nechodte tam s tym ze ideme sexovat aby bolo dieta-nie! chodte tam s tym uzit si jeden druheho. drzim palce !!!!

simca06022011
28. nov 2018

@siska266 podla mna to velmi tlacite, treba sa na to vytoto.. uzivat si a podari sa. ja som tiez takto cvicila viac ako tri roky, ked som sa na to vykaslala, ze idem teda byt karieristka, zacala som teda viac pracovat, chodit do fitka, kadernicke, kozemticke, na kaviciky (ved co budem setrit, na kocik mi netreba). Medzitym aj moj karierista ostal na par mesiacov doma, lebo zlomena noha, seknuty chrbat... mozno stres z prace, stres ze sa nedari, ze mu pilim usi s tym, a ze zazeram po kazdom bruchu a slzim nad kocikmi 😂 a telo proste strajkuje... a kto by to cakal, islo sa na predlzeny vikend a ani neviem ako sa zadarilo... a to sme uz od nervov s chlapom spolu spavali ledva ledva raz za mesiac...

wanda52
28. nov 2018

ahoj, nečítala som všetky odpovede, možno sa budem opakovať. Ale na tvojom mieste si dám spraviť vyšetrenia reprodukčnej imunológie, kde sa okrem protilátok voči spermiám... zisťujú parametre bunkovej imunity voči spermiám, trofoblastu.. zisťujú sa NK bunky a podobne. Tiež by som si dala zistiť na hematológii, či nemáš syndróm lepivých krvných doštičiek.. Reprodukčná imunológia v Nitre Medicentrum Dzurilla je síce drahá záležitosť, ale zase lacnejšia ako IVF. Aspoň si budeš úplne istá, že ste obaja OK. Mne v centre tiež tvrdili, že som zdravá, ale na imunológii našli aj u mňa veci, pre ktoré sa nedarí otehotnieť. Ale úprimne ti poviem, na vašom mieste, keby do 30tky neotehotniem, skúsim aj IVF. Ja som sa toho tiež bála, ale dá sa to zvládnuť.. Nám žiaľ nevyšlo ani IVF (2x) takže teraz si dávam tiež so všetkým snažením pauzu. Som o dosť staršia ako ty a snažíte sa len dva roky, to nie je tak veľa, aby si upadala to stavov zúfalstva. Netreba sa ľutovať, ver tomu ,že dieťatko raz bude, či prirodzene, cez asistovanú reprodukciu alebo si ho adoptujete.. Ale chápem ťa, tieto stavy prežívame každá, ktorej sa nedarí. Hlavu hore, raz sa to podarí. Skús si nájsť novú prácu, keď si v pôvodnej nespokojná. Ja som tiež bola nešťastná po dvoch neúspešných IUI a aj po dvoch neúspešných IVF, ale dôležité je - nestratiť nádej a veriť, že raz sa to podarí, modliť sa za ten dar.. Držím palce, nech sa vám zadarí a neumáraj sa žiaľom, skús myslieť pozitívnejšie, ja sa tiež o to snažím.

siska266
autor
28. nov 2018

@wanda52 Dakujem dobre sa citaju tvoje rady a nazory.No tie vysetrenia si chcem porobit,len skoda ze to nerobia niekde vsetko a musis behat vybavovat doprosovat sa cestovat aby ti to spravili.Myslela som ze v centre vsetko poradia a porobia ale tam uz su len ukony konkretne.Lebo keby neni konika tak vobec nemam sancu sa to odkial dozvediet.Skusim zmenit aj psychiku,viac pohybu,myslenie.No a pracu to najst je tazko taku normalnejsiu.Uz dve som mala skoro na ruke ale potom si tam dosadili svojich a mna odpisali.Ako nemam stres v praci,ale skor ten system je, zly,veduca hrozna jej spravanie,plat je tam hlavne na nic.Ako malo kto nenadava na robotu,ale musim mat prijem.Ked bude najhorsie tak budem musiet dat aj vypoved co uz,uvidime...

shia
1. dec 2018

Nestíham čítať všetko,ale odporucim podľa seba,čo pomohlo mne,a to mi pôvodne povedali,že ja prirodzene nikdy neotehotniem...pomohlo mi pozitívne myslieť že určite to "dame", nepripúšťala som si nikdy že nie,nestresovala...a tiež alchemilkovy čaj,ale pozor, treba ho piť len od začiatku menzesu cca dva týždne, po ovuláciu cca,potom zase zvyšné dva sa nesmie. Držím moc palce, každej mojej kamoške toto pomohlo keď som im to poradila,plus kyselina listová, a to sa dovtedy snažili roky...a tiež.. spermie sú vraj kvalitnejšie, keď je sex z chuti a nie povinnosti 😉😊

olafienko
25. feb 2019

@siska266 som na tom uplne podobne, tiež sú to dva roky, tiež stále váham s výpoveďou. a tiež mám pocit že mi už šibne:( ani neviem ako ťa povzbudiť, nejako to už nedávam. myslím na to nonstop, hoci iem ze to je iracionalne:( rady ako isť nadovolenku, nemysliet na to, novy konicek vraj. ked ja mam už nejaku dovolenku viete kde...a začínam byt negativna na vsetko.nič ma nebaví.

amarilka26
25. feb 2019

@olafienko mozno tam je ten pes zakopany. Treba zmenit myslenie. Viem presne co prezivas, nam to trvalo 4 roky, je to taky paradox, ze ked nieco velmi chceme, tak to jednoducho nejde. Neviem co poradit :( kazda mame asi ten "svoj recept" ale mne pomohlo to, ze sme sa stahovali. Uplne ma pohltilo to nakupovanie a vymyslanie co kde ako urobit v bytiku a hrozne som sa z toho tesila 🙂 na tehotenstvo zrazu nebolo ani pomyslenie 🙂 a presne do roka a do dna sme boli traja. Ja som ale bohuzial usla velmi narocnu cestu(potraty, operacia maternice) takze som uz ani nedufala a rodila som v 37 rokoch. Velmi drzim palce aby ste sa dockali vytuzeneho babatka.

olafienko
26. feb 2019

@amarilka26 Ďakujem🙂 Ja viem, my už máme bytík zariadený, bohužial si neviem povedať a rozkázať "netlačiť tak na pílu". Určite to príde, samozrejme mám lepšie a horšie dni🙂 Dnes mám ten lepší deň a to čo som napísala mi príde veľmi negatívne, ale sú aj také dni

siska266
autor
26. feb 2019

@olafienko No mne by pomohla dost zmena prace lebo ma tam uz nic nebavi,nizky plat totalne hambim sa za vyplatu,blba lakoma veduca co ma len vyuziva.Len je tazke najst podobnu pracu ale s dobrym platom.Nieco sa neisto rysuje,ale az od septembra.Zacala som cvicit doma,konecne pojdeme na dovolenku,kupili si bycikle skusime si viac uzivat zivot a ideme na vysetrenia este dalsie.

eri28
14. mar 2019

Ahojcek moja skusenost, dva roky z muzikom baby nikde, zdravy sme boli obidvaja aj tuzba o baby bola velka u obidvoch, nerozumiem celej terminologii umeleho oplodnenia, lebo to nemam nastudovane, muzovi robili spermiogram bol okej, na kliniku sme mali papiere ale byvame v nl, som bola z toho blbec takze sme sa tam nedostali, neako bola aj jazykova bariera u mna vtedy velka.Co mne vtedy pomohlo bolo konikovanie, a maminy na MK. Dali mi antikoncepciu na gynekologii, ze mam bolestivu menzes a nepravitelnu, a endiometrozu a mimi teraz nebude, ze na tri mesiace antika. Bola som po OP gynekologickej z bolestami podbrusku a vlastne na laparoskopii nic extra nenasli, co mi vtedy vzsvetlovala moja polovicka.Potom som sa dala do super skupiny na koniku a cetovala zo snazilkami, kde mi jedna mamina poradila, ze nech stopnem antiku, ked chceme baby, to bolo v januarii 2o12, v decemrii 2011 som zacala antiku a v strede cyklu som stopla, ked si to vsetko dobre pamatam a vo februari na moje meniny som zistila na dovolenke na svk, ze som tehotna. Pre mna uplny sok a prekvapenie a takto zacalo moje prve tehulkovanie. Radu neviem, pisem moju skusenost, kedze ste zdravy skusila by som neako experimentovat, co uz maminy radili a kaslat na umele oplodnenie a vsetko okolo . Dieta je dar a drzim palce nech sa vam zadari co naskor a najprirodzenejsou cestou. toto bol moj pribeh. vsetko dobre a drzim palce.

bronislava26
6. feb 2025

@siska266 ahoj, podarilo sa?

Strana
z5