icon

Ja už neviem ako ďalej, nedarí sa nám počať

siska266
20. nov 2018

Ahojte, už 2 roky sa snažíme o bábätko, navštevujeme centrum pol roka, podľa nich sme zdraví. Ja mám priechodné oba vajcovody, ovulujem dobre, mám pekné folikuly, cyklus pravidelný, AMH dobré. Testy mám aj na štítnu dobré aj hormóny. Manžel ukážkový spermiogram. Robili aj nejaký rozbor krvi v centre, tam povedali, žiadne choroby nemáme, nie som alergická na spermie a ani na plod, aj tie výsledky dobre dopadli. Už som po 2 IUI momentálne, test negatívny opäť. A to som mala pekné dva veľké folikuly, ovulácia dobre načasovaná keď sa robil zákrok, manžel výborné spermie. Ešte sme to doma asi 3 krát poistili. Neviem ako ďalej, pôjdeme za týždeň na konzultáciu, ale podľa mňa 3 IUI bude už zbytočné. A IVF by som nechcela, keď vravia že sme zdraví. Nevieme si vysvetliť kde môže byť už chyba a sme bezradní s manželom. Už nežijem len prežívam :(

topasitta
26. nov 2018

@siska266 ja mam v plane od neho odist. Akoze doprosovat si veci, ktore ini lekari robia iniciativne? A brnoj e v pohode. Chodia tam aj z anglicka napr. To uz je dialka

siska266
autor
26. nov 2018

@topasitta Šak už asi by mal ísť do dôchodku, metódy má z pred 20 rokov, také že žiadne... Viem že je Brno TOP. Nás už len do Martina cesta nebaví a to je tak cca 1h 15 min. A čo v Brne robia iné vyšetrenia alebo všetky tie krvné testy? Veď keď IUI nevyšlo v Ma tak ani tam nevíde ak je niekde inde problém.

lety17
26. nov 2018

@siska266 skus si vybavit aspon vymenny listok a sa objednaj,na reprodukcnu sa caka aj dva,tri mesiace na termin,ja som chodila do imunovitalu

siska266
autor
26. nov 2018

@lety17 A kto mi dá výmenný lístok? Imunovital je v BA? prečo nie Nitra? Aj ti na niečo prišli?

lucia147852
26. nov 2018

Necitala som prispevky ale napisem jedno ak ste obaja v poriadku moze to byt stresom. Kolegyna tiez takto nevedela otehotniet. Nervacila ako velmi chcela. Nic nefungovalo. Potom sa na to vybodli a hned v ten mesiac ",nesnazenia" otehotnela. Bol to pre nu taky sok ze nevedela ci sa tesit ci co. Viem ze je to tazke ale skus sasa od, toho odosobnit. Menej stresovat, nesledovat cyklus...proste uzivat si naplno. Poznam par co im to trvalo 6 rokov a teraz maju dve deti s 1,5 rocnym rozdielom. A to.na papieri mala cervenou neplodna.

siska266
autor
26. nov 2018

@lucia147852 Zdravý sme podľa tých základných vyšetrení, môjho gyn, hyfosy mám ok, spermiogramy, krv nám brali, ovuláciu mám, hormóny ok, AMh dobré, 2 x neúspešné IUI a tak.....Ale tie ešte vyšetrenia čo je imunologia, hematologia, (štítna len u obvodnej) a tie už podrobnejšie nemáme. Takže zdravý ako zdravý. Vieš len teraz čo vykašľať sa na to a skúsiť nestresovať, alebo si ešte porobiť tie ostatné testy. A to pri tom sa moc stresovať a prežívať sa nedá.

lety17
26. nov 2018

@siska266 no ja som z ba preto. Hej moje telo si vytvaralo protilatky proti embriu plus zistili,ze si musim uz pred snazilkovanim pichat fraxiparine,a ked mi nasadili liecbu,hned v ten mesiac uspech.

siska266
autor
26. nov 2018

@lety17 Aha tak to preto. To je super takže stálo za to to absolvovať. Nám v centre brali krv a tam čosi vraveli, že na spermie alergiu nemám ani na embryo. Len či veriť tým ich testom. Najlepšie je ta reprodukčna tam všetko vyšetria.

lety17
26. nov 2018

@siska266 mozes mat este hematologicky problem,treba vsetko absolvovat,drzim paste

miza88
26. nov 2018

@siska266 Ahoj siska, my mame vo februari termin v Nitre na repro imuno. Mozno by sa to dalo a mohli by ste ist namiesto nas. Ak by ste teda chceli.

kvecinka321
26. nov 2018

@siska266 prosim zvolni... už spochybňuješ testy lekárov.. dieťa ti zmanipulovalo cely život a najmä psychiku.. dieťatko berie od mamy veľa zdravia energie a živín ono potrebuje aby maminka bola v maximálnej pohode zdravá aby malo z čoho čerpať.. ty by si chcela žiť v prostredí denno-denne kde sú všetci na nervy nervózny v strese a chorí? A to si dospela a vieš sa od vela veci odosobniť.. to dieťatko je bezbranne a jedine ty ho dokážeš ochraňovať.. ako to chces robiť keď máš sama so sebou momentálne problém? V práci stresy, a tie cykly kedy sa nezadarí ničia ženu aj jej ženskosť na padrť.. je to ťažké je to tak ťažké.. mala som dcérku ktorá mi zomrela v brušku v 23tt porodila som si mŕtvu dcéru.. dostávala som sa z toho 5 mesiacov až potom som sa odhodlala mat druhé dieťatko.. snažili sme sa 7 mesiacov ja viem nie sú to dva roky ale je to dosť tiež nápor na psychiku zvlášť po potrate v takom štádiu... zvažovala som kadečo bola u doktora... a nešťastná som bola zakaždým keď dorazila ms... po rozhovore s kamoškou ktorá mi presne toto povedala som si uvedomila že takto žiť nesmiem.. nezaslúžim si život plny trápenia keď sa nám nedarí mat bábätko a tak isto si to nezaslúži môj muž ktorému chcem dať len to najlepšie zo seba nie depresivnu ženskú na podieľajú psychiky.. začala som brat materskú kašičku-pre mna maly zázrak, chlorellu a takéto veci na prečistenie začala som sa venovať svojmu zdraviu a cvičiť.. jedine časom si robila boli ovulacne testy a aj tie len pozvoľna... a bum.. po dvoch cykloch som tehotná.. naozaj si myslím že je dôležité dať si dokopy život zdravie a psychiku lebo to dieťatko to potrebuje.. len ty mu môžeš pripraviť a zabezpečiť istotu pohodu a zázemie... nechcela som sa ta nijako dotknúť len si myslím že by si mala zabudnúť na čas na babo a nebrať ho ako prioritu.. dieťa je dar a tak či tak je nám daný len na ´pár” rokov a potom ho musime pustiť s vierou a láskou že si bude vždy nachádzať k nám cestu...

kulumulu123
26. nov 2018

Prepac ale nerozumiem dost dobre tomu preco sa tak velmi branis ivf ked tak strasne tuzis po dietati. Nechcem sa ta dotknut ale nedava mi to zmysel. Ja aspon za seba mozem povedat ze bud nieco chcem a urobim pre to aj takmer nemozne alebo sice nieco chcem ale nie az tak moc tak to potom ale ani prilis neriesim a poviem si ved bude co bude.... A hej tiez nas caka ivf v blizkom case takze dobre viem aka je Tuzba po dietati silna...
@siska266

kulumulu123
26. nov 2018

@lety17 hej ten reprofit je ozaj super. Boli sme na konzult.aj inde tiez v cechach a nemozem si pomoct ale Jedine v reprofite sme Mali obaja pocit ze sa nas nesnazia natlacit do vsetkych moznych zakrokov ale nam dr.vecne vysvetlila co ano a co nie a preco a obom nam to davalo super zmysel. Takze coskoro nas caka reprofit ☺

siska266
autor
26. nov 2018

@kulumulu123 Lebo som ešte relatívne mladá a až v poslednom rade by som išla na IFV ak vôbec. A aj z kresťanského hľadiska, som veriaca.

vilma7
26. nov 2018

Tiez poznam parik, ktory spolu deti mat nemohol, potom isli kazdy svojou cestou a kratko na to sa obaja stali bez problemov rodicmi. Zial aj taketo pripady sa stavaju.

biela_sova
26. nov 2018

@siska266 Ahoj, tak mi napadlo okrem toho, co tu odznelo... neskusis sa dat na pn/neplatene volno na 1 mesiac, pocas ktoreho sa budes sustredit na to, ze si zmyselna zena... budes sa rozmaznavat, pojdes na kozmetiku/privitas prvy sneh/kupis si pekne rpadlo, to uz zvazis Ty, cim by si oslavila svoju zenskost. Doma si usporiadas veci, co odkladas (urovi sa Ti tak aj poriadok v dusi) a vyslovene sI zakazete otehotniet. Chapem, ze citis tlak plynutia casu, ale ver mi, jeden mesiac hore dole nic nezmeni. Ja som mala obrovsky stres v praci, a takto rped rokom som si presne toto povedala. Tieto rady co som ti dala som uskutocnila aj ja, plus isli sme na vikend ryanairom ma vylet do jednej metropoly...a teraz idem kocikovat 2mesacneho synceka. Nevzdavaj to, len zi viac zensky a viac ako "zamladi" 🙂

gagik
26. nov 2018

@siska266 neviem teda aku radu ocakavas...prirodzene sa nedari, ani iui nie je uspesne, ivf nechces,psychika v prdeli. Tak uz jedine teda skusaj este prirodzene a stanov si nejaky rozumny casovy horizont do ktoreho ak sa nepodari,tak chod na ivf, aspon to maj takto v hlave,ale z vlastnej skusenosti ti poradim, ze nie je dobre to neuspesne snazilkovanie hnat na uplnu hranu,lebo ani ivf nie je tutovka a treba si nechat aj nejake psychicke sily na pripadne neuspechy ivf.

biela_sova
26. nov 2018

@siska266 Co sa tyka este takeho ubezpecenia, myslim si, ze to IVF je taka mentalna moznost zadnych dvierok, "keby daco". A co sa tyka krestanskeho hladiska, myslim si, ze Pan Boh nam dal vedu a pokrok ako jeho pozehnanie...preco to nevyuzit. Neboj sa, od eugenetiky to ma na mile daleko, nie ej to manipulovanie s ludskym genomom, ale pozehnanie pre pary, ktore su uz v koncoch. Pan Boh rad uvidi svoje dietky v rodinach, kde budu ich vytuzenymi a vymodlenymi.

demonka5
26. nov 2018

a robili vam aj v centre geneticke testy?veka centier to nerobi

gennara
26. nov 2018

@siska266 Ahoj, ked hovoris, ze si veriaca a na ivf este nechces ist, ak si toto nevidela, skus to pozriet, ked budes mat cas. https://www.tvlux.sk/archiv/play/17743. Zatial su len dve ambulancie, jedna z nich je v Ziline. Ja by som urcite vyskusala este aj toto.

jenn82
26. nov 2018

My sme sa s manzelom snazili 3 roky, podstupili sme 2x iui, ivf s tromi vkladmi, cely cas som zila iba s vedomim byt tehotna, bola som nestastna v praci, aj to bol dovod rychlo otehotniet....nic nam nezistili, preco sa nedari....potom sme s tym skoncili, zacali zit, zmierila som sa s pracou, inak som sa nastavila, cvicila, prechadzky, kino, spolocny cas bez myslienok na deti a po roku a pol, ked som bola zmierena so zivotom, aky mam, som zrazu nasla 2 ciarky....nikdy som neverila reciam, vypni a zadari sa, boli to podla mna hluposti, ale nakoniec som sama dokaz.....

asia83
26. nov 2018

@siska266 Ale @veverickav má pravdu. Musíte niečo aj obetovať, risknúť. Po fyzickej stránke ste v poriadku, to neriešte. Riešte psychiku. Dajte výpoveď, zostaňte doma. Hoci peniaze nebudú (po polroku podpory), možno ani materská, ale môže byť dieťa. Nestojí vám to za to?

eliska13
26. nov 2018

@siska266 na jednej strane napíšeš, že Ťa vek tlačí na druhej, že si relatívne mladá.Do Martina je ďaleko, do Brna ešte viac. Skôr si myslím, že si musíš dať priority a kľudne môžeš mať blok aj z toho kresťanského pohľadu a z toho či je IUI, IVF spravne.Nam sa nedarilo 2 roky obaja zdraví, keď som zmenila prácu a podala si prihlášku na VŠ, ze keď nemám dieťa nech mám aspoň skolu a za 2 m som otehotnela úplne mimo ovulacie.V ten mesiac bol muž na služobke a sex bol 2 x viem to presne otehotnela som pár dní pred menzesom
Teraz by som si dala oddych, a išla by som rovno na IVF, alebo by som si povedala vyskúšame pol roka a uvidí sa
Len škoda, lebo síce máš podrobené vyšetrenia, ale je to stále len taký základ tie lepšie Ti spravia až v centre.A áno na všetko sa dlho čaká, všetko stojí peniaze, na všetko si minutes dovolenku
Mne to príde, že tak neznášas tú pracu, že jedine svetlo vidíš v otehotneni a tým pádom na seba tlačis viac ako je nutne
Moja kamarátka ma 39 r niekoľko rokov mala menzes len zopár x za rok otehotnela a o rok znova to už nebolo v pláne, ale ...bez centra, vždy to nechali na náhodu a to jej pred 5 r lekár povedal, že má PCO slabé hormóny a nikdy mať dieťa už nebude, že aj vekom už bude šanca klesať.A takto tesne pred 40 r na doma 2 mini deti.
Čas ešte máš prečo by si nemala, ale bude Tá to ubijat chod rovno na klasické umele

iwesska
26. nov 2018

To je prave ten problem, ze nezijes, len prezivas. Este sa nikdy nikomu nic nepodarilo, ked tlacil na pilu, v akejkolvek oblasti. Skuste si kupit psika ak nemate, bude to vase male babatko, tym, ze sa budete starat o dalsieho clena, vypnete, uvolni sa psychika a uvidite, ze sa zadari, ked to budete najmenej cakat. Dieta sa neda vynutit. Pride, ked bude cas. A ak si veriaca, tak predsa by si mala vediet, ze to, ze babo stale nemate je vola Bozia. Ak usudi, ze je cas, tak vam drobca zosle 😉 Ak ste zdravi tak IVF by som vobec neriesila. Pretoze ak mas blok v hlave, ani IVF s velkou pravdepodobnostou uspesne nebude.

nini1010
26. nov 2018

Nevenujete tu tomu vobec pozornost a pritkm som to uz raz pisala ale ja som naozaj presvedcena ze za jej problemami otehotniet stoji psychika.Su dva dovody preco psychika moze branit.1-nezhody medzi partnermi,proste to uz napriek snahe o dieta neklape a telo sa akoby podvedome brani otehotniet.2-ked zena extremne tlaci na pilu-musim otehotniet lebo musim konecne vypadnut z tej hnusnej roboty,musim otehotniet lebo mi uteka cas a tikaju biologicke hodiny,deprivacia z negat.testov kazdy mesiac.Som presvedcena ze minimalne do jednej z tychto kategorii patris a kym to nevyriesis,ten skutocny problem tak neotehotnies.Neznasas robotu-tak odid!Uteka ti cas?-naplanujte ai s muzom take aktivity do najblizsich mesiacov,pri ktorych proste urcite nemozes byt tehotna.Seriozne to myslim.Opi sa!opi sa poriadne a zasexujte si s muzom s chuti.Toto vsetko pomaha.Za prve mi to povedala lekarka v reprodukcnom centre a za druhe vlastne skusenosti.

sono2
26. nov 2018

@siska266 niekde chyba bude. Ver mi.
A celkovo reproimunologiu robili? Mužovi robili funčne testy? Môže mať on aj keď pri dobrom spg malo pravdepodobne, ale môže mať aj on protilatky. Ak sa snažíte fakt mesiac čo mesiac neni možné žeby sa nepodarilo. Dobra štítna je koľko hodnota vieš? Zmenila by som centrum.

iveta1970
26. nov 2018

Skús toto...na 2 týždne všetko vypusti...lieky snaženie...všetko...choď do kostola a zo srdca popros...pomodli sa sama vlastnými slovami...Potom...dohodni si stretko s kamoškou ktorá ma malinké dieťa prilož si ho k srdcu...pritúľ.ho..a vo vnútri popros...o dieťa....upokoj sa.....Po dvoch týždňoch začnite skúšať...O mesiac napíš...teším sa na odpoveď.

andromedy
26. nov 2018

Skús hormonálnu jogu, je to vynikajúce cvičenie... 🙂 na nete nájdeš aj ženy, ktorým pomohlo cvičenie otehotnieť.

evabb35
27. nov 2018

@siska266 To bude ten pracovný stres. Ten dlhodobý pracovný stres. To je strašná záťaž na organizmus - ženský aj mužský.. Ak by si trpela ne nejaké ochorenie, tak by sa pracovný stres prejavil zhoršením ochorenia, keďže si zdravá, tak sa ťažký dlhodobý pracovný stres prejavuje takto.

milus777
27. nov 2018

Ja by som ti najprv este urcite radila doplnit si vysetrenia ktore nemate. To znamena hematologia-trombofilne mutacie, genetika a urcite aj reprodukcna imunologia. Suhlasim s nazormi vyssie ze aj psychika hraje velku rolu ale pokial tam je problem na fyzickej urovni ako mutacia ktora sposobuje skore potraty alebo ze tvoje telo vytvara protilatky proti spermiam alebo embryam tak aj ked sa das do pohody tak sa vam to nepodari.takisto poriadne vysetrenie spermiogramu vratane fragmentacie.ale ked si podstupovala iui tak asi vysetrovali. Preto si daj pauzu od snazenia, urob si tie vysetrenia a uvidite potom podla vysledkov. Drzim palce aby sa vam to podarilo. Ale tie vysetrenia si urob. Mozno sa najde pricina neuspechov a ty si sa zbytocne tak dlho trapila.